Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Szia Peti!
Kereso baratunk hidd el segitene, ha hallaná kérdésed. keresesi segedlet a teljeseg igenye nelkul! /Alkoto - Pionner - Attila86 - Prolli007/
Így igaz, viszont egy jó kiindulási alap.
Szia.
Tudom ajánlani EZT A KAPCSOLÁST. Többször megépítettem már hibátlanul, elsőre működött mindegyik. Teljes dokumentációja elérhető itt az oldalon. üdv
Lassan összeáll Alkotó alkotása.
Van nyák, mindjárt kész a beültetés, van trafó, hűtőborda. Abban kérek tanácsot, hogy milyen potenciométereket, banánhüvelyt építettetek be. Kell-e több fordulatos poti a gyakorlati tapasztalatok alapján? Honnan lehet olcsón szerezni? Itt Szegeden a RET-ben néztem, és 4 precíziós potiért talán összerakott tápot kapnék olyan drágán mérik. A csavaros szorítós banánaljzat is 1500Ft. Szóval gyakorlati tapasztalatok kellenének! Köszi, Feri
Nézd meg az lm317 ic adatlapját , 1,5A áram 1,25v-30v ig szabályozható és nagyon egyszerű .
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Hát igen a ret nem a legolcsóbb.. Szoktak olyat csinálni hogy egy durva és finom beállító poti.
Ehhez egy stereo és egy mono poti kell. Ez aránylag olcsón kivitelezhető. Van is rajz itt valahol...
Megpróbálom megoldani az lm-es ic-vel hátha összejön.Az adatai stimmelnek tehát nekiindulok csak hogy a panelműszerem jó lesz-e hozzá(3V-30V).Próba szerencse.Azért köszönöm a válaszokat.
"Megpróbálom megoldani az lm-es ic-vel hátha összejön" Ha nem sikerül , akkor inkább gyűjts bélyeget
Azért arra készülj fel, hogy combos nagy hűtőborda fog kelleni hozzá. Mondjuk ha 30V-ot akarsz a kimeneten, akkor minimum 33V-ot kell neki adni DC-ben.
Így pedig minimum kimenő feszültség és maximum áram mellett ~30-40 Wattot kell hővé alakítania. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Én legalább 3 kimenetű trafót használnék hozzá : 6-12-24 ,és a kimenőfesz igény szerint
kapcsolgatnám a bemenő váltófeszt , igy elég alacsonyan tartható a disszipáció.
Küldjek nyáktervet? Én megépítettem az itteni cikkben lévő kapcsolást.
Bővebben: Link Egy-két dolog jobb lett mint az eredeti tervben. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Helló! Keresd meg a cikket a táp javításáról, mert több példányban nem működött, és elég rossz híre volt "Elektoros körökben". Ezek a BUK -ok állandóan tönkrementek. Az Alkotó féle LM324 -es táp viszont pöpec - király - frankó.
Szia! Én az áramállító potiból tettem bele 10 fordulatút. Én a HE Storéba vettem, de ha van hely a dobozban akkor keres Gammásat a Vaterán. A banánhüvely kicsit drága mert Hirschmannt 35A-est 750.- ért a SOS -nál tudsz venni és az örök élet meg még egy kicsi.
Bővebben: Link Ha nagyméretű állító gombot teszel a potira pontosabban tudod állítani,és a többfordulatú megspórolható. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Hello!
Igen, olvastam én is róla, de a javítás során mindig kiderült az emberi tévedés, a mechanikai hiba, (nem sorjázták le a fetek felerősítő furatát, és nem feküdt fel rendesen) vagy forrasztási hiba, vagy a beépítésre kerülő új alkatrész volt hibás (szakadt volt a P2 poti). A BUK helyett természetesen nagyon sok alternatíva van.
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy az Alkotó 1.4.2-es labortáphoz való panelmérő két darabból van-e? Tehát szét kell-e vágni, vagy egy panelon kell használni a kettőt? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
A két panel, egyetlen műszer-egység két része. Van egy nagyobb vízszintes panel, és egy kisebb állított a kijelzőknek. Ez a megoldás azért jó, mert a műszerek kijelzőit akár függőlegesen, akár vízszintesen egymás közel is halmozhatjuk.
Itt találsz egy hozzászólást, amiben van fotó egy kész egységről.
2 panelből áll. A kicsin a kijelzők, a nagyon meg maga az áramkör van.
Mennyiből jön ki egy ilyen feszültség/áram mérő?
Célszerű szétvágni és a számozott fóliarészeknél összeforrasztani.
Pár ezres. Az IC meg a kijelző lesz a két legnagyobb tétel.
Kb 2e. Attól függ persze, hol tudod megvenni.
Ilyen jellegű kérdésre szinte lehetetlen értelmes választ adni, de akik itt most megpróbálták, azok alapvető dolgokkal nem számolnak. Persze adódik a kérdés, hogy ami már otthon van, vagy amit esetleg az amatőr maga készít el, annak beleszámoljuk-e a költségét, vagy nem. Szerintem mindent bele kell számolni, ha az eszköz valós előállítási költségét akarod megtudni.
Írjak egy tételes árlistát? A panel készítéshez sajnos nem tudok max gyártatási árat, de akkor meg olcsóbban kijön ha vesz egy készreszereltet.
Az ICL 7107 - Bruttó: 1 178 Ft -- 1db
DA56-11EWA - Bruttó: 307.35 Ft -- 2db vagy SA56-11EWA - Bruttó: 152.56 Ft -- 4db Eddig ez ~1,800HUF + a sallang/aprosag S a NYAKot magad gyartod. Tehat Gabo valasza: Idézet: helytallonak talaltatott „Kb 2e. Attól függ persze, hol tudod megvenni.” A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
Úristen! Hol veszed te azt az ICL-t??
Am a többi stimt
Üdv! Az volna a kérdésem, hogy mi a véleményetek és a tapasztalatok a mellékelt kapcsolásról?
Köszi!!
A TMEvel estem már pofára... Elég random árakkal működik
|
Bejelentkezés
Hirdetés |