Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hahó! Privátban, ha kérhetem... Köszi.
Okés elnézést!
A H-osztályos erősítők lényege, nagyon egyszerűen annyi, hogy alap esetben alacsonyabb feszültségről mennek, majd amikor nagyobb teljesítmény szükséges, akkor egy kapcsoló eszköz (fet-tranyó) odapirít még plusz tápot, ami sokkal magasabb mint a normál tápfesz, éppen azért , hogy ki tudja magából böffenteni a nagyobb teljesítményt. Elég bonyolult és a javítása is problémásabb mint a normál erősítőké, persze nem lehetetlen, de nincs is igazán elterjedve. Egy kis infó Bővebben: Link
Szia, pontosan erre a működésre gondoltam én is, mást nem is tudnék én se elképzelni.. Kösz a linket, át olvasom.
És a H azt jelenti, hűazanyjátdenagyteljesítmény.
Dehogy, azt jelenti, hogy Hú bakker, Hogy kell ezt megjavítani, Hű de sok tranyó van benne.
Üdv, olcsó de biztos erősítő kellene 12,5 VA-s regent hangszóróhoz. D osztályosat próbálnám ki, ami kimondottan "digitális" elemeket is tartalmaz. Vagy ha nem is akkor valaki tud-e mondani valami egzotikumot. Csöveset nem fogok hozzá építeni. Trafóm az 200watt/2x23 voltos van vagy kapcsolóüzeműt csinálnék hozzá, de ezt csak a d osztályosnál ami nem agyonbonyolított és olcsó. Limitert is szeretnék hozzá hogy ne mennyen tönkre a hangszóróm.
Egy JLH pont jó lenne hozzá, az egzotikumnak számít, a trafód pont jó hozzá, kell is oda akkora, 10w-ot tud, ami bőven elég a hangszóródnak, és nem bonyolult kapcsolás, a hangja viszont annál inkább kielégítő. Hangszóró védelem nem kell hozzá, mert kimenő kondis és a tápja is rém egyszerű, ettől jobbat nem fogsz találni ha ezek a szempontjaid.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
Sziasztok! Kaptam egy SONY STR DB2000-res erősítőt, az vele a baj hogy az egyik surround kimenet valamiért meghalt benne. Próbáltam bele alkatrészt keresni (fetek, fetmeghajtó ic,) de sehol nem találok. Esetleg nem lehetne valahogy kiiktatni azt a kimenetet hogy a védelem ne tiltson le mert akkor tudnám használni sztereó erősítőként. Segítséget előre is köszönöm.
Vedd ki a meghalt végtranyókat
Kivettem a tranyókat is meg a meghalt fetvezérlőket is de akkor is letilt a védelem.
A 0 voltot rákötöttem a bemenetre.Az egyenfeszültséget viszont nem vizsgáltam meg.A tápegység mennyire befolyásolja ezt a kapcsolást? Mert elég gyenge tápegységgel próbáltam ki 2 szer 27 voltos szimmetrikus tápot csináltam hozzá de amperben elég gyenge szegény.
Rajzot nem tudok föltenni sajnos mert 15Mb.
Viszont +- tápom is lehet akár.
Elég, ha belinkeled a rajzot. Az a baj, hogy a védelmi rendszer nem keap visszajelzést a rossz végfoktól, hogy minden rendben. Rendbe kell hozni a szub-erősítőt ahhoz, hogy jó a védelem ne riasszon.
Sziasztok!
Egy ideje építgetek már egy 2.1-es rendszert,ládák,váltók készen vannak,az erősítőt pedig készen rendeltem ebay-ről,utána már csak egy toroid trafót tekertettem hozzá (2x28V - TDA7294-ről lévén szó,úgy gondoltam ekkora tápfesszel még biztonságosan hajtható,a teljesítménye is bőven elég lesz). Ez volna: Erősítő Van viszont egy kis probléma,ugyan a sztereo-része remekül működik,a sub-erősítő már minimális hangerő után elkezd fura "berregő" hangot adni,mindezt frekvenciafüggően,ugyanis 30Hz körül gyönyörűen ki lehet hajtani,magasabb frekvenciákon jön ez a fura torzítás vagy gerjedés.Készítettem egy videót a jelenségről(előre is elnézést a minőségért),ha valaki meg tudná mondani mi lehet a probléma,nagyon hálás lennék. Itt a video: Video Előre is köszönöm,üdv! A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
A kritériumaidnak megfelel a Jlh. Egyébként épitettél már valmit, mert mindig csak ötleteket kérsz.
Ebben az esetben komplexebb a védem. Nem csak a kimeneti dc-t figyeli. Akkor javitanod kell.
Értem, tehát akor nem lehet kiiktatni sehogy sem? Alkatrészeket hol találok hozzá?, mert eddig sehol sem találtam.
Jelenleg ott tartok hogy kivettem a D1320as diódát mert úgy látom hogy ott figyeli a kimeneteket. Most 22es check kóddal áll meg.
A kimeneti egyenfeszültség sokat elárul az erősítő működőképességéről, mérd meg! A tápfeszültséget szintén mérni kell működés közben. Csak addig terheld az erősítőt (akkora hangerőt adja rá), míg az esés kisebb 20%-nál. A 27V-ból még 22V megmaradjon.
A Sini-nél (Privát Shop) van ilyen FET, elég borsos áron, itt pedig meghajtó IC. Biztosan rosszak a FET-ek? Át kellene méregetni őket. Ez a FET is szóba jöhet, mint helyettesítő.
Igen 2 fet és a meghajtók mentek tönkre. Akkor kénytelen leszek megjavítani. Köszönöm a segítséget.
Nem a hangszóró csinálja?
Attól hogy ide nem teszek ki kirakatot az általam épített dolgokról, attól még építek max gőzerővel. http://kalozradio.uw.hu/tr909.png holnap ezt fogom kimarni
Egyébként ez a 22 es kód mit jelent pontosan? Mert nem tudom lefordítani. Én valami tápegység hibának látom.
No erről feltétlen tegyél fel képet holnap ha kimarattad, mert kíváncsi vagyok rá.
Ha kapok normális fényképezőt. Meg majd szívtam magamat egész nap emiatt?
Nem,másik erősítővel nem csinálja,illetve ahogy mondtam,ha ennek az erősítőnek egy másik csatornájára (bal vagy jobb,nem pedig sub) kötöm,ott is jó.
Analóg dobgépet építesz? Bátor tett! Hány csatornás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |