Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Bolond vagyok teljesen Azokat nem bántottam, de mindjárt megnézem őket.
Sőt ki is cserélem őket. Kíváncsi leszek mi sül ki belőle
Ne csaréld ki, mert azok a kép alján speciális gyors diódák. Egy javítás nem észnélküli cserélgetésből áll, hanem ha meg lehet mérni az alkatrész jóságát, akkor azt kell tenni.
Sziasztok!
A fiam a TV mellett tárolta a gitár erősítőt és valószínűleg ettől a csatolt kép szerinti átszíneződéssel jelenik meg a kép. Igazából ennél durvább, felül piros, alul kék az egész. Persze van kép, csak amikor fotóztam nem volt antenna. Lehet ezen javítani, vagy kuka? Köszi, Johny A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Szia!
Húzd ki a tévét a hálózati csatlakozóból egy fél órára, majd kapcsold be. Ha jó a készülék lemágnesező áramköre, akkor megjavul.
Köszönöm, megpróbálom.
Már késő kicseréltem őket voltak ugyan olyanok otthon azok biztosan jók. De ugyan úgy semmit nem csinál.
A mágnest vedd el mellőe és hálózati kapcsolóval kell kapcsolgatni egy ideig ki-be, akkor müx lemágnesezőtekercs a képcsőn....
Én nem a gányolt hálózati diódákra gondoltam.
Ezeket cseréltem ki teljesen újakra. Nagyapám tv szerelő volt sok alkatrész megmaradt a műhelybe. ilyenek is voltak sőt még vannak is.
30 percetet kihúzva pihent, majd a konnektorba visszadugtam és a bekapcs gombbal még kapcsolgattam is 10-15-öt. Semmi nem változott.
Esetleg még valami amit megpróbálhatnék? A mágnes már régen nincs mellette.
sziasztok segítségetekre lenne szügségem van egy westel tipusú tv-m ciripelő hang szétszedtem volt benne egy kondi ami pupos volt kivettem elmúlt a ciripelés bekapcsol csak nincs kép a panelon az ált ahonnan kivettem tv out kondin semmi adat nincs és igy nemtudom milyen kell bele hogyan lehet ezt megtudni segítségeteket előre is köszönöm
http://azelektronika.uw.hu/04oldal.html oldalon találtam:
régi cseh forrasztópákámmal a képernyő mellett kapcsolgatva lényeges javulást sikerült elérni. Viszont ez elég random mert kb 100 kattintásból lesz egy jó szín és amikor azt hiszed hogy a következő még jobb lesz, akkor sokkal rosszabb lesz és lehet kezdeni elölről. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Ki kell cserélni a lemágnesezésért felelős PTC ellenállást, mert úgy látszik nem teljesíti a feladatát.
Már csak abban kérem a segítséget, hogy a TV-ben MZ72A9R0M van, amit kapni lehet az meg MZ72AL9RM.
Adatlapot nem találok nem tudom, hogy az a L betű számít-e, magyarul jó-e az cserébe ami elérhető? A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Teljesen jó lesz helyette ez is.
Köszönöm!
Demagnetizálni kell a csövet lemágnesezőtekercsel, de ez nem valószinü, hogy van a háztartásban.
Lehúzotam a panelt és a csö nyakán a lábakon nem mutatott sehol semmi ellenállást a müszer.
Tuningolva nem vollt.
Üdv!
Egymás melletti lábak szoktak lenni. Sajnos az gáz,ha nem mérsz semmit. Feri
Ne vicceljetek már, ezt a kép csövet már semmilyen lemágnesező ák. nem fogja lemágnesezni, külső lemágnesező tekercs demagnetizálló sem segíthet.
Teljesen tönkre tette az állandó mágnes tere az árnyék maszkot. Csak egy képcső csere a megoldás
Ez nem így van és nem árnyékmaszk, az a deltaképcsöveknél volt. In-line képcsöveknél árnyékmaszk van.
Sziasztok!
Ma hoztak egy tv-t és elég érdekes színek vannak rajta. AV-ra kapcsolva a képen látható látvány fogadott. A többi csatornán is érdekes a kép, mert halványzöld fejűek az emberek, lila az ég. 11AK30a14-es sasszi van a tv-ben. Valaki találkozott már ilyennel? Minden szín megvan, de valami mégsem stimmel.
Szia!
Olvass vissza egy kicsit a topikban.
Utólag belegondolva tényleg a lemágnesezés lehet a gond. Meg is nézem a PTC-t. Mindig utólag jut eszembe.
Üdv SR700 tunerre lenne szükségem nem tud valaki? nokia mzpeafg alapba!
Szakadt volt a PTC... Kicseréltem és jó lett.
Üdvözletem a fórumtársaknak!
Lenne egy kis problémám.Épp egy Philips EM2E AA - sasszis TV-vel bíbelődöm (Rajz) Hát mit ne mondjak,elég szokatlan ez a táp kialakítás,legalábbis nekem az.Nem értem mi előny származik abból,ha a sorvégfokozat primer része,és a függőleges eltérítő fokozat a hálózat potenciálján van. Szóval a probléma a következő lenne: Bekapcsolás után a vörös led világít,tehát standby van,viszont amint elindítom stby-ból hallani,hogy a nagyfesz sercen egyet,tehát a sorvégfok indítana,csak valami miatt kb 1-2 mp elteltével a táp nyomban letilt.Ezt követően a led egy folyamatos 3Hz-es hiba jelzéssel kezd el villogni.Nos átnéztem a táprészen,a sorvégfokozat környékén minden egyes komponenst,mindent rendben találtam.Forrpontok rendben mindenhol.Feszültségek indításkor egy pillanat erejéig megjönnek mindenhol,majd a 2mp elteltével megszünnek.A standby táprészen a +5V,és a -20V megvan folyamatosan.A tápfeszültség szintén rendben (300V).A sorvégtrafóból elmenő feszültségek szintén mérhetőek egy pillanatig,tehát nincs zárlatra utaló jel semelyik tápágban sem.Ennek ellenére megpróbáltam lekötni a sorvégfokozatot,és az izzós módszerrel leellenőrizni a tápegység feszültségeinek alakulását.Tehát kiforrasztottam az 5400-as pozíciószámú induktivitást,és a 2515-ös jelzésű elkóra rácsatlakoztattam az izzót,és a multimétert,majd elindítottam a készüléket,végeredményképp ami a tápot illeti én változást nem észleltem,a sortápfeszültség (140V) egy pillanatra megjön,az izzó felvillan,majd 2mp elteltével a védelem ismét letilt.Én ezzel arra a következtetésre jutottam,hogy a sorvégfokozatot mint hibalehetőséget kizárhatjuk,és szerintem továbbra is a táprészben kellene keresgélni,de nem vagyok benne biztos,nem igazán értem ezt a sematikát.Egyszóval most ott tartok,hogy kifogytam az ötletekből,ezért írok ide,hátha valakinek még valmi eszébe jut. Köszönöm előre is!
Sziasztok!
Van egy philips színes televízióm!Olyanokat produkál, hogy bekapcsolás után nincs kép, de hang az van. A képernyőn csak keresztben zöld csíkok vannak kb 2 cm-erenként egymástól. Változó idő után bejön a kép is a hang mellé, és mind addig marad a kép ameddig ki nem kapcsolom. Ha kikapcsolom akkor újra várni kell hogy a kép ismét bejöjjön. Sokszor fél órákat kell várni mire bejön a kép!! Meg ezelőtt a probléma előtt olyat produkált(kb egy 2-3 hete), hogy eléggé ,,kékes,, színű voltak a tévé színei(képe) minden csatornánál! Bekapcsolás után egy kicsit lehetett beállítással korrigálni ezt a kékességet, de összességében ,,kékesek,, voltak a csatornák. Nagyon megköszönném, ha tudnátok valami tanáccsal szolgálni. Mi lehet a gond vele? Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok!
Van egy philips színes televízióm!Olyanokat produkál, hogy bekapcsolás után nincs kép, de hang az van. A képernyőn csak keresztben zöld csíkok vannak kb 2 cm-erenként egymástól. Változó idő után bejön a kép is a hang mellé, és mind addig marad a kép ameddig ki nem kapcsolom. Ha kikapcsolom akkor újra várni kell hogy a kép ismét bejöjjön. Sokszor fél órákat kell várni mire bejön a kép!! Meg ezelőtt a probléma előtt olyat produkált(kb egy 2-3 hete), hogy eléggé ,,kékes,, színű voltak a tévé színei(képe) minden csatornánál! Bekapcsolás után egy kicsit lehetett beállítással korrigálni ezt a kékességet, de összességében ,,kékesek,, voltak a csatornák. Nagyon megköszönném, ha tudnátok valami tanáccsal szolgálni. Mi lehet a gond vele? Köszönöm előre is aki válaszol! |
Bejelentkezés
Hirdetés |