Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Mármint ne nyilvánosan, és NE illegálisan.
én nekm most 4.09-em van mert azon tanultam meg nyákottervezni
![]()
+ a helyesírásra sem ártana figyelni...
ilyen szó, hogy meik, vok, ksz nincsen... ez fórum, nem holmi chat! Itt nem félszavas kérdéseket szokás feltenni, hanem szép nagy magyar körmondatokban megfogalmazottakat...
A kérdéseid alapján van még mit tanulnod!!!!
Hello dpeti, a hozzászólásod pontokat ér!!! Sajnos én nem tudok adni, de remélem ezért, mivel ez általános érvényű, mármint a helyes fogalmazás és helyesírás, az egész fórumban, a moderátorok megadják.
Megoldva.
![]()
Ebben a hozzászólásban leírtam.
Nem értem, ha felteszel egy kérdést, miért nem olvasod el a kapott válaszokat? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
És próbáltad a válaszokban írtakat megcsinálni? Csupán az elolvasásuk nem biztos hogy segít.
Idézet: „Jobb katt a control panelben a libraryra aztán USE ALL !”
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem Eagle-lel kapcsolatban. Én még a 4.09r2 verziót használom, de teljesen meg vagyok elégedve vele, ezért nem is igazán szeretnék váltani. A kérdésem, hogy a 4.16 lbr állományait be lehet e tölteni a 4.09r2-be? Illetve, hogy mivel tud esetleg többet a 4.16-os verzió? Válaszotokat előre is köszönöm. ![]()
Kezdem hátulról:
Hogy mi a különbség a két verzió között? Igazából nem sok. Legalábbis semmi olyan, számottevő újítást nem tettek bele, ami miatt sokkal jobb lenne a 16-os. Szerintem amatőr célra bármelyik kiválóan megfelel. Az lbr állományok elvben teljesen kompatibilisek, tehát bármelyik lbr bármelyik Eagle-ben használható.
Hali!
Meg tudnátok mondani, hogy melyik "library"-ben van a csatolt képen lévő panelbe ültethető sorkapocs? Köszi előre is! Krisz
Köszi szépen! Megtaláltam.
Már csak az lenne jó, ha tudnék is venni ilyet, de nem tudok, mert zárva a bolt... :no:
szeva
nagyon ksz a segitséget mert amit az elöző ember irt az bonyolut volt de a tiedet legalább megértetem ![]() ksöz mindent ![]() igy legalább müködik ![]()
szasztok!
Az Eagle használatával van problémám. Nekem 4.11 van ez mükszik. Egybefüggő fóliát akarok a megtervezett kapcsolásra feltenni. Addig OK, hogy "poligon", megrajzolom, majd "ratsnest" és kitölti. De hogyan kapcsolom mondjuk a földfóliához? És pls. ne javasoljátok, hogy nézzek át tizen nemtudoménhányezer hozzászólást ![]() ![]()
Bocsi itt egy példa. ez lemaradt
Pedig az olvasás és a kereső használata sokat segítene. Számtalanszor volt már róla szó, mind a két topic-ban. El kell nevezni a polygont: Name - kijelölés - névadás (pl.:GND).
Köszönöm szépen az információt. Egyébként nagyon hasznos a fórum, jó, hogy létezik ilyen.
![]()
OK!
Ettől húz egy vonalat a GND-nek elnevezett fólia és valmi közé. Ha meg "autorute"-ot nyomok, akkor megpróbálja összekötni, de semmi más változás.
Köszi!
Próbálkoztam és rájöttem. ![]() ![]()
Ugye, megy ez!
![]()
Frankye igazad van de tévedsz is mert sosem tudni ki látogat ide és valo igaz ...köszönet a kollegának a fáradtságért. Lehet hogy átállok a protell-röl....rem:kalap le a kollega elött.
Sziasztok
Lenne egy kérdésem az Eagle 4.16 nyáktervező progival kapcsolatban Lehet égés ![]() Elegem lett a pontatlan irkafirkákból,és el is készítettem egy próbát,amivel a következő a gondom: Az egyenirányítóban lévő forrszemeket,és jelöléseket nem nyomtatja rá a lapra a nyomtatóm(lézer különben),az AC feliratot és a melette levő forrszemet a vezetővel,ill az egyenirányitó körvonalát kinyomtatja,csak az egyenirányitó "keretein" belüli jelőléseket nem! Pedig a forrszemet jó lenne! Miért van ez? Külöben csak az egyenirányító forrszemeit nyomtatja a progi,a jelölés csak azért van,hogyha megnézem ezt eagle-ben tudjam,hogy miket takarnak a forrszemek? ![]() Nincs tapasztalatom az Eagle-röl,még most ismerkedem vele! Köszi,Tomi
Először néhány apróság:
A kezelése - ha megismered - nem bonyolult a proginak, ennek ellenére érdemes a felhasználói kézikönyvet alaposan végigolvasnod, sőt, a leírtakat a gyakorlatban ki is próbálnod. A kézikönyv letölthető innen. Ahhoz, hogy egy bizonyos réteghez (layer) tartozó dolgokat a program kinyomtasson, az adott réteget be kell kapcsolni a "réteg-kezelőben" (balra fent, kék-piros-zöld négyzetek az ikonja). A belső feliratok a Te esetedben a "tPlace" rétegen vannak. Ezen felül egy keretet is kell készíteni, mégpedig a "Dimension" réteggel. Van még valami: Amikor a vezetősávokat rajzolod, azt "illik" a forrpont közepébe bevezetni, nem csak a szélébe.
Szia
Megnézem,majd a kézikönyvet,most egy gyors válasz erejére léptem be: A forrpontokat nem véletlen hagytam úgy,különben tudom,hogy csúnya,de bárhogy igazgattam,sehogyse passzolt az e.irányitó forrpontjának a közepébe ![]() Köszi a választ :worship: Tomi |
Bejelentkezés
Hirdetés |