Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Boldog Karácsonyt mindenkinek! Van egy Whirlpool fl 50-85 mosógépünk.
Hibajelenség: Szivattyúz, megáll. Rájöttem hogy elkopott a szénkeféje. Kicseréltem, és utána nem csinált semmit, csak a programkapcsoló körbe lépked, és a végállásnál megáll. Valakitől hallottam hogy a programkapcsolót valamilyen tűvel be kellett állítani (összehangolni.) Nem tudom ez mit takar. Valakinek van ötlete, mi lehet a hiba? Esetleg valami rajzzal tudna segíteni? Előre is köszönöm. Üdv ksanyi.
Ilyesmiről még nem hallottam. Egy polírpapírral húzd fel a kommutátort. Előtte a lemezkék közeit kapirgáld ki egy alkalmas szerszámmal. A motort kipróbálhatod direktben is, hogy valóban az okozza-e a hibát. De csak egy pár pillanatra, mert terhelés nélkül szét foroghat. A minden csatlakozója is a helyén van?
Sziasztok!
Van egy AWE 2214 Whirlpool mosógépem. A gond az, hogy ha öblítési programot eléri akkor a gép megáll és kigyulladnak a hibapontok, de ezt nem minden esetben csinálja, például üres mosásnál végigment a program. A programkapcsolóval lehet a gond? Üdv!
Szia!
Írd meg, hogy pontosan mely LED-ek gyulladnak ki. Egyébként elképzelhető a fűtőbetét probléma. Bye Palkó.
Megtörtént a szénkefe cseréje. Normálisan működik, a motor kicsit hangosabb lett. Ezt annak tulajdonítom, hogy a szénkefe nincs bekopva. Jól gondolom?
Azt tudom, hogy ferdére van marva, szerintem jól raktam be. Kattogást halottam, amikor fordítva tettem be, persze csak kézzel forgattam.
Szia!
A indtógomb zöld LED villogott, a szerviz piros LED folyamatosan világított, aszt hiszem, hogy a többi funkció zöld LED folyamatosan világított, de a következő mosás próbálkozásnál pontosabban megfigyelem. Különben a fűtőbetétet megmértem Ohmikusan és az jó. Üdv! citrombt!
Szia!
A betétnél test felé kellene mérni, mert ezek a masinák érzékenyek a fűtőbetét "testzárlatára", ellenállásmérő 200k, vagy 2M állásában mérj testre a betétről. De először jöjjön a hibakód! Bye
Sziasztok, van egy Electrolux EWS 1021 es mosógépem, a hibája, hogy most egy ideje a mosóporral együtt kiengedi az öblítő vizet is, akárhányszor utána töltöm leengedi, a mosógép javítóval telefonon beszéltem, nem tudtam neki megmondani, hogy mechanikus vagy elektromos vezérlésű e a gép, a kettő között mi a különbség, és a javíttatása mennyibe fáj. Köszönöm a segítséget ...
Sziasztok!
Van tapasztalata valakinek, hogy egy Samsung vezérlőt, ami ki van öntve hőre olvadó trutyival, hogyan lehet kibányászni alkatrész cseréhez?? Előre is köszi az ötleteket. Péter
A készülék "elektromos" vagyis elektronikus vezérlésű.Esetleg nincs eldugulva mosószer adagoló nem vízköves?Lehet hogy csak egy tisztítás kell neki.Amúgy ha jól nézem ez nem egy mostani darab.Azért is jó.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Indesit WITL125 mosógépem és az a problémám, hogy nem kapcsol be a mosógép. Csak a program kapcsolón villog az összes led, de nem történik semmi. Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet a probléma... ill a vezérlőpanelen keressem a hiba forrását?
Előre is Nagyon Szépen Köszönöm a Segítséget!
A vezérlőpanelen az elko-k cseréje 90%-ban megoldja az ilyen jellegű hibákat.
(#) botesz , köszönöm, még nem tudni mert a szerelő nem volt, amit tudtam alulról kipucoltam, de a gépbe belső részt láttam mivel a deklit lepattintottuk, ott van egy kis kosz, vízkő látszik rajta, de mivel én nő vagyok tovább nem mertem szét szedni, remélem igazad lesz és csak az a baja... nem mostani darab de eddig megbízható volt teljesen és tökéletesn is működik... köszönöm,
Én arra gondoltam amit mindig kihúzol azt pucold ki!Persze a belsejének sem árt.
botesz
Bocsánat de valahogy a neved nem tudom betenni, az a rész mindig rendben és tisztán van tartva, olyan mint az új, minden része szinte mint új korában se rozsda, a fűtőszál mint új korában ,,, szeretem rendbe tartani a háztartási gépeim, ezért nem tudom mi a baj,,, persze a szerelő még nem volt aki meg megnézte és szerelőnek mondja magát azt mondta dobjam ki, vagy adjam el neki ...
meg találtam köszönöm
az a rész mindig rendben és tisztán van tartva, olyan mint az új, minden része szinte mint új korában se rozsda, a fűtőszál mint új korában ,,, szeretem rendbe tartani a háztartási gépeim, ezért nem tudom mi a baj,,, persze a szerelő még nem volt aki meg megnézte és szerelőnek mondja magát azt mondta dobjam ki, vagy adjam el neki ...
LG WD-10302 TP mosógépem mikor csavarni kellene neki akkor elkezd villogni a kijelző és közbe sípol nagyokat majd leáll azaz teljesen kikapcsolja magát.
Csapágyat cseréltem benne,a vízkieresztő pumpa rendben működik,fűtés, termosztát ok,vezérlő elektronika gondolom ok mivel minden program lemén szépen,csak akkor csinálja a fent leírt szimptomákat ha a csavaró mód van állítva.Motorra gyanakszok,centrifuga tekercs zárlatos lehet? LG mosógépLink
Ez tipikus szerelői fogás.Neked nem érdemes megjavittatni de ő szivesen elviszi....vajon miért? Azért mert neki megéri megcsinálni és 30 ezerért továbbpasszolni.Nem tudom hogy a gép milyen módszerrel juttatja az egyes rekeszekhez a vizet (motoros, programkapcsolón lévő tárcsa segítségével...)De szerintem ott lehet a gond.Azt nézd meg hogy amikor a mosásnál tölti magát a gép akkor az öblítős rekesz is megtelik vízzel?
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
továbbra is EWT 7260,panel javítva,szivattyú továbbra sem megy,egy 60-as izzóval helyettesítve a szivattyú, az izzó tökéletesen müxik.Kérdésem:ha ide kötök egy relét és ezzel vezérlem a szivattyút sztetek működne?
Jó reggelt!
Ötleteket várok egy Indesit Wixe13-sal kapcsoltban. Hibajelenség: bármelyik programon elinditva csak 40 fokon hajlandó mosni. Megoldásokat előre is köszönöm.
Szia, igen ezt már meglestem, úgy van ahogy írod, minden egyes töltésnél megtelik vizzel, azt mint nő én nem tudom, hogy juttatja oda a vizet,
miért mi a gond ha mint írtad egyben megtelik az is vízzel ? minden egyes víz engedésnél, mosás öblítés detto, eladni eszem ágában sincs, mivel megbízható a gép szinte 100% ig, ilyen kisebb gondok vannak, szén kefét cserélni, de ez nem ok , hogy eladjam és az sem, hogy valami nagy gond lehet a géppel az őblítő miatt.. a NAGY GÉPJAVíTÓ diagnózisa szerint program hibás a gép és nem éri meg benne cserélni ,,, köszönöm az eddigi segítséget ....
Azt nem a NAGY GÉPJAVÍTÓNAK kell eldönteni hogy meg e éri!Az ő feladata az hogy megmondja hogy ez 50 lepedőbe fog kerülni,és majd azt a tulajdonos eldönti hogy meg e éri vagy nem!
Anno,mikor láttam a szerelő a muter gépén lassan kiszerelt,és átcserélt minden alkatrészt akkor úgy döntöttem így én is tudok mosógépszerelő lenni,és elkezdtem javítani a sajátomat.Már csak az alkatrész beszerzés okoz némi gondot.
Tudod, ha én férfi lennék már rég nem kérdeztem volna hanem szét abrakoltam volna a gépet
de mint nő csak szét szedni tudom, de hogy mit honnan veszek el, azt össze rakni azt már nem igen... Amúgy meg igen én döntöm el, hogy veszek-e új gépet, de nem tudni mikor vernek át, mert nekem a szerelő azt mondja persze inkább veszek egy másikat, ő elviszi potom pénzért, holott semmi baja ,,, - nagyon kevés korrekt embert ismerek DE TISZTELET A KIVÉTELNEK ... és ahol pedig nincs férfi a háznál ott ez nagyon kihasználják ,,,
Szia! Teljesen mértékben igazad van az "Amúgy meg... -től a ...kihasználják"-ig. Bízom benne, hogy ezeken az oldalakon mind azért vagyunk, hogy segítsünk ha tudunk és megoldást találjunk a problémákra. Ha nem volna meg a használati leírásod, akkor talán egy gyors áttekintést ejthetnél a "mellékletben" lévő PDF-ben. Ezt a gépet nem szabad eladni, inkább keresni kell egy hozzáértőt és egy "átmeneti gépet", míg a probléma meg nem oldódik.
Igazad van,viszont itt sok tanácsot kaphatsz!Mire a szerelő megérkezik fel lehetsz készülve a fogadására!Mindig azt verik át akit át lehet verni!
Sokszor csak egy 50Ft-os ,is üveg biztosíték a hiba de beadják a több ezer Ft javítást!Attól még hogy férfi van egy házba még az is át van verve,ezen ne rágódj,szerezz információt hogy ne verjenek át!
Szia! Szerintem meg "Csak azt lehet átverni, aki hagyja magát."
Pont azért találtam kerestem ezt az oldalt... tudom, hogy milyen a gépem, leírtam a hibákat, én mint nő egy szénkefecserét se tudom mennyiért van, nem még, hogy mechanikus vagy elektronikus vezérlésű a gépem, mivel ha elektronikus azt se tudom mit takar, tőle meg csak annyit, hogy az drága javítás lesz, ha az miatt folyik le az öblítő, --- nem vagyok én ám olyan gyenge jányka aki nem tájékozódik
Azok az elektronikus vezérlők úgy 30000Ft-ba vannak meg a szerelő munkája,nem érdemes csináltatni mert 200€-ért már új gépet lehet venni!Egyébként az a vezérlőt kb félóra alatt ki lehet cserélni,legegyszerűbb munka.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |