Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ezt sem lehet nullázni, fel kell írni hol tart és, hogy hol kell megállni és kész. Elektromos számlálóm is van azt majd egy másik gépre lesz felszerelve.
Egy ötlet: Régi magnókban van olyan számláló, ami nullázható. Igaz, kell egy áttétel, mert rendszerint egy fordulatra nem számol egy egészet, de megoldható.
Igen gondoltam már rá, de elvetettem mert nekem fontos, hogy jól leolvasható legyen és az ami amagnókban van az elég kicsike.
szia!
akkor próbálj meg szerezni olyan számlálót amiről beszéltem (előző oldal) üdv!
Vagy összeraktok TTL IC-kből egy számálálót. Az sem bonyolult, hogy visszafelé is számoljon. Egy opto kaput kell csinálni és kész. És akkor nem kell szenvedni áttételekkel, meg mechanikával sem. (és még elektronikus is )
hi
előrre is elnézést az off-ért, de ez a számlálós dolog felkeltette az érdeklődésemet. Az egyik topic-ban találtam egy kis kapcsolást ami szimpi, gondoltam mielőtt nekiesek a panelgyártásnak kipróbálom a Multism programmal (hamár letöltöttem) de valamiért nem működik, tegnap egész nap ezzel szenvedtem, de feladom, .... mi lehet a hiba a kapcsolásba? üdv
A következő képek címe lehetne az is, hogy hogy ne tároljuk az elkészült áramkötöket!
Ufff....... nagyüzembe csinálsz valamit....mik ezek?
üdv
Igen, nagyüzembe rakom össze őket, ezek CO érzékelő távadók. Jelen esetben 50db.
heló ,tisztelt szaktársak!feltenne valaki egy ... kapcsplási rajzott? ... KÖSZI .
Az érdemi rész törölve, az OFF-TOPIC jellege miatt! Frankye
Hehe
Ismerős helyzet Nálunk, néha a földön is, ilyen és ennél nagyobb halomban állnak az áramkörök. A baj ott kezdődik, hogy néhány nyák tipuson pici aksi is van és ezeket mikor egymásra helyezzük, szigetelő nélkül (véletlenül), akkor általában szép fény és füst effekteket tapasztalunk, a főnök arcán meg valami furcsa vigyort. Bocs az offert.
Légy szíves ezt a kérdést ebben a topicban feltenni!
Köszönöm.
Végre szinkronizál rendesen a DCF-es nixie-m.
Csatolok 1-2 képet.
Szuper, gratulálok. Közkincsé teszed rajzát ,nyákját egyebét ? Szivesen megnézném én is, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
Igen, hamarosan cikk is lesz.
Addig is 1 kis video, a az automatikus fényerő szabályzásról...
Remek lett.
Ha jól látom, van rajta automatikus fényerő szabályzás is. Ez csak a LEDek, vagy csak a csövek fényerejét változtatja? Esetleg mindkettőét? Szerk.: Ezt megválaszolta a videó... Meg szabad kérdezni, hogy egy DCF órára minek akkumulátor?
Igen megszabad...
Ha nincs vétel és közben van 1 áramszünet... (és még: ha lúd legyen dagadt, mint állat...nem?)
Szuper.Háááát........... A ludad dagadt lett mint állat, lévén állat. Dagadt állat.
Nekem tettszik, szuper, Gratulálok megérdemelsz jó pár söröcskét.
Aha. Én kicsit "overkill"-nek érzem, de Te tudod. Végülis miért ne...
Köszönöm a dicséreteket!
A ledek fényerő szabályzásán még dolgozom. (a söröket hol vehetem át? ) Ez a "luxus" csak három alkatrészbe került. Az akksi (3,6V 30mA), egy dióda és egy ellenállás...(ennyit megérdemel, sztem)
Gratulálok, nagyon jól néz ki, mutatok a propeller clock om ról épeket ahogy megígértem. 2 kép van pár oldallal előrébb a (#129132) hozzászólásban. De teszek fel egyet működés közben is. A venti motor melegszik azt kéne valahogy kiküszöbölni.
Egyszer megihatjuk,rajtam nem fog múlni. Frankye-vel is lenne még néhány függő söröcskénk. Egyszer még le kell, hogy csordogáljon a torkincánkon.
Amúgy meg várjuk a cikket, és akkor lesz mit megbeszélni a sör mellett. Még kérdezném milyen formátum a nyákterv ? Remélem Sprint L. mert lehet hogy egy kicsit kéne rajta változtatnom /csak lábkiosztást/ mert orosz homlok Nixie-im vannak, és nem tudom, hogy azoknak mennyiben tér el a lábkiosztása a Te általad beépitett csövektől. Jó lenne ha ugyanaz lenne a bekötése de gyanitom nincs olyan szerencsém.
Ez is szenzációs Te is megérdemled a söröcskét.
Szuper,nagyon mutatós.
Köszönöm szépen. Sokáig pihent de rávettem magam kiegyensúlyozására, dobozolásra. Elég fényesek a ledek szépen bevilágítják a szobát, nem tanácsos belenézni
Hi
Nagyon tetszik!!! tőled is megkérdezem, mennyiből sikerült kihozni? hol lehet ilyen csöveket kapni, jó áron? üdv
Nagyon profi lett, le a kalappal! Ez a áramszünet-elleni védelem meg... Hát: , de jó!
Össze kellene már hozni egy HE-s bulit! Nem? Mit szóltok hozzá?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |