Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   123 / 574
(#) attila1 hozzászólása Szept 24, 2012 /
 
Sziasztok.
Hát sajnos nem hagyott nyugodni,hogy hová illan el víz a rendszerből,így most megnéztem szezon előtt (mindig kitakarítom alaposan a belsejét évente kb.2szer),hátha látni lehetne a víz nyomát.Kiegyenlítő tartály rendben,levegő jön a szelepnél.
Viszont meglett a szivárgás is a hőcserélő sarkánál.Azt hittem agyvérzést kapok,mikor megláttam. Képeket mellékeltem.Lehet,hogy nem látszik valami jól,de a hőcserélő jobb oldali belső sarkánál lévő cső-ívek valamelyike könnyezik.Lehet,hogy nem csak 1,hanem 2 is. Kérdésem,hogy két komponensű fém ragasztóval ( folyékony-fém a neve,ha megszilárdul csak géppel lehet megmunkálni), vagy mivel lehetne forrasztani,vagy valami megoldást találni rá.
Hogyan tudom kiszerelni a hőcserélőt?Láttam két rögzítő bilincset,meg fémfüleket,gondolom azokat kell kipattintani...És a legrosszabb esetben mennyibe kerül egy másik hőcserélő,honnan lehetne beszerezni,ha a ragasztás nem kivitelezhető? Kombi kazán,Baxi eco combi 240i. 8éves,csak egy mikrokapcsolót cseréltem tavaly télen,más hibája nem volt.Várom a segítő válaszokat.
Attila
(#) briki válasza attila1 hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Szia!
Akkor igazam volt, hajszálrepedés.
A hőcserélő lamellái nagyon el vannak rakódva, azt is lepucolod évente?
Ragasztó- próba szerencse- ha bírja a hőt, és a hőtágulást!
Nem lehet könnyen hozzáférni - kiszerelés után- a repedéshez? Esetleg meg lehet forrasztani keményforrasz pálcával, vagy saját anyagával szerintem. Nekem egy vízmelegítő javítása ezzel történt.
A pattintós lemez bilincset kell kihúzni- nyomás leengedése után, majd visszatételnél vigyázni a gumigyűrűre.
Alkatrész pl:
http://pappespappbt.hu/katalogus-forgalmazott-termekeink/item/baxi-...reszek
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
(#) attila1 válasza briki hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Szia!

Éppen most volt itt egy gázos ismerős,ő is megnézte,és azt mondta,hogy ilyen szép tiszta,jó állapotban lévő kazánt még nem látott ennyi idősbe.Ezt a takarításos kérdésedre válaszoltam Szóval nincs megzöldülve,tiszta,átlátható.
Sajnos Ő azt mondta,hogy 40-50 körül lenne egy új bele.Bakker,majdnem dobtam egy hátast...Ha nem kéne félni attól,hogy bármikor hirtelen hideg lehet,kísérleteznék vele,de így?
Tényleg ennyire drága lehet,vagy ez is rajtam akar meggazdagodni?
(#) szerviz válasza attila1 hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
No, megpróbálok úgy válaszolni, hogy közben túlságosan ne sértsek meg senkit.
Először is, az a tisztítás, amit eddig végeztél, az a tipikus semmitérő, önámító, önmagadat hamis biztonságérzetbe süllyesztő pamacsolás.
Ugyanis kazántestet nem lehet kiszerelés nélkül tisztítani. Aki mást mond, az nem ért hozzá.
A gázos ismerősödnek üzenném, hogy a szép tiszta, karbantartott kazán nem így néz ki.
Az szép tiszta..........................
A kazántesten, a lamellák között látszik az égéstermék, a lamellák tetején valószínűleg rézszulfátos lerakódás lehet. Ez szűkíti a közöket, rontja a hőátadást. A kazán belsejét időnként illik kisavazni, ennek szükségessége a víz minőségétől, a rendszer tisztaságától, kivitelétől függ.
Az égőtérszigetelés el van repedve, cserélni kell. A repedés egyik oka lehet a kazántest elrakódása, a visszasugárzó hő.
A deflektoron erős korróziós nyomok, folyások látszanak. Ennek okát vizsgálni kellene, a deflektor belsejét az éves karbantartásoknál kezelni kell.

De hogy segítsek is, beszéljünk a lehetséges javításról.
A kazántestet ki kell szerelni, és nyomáspróbázni, hogy a szivárgás ténye és helye bizonyított legyen. Ha a lyuk a lamellák között van, akkor kuka.
Ha a csőíveken van a lyuk, akkor jó eséllyel javítható. Inkább forrasztatni kéne, hozzáértővel. Ha nincs ismerős, akkor körül kell nézni hűtőgépszerelők, autóhűtő javítók között, ők jól értenek a rézhez. Ragasztani is meg lehet próbálni, én néhányszor csináltam, néhány évig bírta.
A hőcserélő lyukadása (vagy inkább repedése) jellemzően a csövek belsejében felhalmozódó vízkő, iszap eredménye. Ugyanis romlik a hőátadás, a cső túlhevül, kiég.

Ha kazántestet kell cserélni, az drága, brutto kisker ára 51830 pénz. A márkaszervizek kapnak némi kedvezményt, én ebből az árból ki is cserélném. Csak túl messze laksz.....................
Ez az ár Westen ár, a Baxié is itt lehet valahol.
(#) briki válasza attila1 hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Szia!
Idézet:
„.Ezt a takarításos kérdésedre válaszoltam”

Nagyanyám 80 éves, jól néz ki- de csak a korához képest, és nem egy 20 éveshez!!!
Szerviznek igaza van, egy jól kinéző kazán nem így néz ki.
Nyugtatóul mondva, az eddigi kazánkarbantartásod áráért, amit megspóroltál-, most ezt a legrosszabb esetben hőcserélőre költöd. Ezt azért mondom, mert az sem biztos, ha fizettél volna érte akkor pl átsavazzák a hőcserélőt, lamellát kitisztítják, korrodálást horgany spray-vel lekezeli, és elkezdi keresni a korrodálás okát. Sokan a kevés pénz miatt- mert ugye a megrendelőnek minden drága- csak takarítják, porolják a kazánt. Bruttó 10-12 E-ért nem is várható el, hogy teljesen szétszedje a kazánt darabjaira- és a sok "O" gyűrűt, tömítést kicserélje, 3 járatút bezsírozza, stb, és az egész napját ezzel töltse el.
Sajnos ez van, de nem csak erre a szakterületre érvényes. Az idő pénz, és mindenki a pénzért fut, mert abból él, és jól akar élni- ha már munkásruhát húzott.
Sok sikert.
(#) attila1 válasza briki hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Sziasztok!

Briki,és Szervizes! Ezt jól megkaptam...

Sajnálom,ha nem egészen úgy sült el a leírásom,mint ahogy azt én gondoltam. A szerelő az életkorát,és jelenlegi állapotát tartotta jobbnak az átlagoséhoz. Igazatok van abban,hogy egy normálisabb évenkénti karbantartás az nem annyiból tevődik össze,mint amit leírtam.Régebben volt itt egy szerelő,nem voltam ott végig mellette,de el sem jött a kazán mellől,és 2óra elteltével elkért 14ezret.Kíváncsiságból utána lebontottam a burkolatot,csak az ecsetvonásait láttam,a szerelvények még a mostaninál is szöszösebbek voltak.Persze nem mindenki ilyen,tudom.Nekem akkor pont nem volt szerencsém...
De semmi nem utalt arra,hogy rendszerátmosatást,vagy savazást végeztessek.
A fűtési rendszerem a kazánnal egy idős,mindenhol rézcsövek vannak,és vadiúj dunaferr radiátorok lettek felszerelve,valamint iszapleválasztó,és egy elektromos impulzusos vízkőgátló is van beszerelve.( hogy ér-e valamit,nem tudom...) A meleg-vizem most is úgyfolyik,mint anno,és a radiátorok is szinte azonnal forróak voltak.Szóval semmi nem utalt hibára.Az égőtérszigetelése a kezdetektől repedt volt már.A deflektor kinézetének javításán már én is gondolkodtam,de mivel popszegeccsel van összerakva minden idom ott,szétoperálni nem kis munka...Ami már elrohadt szegecs,azokat időközben kicseréltem.
Mindenesetre ha ki lesz szedve a hőcserélő,kíváncsi leszek a belsejére.
Köszönöm a jó tanácsokat!Az építő jellegű kritikát mindig elfogadom!
Attila
(#) flaca1 hozzászólása Szept 26, 2012 /
 
Sziasztok!
Olvastam itt sok-sok mindent de igazán az én gondomat nem fedeztem fel.Ezért meg kérdem hátha tud valaki okosat mielőtt jön a hideg.Tehát van egy Vaillant wcv 24-10 kombikazánom,amiben nem akar elindulni a fűtés.Meleg víz tök jól működik de a fűtés nem indul el.Egy módon indul és utána működik is tovább ha az áramláskapcsolóra rá segítek kézzel amíg a mikró kapcsoló bekapcsol.Ettől kezdve megy a fűtés,de ha le állítom majd indítanám ismét nem indul.Ajánlották az áramlás kapcsoló membrán cseréjét de mert van még egy ilyen kazánom csak annak véres a torka viszont abban ment a fűtés (igaz még az előző szezonban)gondoltam átcserélem az á.kapcs.De ugyan azt csinálja így is,át cseréltem a szivattyút is de semmi változás.Ja és kimostam a kazántestet de csak simán vízzel amilyen tiszta víz ment be olyan jött ki. Valami ötlet?
(#) bbalazs_ válasza flaca1 hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Ugyan teljesen laikuskent szolnek hozza, de ha egyszer arra rasegitve mukodik, akkor mindenkeppen ez a hiba. Az mas kerdes, hogy mitol lehet a kis nyomasvaltozas. pl attol, hogy el van dugulva valahol a kivezeto vagy bevezeto es nem hozza letre a kivant nyomasesest. Ha meg a membran mashol van, mint a mikrokapcsolo, akkor a mozgast kozvetito rudazat is szorulhat.
(#) briki válasza attila1 hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Szia!
Nem sértő szándékkal írtam. Remélem sikerül megoldani a problémát.
Minden jót neked.
Riki
(#) bajicsaba hozzászólása Szept 27, 2012 /
 
A BIASI BIT 24 S Kombi Turbós gázkazánunk tíz éve üzemel, rendszeresen karbantartott, savazott, de az utóbbi pár hónapban egyre többször nagyon meglepő hibát produkál. Ha melegvízet engedünk bekapcsol a fűtés is, a radiátorok fűtenek. A thermostát kikapcsolt állapotban, az üzemmód választó főkapcsoló nyári, azaz csak melegvízes állásban.
Volt olyan próbálkozásom, hogy kihúztam a 220V-ból, de amikor kb 10-15 másodperc múlva újból csatlakoztattam, a fűtés ismét beindult. A szerelők tanácstalanok!
Kérem, ha valakinek van ötlete a hiba kijavítására írja meg, nagyon megköszönöm!
Üdv. Csaba
(#) bbalazs_ válasza bajicsaba hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Ugy tudom, van egy szelep, ami a melegviz utjat szabalyozza uzemmodtol fuggoen (hocserelo vagy futeskör).
En itt neznek szet eloszor. Azt hiszem, t-szelepnek vagy valtoszelepnek hivjak.
(#) futar45 hozzászólása Szept 29, 2012 /
 
Sziasztok!
Saunier Duval Seimia F24 kombi cirkommal probléma van: a fűtés része tökéletesen működik, de, ha megnyitom a meleg vízcsapot kikapcsol-bekapcsol, ezt csinálta 1-2 napig, most már fél percig jön a meleg víz és utána átvált piros hiba kódra - leáll. Szétszedtem, a szűrőket átnéztem...most ki-be kapcsol, zöld-sárga; és csak langyos víz jön
Tudnátok segíteni, valaki ???
Üdv Futar45
(#) katyii hozzászólása Szept 29, 2012 /
 
Sziasztok! Van egy Saunier Duval Semia F24-es turbó kombi kazánunk. Szerettük volna bekapcsolni a fűtést, de nem jött össze. A termosztát bekapcsolja a kazánt, beindul és kb. 20 másodpercig működik is (sárga a kijelző). Aztán valami miatt leáll és visszaáll készenléti állapotba (ismét zöld a kijelző). Próbálkoztunk már pár dologgal (hőcserélőjét átmostuk; a termosztátot lekötöttük róla és direktbe kötöttük a kazánt - ugyanaz a probléma jelentkezett). Van valakinek valamilyen ötlete, hogy mi lehet a baj? Előre is köszönöm a segítségeket!
(#) Bakman válasza katyii hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Inkább hívj szakembert hozzá, a gáz nem (sem) játék. Nem véletlen kötik vizsgákhoz az ilyen készülékek javításának engedélyét.
(#) juvefan12 hozzászólása Szept 29, 2012 /
 
Tisztelt Szakember

Egy Beretta Smart turbós kombi kazánom van. Az vele a problémám hogy fürdés közben vagy meleg víz használatakor egy kis ideig jön a meleg víz ,azután menet közben leáll a kazán egy pár másodpercre addig hideg víz jön után újraindul és ismét jön a meleg. És ezt csinálja folyamatosan.

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel István.
(#) bbalazs_ válasza juvefan12 hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Hocserelo elvizkovesedett vagy a hoerzekelo rossz hokontaktban van a csovel.
(#) Patrol válasza briki hozzászólására (») Szept 30, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget bocs, hogy idáig nem válaszoltam 1000+1 gondom volt

közben mégis felszereltem a radiátorhoz ahogy írtam ott legalább nincs útban ez egy tetőtéri kis fürdőszoba remélem jó lesz. A kazántól nincs messze a tágulási kb 2m a biztonsági szelep működik forrasztani nem akarom a háromjáratú szelepet hátha egyszer még vissza lesz csinálva a radiátort meg így nem zárjuk el de azért mégegyszer köszi, hogy próbáltál segíteni.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
(#) Szamy hozzászólása Okt 2, 2012 /
 
Üdvözletek!

Vaillant vuw 101 kombi (11-12 éves kb. ). A gondom vele a következő: Használati melegvíz készítésnél (a fűtést most még nem használjuk) , nagyon gyorsan felszalad a primerkör 60 fok fölé (pár másodperc). A csapból jön forróvíz, minden helységben , ahogy kell.
A szekunder hőcserélőt levettem , tökéletesen átjárható , váltószelep ok( már cseréltem korábban). Nem tilt le, csak megvárja míg kikering a primerből a meleg, aztán gond nélkül újraindul.(és ismét felszalad a primer) 3 ötletem van : 1.: a primer hőcserélő dugult el -mondjuk ekkor szerintem a csapból nem jönne forróvíz- és hozzáteszem : a hiba egyik napról a másikra jelentkezett, 2.:keringető nem dolgozik rendesen, 3.:nem működik a lángmoduláció, és esetleg ezért teljes erővel fűt... merre induljak?
A primer hőcserélőt nem szívesen venném le feleslegesen...
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
(#) VIM válasza Szamy hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Szia! Első körben a hideg víz bemeneti szűrőt kellene megvizsgálni nincs-e elkoszolódva, mert ettől függ az átbocsátó képessége a HMV résznek.
Idézet:
„Nem tilt le, csak megvárja míg kikering a primerből a meleg, aztán gond nélkül újraindul.”
.... tehát van lángmoduláció bizonyos értelemben. A HMV készítésnél, teljes terheléssel üzemel a kazán a beállított hőfokig és ha nincs vízvételezés teljes keresztmetszeten, leszabályoz, ill. kikapcsol átmenetileg. (.... azért nem feltételezném az összes vízvételezési hely szűrőinek elvízkövesedését a csapoknál).
(#) Szamy válasza VIM hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Üdv!
Ezt a szűrőt hol találom? Egyébként nyomáscsökkenést nem tapasztalok egyik csapnál sem...ettől még lehet (részleges) dugulás?
(#) VIM válasza Szamy hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
A szűrő az mindig a hideg víz bemeneti csatlakozása után van általában kissé ferdén, avagy a hidro blokkon vízszintesen van elhelyezve. Esetleg nem levegősödött be a rendszered a primer körben?
(#) Szamy válasza VIM hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Holnap megnézem a szűrőt. A levegőnek (ha került is bele) a keringető tetején lévő szelepen ki kellene jönnie magától, vagy rosszul tudom?
(#) VIM válasza Szamy hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
...lehet, hogy a Vaillant nem szerelt be vízszűrőt a régebbi típusaiba.
(#) generaliz hozzászólása Okt 2, 2012 /
 
Sziasztok! Véleményeteket szeretném kikérni!
Vettünk egy nagyon keveset használt Ariston Clas 24 CF cirkót, amelyet egyenlőre csak fűtésre szeretnénk használni, ezért a szerelő ledugózta a HMV csatlakozókat. Átöblítettük a meglévő rendszert(5 radiátor párhuzamosan) és bekötötte a fűtés(és gáz) ágakat.
Feltöltöttük a rendszert, elindítottam a cirkót(fűtés mode 50C, HMV->0)a leírás szerint légtelenítve, bekötöttem, helyesen a termosztátot, kapcsol is, de nem történik semmi?!
Légtelenítés üzemmódban, halk moraj, majd lekapcsol, majd vissza, többször(kijelzőn 1P_ elégtelen keringetés). A szivattyú nagyon felmelegszik!
Maximális üzemre kapcsolásnál elindul, fűt, de leáll elégtelen keringetés hibával.
Lehet, hogy megszorult a szivattyú?(kupak levesz, tengely megforgat, könnyen forog) Más oka lehet a keringetési hibának? Miért nem kapcsol be termosztát parancsra? (még azt meg kell mérnem, hogy ad e jelet)
Köszönöm a véleményeket!
(#) VIM válasza generaliz hozzászólására (») Okt 3, 2012 /
 
Szia! Aki szerelte az egészet az így magadra hagyott? Döbbenet! A kazán légtelenítése nyilván nem sikerült valami jól ha
Idézet:
„Légtelenítés üzemmódban, halk moraj”
hallatszik. A szervizcsapok ki vannak nyitva a kazán alatt? A radiátor szelepek szintén nyitottak? A HMV kikapcsolásnál a sárga lámpának világítani kellene (elvileg). Elektromosan csak a nyitó kontaktusa köthető be a termosztátnak, feszültség nem kapcsolható ezekre a pontokra a kazánban. Ha minden csap nyitva van akkor a hidrováltó nem áll át rendesen fűtési üzemre, így a HMV körben hamar megfordul a víz és túlmelegszik. A váltó rudazata esetleg megszorulhatott. Apropó, a radiátorok felé áramlik valamennyi meleg víz?
(#) bagi8 hozzászólása Okt 3, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Ariston STAT 23 komi kazánnal kapcsolatban.
Már több szervizzel beszéltem, de azt javasolták, hogy cseréljem le a kazánt mert régi Erre nincs most pénzem javíttatni szeretném. A jelenség a következő: Fűtés működik rendesen, viszont meleg vizet nem csinál a masina. Megnyitom a csapot elindul a kazán aztán kapcsol valami benne és meg is áll. És ezt csinálja a végtelenségig. Ha meg kocogtatom a kazán tetejét és sikerül épp jókor megütni, akkor elindul. Azt javasolták, hogy a presszosztátot kell kicserélni. Ezt már tavaly is cseréltük egyszer. Viszont most egyszerűen nem találok hozzá ilyen alkatrészt.
Ha valakinek lenne ötlete, hogy valóban ez-e a baj,vagy szerinte valami más kérem írjon nekem
Vagy ha még merül fel kérdés a működéssel kapcsolatban a jobb diagnózishoz akkor is írjatok.
Köszönöm előre is.
(#) bbalazs_ válasza bagi8 hozzászólására (») Okt 3, 2012 /
 
Amikor megy a futes IS es bekapcsolod a meleg vizet, eloszor leall a keringes, aztan ujra bekapcsol, igaz?
Valoszinuleg a viznyomas-erzekelo lehet rossz vagy a felrogzitese. Illetoleg ez vezerel 2db mikrokapcsolot, az elso bontasa kikapcsolja, a masodik benyomasa ujbol inditja a szivattyut.
Ezt hallgasd meg, hogy jo-e. Ha van lehetoseged valahogy 'megszivni' a melegvizoldalt, akkor megnezheted, hogy ez a nyamasmero-e a hibas.
Nem latsz ra veletlenul, hogy hol mozog egy rudazat a melegviz nyitasakor?
Ha igen, erre rasegitve megindul a melegviz?

Egyebkent a szervizek nekem is azt javasoltak, hogy a gyonyoru, jol mukodo, de oregecskedo Chaffoteaux kazanomat csereljem. Mondtam, nincs ra keret. Mondtak, vegyek fel hitelt. Mondtam viszlat. Azota en szerelgetem, eddig minden OK.

A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2012
(#) csabee hozzászólása Okt 3, 2012 /
 
Szép jó estét mindenkinek! Azt szeretném kérdezni, hogy nincs-e itt a fórumon valaki aki jártas az ionkazán témában? Érdekelne, hogy megépíthető-e házilag. Mi az elve és esetleg valami építési útmutató jól jönne... Én kerestem de nem sok hasznosat találtam az építésről. Csak körvonalakban írtak róla szinte mindenhol! Aból meg ugye nem igazán lehet megépíteni...
Köszi előre is...
(#) bagi8 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 3, 2012 /
 
Azt hiszem nem jól fogalmaztam...
Meleg víz és fűtés is csak az után van, ha meg kocogtatom a presszosztát tetejét.
Viszont ha a kocogtatás után már megy a fűtés akkor van meleg víz is. De ha csak meleg vizet szeretnék akkor szintén kocogtatni kell.
(#) bbalazs_ válasza bagi8 hozzászólására (») Okt 3, 2012 /
 
Bocs, akkor teljesen mas lesz a gond. Mi az a presszosztat? Kiegyenlitotartaly?

A kopogtatasnak van-e iranyerzekenysege? Kopogtatas helyett esetleg csavarasra/torziora/dontesre/nyomasra reagal? (hirtelen mozdulat nelkul).

A szivattyut hallod indulni? Mert az esetlegesesen beragadt szivattyu ESETLEG indulhat kocogtatasra.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2012
Következő: »»   123 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem