Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Vittem csónaktúrára középiskolásokat a nyár elején. Mindenkinek volt a fülében két dugó a kezükben lapos képernyős b@szina. Amikor egy búbos vöcsök mellett haladtunk el amelyik a hátán vitte a fiókáit,szóltam a díszes társaságnak, néhányan felnéztek egy pillanatra. Olyan arcot vágtak mintha a 4-es villamost látták volna. Pestiek voltak.
A negatív túrák csúcsa az volt amikor hat Német fazont vittem ki a tóra. Illuminált állapotban voltak és végig aludták a túrát. Nem sok kellett,hogy bedobáljam őket a vízbe. Szerencsére a túrák általában jó hangulatban telnek és sok köszönő emilt kapok.
Részeget ne vigyél túrázni. Az ifjak mindenre unott képet vágnak, az nem olyan nagy probléma. Ez nem jelent igazi érdektelenséget, csak egymás előtt játsszák a tapasztaltat.
![]()
Nem tudom megemészteni az érdektelenséget és azokat a függőségeket amitől tompulnak az agyak. (Nagy Feró után szabadon)
Azon gondolkozom, hogy állítsam-e vissza az órámat egy órával, vagy maradjon a nyári időszámítás szerint és akkor nem kell tökölni vele majd tavasszal. Azért is gondolkodok ezen, mert nem egyszerű átállításról van szó, át kell programozni mert nincs rajta egy gomb sem.
![]()
Szerintem egyértelmű, hogy írd át. Elég megtévesztő így. Úgyis rutinmunka az egész, hamar meg lehet talán oldani. Meg aztán messze van még a tavasz...
![]()
Szia!
Még egy kis programozás és ez a gond is kivédhető: - DCF77 szinkron esetén a vett idő már figyelembe veszi a téli/nyári időszámítást. - Ha az óra számolja a hónapot, napot és a hét napját, akkor abból megoldható az áttérés.
Nem írhatta: Éljen a NOSZF 95!
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Próbáltam többször megoldani az automatikus átállást, de valamiért nem hajtja végre. Pedig egy egyszerű feltételvizsgálat és mégsem csinálja meg. Egyébként RTC-ből veszi az adatokat. Lehet délután nekiesek még egyszer.
Október utolsó teljes hetvége, vasárnap 3:00.
Tényleg egyszerű feltételvizsgálat, mégis sikerült egyszer elrontanom ![]() Jó sokáig tartott mire megtaláltam, mert nem mindíg rontotta el. Aztán meg lehetett menni EPROM-ot cserélni az országban ![]()
Ha akad egy szabad láb, és mikrokontroller alapú az óra, akkor én betennék egy nyári/téli kijelzés közötti váltást egy kapcsolóval... Az óra meg jár tovább, ahogy akar.
Pontosan egy darab szabad láb van még.
![]()
Szia! Az egy szabad láb pont elég adatbevitelnek. Írtam én már be PIN kódot egy lábbal. Szó szerint lábbal! Autónál a gázpedálon. Jó móka, főleg a zöld lámpánál a nagykörúton.
![]()
OCT 6-kor mit hozott a mikulás Neked?
![]()
??
![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Sziasztok!
Találtam a neten letölthető top100-as slágerlistákat, 1956-tól kezdődően... próbaképp letöltöttem az 1957-est, egy számot abból már úgyis régóta kerestem. Amikor lejött, azt hittem nagy csalódás lesz, mivel a számok legalább felét 96kbps-nek írta ki a lejátszó... ehhez képest nem is szólnak rosszul. Lehet, hogy mivel nagy része mono felvétel, ezért ez a minőség a sztereo 192kbps-nek felel meg?
Basszus! A fiam (6) itthon van mer őszi szünet van. A kislányom (2) ő is itthon van mert kicsit náthás. Megőrjítenek minket. :S Jó lesz ha vége lesz a szünetnek.
Hja, nehéz a bányászok élete. Az enyém meg már egy hete a barátnőjénél van, és kéne gépen variálni, én nem értek hozzá, ő meg informatikus. Bakker!
Idézet: „és kéne gépen variálni, én nem értek hozzá, ő meg informatikus.” Ha nem mondok semmit akkor is tudod mire gondolok.
Sziasztok, unatkoztam , és ezt hoztam össze egy 20 perc alatt, de kedvem már nincs befejezni
![]() És a minecraft(játék neve) logikával csináltam egy astabil kapcsolást , ami működik is 1Hz en . A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Lehet ismerik közületek páran a linken szereplő zenét... Illetve magát a látványt, mikor zenére villog az egész ház, ami LED-ekkel van beborítva... Engem a kettő együtt nagyon megfogott!
![]() ![]()
Ez nagyon jó, és ötletes!
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Huncut aki nem arra gondol (a könyvtárosra)
![]()
Ej de régóta nincs már valami jó tartalmas új cikk vagy kapcsolás, most szívesen tanulmányozgatnám.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Én készítettem egy jó kis 8x8 as led mátrix vezérlőt, amit 3 vezeték átkötésével lehet bővíteni korlátlan számba, de sokáig tart megírni a cikket.
Én nemrég még arra akartam megkérni a népeket, hogy a sokeres vezeték forrasztásáról csináljanak már egy videót.
Igen, ez nekem is feltünt már.
Ez van... De TE például írhatnál ám, mint jó példa ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |