Fórum témák
» Több friss téma |
Ok..akkor itt a részemről vége..sajnos..azért köszönöm,azt hittem egyszerűbb a dolog..
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell feltölteni vízzel ezt a kazánt? Két kazán van. Külön a melegvíznek és külön a fűtésnek. A fekete csövön át engedtem bele vizet, míg a túlfolyón ki nem jött, de azzal a fűtési rendszert is töltöm? A bal oldali a fűtés a jobb a melegvíz kazánja. Balról a 3. függőleges cső a kazántól lefelé kb 40 cm-nyit forró, utána hideg. Ez normális? A másik kérdésem, hogy miért kapcsol le a kazán zuhanyzás közben ha elkezdem langyosabbra venni? Vagy mit lehet tenni ellene, hogy ne égessen, de ne is fagyjak meg zuhanyzás közben? Köszönöm!
illetve van egy rádiófrekvenciás termosztátom, azt hogyan kell itt bekötni? Az áramot még csak megoldom valahogy, de itt melyik vezetékre kössem a jeladót?
Ugye van az adoegyseg, ami majd a falra kerul. Aztan van a vevoje, ami majd a kazanhoz kerul. Ez valoszinuleg mar halozati feszultseggel mukodik es feltehetoen relekimenete van, tehat kivulrol egy kapcsolonak latszik. A kazanon meg van ket vezetek, amit osszeerintve beindul a kazan. Ez lehet alacsony feszultsegu vagy akar 230V is. (A kazannak emellett termeszetesen megvan a sajat aramellatasa, legtobbszor 230-bol.)
Szoval a kazanbol kijovo ket vezeteket kell majd a relekimenettel osszekotni. A szimbolum egy nyitott kapcsolot szokott abrazolni.
Szerintem is egy távolabbi/áttekintő kép még nem ártana a galériába (kicsit több részlettel a szöveges leírás mellett)...
Újabb este - újabb zuhany - újabb teszt :S
Tegnap közvetlenül zuhanyzás után azt vettem észre, hogy miközben a HMW megy, az előremenő hőmérsékletérzékelő szerint nő az előremenő hőmérséklet. Olyannyira, hogy meghaladja az általam megadott 60 fokot. Emiatt, mikor a melegvízvétel után be akarta kapcsolni a kazán, letiltott E05-ös kóddal (BAxi Ecofour 24f). Ma viszont nem akarta bekapcsolni a kazán (úgy értem, a termosztát nem kapcsolt, mivel nem hűlt le a termosztáttal szerelt szoba) így nem volt semmi probléma, nem volt hibakód. Viszont a melegvízvételt követően (ami 42-43 fok) átvált a kijelző 64-65 fokra, ami elvileg az előremenő hőmérséklet (ez következetes jelenség, lévén, hogy tegnap is így volt). Szóval arra gondoltam, hogy nílván az előremenő víz nem melegedhetett fel. Nem fordulhat e elő, hogy az előremenő hőmérő szenzor hozzáér a tűztér falához, emiatt melegedik, és azt érzékeli, mintha a fűtővíz meleg lenne? Ha kicsi idő eltelik, akkor lehűl persze. Ha újra megnyitom kicsit a melegvizes csapot, akkor visszaugrik kb 40 fokra a kijelzőn az érték (mivel ugye a melegvízkörbe bemegy a hidegebb víz), rövid idő múlva elzárva (thát nem várok, míg melegszik a víz, csak 1-2 mp), akkor elzárás után visszaugrik az értéke a korábbi 60 fok magasságára - tehát az előremenőt még mindig melegnek veszi (azaz nem hűlt még vissza). Szóval, ha jól okoskodom, akkor nem szenzorhiba lesz, hanem közel van az előremenő szenzor a fűtőtérhez, ami azért is baj, mert akkor nem a valós előremenőt mérheti... vagy nem értem. Amit észleltem még, hogy hosszabb távú melegvízvételt követően kattog a kazán, mintha csepegne benne valami magasról egy lemezre (de szétkaptam, nem láttam benne víznyomot, mármint az égéstérben) vagy, mintha hőtágulás miatti kattogó hang lenne. Szóval a szenzoros dologban elbizonytalanodtam.
Elment a szerelő,miután kitakarította a kazánt..és kezdődik ugyan az elölről.. szerinte kémény...mi tud egy ilyen turbós kéményen elromlani?
Legtöbbször a silicon tömítés sérüklse okoz gondot.
próbáltam ami belefért, de mivel az egész helyiség 1 méter széles, nem volt hová távolodni a géppel. Ma megpróbálom másikkal.
itt vannak a nagyobb képek.
Ennél a kazánnál a HMV készítés úgy történik, hogy a váltószelep lezárja a radiátorok felé a víz fűtővíz útját és csak a belső HMV hőcserélőn keresztül keringteti a szivattyú az előremenő fűtővizet és , hogy HMV-t tudjon csinálni a fűtőviz hőmérséklete akár 85 fok is lehet.Tehát az ,hogy HMv szolgáltatás után a kijelzőn 64-65 fok van az normális.A hibakód amit kiír a kazán egyértelműen NTC szakadásra utal.Ezek a szenzorok produkálnak olyant, hogy egy bizonyos hőmérsékletig normálisan működnek, majd a hőtágulás miatt keletkezik bennük egy kontakt hiba, visszahűlés után az megint rendesen működnek.Egyébként a kazán ezzel a hibakóddal csak az NTC szakadást tudja érzékelni(ha lehúzod a vezetéket róla ugyanezt a hibakódot generálja).Tehát Cseréld ki az NTC-t és jó lesz.A hang lehet a tűztér szigetelésének a hangja is ami nem probléma,de lehet vízkövesedésre utaló jel is.
Elvileg neked egy C-21 Fég kazánod van.A burkolaton belül van egy vezérlődoboz és abban elvileg a sorkapocs 3-4 pontjára kell kötni a termosztát záró érintkezőit.De ha teszel fel egy képet a dobozról akkor biztosra megmondom, mert ezek többféle vezérlődobozzal készült kazánok.
Köszönöm a választ, ez megnyugtató! És melyik NTC-t cseréltessem le? Az előremenő vízhőmérsékletét?
Amúgy kezdtem átlátni a dolgot. Csak azt nem értem, ha felmegy akár 80 fokig is, amiatt, hogy tudjon hőt áradni a melegvízkörnek, és közvetlenül ezután kapcsol be a fűtés, akkor ugye e magas hőmérséklet miatt keletkezhet ez a hibakód, mivel valóban túllépi az előremenőnek beállított hőfokot. Egy másik problémára esetleg lenne javaslat? Ha sokat megy a kazán, akkor előfordul, hogy E35-ös kóddal hibát ír ki és lekapcsol. A hiba: parazita láng/hibás láng. Én arra tippeltem, hogy a szikraadó kis "pöcök", aminek 2,5-3 mm-re kell lennie a fúvókáktól, az nincs a megfelelő helyen, de a szerelő szerint kondenzvíz csepeg vissza, aminek én (szerencsére) nem láttam nyomát. Vagy mi lehet a gond? Esetleg egy kondenzátor? Elég rendszertelenül fordul elő, 2-3 naponta, de legutóbb kétszer is, amikor többet ment az átlagnál.
Sziasztok!
Nő vagyok, abszolút hozzá nem értő és a következő a problémám: Ariston uno kombikazánom van, ami ugyan 4 éves,de tavaly már panelt kellett cserélni rajta, mert állandóan letiltott. (20e ft-ért cserélték ki egy felújítottra és természetesen a leszereltet is elvitték) Az elmúlt napokban újabb probléma merült fel: ha megnyitom a meleg vizes csapot van meleg víz, de abban a pillanatban, ahogy megnyitom a hideg vizes csapot rögtön nincs melegvíz, csak hideg! Fűtés van, csak a meleg és hideg vizet nem keveri. Nem villan ki újabb lámpa, a zöld lámpa világít továbbra is, de hallatszik, hogy leáll a kazán a hideg vizes csap megnyitásával. Mi lehet a probléma? Megint panelt kell cseréltetnem vagy megúszhatom olcsóbban is?! Segítségeteket, válaszotokat előre is köszönöm!
Kedves Anikó!
A Te kazánod (is) bitermikus hőcserélővel készült. Mivel - mint írod - 4 éves, nagy az eshetősége, hogy lerakódott a vízkő vagy a melegvíz bekötőcsőben van lerakódás és ez szükülést okoz. Nem kell mindig panelcserére gondolni, ha van egy kis probléma.
Köszönöm szépen a gyors választ! Bízom benne, hogy tényleg csak ennyi a probléma!
Sziasztok. Baxi Eco Combi,240i. Tegnap este óta nem csinál melegvizet.Fűtése rendben.Azt megfigyeltem,hogy van egy kerek szétszerelhető valami,amiből kijön egy henger alakú tüske,ami egy kapcsolót nyom meg,ha megnyitom a vízcsapot.Hát nem tudja megnyomni,addig nem jön ki.Ha mégis megtudja,akkor viszont hangos kattanással megy vissza a helyére.Segítségeteket várom. Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
Probalj fogoval rasegiteni.
Lehet, hogy kicsi a hidegviz nyomasa. A kattanas szerintem nincs osszefuggesben a visszamenetellel. Az a gazszelep releje lehet. Az is lehet, hogy lyukas a membran a szetszedheto izeben.
Szia.
Fogóval próbáltam segíteni,hogy jobban kijöjjön,de mintha szorulna.Nyomás van rendesen,a víz folyik,mint régebben. A nagy kattanás pedig akkor jön,amikor elzárom a csapot,és beugrik az a tengely szerüség a helyére. Szétkapom,ha sikerül ma.Hétvégén lett fűtésoldali hőcserélő cserélve,mivel repedés volt rajta,és lassan elment róla a nyomás.Összefüggésben lehet a mostani hiba a csere miatt?Én nem hinném,de hátha valaki lát reációt benne...Tény,hogy csere elöttig semmi gondom nem volt a HMV készítéssel. Üdv:Attila
AKkor probald meg magat a mikrokapcsolot megnyomni rud nelkul, anelkul, hogy engedned a meleg vizet. A kepen a hatterben a jobb felso sarokban is latok egy fenyes valamit homalyosan, fuggolegesen, az nem mozdul ilyenkor?
Abban a tengely csak akkor jön ki,ha a membrános is rendesen kijön teljesen,illetve fűtés-módban a hátsó kijön rendesen.
Holnapra szabit kértem,szétszedem a membrános részt.Az előbb volt itt egy szerelő ismerős,ő cserélte a hőcserélőt.Azt javasolta,ha repedt a membrán,próbáljam meg megragasztani. Szerinte kicsi az esélye,hogy kapjak ilyen alkatrészt.Max. január közepe felé...És addig hogyan lesz fürdés???Van egy 5 éves lányom.Minden este melegítsem a vizet gázon,mint régen? De ez majd kiderül holnap. Üdv: Attila
Esetleg vulkanizalni lehet, bicajbelso-ragasztoval. Mindket oldalon.
Sajnos, a repedes altalaban pont a szoknyas resznel szokott elojonni, ott meg nehez ragasztani. Esetleg palmatex/fix segithet.
Sziasztok.
Van egy Berretta Smart turbós kombikazánom. Az vele a problémám hogy melegvíz használatakor (fürdés , mosakodás) folyton kikapcsol a kazán egy pár másodpercre azután újraindul. A fütésnél nincs ikyen gond. Mi lehet a baja légyszi segítsetek. Előre is köszi.
Ha E-05 a hibakód akkor a fűtési NTC-t kell cserélni.Az E-35 láng érzékelési hiba próbáld meg megcsiszolni az érzékelő elektródát, vagy kimosni az égőtálcát,de hibás panel is jelezhet ilyen hibakódot.
A rudazat az átfolyó víz nyomás változására nyomja meg a mikrókapcsolót s kapcsol melegvíz termelésre. Ez kb. 8 mm elmozdulás. Ha a mikrókapcsoló nyomórugót görbíted, ezzel nem oldod meg a problémát. A hiba oka vízkő lerakódás van a HMV oldalon. Azt kell kitisztítanod!
Sajna a tied is vízköves.Tisztítása ajánlott! Esetleg vegyél vissza a melegvíz hőfokból, hogy modulálni tudjon. A szürke forgatógombot kihúzod és egy kis csavarhúzóval a csap jelzésűn vissza veszel a hőfokból.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |