Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » IMI aggregátor bekötése
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.Kaptam egy IMI KGC 207 tipusu agragátor generátorát.Sehol nem találok bekötési rajzot hozzá.Szétszedtem aszinkron generátornak nézki.Négy kimenet van a kapcsolódobozban,ebből kettő összevankötve.Ha valaki tud segítsen. Az adat táblán szereplő adatok: IMI KGC 207 LH892T7n4 230v 8,7A 2000W 3000f/min CU 70µF 430v
A címet kijavítottam, kérlek, legközelebb figyelj rá, hogy helyesen írd be!
Köszönöm. ![]()
Szia, gebasz! Fotó sokat segítene a dolgon. 3000 1/perces fordulatszám inkább szinkrongenerátorra utal. Talán ezen a linken el tudsz indulni: Bővebben: Link Üdv.: Yoe
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
Sziasztok!
Képek:
Az adatlapon ott a megoldás egy része (no meg előtte a forgórész képe
![]() Gyárilag ez egy kutyaközönséges aszinkron motor, aminek a meddőáramát kondenzátorral biztosítjuk, így a rövidrezárt forgórészben áramot > mágneses teret kelt, ami létrehozza terhelés mellett is a kívánt kimenő feszültséget. A frekvencia és a kimenő feszültség teljes terhelés mellett a slippel növelt 3150 fordulaton lesz megfelelő. Bár én sokallom a kondenzátor értékét, de ha ennyi, hát ennyi.
Szia! Hát ebből Én is tanaultam egy kicsit. Kösz'.
Szia erbe!
Ha jól értem első idításkor a kondit fel kell tölteni ,hogy az egészfolyamat betudjon indulni? Mert össze raktam és nem akkar áramot termelni
Erbe nagyon jól összefoglalta a lényeget , a slipp pont azért van hogy beindúljon a gerjesztés.
Pont úgy kell bekötni mintha motor lenne. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2012
Az egyik tekercs 1.6-ohmos a másik 1.7-ohmos ellenálás értékel bir.Egyikse test zárlatos.
Megforgatva/kb3000 ford/ kondi nélkül 0.04voltot produkál.Nincs rajta égésnyom és az a jellegzetes éget szaga sincs.Na mindegy keresek egy szakit.
A kondenzátorral sorbakötött tekercs működik gerjesztőként. Az egész folyamat beindulásához azonban feltétlenül szükség van a vasmagban maradó (remanens) mágnességre. Tapasztalatból tudom, hogy ezek a generátorok durva túlterhelés (pl 250 tárcsaátmérőjű, 2 kW flex indítása) hatására hajlamosak elveszíteni a remanens mágnességüket. Ilyenkor, az aggregátor leállítása után, a generátor kimenetére, akkumulátorból rövid 12V impulzussal újra létrehozható a remanens mágnesesség. Egy időben keresetkiegészítésként egy faházakat összeszerelő brigádban dolgoztam hétvégenként. Ha olyan helyen dolgoztunk, ahol nem volt hálózat, aggregátorral dolgoztunk. Előfordult, hogy egyszerre sikerült indítani két láncfűrészt. Ilyenkor mindig legerjedt a generátor. Két mérőzsinór, meg autó mindig volt nálam.
Sok sikert!
Szia!
Sikerült megoldani a felgerjedést? Nekem is birtokomba került egy ilyen áramfejlesztő, persze kondi és adattábla nélkül ![]() Ma elmegyek veszek 70mikrosat , mert a te általad feltett adattábla szerint ez kell neki. Nagyon bízom benne hogy jó lesz, illetve remélem a tiéd már termel!
Szia generátor24!
Még nem. Akksitöltővel probálkoztam/5A/bandras módszerével,igy kaptam 1,4voltot a 0,04-ből. Meglepő hogy megrándul a generátor az impulzusokra.De valószínű hogy ez nagyon kevés nyilván nagyobb áramerőség kell de perpillanat nem áll rendelkezésemre auto akkumulátor.Ja és mivel a generátort szintén kondi nélkül lógó kanocokkal kaptam azt se tudom igazán melyik a gerjesztő tekercs. ![]()
A fordulatra figyeljetek mert ha kicsi nem gerjed fel én bróbaképp összekötötem egy imi motort robbanómotorral és megfelelő fordulaton egyből felgerjedt .
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
Tegyél fel pár képet a generátorról, vagy az adattáblát másold be, mert így nehéz segíteni.
Üdv mindenkinek! Tudna e valaki segíteni,hogy egy güde 2700-as aggregátor forgórészén a 2diódát hogy kell bekötni a2 tekercshez.
Szép napot!
Ismét előszedtem a projektet, és a forgó rész delejezése után az egyik tekercsel sorba kötöttem a kondit a másikon 3100 as forgórész fordulat mellet produkál 240 Voltot . Már csak egy kérdésem lenne melyik tekercsel lehet eredetileg sorba kötve a kondi , úgy értem hogy most működik(bár még nem terheltem) de nem tudom biztosan, hogy ezzel a tekercsel van e sorba kötve a kondi eredetileg.Van e valakinek ötlete vagy esetleg bekötési rajza?
Sziasztok. Hasonlóval jelentkeznék én is de mivel nincs külön úgymond "ömlesztett" topic neki így ide teszem. Volna egy tecumseh bhg 37 -es aggregátor ami totál motorbajos (főtengely hajtókar résznél meg van csiszolódva, hajtókar törött, hengerfalban enyhe karc....).
Mivel a motorhoz nem lehet alkatrészt kapni, de az aggregátor rész még jó, így úgy döntöttem hogy a tecumseh főtengelyének mintájára esztergálok egy kúpot, ami belemenne a generátorba ugyan úgy , és mint egy "adaptert" felszerelném egy 5,5LE-s Briggs motorra. A motor kihajtása csapágyazott, gyárilag a tecumseh kihajtás csapágya a generátor egyik csapágya, tehát neki sajátja nincs csak egy oldalon. Itt lesz a probléma mert meg kell oldani hogy egytengelyűen fusson és ne üssön kicsit sem, máskülönben annyi az állórésznek... A generátor főtengely című képnél látható a kúp a főtengely belsejében, + egy menet ami fixálja. ( A kép nem saját de ezen látszik a legjobban hogy hogy is van összerakva az egész....)
Sziasztok!
Egy IMI generátoros gyári felépítmény került hozzám. Az utókornak hasznos lehet.
Sziasztok. fellelt állapotban hozzám került egy aggregátor. tudnátok segíteni hogyan tudom elektromosan életre kelteni? azt észre vettem hogy nem a kapcsolási rajz szerint van bekötve. bekötöttem a rajz szerint de nem müködik ugy se.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |