Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VFD óra IV-6 csövekkel
Témaindító: rockersrac, idő: Jún 28, 2010
Témakörök:
Valahol volt angol fordítás az eredeti adatlapról, de most nem találom. Fűtésnek olyan 50-100mA rémlik, szegmensenként pedig olyan 1-2mA.
Itt egy angol fordítás, konkrétan ezt még én másoltam fel az oldalra, html formába. Ezen minden adat rajta van ami kellhet!
Szia, de ott melyiket kell nézni ???
Én a 4 fűtést és a 4+1 szegmenst (biztonsági ráhagyással) és a rácsal 460mA re számoltam ki.
Ez szerintetek jó?
Szia!
4 fűtés 4*50=200mA 4 rács 4*12=48mA számoljunk átlag 4 szegmenssel digitenként az 4*4*1=16mA összesen 264mA +30% = kb. 350mA Ez a konstans áramfelvétele a csöveknek az adatlap fix értékei szerint. Ha összesen 0,5A-t számolsz a csővek fogyasztására akkor már probléma nem lehet. Viszont tervezésnél azt figyelembe kell venni, hogy a fűtés nem a rács és szegmensek feszültségéről megy, legalábbis közvetlen nem mehet.
Sziasztok!
Mennyire befolyásolja egy cső élettartalmát, ha kicsit kisebb árammal van táplálva a fűtése?
Sziasztok!
Egy kis megkésett karácsonyi ajándék: Lezártem a cikket...
Szia!
Jól néz ki... (Nem látom a kivágást az infra vevő számára.)
Szia
Még alakítok a dobozkán. Megpróbálom úgy elvékonyítani, hogy a fa megmaradjon de az infra vevő érzékeljen.
Kell, hogy ilyen széles legyen a doboz? Szerintem nem mutat valami jól, de ez az én ízlésem...
Szia
Igen igazad van már mikor elkészült én is észrevettem a "nagyságot". Kisebbre lesz vágva. Élőbe még nagyobbnak hat a doboz. Még nem késő alakítani rajta
És hol találjuk meg? vagy még nem publikus?
köszi
Sajnos még várakozik...
Hip Hip Hurrá ! Gratulálok már porolom is le az IV-6 -okat Esetleg az IV-11-et is leporolhatom ? Köszönet és hála....
na, izzítom is a pákámat
Köszönet érte.
Köszönöm...
Idézet: „Esetleg az IV-11-et is leporolhatom ?” Egy takarítás sosem árt... Most mást farigcsálok... A PICKit2 programját okosítgatom, már több, mint 200 típust felvettem a vele programozhatók közé (PIC32MX1*, PIC32MX2*, PIC24FxxKL*, stb). Zömük olcsó, dip tokban is kapható... A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Sziasztok szeretnék gratulálni a cikkhez, nagyon tetszik, esetleg ha a nyák legyártásába is tudnátok segíteni nagyon megköszönnénk, részemről már nem téma a furatgalvanizálás, de viszont ha lenne rá mód szívesen vennék egy nyákot.
Köszönöm
Köszi!
IV-6, IV-11 és IV-12 portalanítva A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Szia Hp41C
Esetleg lehetne egy rövid videót , hogy hogyan is néz ki az alávilágítás ezen a gyönyörűségen?
Szia!
Ez itt a csuka fogta róka - róka fogta csuka esete. Idézet: „A program itt közölt változata (időhiány miatt) nem kezeli a LED alávilágítást vezérlő kontrollert...” Az panelem még a legelső verzó (A mule-2 féle alávilágításból van 2 db MCP23017 -es fokozat felnyomtatva (sajnos több hibával), ami nem vált be). Ezt még kezeli a program... Ahhoz, hogy az új megoldást teszteljem, építeni kellene egy másik órát, át kellene írni a programot, meg kellene írni a 16F1503 programját és az egészet újra kellene teszteni. Sajnos most sem anyagilag, sem időben nem megy. A cikket azért zártam le ebben a formában, mert sokan kértétek, türelmetlenül vártátok... Elnézést... Talán majd a következő verzióban, bár nekem nem hiányzik nagyon az alávilágítás.
T. Hp41C ! (Kedves nyomtató Úr !,.... )
Gratulálok a remek cikkhez, ami egyben építési leírás is! Mivel kezdő vagyok a témában, (még ezzel a Win8-cal is bénázok..) segítséget kérnék. A cikkben szerepel, hogy "A DCF77 vevő modul csatlakoztatásához elegendő 3 pólusú csatlakozó is." Kérdésem, hogy honnan lehet beszerezni, ezt a 3-lábú vevőmodult? Köszönettel: kereszpapa
Szia
Bocs, hogy beleszólok, de a vevőmodult, vagy a csatlakozót keresed. A vevőmodult a Conradban tudod megvenni,csatlakozó gyanánt használhatsz pl.tuchel aljzat+dugó,jack aljzat+dugó (bekötési sorrendre vigyázni!) Üdv,Csupasz A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
Szia!
Modult a Conrad -tól lehet venni. 3 pólusú, tüskesorra illeszkedő csatlakozót pedig a itt (érintkezőt külön kell venni bele) a HeStore -ban lehet kapni, de bontható PC ház vezetékezéséből is.
Köxi Tar...!
Rendes vagy ! Szép nap-szép éjjel... kereszpapa
Szervusztok,
sok változtatást kéne csináljak 7szegmenses LED kijelző alkalmazásához nixie csövek helyett ?
Amennyire én tudom, a nixie órának nagyfesz kell, úgy 100-150v. A vfd órának annak elég olyan 20-50v. Szóval szerintem elég ha megcsinálsz egy nixie csöves órát, annyi módosítással, hogy a kimeneti feszültséget 5v-ra csökkented. De biztos lesznek olyanok, akik nálam jóval többet tudnak ezügyben segíteni!
A mule v2-nek van 7 szegmenses változata, de ne itt keresd, hanem a ledes topicban. Más bcd dekóder ic kell hozzá és nem kell a nagyfesz tápegység. Mule
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |