Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Mindegy, csak a mérete legyen testesebb, de ha mindkét paramétere nagyobb és még méretben is veri a régit, akkor az lenne a legjobb.
Konkrétan egy 22 mikró 100 Volt ? Még nem vettem meg az újat , azért kérdezem. A jövőhétre jön meg a kétlábú PTC. Addig a többi alkatrészt sem hozom el a boltból.
Helló!
Átnéztem alaposabban és az egyik TDA6101q pár lábán töredzett volt a forrasztás. Újraforrasztás után tökéltes. Köszönöm szépen! üdv.: Sajtos
Na, erről van szó! Szép munka volt!
Igaz a C5388 nincs benne de a későbbiekben segítséget nyújthat mindenkinek.
Helló kedves fórumozók! A segítségeteket szeretném kérni. A Philips tévémen pár hete jelentkezett a hiba. Jobb oldalról kiinduló vízszintes hullámzás, ami eltorzítja a képet. Egy hétig csak a TV közepéig ért el, de mára már végig ér a hullámzás a képen. Le is fotóztam, jól látható a képen. Megfigyeltem hogy amikor az adásban majdnem hófehér képet mutatnak abba marad a hullámzás, ahogy színes kép jön azonnal újrakezdi. Borzalmasan zavaró, biztosan nem adáshiba, mert minden csatornánál ezt műveli. A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja? Lehet-e javítani? Érdemes-e javítani?
Sziasztok! Van egy színes Junoszty tv-m az a problémám vele, hogy a tápban az R1 ellenállás elfüstölt, majd az R3 ellenállás is. Mikor az R3 is füstölt a biztosíték is kiment.
Szerintetek merre keressem a problémát? Lehet a C1 zárlata miatt?
Szia!
Elkócseréket kell végezni a tápegységben, mert szűretlenség van valahol. Ez olyen, mintha a sorvégfok tápfeszültsége lenne hullámos. Idézet: „a standby led "3 hz-es" felvillanása azt jelenti, hogy zárlat van talán a készülékben és ezért nem indul be. Az égőt a sorvégtranyó helyére szoktuk kötni az emitter kollektor helyére....” Kérlek olvasd el mégegyszer figyelmesen a leírásomat.Az izzót én közvetlen a tápegység elektrolit kondenzátorára kötöttem úgy,hogy a sorvégfokozatot teljesen leválasztottam az induktivitás kiiktatásával.Bármilyen hihetetlen is,de ugyan ezt a végeredményt kapod akkor is,ha a sorvégtranzisztort kiforrasztod,és a K - E átmenet helyére csatlakoztatod az izzót.Mindössze csak annyi a különbség,hogy az utóbbinál a sorvégtrafó primer tekercsén is áthalad az izzó árama.A led hibajelzéséből kiindulva pedig én is zárlatra gyanakodtam,azonban mégsincs sehol,mivel amit csak lehetett az égvilágon mindent átnéztem benne többször is.Ellenben ha végigköveted a vezérlő áramköröket,a rajz szerint kivehető,hogy ennél a kapcsolásnál a sormeghajtás valamily módon szinkronban van a táp aktiváló áramkörével,tehát amíg nincs megfelelő sorjel,addig a tápegység sem fog működni.Ezért van az,hogy amíg a sormeghajtó fokozat működésbe lép,a tápegység is tökéletesen leadja a feszültségeket,de amint a sorjel megszűnt,a táp is nyomban letilt.A 3Hz-es villogás pedig szerintem pont a sormeghajtó fokozat helytelen működésére utal. Üdv!
Húúú,ne is mond,egy rémálom az egész.Az a baj,hogy részletesebb leírást nem találni hozzá.Így is három teljes napig bújtam a kapcsolási rajzát,de minél tovább néztem,csak annál több kérdés vetődött fel bennem.Bevallom még ehhez hasonló szörnyeteggel nem akadt dolgom.
Üdv!
Hali!
Lehúzod a képcsőpanelt,mérj rá a fűtésre.Nem a csövön,hanem a panelen.Ugyanúgy sípolnia kellene,mert a sortrafón a fűtés csak pár menet.Ezzel ellenőrizheted a sortrafó felőli szakadást.Várom a visszajelzésed.F
Üdv!
Nem értem,a cső fűt nincs képtartalom?Csak egy derengő szürke fény van?Próbáltad a G2 állítani a sorkimenőn?Lehet,hogy csak emissziószegény már a cső , s nincs elég sugáráram az induláshoz. F
Szerintem a táp primerkörében lévő pár mikrós értékű kondikat cseréld újra, lehetőleg low esr-re(1- 2,2- 4,7-10 mikró közeli elkókat keress, ezeknek lehet szerepe a frekvenciabeállításban) . A kapacitás csökkenés okoz frekvenciaváltozást a kapcsolóüzemű tápkban ami arról a 30 egynehány kHz-ról lecsúszik a hallható tartományba elhalálozás előtt.... A márkát azért megírhatnád!
A G2-őt hiába emelem nem jön be a kép fény az van rajta.A képcső panelon volt egy tranzisztor zárlatos amit kicseréltem ami a 16/9-es panelhez megy,akkor bejött a kép csak nagyon gyengén.Utánna kiforrasztottam mert gyanús volt a 16/9 szabályozó panel,ekkor bejött a kép majdnem tökéletesen, utánna méregettem az alsó panelon(ahol lehet hogy összeérintettem valamit a műszerrel,de nem vettem észre)és azóta nem jön be a kép.Már körbeméregettem mindent de nem találtam semmi zárlatos vagy szakadt alkatrészt.
Szia! Szereztem hozzá kondenzátort, kicseréltem, most tökéletesen működik! Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
A soreltérítő tekercs csatolókondenzátorának a szakadása viszonylag gyakori jelenség és sokszor füstjelekkel jár. Szép munka volt, gratulálok!
Sziasztok! Lehet, nem teljesen jó helyre írok, de itt van a legtöbb tv szakértő... Szóval van egy új Ledes TV-m, melyhez van egy külső vincseszter. A lényeg, hogy a tv csatlakozói közül létezik-e olyan ami a TV bekapcsolt helyzetében valamilyen feszültséget ad, stand-by-ban pedig nincs rajta feszültség, mert ezzel a feszültséggel szeretném a külső HDD tápját kapcsolni, hogy csak akkor menjen, ha a tv is. Az USB-n, és a HDMI-n mértem, standby-ba is ott az 5V! Esetleg valami ötlet? A tv 230V-os körébe nem szeretnék figyelő ellenállást... Bármi ötlet, megoldás érdekel.
Üdv!
Az sokat segít,ha tudni mi záródott rövidre.Nincs meg a rajz hozzá?F
Sziasztok szaki urak!
Van egy Samsung cw-25m064v típusú tv , ami bekapcsoláskor kattog 3-5-öt,elindul , majd neki tetsző idő után (2perctől néha fél óráig) kikapcsol .A kontroll ledet is kikapcsolja . Összegezve az egészet sorkimenő áramkörben keresném a hibát , javítsatok ki ha tévedek! Belenéztem , és Panasonic c5936 hajtja a sorkimenőt , erősítsetek meg , jó helyette a ksd 5703 , vagy az fjaf6810 . Megnéztem a trafót is , ennyit láttam rajta : 13720076A A06 AA26-00145 A. Gőzőm sincs honnan vegyek ilyet !Vagy hogy mi jó helyette . Pár tanácsot már összevadásztam , pl. érdemes kicserélni a kondenzátorokat , de nem vágom melyikeket is kéne .Az én elképzelésem , hogy kicserélem a kondikat , kicserélem a tranyót , "hátha nem " sorkimenő....Persze a trafót is kicserélném , csak azt hiszem az már kicsit húzósabb árban... Segitsetek , mi a Ti meglátásotok?
Szia!
Ha elindul és később kapcsol ki, akkor inkább forrasztáshiba lesz a probléma. Nézd át a forrasztásokat és repedt, korrodált részeket keress.
Szia!
Ha van rajta Euroscart,akkor annak a lábai között ( ) nézz szét!Elvileg ott lennie kellene olyan lábnak. István
Köszi! Utána néztem. Két csatlakozó pont van ahol lehet kimenő feszültség. Valaki tudja hogyan működik a Scart csatlakozó 8-as és 16 pontjai? Milyen feszültséget adnak ki, mit szabályoznak.Itt a fórumon azt olvastam, hogy a nyolcas láb kapcsolja át a tv-t AV módba.Ez igaz?
Üdvözletem! Egy gyors kérdésem lenne. Próbáltam a googlit meg mindent felkutatni hogy megtudjam mi lehet a helyettesítője a R2KY diódának ez egy régi TV-ben van sajna ketté tört valami csoda folytán... Erre szeretnék választ kapni ha tud valaki segíteni... Előre is köszi!
Van de arról néztem és nem találtam semmi eltérést,a feszültségek megvannak csak azt nem tudom hogy megy-e és hogy milyen jel esetleg a prociba vissza.A 16/9-es panel forrasztási lábain mértem.De nem tudom hogy méknél érhetett össze.
Hali adika28!
Szerintem az összezárás miatt a "proci" is sérülhetett, - cseréld ki! Ne habozz! Haladj a kijelölt úton...
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Sony LCD tvnk, és az a gond vele, hogy minden pirosas-rózsaszínes árnyalatú rajta. Újrahangolással is. Előre szólok, nő vagyok. Annyi lenne a kérdés, hogy valaki tudja-e mi lehet a hiba, illetve javítható e vagy felejtsem el és nézzem így. Kicserélni nincs keret. Pontos típust most nem tudok, de kb 4 éves darab. Köszönöm: Vera
Nem tudom hogy megsérült-e mert az alap 0.5v kijön belőlle.Amugy meg az a proci végez szinte minden műveletet úgyhogy szeretnék minden más megoldást is végignézni mert biztos nem olcsó bele.Meg szerintem annyit már meg sem érne a tv.De azért köszi a segítséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |