Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet, hogy van itt olyan, akinek pofonegszerű, azért vetem fel:
Hogyan lehet IDE eszközt USB-n keresztül PC-hez csatlakoztatni?
Nem olyan egyszerű azért.
Kb 3K egy PC-s boltban. És akkora sebességet nem fogsz tudni elérni egy PIC es vagy bármilyen csatolóval...
pölö: [link]http://depo.hu/?page_number=6&id=14416&lid=1&csid=363[/link]
Aha.
Csak nekem 3,5-öshöz kellene, azok meg olyan 8-9k körül kezdődnek - gondolom a táp ktg miatt. de ha azt mondod, h nem olyan 1szerű, akkor lehet, hogy a Idézet: mégiscsak a gyári lesz.„legolcsóbb” (12-ért láttam eurocatban usb + firewire csatis aluházasat.) Azért köszi
Nekem van még egy ötletem, de lehet hogy nem éri meg a kínlódás. Léteznek ilyen memóriakártya-olvasók amivel CF, SD, XD stb kártyákat lehet olvasni. Kb 2500 vagy 3000 Ft. Ha a CF kártya elvileg ugyanúgy működik mint az IDE vinyó akkor talán rá lehetne operálni egy vinyót. Persze nem tudom hogy ezek az olvasók USBvel mennek-e, de gondolom igen.
Első körben és is erre gondoltam ám.
Mert ugye az mp3 lejátszók kapcsán vált egyértelművé, hogy a felület ugyanaz. Csak nem tudom, hogy azoknak az olvasóknak van-e vmi kapacitáskorlátja. Meg akkor kell ugye egy +5 +12 táp, és valszeg előbb rá kell nyomni a vinyót az olvasóra, aztán a tápra, és végül a pc-be - gondolom. Ha működik. Ha nem, akkor hosszúcsöcs.
Szerintem nincs kapacitáskorlát. A táp meg nem gond ha asztali PC-hez kell (de gondolom laptophoz) Az meg szerintem nem gond hogy milyen sorrendben kell összekötni a dolgokat.
Idézet: „Ha a CF kártya elvileg ugyanúgy működik mint az IDE vinyó akkor talán rá lehetne operálni egy vinyót.” Sziasztok engem is régóta foglalkoztat e probléma. De a CF kártyának szerintem 50 lába van míg az IDE -nek 40 jól mondom??? Az SCSI winyók 50 lábasok,olyanom meg nincs per pill. Szóval nincs valakinek valami bekötési rajza a CF to IDE-re??
[link=http://www.interfacebus.com/CompactFlash_True_IDE_pinout.html]http://www.interfacebus.com/CompactFlash_True_IDE_pinout.html[/link]
itt az oldal alján van egy leírás, hogy IDE módban mely lábak nincsenek használva. Engem is érdekel a dolog, mertha egy átalakítóval be lehetne az IDE vinyómai izzítani USB-re, akkor állandóra rátenném az adattárolós vinyómat(nincs szabad IDE-m, és alaplapot illetve kártyát nemszivesen vennék).
fapados PCI IDE csatolók már 3eHUF körül vannak! nem olyan veszélyes összeg... meg a táp Y elosztó sem veszélyes összeg. Szal szerintem olcsóbb, gyorsabb és megbízhatóbb mint usb cf meg egy zsák alkatrész kombó
Köszike. Nekem nem feltétlenül az IDE helyhiány miatt kell, hanem hogy legyen valami jó nagy hurcolható adattárolóm. (Sok olyan ember van akinek nem illik szétszedni a gépét, de mégis kell tőle/neki valami.)
No viiszatérve a témához: Tehát a táblázat alatti szövegből én ezt szedtem ki: Az "igazi" IDE mód csak az A0-tól az A2 lábakig használja. 8, 10, 11, 12, 14, 15, 16 , 17 lábak pedig a negatívhoz vannak bekötve. És a 36-os láb pedig a Vcc-re (az ha jól tudom a pozitív láb.) Szerintem ez elég kevés kötés. Javítsatok ki Nos a neten elég sok helyen árulnak egy adaptert amivel a CF kártyát mint IDE winyót használhatjuk. (Hangtalan PC-ben pölö.)Amint elnéztem a képeket semmi elektronika nincs bennük. Általában egy jumpert (slave/master) láttam. Nos ezek szerint a "CF to IDE" működik. De vajon megy e fordítva???
A fapados PCI IDE csatoló a másik, amit nem akarok. Volt már ilyenem, hát majdnem 10 másodpercet tett hozzá a gép indulásához. Meg akkor az a PCI sávszélességet csökkenti. Majd szétnézek, és lehet, hogy szétműtök egy rack-et.
Hát a rackeknél van egy kis átverés. Ezt szerintem említették már itt is. Általában árulnak USB -osnak nevezett mobilrackot olcsó pénzen. Nekem is sikerült begyűjtenem egy ilyet. No de itt az USB nem az adatátvitelre való, hanem a Hotswaphoz. Azaz menetközben is lehessen cserélgetni. Az igazi Usb-os mobilrack jóval drágább. Azért memkártya olvasót meg lehet venni 1000 Ft-ből is.
Csak olyan rack-et fogok megvenni, amiről nem vigyorog rám még egy IDE vagy sata csatlakozó is(ha találok olyatÖ. Ha nem, akkor marad minden úgy, ahogy eddig volt.
Nem tud valaki esetleg 1,8"-os ipod vinyó to USB átalakítót?
Bármi infot...
Sziasztok
Ha valaki tudna bekötésirajzot küldeni egy IDE-USB átalakító kábelről az nagyon jó lenne.
Tessék. Csak ic kell hozzá!
Sziasztok
Problémám a következő lenne ... Egy usb-s racket csinálni ide -s vinyóhoz... Kiindulásként volt egy külső usb-s dvd iróm amit szédszedtem és teljesen megörültem mert láttam hgy simán ki tudom huzgálni a csatikat a dvd iróból és simán át tudom dugni a vinyóba.. minden megoldódni látszott ugy az áram adott volt mert a dvd iró is külön áramforrásról ment ... DE sajna amikor összedugtam azt irta ki a gép hgy usb háttértá nem telepítheő .... Az eszközkezelőben látszik minden királyul de a sajátgép illetve total commander nem látja a vinyó.... SEGÍTSETEK mik lehetnek a problémák..... Váaszotok előre is köszi
A jumpert beállítottad? Master, vagy Cable Select legyen! Lehet, hogy az átalakító csak CD/DVD meghajtóhoz jó, vinyóhoz nem.
köszi a gyors választ eddig úhy probáltam hgy jumper nem is volt betéve .
most kipróbáltam master és CS állásban is.... sajna nem jó kiirja amikor bedugom hgy cd/dvd rewriter... majd usb háttértár.... és utánna jön a hardver telepítése során probléma lépett fel szöveg......... Szerinted mi lehet a gáz...van még vmi ötleted....?
Hát nagyon nincs ötletem, az átalakító panelon nincs valami jumper?
Ha azt írja ki, hogy CD/DVD ReWriter, akkor ~97%, hogy nem fog működni, mert direkt a CD/DVD-re van kitalálva! Más a fájlrendszer, meg a többi... |
Bejelentkezés
Hirdetés |