Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Hmm, van benne valami, de ez ilyen "ha Te nem vagy akkor nem így gondolkoztam volna és nem nyomtam volna meg azt a gombot" dolog. :vigyor3:
Sziasztok!
Érdekes problémába ütköztem. Van egy brd fájlom, amit az eagle 4.11-ben szépen ki tudok nyomtatni, (lásd a képen a baloldali fóliaminta). 4.11-ben rajzoltam meg eredetileg. Átvittem 4.16-ba és nyomtatáskor (printer ugyanaz) a szövegek meghülyülnek a fólián! Nem akarja tükörbe írni sehogysem. Lásd jobb oldali fólia a képen. Láma lennék és valami opciót át kellene állítanom, vagy valami nem 100-as a két progi között? Találkoztatok már hasonlóval esetleg?
Szia !
Nem találköztam, de ha elküldted volna a brd fájlt, akkor egy próba, közelebb vitt volna a megoldáshoz. Üdv!
Köszi!
Holnap megnézem megint, mi lehet, mert az itthoni gépről meg minden rendben van... lehet megsérült a laptopon lévő fájl.
Szerintem a mértékegységek/grid-beállítások terén van valami eltérés!
Felülírtam a brd fájlt az otthonival és jól nyomtat a melóhelyen is már... mindenesetre köszi a segítséget!
Jól jött a biztonsági mentés ![]()
Szia !
Hogyan kell létrehozni egy vezetősávot ami via-ban végződik ? Sajnos nem találom azt a hsz-t amiben le volt írva ![]() Üdv!
Szia !
Nem sajnos. Mintha olvastam volna olyan megoldást, ahol pl: Top oldalon húzom a sávot, és mikor Bottom-ra váltok akkor letesz automatikusan egy via-t Üdv!
Hello!
Ez pontosan így van! Réteg váltásra használhatod a középső egérgombot(görgőt lenyomni) vagy a bal felső sarokban a menü alatt található rétegválasztó listát.
Szia !
Egy bibi volt a próbálkozásommal, nem routos vonalon, hanem wire-n próbáltam, oda nem teszi oda a via-t, csak réteget fordít. Üdv!
Hali.
Van egy kis problémám,vagyis,hogy eddig Eagle 4.11-es használtam,de most az elmentett projekteket nem tudom megnyitni a 4.16 -es verzioval. Hogyan lehetne megoldani hogy megbirjam nyitni? Elöre is kösz.
Ha csak "lite" verziós a 4.16-os, akkor sajnos sehogy. Az egyik korlát (talán a legdurvább) a lite verzióban, hogy nem tudod megnyitni a már elmentett projekteket. (Még azokat sem, amiket saját maga mentett...
![]()
Akkor pedig meg kellene nyitnia!
A korábbi verzió nem volt esetleg "törve"? Mert az is okozhat gondot...
nem volt törve,de valamiért nem szeretik egymást,most még csak arra kell rájönnöm hogy miért.
Hello !
A nem használt layereket hogy lehet eltüntetni a display nézetből ? Kösz
Bal oldalt, fenn, van egy kis ikon, 3 kis négyzet egymás fölött.
Arra ráklikkelsz, és a kinyíló ablakban a "nem kívánt" layerek előtti számra klikkelsz. Akkor ennek a layernek a száma nem lesz kék alapon, és nem fogl látszani.
Szia !
Valszeg abból a listából szeretné eltüntetni, hogy ott ne legyen látható. Sajnos én sem találtam meg a módját eddig ![]() Üdv!
Persze,erre gondoltam...hogy ne kelljen mindig végig görgetnem a felesleges layereket.
Hello!
Az a lista a scr-ek között, valamilyen ...layers.scr-ben van (ezt a részt kicsit megpiszkáltam ![]() ![]()
Kösz, ezt én sem tudtam, és elnézést a félreértésért!
![]()
Szia !
Más módja kell, hogy legyen a layerek be/ki kapcsolásának. Nálam pl az scr fájlban ez van: Set Used_Layers 1 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 \ 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 \ 47 48 49 50 51 52 91 92 93 94 95 96; Tehát nincs benne 2......15 -ig a belső layerek, mégis megjelenik a brd fájlban. Example brd fájlokban pedig csak azok a rétegek szerepelnek amik használva vannak. Szóval ezek a rétegek kikapcsolhatóak valszeg a programban minden egyéb matatás nélkül. Üdv!
Ez miatt gondoltam én is ,hogy egyszerű a megoldás mert eltűnik a examplek-ben..ezek szerint mégsem
![]()
Szia !
Nem lehet bonyolult, csak még nem tudjuk, hogy hol kell kikapcsolni. Üdv!
Szia !
Layer kérdés (egy) megoldása: Mielött sch fájlt nyitasz, nyiss egy brd fájlt. Ebben az esetben csak 1-16- ....stb rétegek lesznek, belső rétegek nem. Utána ha szükség van plusz rétegre azt a Display alatt létrehozható, és törölhető is lesz. Üdv!
Hello!
Nálam pl a 'mylayers.scr' van így beállítva, ha ezt futtatom eltünnek a belső rétegek. Mikor megint megnyitom akkor sincsenek benne a kivett rétegek, de biztos kell lennie egy alap beállításnak, valahol megjegyzi biztos, mint pl a beállított bill. parancsokat. De hol... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |