Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Jó minden,csak kell neki még mindíg kb.2 perc hogy bejöjjön a kép.Mit lehetne még csinálni vele?Valahol nem lehet beterheltetni máshol?(ellenállással a negatív fele példáúl,vagy valamivel?)
A G2-vel nem tudsz játszani egy kicsit? De ha más nem marad, akkor ezt a cutoff ellenállást kellene tovább növelni.
Próbáltam de majdnem hogy még később jön be a kép.(Ott egy 0 ohmos ellenállás van gyárilag.)
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Jó! Ennek az "ellenállásnak" a párja a nagy nyákon van, ugyanezen a vezetéken, a proci mellett, RC108 néven. Cseréld ki egy 4,7 k ohm-os értékűre.
Amennyiben 11AK30 sasszival van szerelve cseréld ki ezt: R645 2K2, C627 430n
Szia Kadarist! Odáig jutottam a tv-vel, hogy hallatszik az a tipikus sorkimenő hang amikor rádugom a hálózatra, de aztán ennyi ugyan úgy semmi. Hálózati puffer rossz volt. Szereztem múltit is. Mit kellene mérnem?
Előre is köszi a választ.
Szevasz, a függőleges eltérítésért felelős IC szált el neked, azt cseréld ki. De mielőtt be tennéd az újat, az IC körül merjél meg minden ellenállást diódat, hogy jó e, és az elektrolit kondenzátorokat cseréld le mindet!, és csak ezután tedd vissza a helyere az uj IC-t!.
Mérni kellene feszültségeket a tápegység kimenetein. A sípoláson kívül nincs életjel? Képcsőfűtés, sistergés a hangszóróból, stb. ?
Kicseréltem de szerintem semmi nem változott.Nem lehet hogy valami ,(kondi) lassan töltődne fel és ezért jön be sokára a kép?
Opsz ezt el néztem, neki függőleges csíkja volt a képernyőn, nem pedig víz szintes. Akkor más a probléma! El nézést!
Semmi sincs. Szakaszos sípolás eltűnt amikor kicseréltem 4 összetaknyolt BY diódát. Miután kicseréltem a rossz hálózati puffert. csak az a szokásos sorkimenő hang van, de azon kívül semmi a készenléti led sem világít olyan mintha nem lenne bedugva a konnektorba.
A képcső melegszik be lassan, ettől van ez a hiba. Én még mindig a képcső fűtőáramát növelném, ha egyéb trükkök nem hatottak. Még a szervizmenüben is lehet kutakodni, ha más lehetőség nincs.
A képcsőfűtés már így is 4.1 v-on van.A szervíz menübe nem tudok belépni mert nincs távirányítóm,vagy be lehet máshogy is lépni?Meddig növelhetem a képcsőfűtést?
Az az érték nem valós, mert a multiméter nem tudja megmérni rendesen az impulzusokat. Zárd rövidre a korlátozó ellenállás(oka)t és úgy nézd meg. Ne félj, nem fog kiégni a fűtőszál.
Zárlat a tápegység szekunderén? Az a baj itt is, hogy rajz nélkül nem megyünk sokra, csak találgatunk.
Igen ez a baj. :S Szerinted mi lehet zárlatos a szekunderen csak úgy kb-re?
Sikerült elintéztem, hogy ne unatkozzak a hosszú hétvégén
Sok minden. A kimeneti egynirányító diódák katódjai és a test (tuner fémház) között kellene ellenállást mérni. Egy jó képet csinálhatnál külön a táprészről is.
Mivel függőleges csíkot írt hibának a függőleges ic jó!!! (A függőleges eltérítés hibája miatt vízszintes csík keletkezik, neki meg függőleges csíkja van). A 11AK30 sasszival szerelt készülékeknél(a tipus alapján beazonosítva az övében is ez található) tipushiba még az R645 2K2, C627 430n alkatrészek, ha a csatlakozó forrasztása, és az eltérítőtekercs jónak mutatkozik akkor ezek cseréje után illik neki működnie....
Itt a kép külön a tápról kicsivel jobb mint az előző.
Köszönöm!
az R645 szakadt. Most jön a neheze: túrnom kell egy újat, azután próba... Az ellenálláson a színek, hogy is mondjam... olvashatatlanok. Barna-fehér-sárga-arany-nak (190k) tűnik, de így nem kell tovább keresgélnem
Azt még kihagytam, hogy feszültség mérővel szúrópróba szerűen nézegettem, hogy van e feszültség. Például a képcső panelen, az alaplap másik felén is volt áram
A tápegység szekunder oldalán nem ugyanaz a test, mint a hálózati oldalon. Ha a képcsőpanelen méricskélsz vagy máshol az alaplapon, akkor a testpont lesz a viszonyítási alap (negatív). Kényelmes testpont a tuner fémháza, érdemes ide érinteni a mérőzsinór negatív vezetékét. Mi a helyzet a kép alsó részén látható 3 dióda katódján?
Nagyon köszönöm a segítséget!
Megjelent a hangyák lázadása teljes képernyőn! A kondit és az ellenállást is cserélni kellett, mindkettő kuka lett. Szép napot!
Nincs mit! Örülök, hogy sikerült! Gratula a javításhoz! Neked is szép napot! Ezen tipus hibája szokott még lenni, hogy a bu808-as bázisára menő 10µF-es kondi kapacitása lecsökken ezért kiírtja a bu808-at. Ez egy darlington sorvégtranyó. Sajnos kispórolták belőlle a sormeghajtó trafót és nagyon érzékeny eme 10µF kapacitására. A gyakorlat szerint én 22µF-et szoktam tenni ilyen hiba esetén és tökéletesen müx...
Köszönöm!
alkalomadtán ezt is megnézem majd
Ráérsz akkor ha * és a sorvégtranyó zárlatos lessz(nem törvényszerű de előfordul). Ez egyébként még az emberbarátibb verzió a török panelek közül...Üdv
Azokkal a diódákkal elvileg nincs gáz. Mert amikor kicseréltem őket akkor szűnt meg a szakaszos sípolás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |