Fórum témák
» Több friss téma |
5W, vagy 2x 2w ha jól emlékszem.
0,1 Ohm 5 Watt
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
azt nekem kiütötte most megpróbálom egy 1ohm 10W-ossal remélem működni fog köszönöm
Hogyhogy kiütöte? Akkor ott valami gond van. Valami büdösnagy zárlat. Hiába teszel nagyobbat, az is el fog füstölni. Valamit nem jól csináltál.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
Most megmaradt az ellenállás most az r23 kezdett el füstölni
vagy csak gerjed...
Az az igazság hogy gerjed és még elkezdett füstölni is az az R23 ami 82 ohm
Akkor valahol a rendszerben egy oszcillátor van ami pozitív visszacsatolásból és vagy nem megfelelő ellenállásból ered. Quadnál egy probléma van, sokan nem érdeklik a visszacsatolások, és csak úgy nekifognak építgetni mint atom... ha nagyon quadozni akarsz akkor vagy tanulj meg jól forrasztani és tanulmányozd a visszacsatolásokat de automatika oldaláról!
Megmértem a 82ohm helyett 23 ohm szerintem az lehetett a baj
Ha 92 ohm 10W-os ellenállást teszek a helyére attól még működhet a kapcsolás? A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
Egy képpel tudnád a helyzetet kapcsolási rajz oldalról mutatni?
az urbán féle quadot építettem meg a mi itt van a cikkekben a végerősítők rovatban
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/korszerusitett_quad_405-os_ve...l?pg=2 erre gondoltál?
melyik ellenállás az?
megvan, az áramkorlátot jól átállítottad, ez is magyarázat a dolgokra. ha van jó panelled akkor mérj azon feszültségeket és hasonítsad össze a rossz panellal.
csak 1 panelt építettem de azért felteszem a képet.a kékkel karikázott az a piros a 10ohm 10W-os
Szia! Ezen a rajzon az R23.
köszönöm pontosan így van
Nagyon jók az alkotó v3.1-es nyáktervel készült quadok, mind a két panelem első rugásra indult minden gond nélkül és pöpec a hangjuk is. Nyitott bemenet ellenére nem búg, nem zúg, magyon minimális alapzaj tapasztalható, ha rátapadok füllel a hangszórókra, de eddigi tapasztalataim alapján ez minden quadnál jelen van. Végül is nem tettem bele a kapcsoló tranyókat, találtam itthon eredeti Motorola 249C tranyókat, még a 100-éves SIVA PPA800-ból estek ki, azt hittem már nincsenek meg, de szerencsére meglettek. Készen vannak a végfok modulok, így folytatom az építést.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
Tehetnél fel képet a végfok panelekről.
Lehet hogy én is kedvet kapok az n+1-edik Quad építéséhez. +-30V-ra 40W-ra szobába zenehallgatáshoz.
Hát, egy párat már csináltam rendelésre,100-as, 200-as, és a meghallgatás/végső teszt során mindig puffogtam, hogy oda kell adni. Na most eldöntöttem! Ezt nem adom. Ez megmarad. Szerintem nagyon jó hangú erősítők, eddig rossz hangút még nem hallottam.
Nekem van elég sok, de van másféle jóféle PNP és NPN is ebbe a tokba ami jó oda. Ha kell, és erre jársz gyere be bogarászunk. Nem akarod MEV BDY73-akkal megcsinálni? Tudnék adni és még válogatni is tudnál mert van egy füzérrel.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
Én +-22 re fogom, azon is megy.
Remélem nem akarod olyan sokáig titokban tartani?
200 wattos quad405 höz milyen tranziszor való? meg hány voltos is?
Jó nehéz volt. De ez 8 ohmon ugyan úgy 100w-os. Én csináltam tavaj 200w-osat 8ohmra, abban 4db 3773-as figyelt de azt 4 ohmra nem szabadott terhelni.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
Á semmi komoly, csak lusta vagyok fényképezni.
Na jó, csak neked. Ilyenek a modulok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |