Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóelektronika

Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   129 / 341
(#) 52a52a válasza Erwin 763 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Ez tipikusan nem elektromos gond.
Kompressziót mérj elöször.
Utána a befecskendezőknél keresd a hibát.
Csörgés főleg kevés üzemanyag esetén szokott lenni (de lehet a túl soktól is)
(#) drden válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Fiat doblo 1,2 a gyújtást és befecskendezést vezérli , nekem az egyik oldali gyújtás végfokom ment szét , ha volna egy másik vezérlő akár hibás is akkor át tudnám rakni.
(#) Erwin 763 hozzászólása Szept 21, 2012 /

A kompresszió 13,4 és 13,7 között van,ha kevés üzemanyagot kapna nem menne mint egy
tűzoltó ha sokat az meg meglátszana a fogyasztáson.
(#) hibbantpasi válasza Erwin 763 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Szia!

Teljesen off ugyan ,de a normálisnál kicsivel szegényebb keveréktől fürgébb az autó, de be is csöröghet.
Az Astrában (is) van elvileg oktánszám választó csatlakozó a bal torony környékén, egy próbát megér "átállitani" 91-esre. Sajnos elég oktánszámhiányos a magyarországi benzinek többsége.

üdv: hp
(#) zolika60 válasza drden hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Valami szám nincs rajta? Esetleg nem a trafóról van szó?Bővebben: Link
(#) Erwin 763 válasza hibbantpasi hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Üdv hibbantpasi!
Az oktánszám állító 95 vagy 98,ezért is gondoltam a100-as oktánszámú benzinre mert valszeg az sem 100-as!
(#) moltam hozzászólása Szept 22, 2012 /

Helosztok.
Van egy motorvezérlőm a méhtelepről. BOSCH 0 280 000 301 . Valami Opelben volt, talán Mantában. Ugyan úgy néz ki, mint itt. A szám viszont nem egyezik. LU2 lenne e...ötés? Az enyim 15 lábú.
(#) dokibácsi123456 hozzászólása Szept 23, 2012 /

Sziasztok.
Érdeklődnék hogy nincs e valakinek 2008 as évjáratú mercedes sprinterhez kapcsolási rajza?
Fontos lenne mert nem érzékeli a nyitott ajtót és emiatt már többször bent maradt a kulcs.
Helyben nem akkora gond mint mikor 300 km-re vagy a pót kulcstól
Köszönöm
(#) elektromos hozzászólása Okt 3, 2012 /

Sziasztok!
Kérném, hogy segítsen valaki, aki már találkozott a képen látható E85-ös ethanol átalakítóval. Használtan vettem az autót, de a tulaj sem tudott infót adni róla. Felirat nincs a műanyag dobozon.
Ha lenne egy bekötési rajz, vagy ha csak típus szám lenne, már előrébb jutnék.
(#) elektromos válasza elektromos hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Fél napos keresgélés után megtaláltam. PT-E85 ETANOL-ÁTALAKÍTÓ
(#) psc2 hozzászólása Okt 13, 2012 /

Hello
Azt szeretném kérdezni, hogy az mitől lehet, hogy sötétben épphogy pislákol a műszerfal világítás, a klímán és a többi gömbön megfelelő a fényerősség csak a műszeregységen gyenge. Audi A4 B5 1997-es. Eddig világított rendesen most lett ilyen. Előre is köszönöm Üdv
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
(#) Tetye hozzászólása Okt 16, 2012 /

Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni hogy honda jazz -ben található usb csatlakozónak mi a lábkiosztása? Esetleg hol lehetne olyan csatlakozót venni ami bele menne?
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
(#) sipy323 hozzászólása Okt 25, 2012 /

Üdv! tudna nekem segíteni abban, hogyan lehetne egy leddes nappalifényt úgy bekötni mintha az úgymond gyári lenne tehát csak gyújtásra kapcsol fel és ha felkapcsolom a tompított fényszórót el is alszik!? van ehhez vmilyen relé vagy vmi? előre is köszönöm! Üdv
(#) proli007 válasza sipy323 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Hello!
Egy relével meg lehet oldani, aminek bontó érintkezője van. Ha bekapcsolod a tompítottat, bontja a Led-eket. De szabály szerint biztos hogy Jó ez így?
üdv! proli07

Nappali.png

(#) sipy323 válasza proli007 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Elvileg igy jó lenne! mert az új kreszbe is igy van benne! és ezt mennyiből lehetne megcsinálni? nem vagyok igazán nagy relémágus! de azért analfabéta se de a relék kimaradtak az életemből!
(#) attila93 válasza sipy323 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Szerintem egyszerűbb a gyújtás és a tompított közé kötni a LED nappali fényt. Ha ráadod a gyújtást, akkor a nappali fényen megjelenik a +12V és a tompított égőn keresztül kap testet, így világít. Ha bekapcsolod a tompítottat, akkor a +-on is +12V lesz és a nappali fény mínuszán is, így elalszik.
Egyébként rengeteg nappali fényben van belső relé (3 kábel megy a nappali fényre), így még egyszerűbb.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
(#) sipy323 válasza attila93 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

ezt nem egészen értem!!!
(#) attila93 válasza sipy323 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Mellékletben csatolom a bekötési rajzot.
(#) sipy323 válasza attila93 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

köszönöm szépen a segítségedet!
(#) abdulla hozzászólása Okt 26, 2012 /

Udvozlet mindenkinek valakinek esetleg megvan ennek a modulnak a kapcsolasirajza? http://www.youtube.com/watch?v=Rltzh3uTcgo&feature=related
(#) nemtom51 hozzászólása Okt 26, 2012 /

Sziasztok, Nekem olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e vagy, hogyan lehetne megoldani egy olyan "kapcsolót" ami bizonyos feszültség, mondjuk 13-13,5V fölött zár, allata pedig nyitna. Autóba kellene, hogy csak akkor legyen feszültség a kapcsoló után ha már jár a motor és van töltés. Elöre is köszönöm.
(#) proli007 válasza nemtom51 hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Hello!
Tettem már fel ilyen rajzot, pld. ezt. Sőt, van amihez nyákterv is készült,Cooler-SW névvel.
üdv! proli007
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2012
(#) czigler.peter hozzászólása Okt 27, 2012 /

Üdv Mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy van egy autóriasztóm bekötve, de a késleltetett világítás miatt mindig nyitott ajtót jelez amíg a világítás ki nem alszik. Azt hallottam, hogy le kell diódázni a nyitás és a riasztó bemenete között. A kérdésem az lenne, hogy milyen dióda lenne jó?

Előre is köszi a segítséget.
(#) elektromos válasza czigler.peter hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Szia!
'1N4002 vagy nagyobb szerintem jó bele
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
(#) czigler.peter válasza elektromos hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Szia!

Köszi a segítséget.
(#) nemtom51 válasza proli007 hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Szia, Köszönöm.
(#) attila93 válasza nemtom51 hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Egyszerűbb megoldás az olajnyomásjelzőről húzni a jelet. Ha már jár a motor, akkor ez elalszik.
(#) kissi válasza attila93 hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Ennek mi köze van a töltés meglétéhez ( attól, hogy jár a motor, nem biztos, hogy van töltés!) ? A kérdező 'ÉS' kapcsolatot tett a járó motor és a töltés közé!
Steve
(#) uli hozzászólása Nov 4, 2012 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, egy turbós autó map szenzora mekkora nyomásig mér?
2.0 D4d Toyota avensisben van, 2001-es évj.
Denso 079800-5130
5V-os szenzor.
Ha valaki erről aszenzorról nem is tudja pontosan, de általánosságban elmondaná, azt is megköszönném!
(#) AZoli válasza uli hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

A legtöbb utcai diesel autó turbónyomás szenzora abszolút 2,5-3,5 bar- ig. Tehát 1,5-2,5 bar turbónyomásig. A konkrét típust nem ismerem.
Következő: »»   129 / 341
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem