Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   78 / 360
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Gondolom lemaradtam a dologról amit x lappal előtte írtál és nem tudom minek nem tudsz nekifutni. Táblázatot sikerült használni ? Kép róla csatolva

timer.jpg

(#) niedziela válasza Frankye hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Változo integer tipus ? Mert más nem jó!

(#) Frankye válasza niedziela hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Természetesen.

Akkor számítás blokkban ennyi
valtozo = random ()
(#) Frankye válasza niedziela hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Elképzelhető, hogy egyes PIC-ek nem támogatják ezt a függyényt? (Merthogy a 16F877A-val létrehozott folyamatábránál működött, de egy 12F617-nél nem...)
(#) Frankye válasza Frankye hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Köszönöm a segítséget, idő közben "meggyógyult". (Hogy mitől, azt ne kérdezzétek, nyitottam egy új flowcahrt-ot, és azon már összejött. Esetleg az lehetett a baja, hogy az egyenlőségjelet kézzel vittem be, vagy hogy a változónak adtam kezdőértéket, nem tudom.)
Köszönöm a segítséget, még egyszer!

Nem hiszem én is adtam kezdő értéket..stb
Kipróbáltam a flowban az emlitett PIC-el, nálam simán megeszi.

Ez akkor valami x zűr volt amire nem keresünk már választ
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
(#) niedziela hozzászólása Nov 2, 2012 /

Ha már a randomról esett szó, hogyan lehet flowban a random értékét min - max között tartani ?
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Na meg van
(#) watt hozzászólása Nov 2, 2012 /

Sziasztok!
Az élet érdekes, elkezdtem FlowCode-dozni. Kérdésem az lenne, hogyan lehet a programszámlálót megjeleníteni szimuláció közben? Vagy valami hasonlót, mint amilyen a StopWatch az MPLAB-ban... Köszi!
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

A táblázat ok és köszönöm is de igazábol a tmr0,1,2 a nagy falat és mindenkinek igaza van hogy meg kell alapozni a dolgokat. Én ugy gondoltam hogy egyböl a tetöt lehet csinálni és bele is tört a bicskám. De köszönöm a segitségeket, már most sokat tanultam.
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

PM ment a témában.
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Ok köszi
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Köszi! Ott látnom kéne, hogy két megszakítási pont között mennyi időt töltött a program?
(#) niedziela válasza watt hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Nem, ott a program futását tudod lassítani.
Megszakítást az órajelből tudod meg.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
(#) mrobi válasza niedziela hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Annak aki még nem programozott MPLAB-ban annak mondom hogy a StopWatch ablakban lehet lemérni hogy egy program mennyi ideig fut le. Tulajdonképpen egy stopper óra ami számolja az utasításokat, és ebből meg az órajelből ki tudja számolni, hogy mennyi idő telt el amíg lefutott a program vagy a program egy általunk kiválasztott része. Ez a késleltetéseknél tud hasznos lenni illetve a különböző számítási rutinoknál (én legalábbis ezeknél láttam hasznát idáig).
Én nem találkoztam még flowcode-ban ilyen lehetőséggel, de majd a tapasztaltabbak megmondják.
(#) watt válasza mrobi hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Igen, köszönöm a "megértést"! Szétkerestem magam, de ilyet nem találtam. Lehet, hogy a lefordított C kódot betolom MPLAB-ba és ott futtatom, de így elég kényelmetlen.
(#) mrobi válasza watt hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Szerintem járható út! Ha ki tudod nézni belőle, hogy neked melyik rész kell akkor valószínűleg megoldható.
(#) vilmosd válasza watt hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Na keremszeppen. Ezek az illen csuda forditok "elonyei". Ez a nulla elokepzessel, nulla ismerettel rendelkezo kollegaknak kitalalt jatek. Komolyabb munkara alkalmatlan, vagy pedig sok kinlodassal. Szerintem jobban jarsz ha visszatersz a normalis, MPLAB ala beintegralhato forditokhoz. Lehet hogy az o"sz hajszalaid sem fognak annyira szaporodni.
(#) Frankye válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Tettem, nem ez volt a gond. Most 5-ös van nálam, az már elfogadja a szóköz-hiányt, de azzal együtt sem akarta az igazat. Mindegy, megoldódott. Köszi a segítőkészséget mindenkinek.
(#) niedziela válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Az állításodat alátámasztandóan legyen egy feladat amit te is megírsz meg a flowcodos nullák is, aki előbb végez az fejhajtással, boka csattintással jelzi
Addig nem kommentálnám tovább.
(#) vilmosd válasza niedziela hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Az hogy ki mennyi ido alatt ir meg egy programot, az nem meroszam. Mellette meg sok egyeb dolgot is figyelembe kell venni, pl kodmeret, futasi ido, memoriakihasznaltsag, hogy csak egy parat emlitsek.

kódméret, futási idő, memória kihasználtság, írási idő.
Természetesen ezek figyelembe vételével.
Ez jó teszt lenne a programok és egyénekre nézve is.
Csak az eredmények objektiv összehasonlítása után lehet érdemben mondani valamit.
(#) vilmosd válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Idézet:
„A Flowcode egy nem olcsó megoldás a mikrokontroller programozására, ennek megfelelő a szolgáltatása és a támogatása.”
Latom! Az alapveto szimulacios dolgokat nem raktak bele ebbe a nem olcso programba. Az ingyenes MPLAB azert nem csak ilyen alapveto tulajdonsagokkal rendelkezik, segitven a tervezot a projekt tervezeseben es reszletes kidolgozasaban,
Nem vitat akarok nyitni a flowcode kontra egyeb programozasrol, hanem ra szerettem volna vilagitani egy egyszeru tenyre, marmint hogy ezen stilusu programocskak nem alkalmasak komolyabb munkara, de viszont kezdoknek jok egy kicsit belekostolni a programozas vilagaba. Persze tudni kell, mikor kell valtani.
(#) kokozo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Windóznyóc vagy a nasa műdódkövető rendszere.. na az a komolyabb program picnél komolyságról nem beszélhetünk szerintem. Mellesleg a flowcode mindenre alkalmas annak aki tudja mit akar..

Idézet:
„ra szerettem volna vilagitani egy egyszeru tenyre, marmint hogy ezen stilusu programocskak nem alkalmasak komolyabb munkara,”

Akkor most már tényleg írjál tényszerű dolgokat, és indokold meg logikusan az állításodat, mert addig amit ebbena témában írsz az nem több mint lári fári
(#) watt hozzászólása Nov 3, 2012 /

Jaj-jaj! Béke van!
Elmondom mi a helyzet. Nem váltani akarok, hanem ezt is megtanulni. A célom az, hogy másoknak segítsek olyan modulokat írni, amiből ki tudnak indulni és meg tudnak oldani bizonyos relatív egyszerű, de összetett feladatokat folyamatábrás módszerrel, mert ugye ez elvileg közérthetőbb.

Ahoz szólnék hozzá, hogy pénzes a program. Igen, 200dollár körül van az ára a profinak, de kérdem én, meddig tartott volna egy PCL számlálót bebiggyeszteni? Na jó, kiszámolja a Timereket a beállításnál, stb. elvileg nincs rá szükség, legyen.
Na de akkor miért csinálja azt, hogy 18F2550-nél, miután a TMR1-et beállítottam belső osc/4 forrásra, 1:8 előosztásra, ezután a fordításkor bekapcsolva hagyta az RC0-ra kivezetett külső oszcillátort, ami miatt a láb "használhatatlan". (Szimulációnak nem volt ellenvetése, működőnek mutatta!) Egy C blokk beszúrásával >cr_bit(t1con, T1OSCEN);< a dolog megoldódott, de kérdem én, ez lenne az emberközeli? Akkor még is csak kell érteni komolyabban a C-hez is és a PIC adatlapjához is?
Nem szapulni akarom, már az elején, de ha fizetős, akkor hogyan létezik, hogy ezt a beállítást nem lehet megtenni a TMR1 ablakjában? Hogyan fogom ezt megtanítani egyszerűbb képességű embereknek, ha ilyesmiket kell művelni a kóddal, hogy működjön?

Ha valaki megmondja, hogyan kellene másképpen beállítani a kérdéses dolgot, akkor mea culpa!
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Na ez már döfi! Persze nekem tetszik, csak kérdés, hogy a felhasználónak hogyan áll égnek a haja, mikor mindent jól beállított a lehetőségek szerint, de még sem villog a LED! Az csak hab a tortán, mi van akkor, ha szükséges a külső oszci!
De szerintem hagyom(juk) a nyafogást és próbálom megoldani a kérdést. Ilyen javításokkal talán megfelelő alapot lehet adni egy azonos hardveren fejlesztő csoportnak. Köszönöm!
(#) tsava hozzászólása Nov 3, 2012 /

Sziasztok!
Most ismerkedem a Flowcode-al.Csináltam egy hőmérőt MCP9700-val.A referencia külső 2,5V és ez megy a szenzorra is. Így elvileg 0.25C a felbontásom.Megy is a dolog csak azt nem tudom hogy kéne megcsinálnom hogy a kijelzés is 0.25C legyen.

teszt.fcf

(#) slogan válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Csatlakozom !
Sokkal bonyolultabb dolgokat meg lehet vele oldani .mint amikre gondolnánk.
És - bár lehet "kókányabb" ,mint C -, de ennél egyszerűbb aligha van.
Én ebben értem el a legnagyobb sikerélményemet ASM ,majd C után.
Következő: »»   78 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem