Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Tehát lehet nekem is ez a gond? mert nem mindig adja a hangot, és lehet h akkor a kábelcsere csak véletlen egybeesés volt?!
Nagyon nehezen derítettem fel a hibát, mert hol jelentkezett, hol meg nem. Utólag jöttem rá a magyarázatára. Egy erőteljes kivezérlés mindig hátra tolta a forgácsot, ami aztán szépen visszamászott. Kellett hozzá az a hangmagasság is ami megegyezett a membrán rezonancia frekvenciájával, hogy az a legnagyobbat lengje. Például a Windows kikapcsolás szignálja mindig zörgött ha nem zártam le időben a végfokot.
Pontosan a résbe illő vastagságú kartonpapírral sikerült eltávolítani.
"Érzékenység (1m/1W): 95 db 2V" Ezt nézted? Nem túl jó. Főleg, hogy a dB helyett darabot írtak.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2012
Üdv, 12-16 csatornás keverőt keresek zenekari és studió célra, valaki tudna-e segíteni?
Ez a link sajnos nem működik nálam.
http://djborze.hu/hirdetes/listazas/zenekari_kevero Itt nézz körül. Viszont mielött megveszed nézd meg, ellenőrizd, próbáld ki.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2012
Felújítás.. Még kell a szélére szivacs, meg impregnálni a peremet.
Szép munka! Gondolom olcsó sem lehetett, de megérte.
Mekkora az átmérőlye?
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
Lyelenleg így ránézésből, a jukkal a közepén, ojan lyó 40cm-es lehet.
Sziasztok!
Találtam egy hangváltót, állítólag ehhez a hangszóróhoz jó.? Kinek mi a véleménye? Köszi!
Ez egy 73Hz-re méretezett 12dB meredekségű aluláteresztő.
Szia! Kb. A kondi elég kommersz ,az induktivitás huzalátmérője lehetne vastagabb. kb 1,2-1,5mm
Köszi, de egy kicsit bővebben ha lehet, mert ez nekem nem sokat mond amit írtál. A hangszórón biztos látszik hogy mély vágást akarok.
Bocs hogy csak én firkálok. Ha házimozis ablakdübörögtetéshez ,vagy netán kocsiba duc-tuc zenéhez akarod,arra szerintem jó.Másra nem biztos. (Ezt a hangszórót sokkal komolyabb hangváltó illeti meg,esetleg aktív is)
A mélyeket akarod levágni? Na arra egyáltalán nem jó!
Igen, mélyet akarok. Ez a hangszóró állítólag 800W-al terhelhető. Csak passzív váltó jöhet szóba, mivel keverőerősítőm van 2x600W. Javaslatot szeretnék képekkel. Továbbá azt kérdezném, hogy a mellékelt rajz alapján be lehet e iktatni így egy hangváltót? Egy két állású kapcsolóról lenne szó, amely le tudná váltani a beszerelt passzív hangváltót, ha mégis aktív hangváltót használnék. Nem tudom mennyire cifráztam meg a kérdést, de gondolom érthető mit szeretnék, mire lennék kíváncsi. Természetesen hangosítási célra szeretném.
Sziasztok!Szükségem lenne egy kis segítségre. Van egy Sony Ps Lx40P típusú lemezjátszóm. Az szeretném elérni,hogy saját tápról üzemeljen,de nem tudom milyen értékű táp kellene hozzá.Előre is köszi
Váltó ügyben elbeszéltünk egymás mellett! Ha te mély ládát akarsz arra jó az a váltó ,(ládától is függ)de akkora teljesítményre nem a legszerencsésebb.
A teljes leválasztását a passzív váltónak én egy darab kettő állású négyáramkörös kapcsolóval tartom a legbiztonságosabbnak.A lényeg hogy a"kikapcsolt " passzív hangváltó sem a bemenethez,sem pedig a hangszóróhóz ne érjen. Bocs de amit beraktál doc. ot nem nyitja a gépem mert vacakol A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
Sajnos megfogalmazni sem tudod mit szeretnél.
Az eszközök láttán egy mély hangot adó hangsugárzót szeretnél készíteni, ahol nem "mély vágást" akarsz, hanem pont a magasakat szeretnéd vágni, hogy csak a mély frekvencián halld a hangokat. Erre a váltó, és hangszóró alkalmas, csak a nagy kérdés hogy mekkora dobozba rakod? A 70Hz elég alacsony vágási pont, kérdéses hogy a magasabb frekvenciákat milyen hangsugárzóval akarod majd létrehozni. De hupákolni, ősöket szomszédokat idegesíteni, haverokat kápráztatni jó.
Így néz ki a láda.
Szép, nagy. A hangszóró TS paramétereit, és impedancia, esetleg frekiátviteli görbéjét be kellene szerezned ahhoz hogy számítható legyen a doboz volumene.
Majdnem. 18" A lengő benne kereken 100mm-es kaptonra tekert. 600W RMS tutira, zenére olyan 1000W-ig mehet. Membránja üvegszál erősítésű papír, de így is még jó könnyű. Pereme textil. Ha érdekel valakit a teljesen kész állapotról is tehetek majd fel képeket. Két rutse-t fogok nekik építeni aztán van egy 2x1600W 2ohm végfokom ráakasztam hídba 4ohmon, úgy lesz egy kis tartalékom a cuccba.
Huha. Váltót még most se sikerült szerezned? 73Hz-en ne vágd az nem lesz az igazi. 100-150Hz körül vágd, legalább 12dB/oktáv meredekséggel.
Köszi a tanácsot, ezt a 100-150 Hz-et, 12 dB/oktáv-ot már többen tanácsolták. Szeretnék egy konkrét hangváltó típust ha ajánlana valaki, mert a számításokban nem vagyok jártas. Köszi!
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2012
Nem tudom tudtok e segíteni szükségem lenne R.C.S VLA 240c műszaki adataira rajzokkal együtt segítséget előre is köszönöm
Már ajánlottam kettőt.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2012
Sziasztok. Tudnátok ajánlini nekem valami ládát egy Eminence 18-as hangszóróhoz?. A lényeg hogy a maximumot ki hozza a szóróból, mivel egyenlőre csak egy darab lenne belőlle.http://www.proaudio.sk/reproduktory-samostatne/18-reproduktory/emie...-3967/
Van egy vermona cucc úgy néz ki mint a mosógép, rajza megvan de szkenerem nincs, meg nevét se tudom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |