Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   692 / 1274
(#) canon1990 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Bolond vagyok teljesen Azokat nem bántottam, de mindjárt megnézem őket.
Sőt ki is cserélem őket. Kíváncsi leszek mi sül ki belőle
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Ne csaréld ki, mert azok a kép alján speciális gyors diódák. Egy javítás nem észnélküli cserélgetésből áll, hanem ha meg lehet mérni az alkatrész jóságát, akkor azt kell tenni.
(#) JohnyBravo hozzászólása Nov 3, 2012 /

Sziasztok!
A fiam a TV mellett tárolta a gitár erősítőt és valószínűleg ettől a csatolt kép szerinti átszíneződéssel jelenik meg a kép.
Igazából ennél durvább, felül piros, alul kék az egész. Persze van kép, csak amikor fotóztam nem volt antenna.
Lehet ezen javítani, vagy kuka?
Köszi, Johny
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012

DSCF1730.JPG

(#) kadarist válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Szia!
Húzd ki a tévét a hálózati csatlakozóból egy fél órára, majd kapcsold be. Ha jó a készülék lemágnesező áramköre, akkor megjavul.
(#) JohnyBravo válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Köszönöm, megpróbálom.

Már késő kicseréltem őket voltak ugyan olyanok otthon azok biztosan jók. De ugyan úgy semmit nem csinál.
(#) tvmano válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

A mágnest vedd el mellőe és hálózati kapcsolóval kell kapcsolgatni egy ideig ki-be, akkor müx lemágnesezőtekercs a képcsőn....
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Én nem a gányolt hálózati diódákra gondoltam.

Ezeket cseréltem ki teljesen újakra. Nagyapám tv szerelő volt sok alkatrész megmaradt a műhelybe. ilyenek is voltak sőt még vannak is.

30 percetet kihúzva pihent, majd a konnektorba visszadugtam és a bekapcs gombbal még kapcsolgattam is 10-15-öt. Semmi nem változott.
Esetleg még valami amit megpróbálhatnék?
A mágnes már régen nincs mellette.
(#) lacko83 hozzászólása Nov 3, 2012 /

sziasztok segítségetekre lenne szügségem van egy westel tipusú tv-m ciripelő hang szétszedtem volt benne egy kondi ami pupos volt kivettem elmúlt a ciripelés bekapcsol csak nincs kép a panelon az ált ahonnan kivettem tv out kondin semmi adat nincs és igy nemtudom milyen kell bele hogyan lehet ezt megtudni segítségeteket előre is köszönöm
(#) JohnyBravo válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

http://azelektronika.uw.hu/04oldal.html oldalon találtam:
régi cseh forrasztópákámmal a képernyő mellett kapcsolgatva lényeges javulást sikerült elérni.
Viszont ez elég random mert kb 100 kattintásból lesz egy jó szín és amikor azt hiszed hogy a következő még jobb lesz, akkor sokkal rosszabb lesz és lehet kezdeni elölről.
(#) kadarist válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Ki kell cserélni a lemágnesezésért felelős PTC ellenállást, mert úgy látszik nem teljesíti a feladatát.

Már csak abban kérem a segítséget, hogy a TV-ben MZ72A9R0M van, amit kapni lehet az meg MZ72AL9RM.
Adatlapot nem találok nem tudom, hogy az a L betű számít-e, magyarul jó-e az cserébe ami elérhető?
(#) kadarist válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 3, 2012 / 1

Teljesen jó lesz helyette ez is.

Köszönöm!
(#) tvmano válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Demagnetizálni kell a csövet lemágnesezőtekercsel, de ez nem valószinü, hogy van a háztartásban.
(#) szauron válasza Papp Ferike hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Lehúzotam a panelt és a csö nyakán a lábakon nem mutatott sehol semmi ellenállást a müszer.
Tuningolva nem vollt.
(#) Papp Ferike válasza szauron hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Üdv!

Egymás melletti lábak szoktak lenni. Sajnos az gáz,ha nem mérsz semmit.

Feri
(#) gaben62 válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Ne vicceljetek már, ezt a kép csövet már semmilyen lemágnesező ák. nem fogja lemágnesezni, külső lemágnesező tekercs demagnetizálló sem segíthet.
Teljesen tönkre tette az állandó mágnes tere az árnyék maszkot.
Csak egy képcső csere a megoldás
(#) kadarist válasza gaben62 hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Ez nem így van és nem árnyékmaszk, az a deltaképcsöveknél volt. In-line képcsöveknél árnyékmaszk van.
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 4, 2012 /

Sziasztok!
Ma hoztak egy tv-t és elég érdekes színek vannak rajta. AV-ra kapcsolva a képen látható látvány fogadott. A többi csatornán is érdekes a kép, mert halványzöld fejűek az emberek, lila az ég. 11AK30a14-es sasszi van a tv-ben. Valaki találkozott már ilyennel? Minden szín megvan, de valami mégsem stimmel.

SNC00176.jpg

(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Szia!
Olvass vissza egy kicsit a topikban.
(#) Ricsi89 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Utólag belegondolva tényleg a lemágnesezés lehet a gond. Meg is nézem a PTC-t. Mindig utólag jut eszembe.
(#) sipy323 hozzászólása Nov 4, 2012 /

Üdv SR700 tunerre lenne szükségem nem tud valaki? nokia mzpeafg alapba!
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Szakadt volt a PTC... Kicseréltem és jó lett.
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Azaz résmaszk van. Bocsánat!
(#) Hodinka hozzászólása Nov 4, 2012 /

Üdvözletem a fórumtársaknak!
Lenne egy kis problémám.Épp egy Philips EM2E AA - sasszis TV-vel bíbelődöm (Rajz) Hát mit ne mondjak,elég szokatlan ez a táp kialakítás,legalábbis nekem az.Nem értem mi előny származik abból,ha a sorvégfokozat primer része,és a függőleges eltérítő fokozat a hálózat potenciálján van.
Szóval a probléma a következő lenne:
Bekapcsolás után a vörös led világít,tehát standby van,viszont amint elindítom stby-ból hallani,hogy a nagyfesz sercen egyet,tehát a sorvégfok indítana,csak valami miatt kb 1-2 mp elteltével a táp nyomban letilt.Ezt követően a led egy folyamatos 3Hz-es hiba jelzéssel kezd el villogni.Nos átnéztem a táprészen,a sorvégfokozat környékén minden egyes komponenst,mindent rendben találtam.Forrpontok rendben mindenhol.Feszültségek indításkor egy pillanat erejéig megjönnek mindenhol,majd a 2mp elteltével megszünnek.A standby táprészen a +5V,és a -20V megvan folyamatosan.A tápfeszültség szintén rendben (300V).A sorvégtrafóból elmenő feszültségek szintén mérhetőek egy pillanatig,tehát nincs zárlatra utaló jel semelyik tápágban sem.Ennek ellenére megpróbáltam lekötni a sorvégfokozatot,és az izzós módszerrel leellenőrizni a tápegység feszültségeinek alakulását.Tehát kiforrasztottam az 5400-as pozíciószámú induktivitást,és a 2515-ös jelzésű elkóra rácsatlakoztattam az izzót,és a multimétert,majd elindítottam a készüléket,végeredményképp ami a tápot illeti én változást nem észleltem,a sortápfeszültség (140V) egy pillanatra megjön,az izzó felvillan,majd 2mp elteltével a védelem ismét letilt.Én ezzel arra a következtetésre jutottam,hogy a sorvégfokozatot mint hibalehetőséget kizárhatjuk,és szerintem továbbra is a táprészben kellene keresgélni,de nem vagyok benne biztos,nem igazán értem ezt a sematikát.Egyszóval most ott tartok,hogy kifogytam az ötletekből,ezért írok ide,hátha valakinek még valmi eszébe jut.
Köszönöm előre is!
(#) johnee hozzászólása Nov 4, 2012 /

Sziasztok!
Van egy philips színes televízióm!Olyanokat produkál, hogy bekapcsolás után nincs kép, de hang az van. A képernyőn csak keresztben zöld csíkok vannak kb 2 cm-erenként egymástól. Változó idő után bejön a kép is a hang mellé, és mind addig marad a kép ameddig ki nem kapcsolom. Ha kikapcsolom akkor újra várni kell hogy a kép ismét bejöjjön. Sokszor fél órákat kell várni mire bejön a kép!! Meg ezelőtt a probléma előtt olyat produkált(kb egy 2-3 hete), hogy eléggé ,,kékes,, színű voltak a tévé színei(képe) minden csatornánál! Bekapcsolás után egy kicsit lehetett beállítással korrigálni ezt a kékességet, de összességében ,,kékesek,, voltak a csatornák. Nagyon megköszönném, ha tudnátok valami tanáccsal szolgálni. Mi lehet a gond vele? Köszönöm előre is a segítséget!
(#) johnee hozzászólása Nov 4, 2012 /

Sziasztok!
Van egy philips színes televízióm!Olyanokat produkál, hogy bekapcsolás után nincs kép, de hang az van. A képernyőn csak keresztben zöld csíkok vannak kb 2 cm-erenként egymástól. Változó idő után bejön a kép is a hang mellé, és mind addig marad a kép ameddig ki nem kapcsolom. Ha kikapcsolom akkor újra várni kell hogy a kép ismét bejöjjön. Sokszor fél órákat kell várni mire bejön a kép!! Meg ezelőtt a probléma előtt olyat produkált(kb egy 2-3 hete), hogy eléggé ,,kékes,, színű voltak a tévé színei(képe) minden csatornánál! Bekapcsolás után egy kicsit lehetett beállítással korrigálni ezt a kékességet, de összességében ,,kékesek,, voltak a csatornák. Nagyon megköszönném, ha tudnátok valami tanáccsal szolgálni. Mi lehet a gond vele? Köszönöm előre is aki válaszol!
Következő: »»   692 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem