Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1983 / 3614
(#) nagy hoho válasza Norberto hozzászólására (») Okt 29, 2012 / 1

Vittem csónaktúrára középiskolásokat a nyár elején. Mindenkinek volt a fülében két dugó a kezükben lapos képernyős b@szina. Amikor egy búbos vöcsök mellett haladtunk el amelyik a hátán vitte a fiókáit,szóltam a díszes társaságnak, néhányan felnéztek egy pillanatra. Olyan arcot vágtak mintha a 4-es villamost látták volna. Pestiek voltak.
A negatív túrák csúcsa az volt amikor hat Német fazont vittem ki a tóra. Illuminált állapotban voltak és végig aludták a túrát. Nem sok kellett,hogy bedobáljam őket a vízbe.
Szerencsére a túrák általában jó hangulatban telnek és sok köszönő emilt kapok.
(#) zolika60 válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Részeget ne vigyél túrázni. Az ifjak mindenre unott képet vágnak, az nem olyan nagy probléma. Ez nem jelent igazi érdektelenséget, csak egymás előtt játsszák a tapasztaltat.
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 29, 2012 / 1

Nem tudom megemészteni az érdektelenséget és azokat a függőségeket amitől tompulnak az agyak. (Nagy Feró után szabadon)
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 30, 2012 /

Azon gondolkozom, hogy állítsam-e vissza az órámat egy órával, vagy maradjon a nyári időszámítás szerint és akkor nem kell tökölni vele majd tavasszal. Azért is gondolkodok ezen, mert nem egyszerű átállításról van szó, át kell programozni mert nincs rajta egy gomb sem.
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Szerintem egyértelmű, hogy írd át. Elég megtévesztő így. Úgyis rutinmunka az egész, hamar meg lehet talán oldani. Meg aztán messze van még a tavasz...
(#) Hp41C válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Szia!
Még egy kis programozás és ez a gond is kivédhető:
- DCF77 szinkron esetén a vett idő már figyelembe veszi a téli/nyári időszámítást.
- Ha az óra számolja a hónapot, napot és a hét napját, akkor abból megoldható az áttérés.
(#) nedudgi hozzászólása Okt 30, 2012 /

Boldog Karácsonyt!
(#) zolika60 válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Hova ez a nagy rohanás?
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Nem írhatta: Éljen a NOSZF 95!
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
(#) Ricsi89 válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Próbáltam többször megoldani az automatikus átállást, de valamiért nem hajtja végre. Pedig egy egyszerű feltételvizsgálat és mégsem csinálja meg. Egyébként RTC-ből veszi az adatokat. Lehet délután nekiesek még egyszer.
(#) Gafly válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Október utolsó teljes hetvége, vasárnap 3:00.

Tényleg egyszerű feltételvizsgálat, mégis sikerült egyszer elrontanom
Jó sokáig tartott mire megtaláltam, mert nem mindíg rontotta el.
Aztán meg lehetett menni EPROM-ot cserélni az országban
(#) nedudgi válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

OCT 30 = DEC 24
(#) nedudgi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 30, 2012 / 2

Ha akad egy szabad láb, és mikrokontroller alapú az óra, akkor én betennék egy nyári/téli kijelzés közötti váltást egy kapcsolóval... Az óra meg jár tovább, ahogy akar.
(#) Ricsi89 válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Pontosan egy darab szabad láb van még. Épp ezért nem tudtam időbeállító nyomógombokat sem beépíteni. Ha nem jön össze az automatikus átállás, akkor ez lesz a megoldás.
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Szia! Az egy szabad láb pont elég adatbevitelnek. Írtam én már be PIN kódot egy lábbal. Szó szerint lábbal! Autónál a gázpedálon. Jó móka, főleg a zöld lámpánál a nagykörúton.
(#) Action2K válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

OCT 6-kor mit hozott a mikulás Neked?
(#) nedudgi válasza Action2K hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Durrdefektet.
(#) granpa válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

?? A francba, rájöttem!
(#) Tomi94 hozzászólása Okt 30, 2012 /

Sziasztok!
Találtam a neten letölthető top100-as slágerlistákat, 1956-tól kezdődően... próbaképp letöltöttem az 1957-est, egy számot abból már úgyis régóta kerestem. Amikor lejött, azt hittem nagy csalódás lesz, mivel a számok legalább felét 96kbps-nek írta ki a lejátszó... ehhez képest nem is szólnak rosszul. Lehet, hogy mivel nagy része mono felvétel, ezért ez a minőség a sztereo 192kbps-nek felel meg?
(#) GAtesz hozzászólása Okt 30, 2012 /

Basszus! A fiam (6) itthon van mer őszi szünet van. A kislányom (2) ő is itthon van mert kicsit náthás. Megőrjítenek minket. :S Jó lesz ha vége lesz a szünetnek.
(#) granpa válasza GAtesz hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Hja, nehéz a bányászok élete. Az enyém meg már egy hete a barátnőjénél van, és kéne gépen variálni, én nem értek hozzá, ő meg informatikus. Bakker!
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Idézet:
„és kéne gépen variálni, én nem értek hozzá, ő meg informatikus.”

Ha nem mondok semmit akkor is tudod mire gondolok.
(#) silent15 hozzászólása Okt 30, 2012 /

Sziasztok, unatkoztam , és ezt hoztam össze egy 20 perc alatt, de kedvem már nincs befejezni
És a minecraft(játék neve) logikával csináltam egy astabil kapcsolást , ami működik is 1Hz en .
(#) zolee1209 hozzászólása Okt 30, 2012 /

Lehet ismerik közületek páran a linken szereplő zenét... Illetve magát a látványt, mikor zenére villog az egész ház, ami LED-ekkel van beborítva... Engem a kettő együtt nagyon megfogott! Bővebben: Link
(#) silent15 válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Ez nagyon jó, és ötletes!
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Huncut aki nem arra gondol (a könyvtárosra), amire én; a többi mellékes. Legközelebb talán 5-én juthatok be a könyvtárba, NET-ezni. Feltéve, hogy bringás idő lesz, és a könyvtáros nem veszi ki a tavalyi szabiját.
(#) Lázár Péter hozzászólása Okt 30, 2012 /

Ej de régóta nincs már valami jó tartalmas új cikk vagy kapcsolás, most szívesen tanulmányozgatnám. Valaki nem készítene a kedvemért?
(#) silent15 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Én készítettem egy jó kis 8x8 as led mátrix vezérlőt, amit 3 vezeték átkötésével lehet bővíteni korlátlan számba, de sokáig tart megírni a cikket.
(#) jani1987 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Én nemrég még arra akartam megkérni a népeket, hogy a sokeres vezeték forrasztásáról csináljanak már egy videót.
(#) Gafly válasza Lázár Péter hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Igen, ez nekem is feltünt már.
Ez van...
De TE például írhatnál ám, mint jó példa
Következő: »»   1983 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem