Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S

Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 45
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

nemrég cseréltem 10000uf 100V-ra de előőte is csinálta ezt
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Hátul, ha kiszeded a felső biztosítékokat, azokkal áramtalaníthatod a szekunder kört. Ha így is melegszik, akkor trafós a drága. De menetzárlat esetén a feszültségeknek is rendellenesnek kell(ene) lenniük!
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Egész éjjel bekapcsolva hagytam, de nem volt meleg..
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Akkor magas a végfok(ok) nyugalmi áramfelvétele. A végfokok huzalellenállásain 7-10mV feszültséget kell mérni, ha jó a nyugalmi áram. Ha magasabb, ettől is melegedhet, de lehet graetz hiba is!
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Átnézem! Köszönöm a segítséget!
(#) sajt hozzászólása Aug 17, 2012 /

Hello,
Jól látom hogy a VR14 és VR19-es ellenállás van ellenállás huzalból tekerve? Egyik nap az olvadt le a végfokról.
(#) bekeipeter válasza sajt hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Igen, azok vannak huzalból tekerve. Ha leolvadt, akkor zárlatos mindkét végtranzisztor, valamint ilyenkor elmennek a védelem tranzisztorai is, ha kis szerencséd van, akkor valamelyik meghajtó tranzisztor épségben is maradhat.
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Üdv! Hallgattam az erősítőt, egyszer csak kipukkadt. Szétszedtem, és észrevettem hogy a PNP végtranyó collelcor lábánál elengedett a forrasztás és beleért valamibe. Vettem új tranyókat, viszont amikor bekapcsolom, akkor a VR14 és VR19 huzalellenállás izzik. Kicseréltem a végtranyókat és a meghajzókat, de ugyanúgy izzik. Kiszedtem az összes tranzisztort amit a végfokon találta, megnéztem, nem zárlatosak, mégis izzanak az ellenállások. Valaki tud segíteni?
(#) Buffoon válasza marcus hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Csak kérdezem, úgy rémlik a végfok tranzisztorok alatt voltak csillám szigetelő lapok, azok rendesen visszakerültek?

Bocs ha butaságot mondok, 15 éve nem szedtem már szét az enyém.
(#) marcus válasza Buffoon hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Persze ottvoltak, szigeteltek is, a szabályzó se volt benne, az előerősítő se. És azt kihagytam hogy a jobb oldali végfokkal történt.
(#) Buffoon válasza marcus hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Ha én most ott ülnék a helyedbe, és ugyanazt a hibát próbálnám megoldani, a tranzisztorok vizsgálata után, feszültségmentes állapotban, mérnék néhány összehasonlító ellenállásértéket.
Még most is azt tippelem, hogy esetleg a végfok tranzisztor nem szigetelődik el rendesen a hűtőbordától, vagy a bekötésénél történhetett baki.

Azonos pontokra ellenállásmérővel rámérve a két végfokon, hamar rálehetne jönni, hol a különbség.
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Szerintem a nyugalmi áram beállító tranyó szakadt, ezért valószínű repültek az új végtranyóid!
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

A meghajtók és a végtranyók elszálltak, úgy döntöttem, kicserélem az összes tranzisztort ami van a végfokozaton. Pont ugyanolyat vegyek ami volt benne, vagy lehet kapni jobbakat?
(#) marcus válasza Buffoon hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Rendesen elszigetelődik, mindig meggyőződök róla. Kicserélem az összes tranzisztort.
(#) marcus hozzászólása Aug 30, 2012 /

Üdv! Kicserélgettem a tranzisztorokat, most nem izzik az ellenálláshuzal, viszont nem szól! A kivezérlésjelző épp hogy csak mozog. Kicsi sistergés vagy pattogás hallatszik jobb oldalról. A bal oldal tökéletes.
(#) marcus hozzászólása Aug 31, 2012 /

Megcseréltem a két végfokot és a bal végfokkal is ugyanaz történt mint a jobbal. Ugyanúgy izzott a két ellenálláshuzal. A végtranyók jók voltak.
(#) marcus hozzászólása Szept 3, 2012 /

Valaki tud segíteni?
Amúgy vannak moduljaim és egyéb alkatrészek Cleopatraból! Akinek szüksége van valamire érdeklődjön privát üzenetben!
(#) vidijoton hozzászólása Szept 12, 2012 /

A 0,16 ohmos ellenállások csak huzalellenállás lehet? Mert én 0,15 ohmos rétegellenállással pótoltam, bekapcsoláskor mindkettő füstölt, a végtranyók zárlatossá váltak. Minden más félvezető megúszta!

UT/2 rendben beállítva. A műterhelés 2x10 ohmos huzalellenállás párhuzamosan.

Még valami: a 0,16 ohm lehet 0,22 ohm?
(#) djhans válasza vidijoton hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Azért megspórolhattad volna azokat a tranyókat ha a trafó primerjével sorba kötöttél volna egy 230V 60W-os izzót. Ha gond van akkor az izzó világít és megmaradnak a félvezetők. Ha nincs túláram akkor bekapcsoláskor csak felvillan az izzó.
(#) vidijoton válasza djhans hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Ha a végfokkal kötök sorba mondjuk 2db 24V-os égőt, az nem jó?
(#) reloop válasza vidijoton hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

(#) hobbi elek hozzászólása Okt 21, 2012 /

Sziasztok!

Nekem is van egy ilyen csodám. Elolvastam a korrábbi írásokat az fm elhangolódással kapcsolatban. Be is állítgattam a kívánt fesz-eket, s-görbét hallásra, egész jó is lett ahhoz képest hogy korábban csak halkan recsegett. Persze ez a hőre való elmászkálás még mindig fennál de a potikat még nem cseréltem ki. Az én fő problémám inkább az lenne hogy nem sztereóban szól a rádió. Ennek mi lehet az oka?
Nincs esetleg még rendesen behangolva a vevőrész? Az 1-2-3 as potival sikerült nagy térerőt elérni.
Amit viszont észrevettem, hogy a dekóderben a freki 76k helyet csak 67k, ellenben a 19khz megvan. Érintésre nekem az az IC melgnek tűnik de nem tudom az normális e. Nem forró csak jó meleg.
Ha a zajzárat bekapcsolom eltűnik minden, mint amikor ugye a vétel még rossz.
AFC bekapcsolásakor utána kell hangolni.

Előre is köszönöm a segítséget!

UI.: ha esetleg tud vki más fm vevő kapcsolást dekóderrel ami elég jól szól azt megköszönném. Hosszútávon az lehet jobb megoldás
+ tud valaki helyet ahol hangerő potit lehet vásárolni ehez a jószághoz?

(#) sajt hozzászólása Nov 9, 2012 /

Hello,
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy cleopátrám és a 2 végfok modulban kicseréltem az összes tranzisztort a végtranyókkal együtt amit Bd911/912-re cseréltem. Ellenállásokat is kicseréltem a végfok panelén. A problémám az, hogy van amikor nem szól rendesen az erősítő, mintha valami elhalkítaná és az egyik oldala zúg. Nincs csatlakozási problémája és semmilyen külső fizikai behatást nem kap az erősítő, egyszer rendesen működik, egyszer meg zúg és halkan szól. Gondoltam hogy a a végfok panelen a kondenzátorokat ki kellene cserélni mert azok régiek és lehet hogy azok okozzák a problémát.
Van valakinek valami más ötlete hogy mit kéne kicserélnem?
Köszönöm a válaszokat!
(#) belaradio hozzászólása Dec 27, 2012 /

Sziasztok! Szereztem egy RA 6350 AIDA rádiós erősítőt. A 800 mA biztosíték ki volt égve benne. Hamar rájöttem , hogy az egyik végfok teljesen zárlatos. A zárlatos végfok panelt kivettem belőle és most féloldallal működik a rádió erősítő. Olvastam itt a fórumokban , hogy a gyári vég tranyókat ( TE 1819-TE 1820 ) ki lehet váltani BD 245 - BD 246 tranyókkal. A kérdésem , hogyan kell ezeket párba válogatni? Másik kérdésem , hogy milyen betűset vegyek ? A-B-C ? A panelen levő többi tranzisztort is cseréljem ? BD 138- BD 137 - BD 137 - BC 182B
A stereo ábra mögé , hány voltos égő kell ? A 3,5 voltos halványan világít benne.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
(#) Gafly válasza belaradio hozzászólására (») Dec 27, 2012 /

Csak a hibásat cseréld, a teljesen jó meghajtókat nem kell.
Ha van, akkor "C"-set tegyél bele (elvileg tovább él).

Párba válogatás jó kérdés. Első körben örülj ha működik. Így is körbeveri az modernebbeket.
Nyugalmi áramt kell belőni nem túl nagyra...

Idézet:
„A 3,5 voltos halványan világít benne.”

Halványan ég, tovább él...
3.5V-os kifelyezés enyhén emlékezetet a laposelemről működő zseblámpa izzóra.
Mondjuk azt sem értettem soha, hogy a 4.5 V-os laposelemhez miért kellett 3.5 V-os izzó
Ahhoz lusta vagyok, hogy előkeressem rajzát, de látatlanban azt gondolom hogy gyárilag nem ilyen van benne. De ettől még szólnia kell mindkét oldalnak....
(#) belaradio válasza Gafly hozzászólására (») Dec 27, 2012 /

Kimérem a meghajtó tranzisztorokat is. Remélem más nem ment tönkre a panelen. Ha meg lesznek a vég tranyók , akkor majd kellesz egy kis segítség a nyugalmi áram beállításához. Még soha sem csináltam . Az égő dolog megoldódott, mert meg mértem a foglalaton a feszt. 1, 37 Volt. Tettem bele egy 2,5 Voltos égőt. Erősebben világít , és nem is lesz túlhajtva.
(#) belaradio válasza belaradio hozzászólására (») Dec 27, 2012 /

Mind az 5 darab tranzisztor jó a végfok panelen.
(#) Bonanza02 válasza belaradio hozzászólására (») Dec 27, 2012 /

Inkább BD243C és 244C végtranyókat tegyél bele. Ha egy a gyártó, akkor nem lesz gond a válogatással. A meghajtók esetében viszont 135 helyett 139-et, a 136 helyett 140-et tegyél feltétlenül. A huzal ellenállások helyett tehetsz 0,47 Ohm 5 Wattot, ha nincs más.
Következő: »»   14 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem