Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   958 / 1681
(#) hibbantpasi válasza skero hozzászólására (») Nov 8, 2012 /
 
A gyári jeladót használom, az pedig sajnos nem lineáris.
(#) proli007 válasza hibbantpasi hozzászólására (») Nov 8, 2012 /
 
Hello!
Én biztos nem így oldottam volna meg, hanem felrángattam volna néhány ms-ra az 5-ös lábat egy 555-el. Akkor akár még állítható is lenne. Egyébként a diófa még így sem kell szerintem..
üdv! proli007
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
(#) hibbantpasi válasza proli007 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /
 
Szia!
Ez a megoldás eszembe sem jutott,de kísérletezek majd vele.Kösz az ötletet!
Üdv: hp
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
(#) 18david18 hozzászólása Nov 9, 2012 /
 
Sziasztok!

Építettem egy GSM távkapcsolót. Az ötlet, és a kapcsolás teljesen saját tervezésű. Az áramkör képes egy esetleges áramkimaradáskor a telefont újra bekapcsolni, illetve az előző "állapotban maradni" (ha az áram elmegy és a relé bekapcsolva volt, akkor ha vissza jön az áram újra bekapcsolva lesz). Az áramkör hívásra aktíválódik. Meghúzza a relét és ezáltal bekapcsolhatunk vele bármit. A következő hívásra kikapcsolja a relét. SMS-re, és más "idegen" telefonszámra nem aktíválódik, csak a bevont telefonszámra vagy telefonszámokra. Mindezt PIC és egyéb programozás nélkül oldottam meg. A készüléket eladásra, sorozatgyártásra terveztem ezért a kapcsolást nem szívesen közlöm!
Képek/Videók:
Bővebben: Link
(#) enree válasza 18david18 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Ötletes!
Azt azért elárulod, hogy a nem kívánatos számokat számszűréssel zártad ki?
(#) mineral válasza enree hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Szinte biztosan.
(#) 18david18 válasza enree hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Szia!

Igazából nem számszűréssel zártam ki. Úgy tudom, hogy az plusz költségekkel jár a szolgáltató felé. Ha rosszul gondolom valaki javítson ki.
Az egész egy csengőhangon alapszik, az vezérli az áramkört. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy ott csilingel a dobozban. Egy kukja sincs
Ezt a bizonyos csengőhangot kell külön a telefon memóriájában tárolt telefonszámokhoz hozzárendelni. Amelyik telefonszámhoz nincs hozzárendelve a csengőhang azzal nem foglalkozik, illetve az sms-el sem.
(#) enree válasza 18david18 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Ez lett volna a másik tippem, a számszűrést a telefon csinálja, semmi köze a szolgáltatónak hozzá (szerintem). Ötletes, ügyes vagy!
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
(#) Ricsi89 válasza 18david18 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
És akkor már tudjuk is a kapcsolást. Egy bistabil relé van megvezérelve a telefon hangszórójáról. Hoppá, akkor most elárultam a titkot?
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
(#) 18david18 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Nem teljesen, de jó úton jársz
Ennél többet biztos nem mondok a kapcsolásról!
Elég az hozzá, hogy egy megbizható, egyszerű elven működő készülék lett belőle!
(#) eyess válasza 18david18 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Na , akkor én meg elárulom a másik titkot .Mivel a hívás a telefonra bármilyen számról történő híváskor aktiválódik , mert a szolgáltatótól nincs megrendelve azon telefonszámok esetlegesen, amikkel lehetne hívni a telefont , így minden híváskor működni fog függetlenül attól amit írtál , hogy beállítod a csengőhangot.Mert teljesen mindegy hogy milyen csengő hangon szólalna meg a telefon a hívás létrejön , és bummmmmm.
Nem beszélve arról , hogy mindig aktív sim kártya kell hozzá , hogy a telefont lehessen hívni , mert gondolom nem segélyhívó számon lehet hívni.Szóval ez ,így elég költséges dolog.
(#) Flatlander válasza eyess hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Igen ez engem is érdekelne mert valami akkoris fog szólni ha más számról hívják.... a kártya pedig szerintem nem nagy dolog,évente dob rá 500ft-ot nem egy nagy összeg.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
(#) Attila86 válasza eyess hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Lehet hogy alapbeállításnak megadott egy "üres" csengőhangot ami ugyan formailag csengőhang de nincs benne semmilyen hang. A beállított telefonszámokhoz pedig egy másik csengőhangot rendel amit könnyű indikálni. Mondjuk egy 1kHz-es szinuszt.

Vagy az egyik csengőhang 1kHz-es, a másik mondjuk 2kHz. Egy sávszűrővel rááll az egyikre és kész.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
(#) Mengyán válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Nekem Sanyi Ericsson K510i van, előtte R320-asom volt, mindkettő tudja azt, hogy csak egy bizonyos listában lévő számokról csörgeti ki a készüléket, a többiek foglaltat kapnak. Sajnos a Nokia telefonokat nem ismerem ennyire, nem tudom, van-e bennük ilyen funkció.
(Ez csak az én véleményem, de szerintem nem piacképes a készülék, legföljebb ha az ár az egyetlen, ami számít. Ismerek olyanokat, aki a 10 forinttal olcsóbbat válasszák, akkor is, ha sokkal kevesebbet tud, sokkal instabilabb, macerásabb és költségesebb a használata. Én biztos egy ipari GSM modemmel oldottam volna meg, ha pénzért árulható dolgot csinálok.)
(#) eyess válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Ha megnézzük a mobilból kijövő vezetékeket rögtön rá lehet jönni , hogy kamu az egész.
Illetve bizonyára lehet majd vezérelni vele , de nem úgy ahogy le lett írva , ha már távvezérlés miatt kellett más megoldás is szóba jöhetett volna , és még lehet ennyibe se kerülne mint ezt fenntartani.
Szóval a mobilból kijövő 3 db vezeték :: 2 a táp miatt kell , és 1 ami a vezérlő kimenet a telefonból amihez ő megcsinált egy relé vezérlést .No de mondja meg nekem valaki akinek volt ilyen telefonja , és nem okos telefon , hogy ki ismeri annyira a lelki világát , hogy bármely részébe ami SMT technológiával készült , és nem beszélve mélyen nem publikus ezen szerkezetek kapcsolási rajzai , hogy bármely ilyen jellegű változtatást végre tudjon hajtani rajta . Ahhoz , hogy csakis egy szám , vagy amelyik számokat én szeretném , hogy csak azok hívhassák a mobilomat a szolgáltatótól kell kérni tiltást a többi számra , ez csak így működik ellenkező esetben minden hívás megjelenik a mobilon még a csengőhang nélkülii is.
(#) mps válasza eyess hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Be lehet állítani a telefont, hogy csak a telefonkönyvben lévő számokra csörögjön ki, ha nem szerepel akkor csendben marad mint a lőtt nyúl. De tiltó listát is létre lehet hozni, csoportokat is. Innentől elég figyelni a hangszórón a feszültséget. A hangszórót pedig elég könnyű megtalálni.
(#) Ricsi89 válasza eyess hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Nem az a lényeg, hogy mi jelenik meg. A lényeg, hogy a hangszóróról levesz egy jelet. Alap csengőhang egy üres(ezeken van csengőhang szerkesztő, bármit meg tudsz csinálni), és a beállított telefonszámokhoz egy másik egyhangú csengőhang. ha megszólal, akkor kapcsol, ha más számról hívják, akkor nincs hang, nem kapcsol.
(#) Attila86 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Zoli ez teljesen témába vág! Pont azt próbáljuk kideríteni hogy ki és mit épített!
(#) enree válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Szerintem, aboszút járható út ez az 1kHz-es dolog! Sőt, nekem is volt (még valahol valamelyik fiók alján van is 2db ilyen Nokiám) és ha jól emlékszem, még olyat is tudott, hogy rezegjen, vagy ne rezegjen sms-re hívásra, akármire... a vibra motor helyére meg simán lehet tenni mondjuk egy optót...
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
(#) eyess válasza enree hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Ha a vibrációra kötnéd , akkor is minden jelre ami érkezik a mobil átjátszók felől , vagy nevezzük antennának be aktiválódna a telefon , és mindegy , hogy most optó van már utána , vagy bármilyen más érzékelő jelfogó stb az is működne egyből.
(#) enree válasza eyess hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Szerintem, csúnyán félreértetted, amit írtam ha te telefonodban beindul a vibra motor, mikor pingeli a központ, akkor baj van (főleg, ha cellahatáron vagy...) komolyrafordítva a szót, arra a rezgésre gondoltam, amit hívás érkezésekor produkál a telefon, van benne egy pici motor röpúllyal.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
(#) enree válasza vicsys hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Ez se rossz, de véleményem szerint, ésszerűbb máshonnan venni az indító jelet, mert a háttérvilágítás sok egyéb esetben is bekapcsol(hat).
(#) eyess válasza enree hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Tudom mire gondoltál , és én sem úgy értettem , hogy a motorra kötni már amelyikben van .Mert valamelyik akkumulátora olyan , vagy nem olyan , hogy tudja a rezgő hívást produkálni.
Nem szaporítanám tovább ez ügyben a szót , mert nem kívánok se ötletet adni sem pedig továbbiakban tovább bele folyni egy olyan projektbe, ami sorozat gyártás ,és egyéb nagy volumenű dolgok elé néz , mert még részesednem kellene belőle .
(#) Moderátor hozzászólása Nov 9, 2012
 
Visszatérhetünk a ki mit épített témakörbe? Nagyon elkalandoztatok már!
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Jéééé! Nem is gondoltam rá, hogy ilyesmire használjam az egér dobozát. Jó lett!
(#) vicsys hozzászólása Nov 9, 2012 /
 
Találtam egy 2009-es nyákot. Gondoltam, összeforrasztgatom.
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Ez sem rossz, de hol az óra? Gratulálok.
(#) yagi válasza vicsys hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Én is éppen a napokban készítettem egy ehhez hasonló NYÁK-ot, de abba már beleterveztem a két 100n-os kondit a rotaryhoz.
A hétvégén már remélem lesz idő tesztelgetni egy kicsit az új szoftot.
(#) vicsys válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Benne van (illetve a PIC-ben lesz) az óra: Bővebben: Link Yagi már tudja... (Szamóca meg csak felismeri)
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
Következő: »»   958 / 1681
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem