Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   16 / 83
(#) Janika. válasza VIM hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Szia!
A szerelő kint volt tavaly, és elvégezte az "éves karbantartást" ami abból állt hogy, levette a kazán előlapját, levette a "tűztér?" elejéről a burkolatot, átporszívózta a hőcserélő lamelláit, kiszedte az a két gyertya szerű valamit, ami meggyújtja a gázt és ami figyeli a lángot, kiszedte a "gázégőt?" a készülékből és kimosta. Összerakta és és ennyi. A biztosítékot ott verte ki nálam, miután összerakta a kazánt kivett a táskájából egy törött "gyertyát" és azt mondta hogy ezt most cserélte ki mert törött volt, és így a kiszállás+5000 a munkadija. Végig ott voltam mellette, láttam mit csinált. Az a valamit amit én gyertyának neveztem, le sem vette a vezetékről, csak félrehajtotta hogy ne legyen útban. Azért is voltam biztos abban hogy nem volt ilyen jellegű baja annak az alkatrésznek, mert kb. kéthavonta szét kell szednem a kazánt. Gondolom a rossz gázminőség miatt rendszeresen elkormolódik a hőcserélő lamellája és ki kell tisztitanom. Ezt onnan tudom, mert akkor begyújtásnál berobban benne a gáz és nem simán indul el a kazán. Na ezt pont aznap délelőtt csináltam, amikor jött a szervizes. Az előző oldalon találtam egy leírást hogyan kell a tágulási tartály nyomását ellenőrizni, és újra beállítani. Két napja ezt megcsináltam, és nem szeretném elkiabálni, de megjavult a kazánunk. Nem csöpög, 1.8 bar-nál nem megy feljebb a nyomás. Amit ajánlottál, a hőcserélő tisztítását meg fogom ejteni, viszont előbb találnom kell egy megbízható szerelőt.
(#) szamóca válasza Janika. hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Én is előző nap porszívóztam ki az égéstérben az gázégőt, mikor kijöttek hárman javítani a periodikusan változó hőmérsékletű HMV rész hibáját. Ezt ők is megtették értelmetlenül, de csak nem mondhattam nekik, hogy ezt már megcsináltam. A flexi bekötéseket szidták, hogy az milyen rossz dolog, és kicseréltek két 20cm-es szakaszt valami újfajta fémgége csőre. negyven perc alatt, elvittek 25 ezret számla nélkül, és ami a legszebb, két nap múlva újra kezdődött ugyanaz a jelenség.
Mérgembe szétszedtem, és kiderült, hogy a perosztát mikrokapcsoló volt kontakthibás.
Ennyit a korrekt szerelőkről.
(#) kraftgabi hozzászólása Nov 21, 2012 /

Űdvőzlet minden fórumozónak.
Westen ENERGY 240 i gázszelep tekercs szakadás,vezérlőelektronika hiba,gyujtótekercs hiba.
Valaki tud segiteni ebben a témában?
(#) Metin válasza Krisu hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Bocs, hogy bele szólok, de a 0,2 tényleg kevés. Ellenben először a tágulási tartályod kellene megnézni, mert valószínűleg ott kezdődik a bibi. Vedd lejebb a termosztátot, nehogy bekapcsoljon, zárd el a a fűtőköröd! Nyisd ki a kazán víz leeresztő csapját addig hagyd, amíg a végén kissé zavaros víz nem jön ki belőle. Zárd el. Keresd meg a szelepet a kiegyenlítő tartályon, bicikli pumpával nyomj bele kb. 1,2-1,4 bar levegőt. Ezután szépen töltsd fel a kazán víznyomását 1,2-1,5 bar nyomásra, majd zárd el a csapot, nehogy túltöltsön. Ezután NYISD ki a fűtőkörök golyós csapjai és figyeld, esik e a nyomás, de még ne fűts! Ha esik, kicsit tölts utánna. Most már indulhat a fűtésed, nem fog zörögni és túlnyomásod se lesz. Sajnos ezek a beépített kiegyenlítő tartályok nem bírják a végtelenségig megtartani a nyomást, de elvileg egy szezont ki kell bírniuk. Ha újra leesik a nyomás, újra el kell játszadozni vele. Nekem ugyan nem ez a típus van, de a jelenség hasonló, a művelet pedig ua. kell, hogy legyen! Írd meg, mi történt, mit tapasztaltál!
(#) Metin válasza kraftgabi hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Keress vissza, ebben a témakörben már van egy pár hozzászólás!
(#) geri77 hozzászólása Nov 29, 2012 /

Sziasztok!

Új vagyok az oldalon, olvasgattam a fórumot, de nem találkoztam az engem érintő problémával. Westen Starmaster 240 Fi kazánom van és a panel kijelzőjén nem minden jelzés jelenik meg. Pl. két szám értéknék ha 8-ast vesszük alapul akkor a kis vonalakból kirakottal 8-as bal felső kis vonal hiányzik mind a két számnál, vagy ha a 4-est akkor a négyes bal felső vonala (remélem érthetően írtam le). Ez nem jelent a működésben problémát, mert ha kicsit megnyomom, megmozgatom a panelt akkor ezek is világítanak egy darabig, de gondolom, a rezgésből adódóan ismét kialszanak egy kis idő után. Azonban nemrégiben előjött egy E03-as hiba. Burkolat leszedése, valami kis műanyag cső átfújva, turbócső kitisztítva és működött ismét néhány napig. Aztán megint előjött a hibakód és nem is tűnt el. Villogott megint az E03 kód. Gondoltam megmozgattam a panelt és a mozgatás hatására eltűnt a hiba és elindult a kazán. Azóta hibátlan és nem is mertem hozzányúlni a panelhez. szerintetek érik egy vezérlőpanel csere vagy ez a hiba javítható a panelen? Valaki találkozott hasonló hibával? Várom a válaszotokat. Előre is köszönöm!
(#) szamóca válasza geri77 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Leírás alapján kontaktus hiba.
(#) Danijb hozzászólása Dec 5, 2012 /

Sziasztok!

Most vásároltunk egy lakást amiben egy Westen 24fi boiler kazán van. A melegvíz készítő rész tökéletesen működik de a fűtés sajnos nem. Beállítok 21 c és nem tud 18 c többet csinálni, elindul a fűtés melegszik a kijövő cső és 20 másodperc múlva le áll a fűtés és csak a keringetés megy. Nagyon gyorsan le hül és 1 perc múlva ismét bekapcsol és kezdődik újra és újra.
HIDEG van!
Előre is köszönöm.
(#) Metin válasza Danijb hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Nem lehet, hogy el van dugulva a fűtőköröd? Gondolom azért áll le , mert képtelen a szivattyú dolgozni a dugulás miatt! Nyomás a kazánban milyen?
(#) Dreamer hozzászólása Dec 7, 2012 /

Hali!

Kérdésem az lenne, hogy milyen változást jelentene, ha Westen Energy Fi240 kazánhoz hozzákapcsolnék egy Baxi KHG714062111 külső hőmérséklet érzékelőt?

Van ennek valami értelme?

Előre is köszi
Dreamer
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2012
(#) geri77 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

És ezt lehet valahogy javítani, vagy csak a panelcsere segít ezen?
(#) szamóca válasza geri77 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Persze hogy javítható, csak meg kell keresni az érintkezés hibás pontot, és megszüntetni..
(#) geri77 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Köszönöm!
(#) Danijb válasza Metin hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

A kazánban a nyomás tökéletes és állandó. Az összes fűtőtesthez elér a meleg víz de sajnos 40 mp dolgozik 2,4 percet keringet és teljesen elhűl a víz. Nem tud 20 c csinálni! A szerelő kicserélte a NTC, a hőcserélőt de semmi változás. Most abban maradtunk, hogy át fogja az elektronikában állítani a fűtési időtartamot hosszabb időre. Létezik ilyen?
(#) VIM válasza Danijb hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Szia! A piros vezetékes (kettő szálas) mikrókapcsolót és rudazatát tessék megnézni, hogy működik-e rendesen. Talán érvelhetnél a szerelőnek azzal, hogy ez a kazán rendesen működött az előző tulajnál, nem kell a panelen állítani semmit sem.
(#) Metin válasza Danijb hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Megmondom őszintén, én még nem hallottam ilyesmiről.Akitől vettétek a lakást, nem tudsz rákérdezni, nála is volt ilyen probléma?
(#) Tomi111 válasza Danijb hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Üdv!

Mikor fűt, a hőfok felmegy a beállított értékre? Pl. 60 fok? Ledek jelzik? Ekkor kikapcsol, majd mikor kihűl ujra be?
Ez tartályos bojler?
Nem lehet, hogy a háromutas motoros szelep nem zár rendesen és fűtéskor is a melegvíz hőcserélőjén keringet( részben)??

Egyébként a fűtési idő módosítására kíváncsi lennék!! Szerintem az hőfokra kapcsol, nem időre.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
(#) pegaso1979 hozzászólása Dec 12, 2012 /

Sziasztok!
Nagyon sok okos választ olvastam a fórumban, de az enyémhez hasonló probléma felvetést nem találtam.

Van egy 2 éves Westen Quasar 24F szerkezetem egy olyan jelenséggel, hogy amikor a fűtési ciklus leáll, akkor brutálisan zavaró rezonáló-csörgő hangot ad ki utánkeveréskor (a szivattyú szépen halkan jár). Hívtam szerelőt, aki azt mondta minden vizsgálat nélkül, hogy iszapos a "2 éves rendszerem", és ő szét sem berheli a gázkazánt, csak ha kitisztítottuk a rendszert. Gyorsan felajánlotta, hogy szerez tisztítót (2 liter Sentinel X400) 20 eFt-ért - mire 2 nap múlva betöltötte, már 30 eFt-ba került anyag áron - bár a neten a 2 litert meg tudtam volna venni 15 eFt-ért... Ez volt egy hónapja - most akar jönni leengedni a vizet a rendszerből és újra feltölteni további 2 liter adalékkal (X100) - ez további 60 pénzt képvisel szerinte. Ezt átverésnek hívják?

A lényeg, hogy semmi sem változott a nagy iszaptalanítás eredményeképp - a kazán ugyanúgy csörög. Mivel minden éjszaka felébredtem rá, ma nekifogtam. Megtaláltam mi rezeg: a gázégők között van egy fésűszerű távolságtartó lemez, amely nem tartotta feszesen a gázégőket - kicsit hajlítottam a lamellákon, és a hangjelenség nagyságrendeket javult (azért kicsit még hallani). Van bármi ötletetek, hogy mi okozhatja a rezonanciát? Szerintem biztosan nem az, amivel a szerelő érvelt az elején. Két éves és megfelelő anyagokkal kezelt rendszer nem lehet iszapos...

Előre is köszönöm a válaszokat!
pegaso
(#) szamóca válasza pegaso1979 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Imádni valóak, az ilyen magasan kvalifikált, rendes szerelőkről szóló történetek.
(#) derenyi hozzászólása Dec 13, 2012 /

Sziasztok!
Kissé egyedi problémám van, Westen Quasar 24 kazánnal, tud-e segíteni valaki?
Reteszelnem kéne egy külső ventillátort a kazán működésével, azaz, ha a kazán megy, a ventillátornak is mennie kéne. Elvileg nem teljesen idegen tőlem az elektromosság, de csak a kazán manual-ja alapján nem igazán tudnám magam megoldani.
Igazából szívesen megfizetnék egy villanyszerelőt, aki ezt megcsinálná nekem (és még valami "retesz jegyzőkönyv"-et is adna hozzá).
Viszont meglehetősen sürgős lenne a dolog. (Budapest, 9. kerület)

Tud valaki segíteni?
Köszönöm.
(#) Tomi111 válasza derenyi hozzászólására (») Dec 13, 2012 /

Üdv!

Ez milyen kazán? Zárt égésterű turbós, van benne ventilátor?
(#) wukovics hozzászólása Dec 14, 2012 /

Sziasztok.Az lenne a gondom hogy a visszacsapó szelepnél csöpög a viz ennek drága lenne a javitása??
(#) derenyi válasza Tomi111 hozzászólására (») Dec 15, 2012 /

Szia, (bocs, azt hittem, kapok emailt, ha valaki válaszol.)

Szóval: nem turbós, nyílt égésterű.
(#) sunad válasza pegaso1979 hozzászólására (») Dec 18, 2012 /

Ez a kazán egy bitermikus hőcserélővel rendelkezik és a hang jelenséget a vízkövesedés okozza.Nem kell semmiféle adalék anyag sok tízezerért, hőcserélőt kivenni Fűtési és HMV oldal savazni, visszaszerelni és a kazánnak működni kell.
(#) Miki007 hozzászólása Dec 21, 2012 /

Sziasztok!Westen kombi kazánom,van.A fűtés meyg,de amikor a melegvizet megnyitom ,a kazán elindul,hirtelen felmegy a vízhőmérséklete pár másodpercig a láng elalszik és morog a kazán,ha a víz ismét lehül,5 másodperc kb utána ismétlődik,tud valaki segíteni?Ja és turbós a kazán !

A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
(#) sunad válasza Miki007 hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Nagy valószínűséggel a HMV hőcserélő vízköves vagy el van iszaposodva.Savazás segít a dolgon
(#) barbatomi hozzászólása Dec 24, 2012 /

Sziasztok!
Elsőként is mindenkinek Kellemes ünnepeket! Ma reggelre meghalt a kazánunk. Egy darabig recsegett, majd az 50 feletti lámpa villog. Volt kint egy szerelő, aki közölte, hogy panel hibás, mert ütögetve a relék környékét a ventillátoron a feszültség 0-40 V között ingadozott, ha sűrűn ütögette nagyobb volt. Hol lehetne ilyen relét szerezni, és mi a típusa, illetve egyéb ötlet?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Barbatomi
(#) szamóca válasza barbatomi hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Vezérlő doboz felnyit, lámpa nagyító elővesz, típus szám megnéz, és a google a barátod.
(#) barbatomi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Köszi! Abban még tudnál segíteni, hogy az egymás mellett lévő két relé közül melyik foglalkoztatja a ventillátort? És pontosan mit csinál a másik?
(#) szamóca válasza barbatomi hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Venti vezetéket visszaköveted a panel sorkapocsig, majd a panel fóliás oldalán a relé érintkezőig.
A másik relé kiderítése ugyanez visszafelé.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
Következő: »»   16 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem