Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   211 / 378
(#) Balu424 hozzászólása Nov 4, 2012 /

sziasztok
Most egy olyan egyszerű kapcsolási rajzot keresek, mely véletlenszerű hosszban (1-3 mp) kapcsol egy kis feszültséget (pl. LEDre vagy motorra) max. 12 V feszültség mehetne rá.
(#) mps válasza druxter hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Szia! Várj türelmesen, és egyszer csak a kép alatt meg fog jelenni egy pici link a szövegben, ha jól emlékszem "get manual" felirattal. Naponta kettőt tudsz letölteni. Egyes reklámblokkolók tiltják.

et.jpg

(#) silent15 hozzászólása Nov 6, 2012 /

Sziasztok, olyan kapcsolási rajzot keresek, ami :
Egy kapcsolóüzemű tápegység, ami ilyen adatokkal bír
Bemenet: 12VDC
Kimenet 30VDC
olyan 300mA terhelésre.

Köszi!
(#) proli007 válasza silent15 hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Hello!
DC-DC konvertereknél, a Step-Up konvertereknél kutakodj.
üdv! proli007
(#) Sebi válasza silent15 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Pl: LM2577-ADJ
(#) silent15 válasza proli007 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Köszi mindkettőtöknek !
(#) H2opok hozzászólása Nov 8, 2012 /

Üdv
TV foci "konzol" kapcsolást, tervet tud esetleg valaki, vagy csinált már ilyet? Tudjátok, kb 25-30 éve lehetett ilyennel TV-n játszani, annak idején és is csináltam egyet, valamelyik ezeréves rádióteknika ujságban volt hozzá a terv. De sajnos már nincs meg.
Erre gondolok:
Bővebben: Link
Köszi

(#) Norberto válasza H2opok hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

(#) mineral válasza H2opok hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

PIC 16F84

PIC 16F675
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
(#) Sebi válasza H2opok hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Van még aki emlékszik rá...
(#) braner hozzászólása Nov 10, 2012 /

Sziasztok!
Keresek egy olyan kapcsolási rajzot ami AC220V-ot állít elő kb.AC400V-ból.Ez egy trafóra kellene ami körkörösen táplálja magát és folyamatosan növekszik a teljesítménye.De valahogy 220V-nál meg kellene állítani.
Erre valakinek ötlete???
Üdv
(#) zolika60 válasza braner hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

AC400V-ból trafóval lehet DC220V-ot csinálni. A többit nem értem.
(#) Robi. hozzászólása Nov 10, 2012 /

Üdv! Ennek az infrakapunak a kapcsolási rajza nincs meg valakinek vagy valami hasonló?(kb 1m hatótáv és egy relé huzzon be ha megszakad az adó-vevő közötti kapcsolat) Köszönöm előre is!
(#) csapeter válasza Robi. hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Üdv.!
Ha jól nézem az alábbi áramkörről van szó. Ez esetben a relé addig húz amíg a vevő látja az adót.
(#) kissi válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Szia!

AC400V-ból akar AC220V-ot, a trafó erre szerintem is jó megoldás !

Steve
(#) Robi. válasza kissi hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Megfelel! Köszönöm!
(#) Robi. hozzászólása Nov 11, 2012 /

Közben rátaláltam erre a kapcsolásra. Ez mennyire megbizható? 1m-nél nagyobb távon is megállja a helyét?

Van rá esély, de lencsés fototranzisztort használj. Nekem hasonló, igaz tranzisztoros erősítőfokozattal működik stabilan 80 cm-re egymástól.
(#) Robi. válasza csapeter hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Értem. Van egy fototranzisztorom Bővebben: Link Ilyenre gondoltál? Ezt is jó lesz a kapcsoláshoz, csak a bázisát ne kössem sehova, vagy vásároljak olyat amelyiknek csak két lába van? Ez egy mozgásérzékelős lámpából származik, ott rajta volt az a műanyag bigyusz is.Az segit valamit? Köszi előre is!

BPV11F Pl. Amit linkeltél az PIR szenzor, nem hiszem, hogy jó lesz neked.

A harmadik lábat még mindig nem értem. Egyszerűen csak nem kell használni?
(#) golem hozzászólása Nov 11, 2012 /

Sziasztok!

Keresem Orion hs 501 nek a hangváltó kapcsolási rajzát.

Nálam nincs bekötve.

Oké. Még csak annyi, hogy végül is a kapcsolásEZúgy működik, hogy ha nincs kapcsolat az adó és vevő között behúz a relé vagy kigyúl a LED(ha azt rakok)? Igazából nekem igy kellene mivel egy mechanikus számlálót kéne forgasson.Találtam kifejezetten számláló IC -s kapcsolást is de gondolom ezzel is működne.Vagy nem?
(#) johny999 hozzászólása Nov 12, 2012 /

Udv,

Arduinohoz keresek kapcsolási rajzot eső szenzorhoz. Ontozorendszert akarok építeni. Az uzleti megoldások valahogy ugy mukodnek hogy a tetore fel van vezetve egy kis tartály amibe beleesik az eso és amíg a vezerlo érzékeli hogy van benne viz addig nem indul el az ontozés. Neten már keresgéltem, ezt találtam de ez sztem elég hamar megenné a 9V-os elemet ami táplálja az Arduinot.
(#) nedudgi válasza johny999 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

A gyári megoldások úgy működnek, hogy egy nedvesség hatására méretét változtató anyag egy érintkezőt bont(zár). Ilyen anyag lehet akár egy darab bőr is. Ez nem igényel semmilyen áramforrást.
Elképzelhető egy olyan megoldás is, ahol az esővíz súlya mozgat egy mikrokapcsolót, de ez precíz telepítést/beszabályzást igényel.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
(#) johny999 válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Nemtudod veletlen mi ennek a neve? Utananéznék akkor eBayen

btw: Ez is valami hasonlo nem?
(#) vilmosd válasza johny999 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Ket savallo elektroda megfeleloen elhelyezve mar egy erzekelo. A ket elktroda kozotti vezetest kell valami elektronikaval erzekelni. Fontos dolog, hogy sima DC meres nem a legjobb megoldas, mert barmennyir kicsi is az aram, idovel bontja az elektrodot. Valami AC erzekelest kellene csinalni. Mindenkeppen szukseges elektronika, tehat tapellatas is.
(#) nedudgi válasza johny999 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

A gyári megoldások, például a RainClik 10eFt nagyságrendben kaphatók. Az árképzésnél a megtakarítható összeget és a fejlesztésre fordított költséget vették figyelembe, nem pedig az előállításához szükséges összeget.
Amit linkeltél, az talajnedvességmérő, nem esőszenzor. Fel lehet használni az öntözés vezérlésében, de alaposan meg kell rágni a dolgot, hogy mi legyen a referencia, amihez beállítod. Ez analóg jelet ad, megmondja, hogy az adott helyen milyen nedves a talaj.

Mielőtt kapunk a fejünkre, húzzunk el innen valahova.
(#) johny999 hozzászólása Nov 12, 2012 /

Rendben még utánanézek, ez ugyis csak bonusz feature lesz ha elkeszul Korbenezek még a tobbi topicban is. Koszi.
Következő: »»   211 / 378
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem