Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   694 / 1274
(#) kadarist válasza belaradio hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Mindegy, csak a mérete legyen testesebb, de ha mindkét paramétere nagyobb és még méretben is veri a régit, akkor az lenne a legjobb.
(#) belaradio hozzászólása Nov 6, 2012 /

Konkrétan egy 22 mikró 100 Volt ? Még nem vettem meg az újat , azért kérdezem. A jövőhétre jön meg a kétlábú PTC. Addig a többi alkatrészt sem hozom el a boltból.
(#) Sajtospiskóta válasza kadarist hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Helló!
Átnéztem alaposabban és az egyik TDA6101q pár lábán töredzett volt a forrasztás. Újraforrasztás után tökéltes. Köszönöm szépen!
üdv.: Sajtos
(#) kadarist válasza Sajtospiskóta hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Na, erről van szó! Szép munka volt!
(#) mineral válasza belaradio hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Igaz a C5388 nincs benne de a későbbiekben segítséget nyújthat mindenkinek.
(#) metaljohsy hozzászólása Nov 6, 2012 /

Helló kedves fórumozók! A segítségeteket szeretném kérni. A Philips tévémen pár hete jelentkezett a hiba. Jobb oldalról kiinduló vízszintes hullámzás, ami eltorzítja a képet. Egy hétig csak a TV közepéig ért el, de mára már végig ér a hullámzás a képen. Le is fotóztam, jól látható a képen. Megfigyeltem hogy amikor az adásban majdnem hófehér képet mutatnak abba marad a hullámzás, ahogy színes kép jön azonnal újrakezdi. Borzalmasan zavaró, biztosan nem adáshiba, mert minden csatornánál ezt műveli. A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja? Lehet-e javítani? Érdemes-e javítani?

hiba 01.jpg

(#) otthonpc20 hozzászólása Nov 6, 2012 /

Sziasztok! Van egy színes Junoszty tv-m az a problémám vele, hogy a tápban az R1 ellenállás elfüstölt, majd az R3 ellenállás is. Mikor az R3 is füstölt a biztosíték is kiment.
Szerintetek merre keressem a problémát?
Lehet a C1 zárlata miatt?
(#) belaradio válasza mineral hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Köszi szépen , mások nevében is.
(#) kadarist válasza metaljohsy hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Szia!
Elkócseréket kell végezni a tápegységben, mert szűretlenség van valahol. Ez olyen, mintha a sorvégfok tápfeszültsége lenne hullámos.
(#) Hodinka válasza mutyur hozzászólására (») Nov 6, 2012 1 /

Idézet:
„a standby led "3 hz-es" felvillanása azt jelenti, hogy zárlat van talán a készülékben és ezért nem indul be. Az égőt a sorvégtranyó helyére szoktuk kötni az emitter kollektor helyére....”

Kérlek olvasd el mégegyszer figyelmesen a leírásomat.Az izzót én közvetlen a tápegység elektrolit kondenzátorára kötöttem úgy,hogy a sorvégfokozatot teljesen leválasztottam az induktivitás kiiktatásával.Bármilyen hihetetlen is,de ugyan ezt a végeredményt kapod akkor is,ha a sorvégtranzisztort kiforrasztod,és a K - E átmenet helyére csatlakoztatod az izzót.Mindössze csak annyi a különbség,hogy az utóbbinál a sorvégtrafó primer tekercsén is áthalad az izzó árama.A led hibajelzéséből kiindulva pedig én is zárlatra gyanakodtam,azonban mégsincs sehol,mivel amit csak lehetett az égvilágon mindent átnéztem benne többször is.Ellenben ha végigköveted a vezérlő áramköröket,a rajz szerint kivehető,hogy ennél a kapcsolásnál a sormeghajtás valamily módon szinkronban van a táp aktiváló áramkörével,tehát amíg nincs megfelelő sorjel,addig a tápegység sem fog működni.Ezért van az,hogy amíg a sormeghajtó fokozat működésbe lép,a tápegység is tökéletesen leadja a feszültségeket,de amint a sorjel megszűnt,a táp is nyomban letilt.A 3Hz-es villogás pedig szerintem pont a sormeghajtó fokozat helytelen működésére utal.
Üdv!
(#) Hodinka válasza kadarist hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Húúú,ne is mond,egy rémálom az egész.Az a baj,hogy részletesebb leírást nem találni hozzá.Így is három teljes napig bújtam a kapcsolási rajzát,de minél tovább néztem,csak annál több kérdés vetődött fel bennem.Bevallom még ehhez hasonló szörnyeteggel nem akadt dolgom.
Üdv!
(#) Papp Ferike válasza szauron hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Hali!

Lehúzod a képcsőpanelt,mérj rá a fűtésre.Nem a csövön,hanem a panelen.Ugyanúgy sípolnia kellene,mert a sortrafón a fűtés csak pár menet.Ezzel ellenőrizheted a sortrafó felőli szakadást.Várom a visszajelzésed.F
(#) Papp Ferike válasza adika28 hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Üdv!

Nem értem,a cső fűt nincs képtartalom?Csak egy derengő szürke fény van?Próbáltad a G2 állítani a sorkimenőn?Lehet,hogy csak emissziószegény már a cső , s nincs elég sugáráram az induláshoz. F
(#) mutyur válasza tbence3 hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Szerintem a táp primerkörében lévő pár mikrós értékű kondikat cseréld újra, lehetőleg low esr-re(1- 2,2- 4,7-10 mikró közeli elkókat keress, ezeknek lehet szerepe a frekvenciabeállításban) . A kapacitás csökkenés okoz frekvenciaváltozást a kapcsolóüzemű tápkban ami arról a 30 egynehány kHz-ról lecsúszik a hallható tartományba elhalálozás előtt.... A márkát azért megírhatnád!
(#) adika28 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

A G2-őt hiába emelem nem jön be a kép fény az van rajta.A képcső panelon volt egy tranzisztor zárlatos amit kicseréltem ami a 16/9-es panelhez megy,akkor bejött a kép csak nagyon gyengén.Utánna kiforrasztottam mert gyanús volt a 16/9 szabályozó panel,ekkor bejött a kép majdnem tökéletesen, utánna méregettem az alsó panelon(ahol lehet hogy összeérintettem valamit a műszerrel,de nem vettem észre)és azóta nem jön be a kép.Már körbeméregettem mindent de nem találtam semmi zárlatos vagy szakadt alkatrészt.
(#) Luy válasza kadarist hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Szia! Szereztem hozzá kondenzátort, kicseréltem, most tökéletesen működik! Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
(#) kadarist válasza Luy hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

A soreltérítő tekercs csatolókondenzátorának a szakadása viszonylag gyakori jelenség és sokszor füstjelekkel jár. Szép munka volt, gratulálok!
(#) DJozso hozzászólása Nov 7, 2012 /

Sziasztok! Lehet, nem teljesen jó helyre írok, de itt van a legtöbb tv szakértő... Szóval van egy új Ledes TV-m, melyhez van egy külső vincseszter. A lényeg, hogy a tv csatlakozói közül létezik-e olyan ami a TV bekapcsolt helyzetében valamilyen feszültséget ad, stand-by-ban pedig nincs rajta feszültség, mert ezzel a feszültséggel szeretném a külső HDD tápját kapcsolni, hogy csak akkor menjen, ha a tv is. Az USB-n, és a HDMI-n mértem, standby-ba is ott az 5V! Esetleg valami ötlet? A tv 230V-os körébe nem szeretnék figyelő ellenállást... Bármi ötlet, megoldás érdekel.
(#) Papp Ferike válasza adika28 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Üdv!
Az sokat segít,ha tudni mi záródott rövidre.Nincs meg a rajz hozzá?F
(#) gpsbandesz hozzászólása Nov 7, 2012 /

Sziasztok szaki urak!
Van egy Samsung cw-25m064v típusú tv , ami bekapcsoláskor kattog 3-5-öt,elindul , majd neki tetsző idő után (2perctől néha fél óráig) kikapcsol .A kontroll ledet is kikapcsolja .
Összegezve az egészet sorkimenő áramkörben keresném a hibát , javítsatok ki ha tévedek!

Belenéztem , és Panasonic c5936 hajtja a sorkimenőt , erősítsetek meg , jó helyette a
ksd 5703 , vagy az fjaf6810 .
Megnéztem a trafót is , ennyit láttam rajta :
13720076A A06 AA26-00145 A.
Gőzőm sincs honnan vegyek ilyet !Vagy hogy mi jó helyette .
Pár tanácsot már összevadásztam , pl. érdemes kicserélni a kondenzátorokat , de nem vágom melyikeket is kéne .Az én elképzelésem , hogy kicserélem a kondikat , kicserélem a tranyót , "hátha nem " sorkimenő....Persze a trafót is kicserélném , csak azt hiszem az már kicsit húzósabb árban...
Segitsetek , mi a Ti meglátásotok?

(#) kadarist válasza gpsbandesz hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Szia!
Ha elindul és később kapcsol ki, akkor inkább forrasztáshiba lesz a probléma. Nézd át a forrasztásokat és repedt, korrodált részeket keress.
(#) BarnaPili válasza DJozso hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Szia!
Ha van rajta Euroscart,akkor annak a lábai között ( ) nézz szét!Elvileg ott lennie kellene olyan lábnak.
István
(#) DJozso válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Köszi! Utána néztem. Két csatlakozó pont van ahol lehet kimenő feszültség. Valaki tudja hogyan működik a Scart csatlakozó 8-as és 16 pontjai? Milyen feszültséget adnak ki, mit szabályoznak.Itt a fórumon azt olvastam, hogy a nyolcas láb kapcsolja át a tv-t AV módba.Ez igaz?
(#) kadarist válasza DJozso hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Szia!
Igen, igaz.
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Nov 8, 2012 /

Üdvözletem! Egy gyors kérdésem lenne. Próbáltam a googlit meg mindent felkutatni hogy megtudjam mi lehet a helyettesítője a R2KY diódának ez egy régi TV-ben van sajna ketté tört valami csoda folytán... Erre szeretnék választ kapni ha tud valaki segíteni... Előre is köszi!
(#) adika28 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Van de arról néztem és nem találtam semmi eltérést,a feszültségek megvannak csak azt nem tudom hogy megy-e és hogy milyen jel esetleg a prociba vissza.A 16/9-es panel forrasztási lábain mértem.De nem tudom hogy méknél érhetett össze.
(#) kislacikahu válasza adika28 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Hali adika28!

Szerintem az összezárás miatt a "proci" is sérülhetett, - cseréld ki!

Ne habozz! Haladj a kijelölt úton...
(#) BODHEAD válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

(#) w3sakh hozzászólása Nov 8, 2012 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Sony LCD tvnk, és az a gond vele, hogy minden pirosas-rózsaszínes árnyalatú rajta. Újrahangolással is. Előre szólok, nő vagyok.
Annyi lenne a kérdés, hogy valaki tudja-e mi lehet a hiba, illetve javítható e vagy felejtsem el és nézzem így. Kicserélni nincs keret. Pontos típust most nem tudok, de kb 4 éves darab.

Köszönöm: Vera
(#) adika28 válasza kislacikahu hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Nem tudom hogy megsérült-e mert az alap 0.5v kijön belőlle.Amugy meg az a proci végez szinte minden műveletet úgyhogy szeretnék minden más megoldást is végignézni mert biztos nem olcsó bele.Meg szerintem annyit már meg sem érne a tv.De azért köszi a segítséget.
Következő: »»   694 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem