Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » S1998(A) óra IC

Témaindító: Rapidus, idő: Okt 10, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Rapidus hozzászólása Okt 10, 2007 /

Építettem egy 7 szegmens órát ezzel az IC-vel. Működik is, de az első digit (ami az 10-es órákat jelezné) nem igazán akar menni. Helyesebben valamit csinál, de értelmezhetetlen. Az S1998 datasheetjét nem találtam a neten, én EZ ALAPJÁN alapján építettem meg.
Az ominózus digit bekötése -a linkelt oldalon lévő rajz szerint- jó, forrasztási hiba sincs.
Tudna valaki pdf-et ehhez az IC-hez, vagy valaki épített már órát ezzel? Minden tipp, segítség érdekel !
(#) El_Pinyo válasza Rapidus hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

Szia! Ez az?
(#) Rapidus válasza El_Pinyo hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Köszi, az MM5387 majdnen ugyan az, mint az s1998. De sajnos csak majdnem, mert némi eltérés azért van. Épp emiatt keresek valami doksit hozzá, vagy valakit aki megépítette, mert -gonolom- más is vett ilyet. Elég olcsó és alig kell hozzá valami. Ezzel már lehet olyan órát építeni, ami ezer forinttól alig drágább.

(#) Rapidus hozzászólása Okt 11, 2007 /

Az bosszant, hogy minden más rendben van, jár az óra, beállítható, a másik 3 digiten a kijelzés oké, csak az elsővel van gond.
(#) Sebi válasza Rapidus hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Leírnád pontosabban mi is a jelenség? Nekem az nem tetszik a rajzon, h 4db szegmensnek közös a soros ellenállása - ez nem szerencsés, mert lehet (van) különbség a LED-ek nyitófesze közt, (ami még hőfokfüggő is), tehát a fényerő sosem egyenlő, szerencsétlen esetben a legnagyobb nyitófeszű be sem gyújt.

Erősen javaslom, hogy minden szegmensnek külön ellenállást használj, méretezve max 8mA áramra.
(#) Rapidus válasza Sebi hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Közben átkötöttem 12 órás kijelzésre, ott tökéletes.
Ha visszarakom 24 órás kijelzésre (nekem ez tetszene jobban) akkor még az egyes szám sem stimmel (ami 12 órásban jó) és a 2-es is össze vissza van, sőt a G szegmens villog is.
A datasheetjét megnéztem, sajnos nem a S1998, hanem az MM587 van meg, és ott teljesen másképp van bekötve a 24 órás kijelzés. Mellékelem a rajzokat.

(#) Rapidus hozzászólása Okt 11, 2007 /

A datasheetben lévő nyílván a jó, a másikat kipróbáltam, az biztosan rossz.
De a datasheetből mellékelt rajzon minden egyértelmű, ez alapján akár ki is próbálhatnám, de nem értem mi van a B szegmenssel? Azt írja ugyanis, hogy az A jelzésű kapcsolónak sorbakötve kell lennie a sleep display-el, meg egy ellenállás (poti?) is van ott.
A rajzon viszont, ha jól értelmezem nincs sorba kötve.
(#) wcadarn hozzászólása Nov 4, 2009 /

Haliho!
Tiszteletteljes kérdésem az lenne:
Jutottatok-e valamire a témában?
Van esetleg működő kapcsolás?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem