Fórum témák
» Több friss téma |
SDR és DDR modulok egyidejűleg semmilyen alaplapban nem működnek.
Üdv!
Idéznék a kézikönyvéből: Idézet: „Don’t install both DDR Module and SDR Module at same time, it will have risk to damage your Memory and Motherboard.” Tehát egyszerre ne rakj bele DDR és SD RAM-ot, mert azon kívül, hogy nem működik, az alaplap és a memória károsodását is okozhatja.
A kézikönyvem nekem is megvan, csak éppen angolul nem tudok. Valami hasonlót azért kikövetkeztettem belőle, ezért is tettem fel a kérdést, mert gondoltam, kapok egyértelmű választ. Ennyit erről. Felmerűlt azonban még egy kérdés: Az EVEREST szerint a szóban forgó memóriának hibajavító funkciója nincs. Ezek szerint mehet a kukába, vagy valamilyen módon lehet még használni? A MEMTEST kiírja hogy melyik modul hibás, de nem tudom létezik-e valamiféle javító program? Egyébként kösz a választ.
Sziasztok!
Nemrég szereztem egy IBM 760EL laptopot a kőkorszakból, mivel nem volt olyan töltőm, mint neki kellene, barkácsoltam egy átalakítót, így 19V-os tápról ment. A gond az, hogy kapcsol be a gép, tölt a win98, majd egyszer csak leáll. Egy másik fórumon azt javasolták, vegyek hozzá 16V-os tápot. Nem veszek, mivel a gép 1200ft volt, a töltő meg 5000ft. De rákötöttem PC táp 12-es kimenetére, így is ugyan az a hiba. A 98 tölt, egyszer csak fogja magát és leáll. Kérlek, segítsetek!
Nézd meg az adatcimkén, hány Volt és mekkora Amper kell neki.
OFF miatt ide áthozott probléma a Sprint Layout NYÁK-tervező topikból. A lényeg, hogy Win7-es laptopra lett külső monitor csatlakoztatva, ahol a kapcsolási rajzot kellene látni, a laptop saját monitorján pedig a Sprint Layout-ot.
@janikukac: Ha beállítottad a képernyő kiterjesztését, akkor mindkét monitoron látnod kell képet, és nem ugyanazt! Egyszerűen megnyitod a kapcsolási rajzot, megfogod az ablakot a fejlécénél fogva, és ha kihúzod az egyik monitorról, akkor a másikon fel kell tűnnie. Hogy milyen irányba, az a beállításoktól függ, de a beállítások ablakban látnod kell, ált. jobbra. Elfelejtettem kérdezni: van kép mindkét monitoron?
Az, hogy egy memóriamodulnak nincs hibajavító funkciója (ECC), az nem jelent semmi rosszat.
Ezt a funkciót legtöbb esetben csak a szerver alaplapok használják, ekkor ilyen ECC-vel ellátott modult célszerű belerakni, ami hiba esetén pár byte-nyi hibás memóriarészt ki tud javítani. Ha a MEMTEST írja ki, hogy hibás a modul, akkor azt már tényleg el kell felejteni.
Sziasztok!
Havertól elhoztam egy gépet állítólag nála működött . csak vinyót meg egy ventit kellet bele raknom. a régi gépemből kiszedtem és átraktam. Beindítom -> semmi, nem kapcsol be a monitor, de a gép ventije megy.Odáig eljutottam hogy kontaktos volt a winyó táp csatija, kicseréltem egy másik csatira. beadott egy olyan képernyőt hogy választhattam ,hogy beállítom a biost vagy mehetek tovább a meglévő beállításokkal (F10 meg F11 azt hiszem ) először tovább mentem akkor beadta az alábbi képet és mindegy hogy csökkentett módba vagy normálba indítom újra indul és minden kezdődik elölről. A vidókártyát kivettem, de semmi nem változott a processzor újra van pasztázva, de ki kell portalanítanom még Szerk.: A gép adatai asrock p4i65G alap, 40 g vinyo ide-s 2x 512 ddr1 ram a proci celeron 2,6ghz talán A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
A windows nem szereti, ha más hardverkörnyezetet kap, mint amire telepítve lett. Ajánlom, hogy a wint tedd újra, és menni fog.
Szia! Egy másik gépre telepített winnel akarod ezt a gépet elindítani? Komolyan azt hitted menni fog?
Reinstall win! A Windózok hardver spacifikusak tehát csak abban az esetben működött volna ha egy ugyanolyan hardverfelépítésű gépbe tetted volna de akkor se 100%.
Több lehetőséged van:
1./ Mint előbb kollegák megírták -újratelepítés 2./ Windows lemezről javítótelepítés. A telepítő lemeznek azonos, vagy magasabb service packot kell tartalmaznia mint a telepített operációs rendszer. 3./ Régi gépbe visszateszed a HDD-t ahol működött, és Syspreppel lezárod. Ez visszaállítja a hardvereket szabványra, és az új gépben kérni fogja az általa nem ismert eszközök driverét. Erről egy leírás
Köszönöm a gyors válaszokat Ennyi lenne hogy egy újra telepítés??? Én meg itt görcsölök vele tegnap óta. Akkor teszek bele egy cd olvasót és telepítem
Na akkor itt is egy kis szófosás, mint a másik fórumban. Először is csökkentett módban mennie kellene. Ha nem megy, az valószínüleg baj. Első körben táp, majd memória amire gyanakodnék. Érdemes kiszedni minden kártyát belőle, az alaplapot, kártyákat, kártyacsatlakozókat kifújni levegő spray-vel (kb 1200Ft, de 3-4 gépre elég), a kártyák, különösen a memóriák csatlakozóit tiszta A4-es papírral jópárszor (6-8-10) végighúzni, majd újból lefújni levegővel, hogy ne maradjon rajta esetleg szöszmő. Utána mehet bele vissza minden. Bekapcsoláskor azzal kezdesz, hogy belépsz a BIOS-ba, és csinálsz egy Load Setup Defaults-ot. Nem poénból szólt, hanem mert nyűgje volt a beállításokkal. Ha nem segít, akkor CR2032 elem csere. Ezután a lehető legkevesebb dolgot kell csak beállítani, és mindenről tudjad, hogy mi az. Pl boot sorrend. Ha IDE-s a vinyó (40GB-os mi más lenne!?), akkor ugye tudod, hogy Primary Masternek kell lennie. Mostanában tapasztalom, hogy öregszem, mert a fiatalság már nem ismeri az IDE-s cuccokat. Ha idáig eljutottál, akkor érdemes nyomni rajta egy Memtest-et. Pl Linux telepítőn, akár még 10 évesen is találsz. Ha hibát talált, akkor valami baj van. 0 hiba a megengedett! Ha ezzel is megvagy, akkor jöhet az át vagy újra telepítés.
Lehetséges, hogy szerencséd lesz, de ha nem akar felmenni a zixpé, akkor csináld végig, amit írtam.
Csökkentett módban is újraindul. Elég poros volt a gép már a vidikártyát megtakarítottam. Akkor jönnek a ramom levegő sprém nincs falun nem is lehet kapni, de van kompresszorom gondolom az is megteszi. nem értak annyira a gépekhez még annyira sem a bioshoz de megoldom biztos le van írva . A boot sorrend alapból floppy hdd és cd de én hdd re állítottam ez elsődlegeset. elemet cseréletm a régi gépemből kb 3.08 volt van benne. Hát a sorrendel is szenvedtem mert van egy csatlakozóm ami alaplapba megy (IDE) a másik végén van egy slave és egy mester csatlakozó a masterbe tettem és a jumperrel is azt választottam hogy a kábel válassza ki. nincs linuxom. eddig megcsinálom megpróbálom újratelepíteni ha nem megy akkor nem tudom Amúgy Köszönöm
IDE kábelnél a legfontosabb, hogy az eszközöket minek jumper-eled. Az, hogy esetleg rá van írva, hogy melyiknek kellene a master-nak lenni, jelen esetben nem lényeges (annyira). Szóval sztem tedd master-ra a vinyó jumper-ét, az alaplapra menőt pedig a kékbe dugd. Kompresszor elvileg csak víz és olajmentes lehet, és abból sem fújnék közvetlen közelről az alaplapra, csak olyan 20-30 centiről. Ha van számítógépes bolt a közelben, ott tudsz kérni másik kábelt a DVD-nek. Gondolom a CD csak elírás volt. Max egy 500-ast adj érte, ha többet kérnek, akkor lehúzás, én annakidején ingyen kaptam, volt a boltban egész dobozzal "kimaradt" kábel. Úgy látom van integrált videokari, először próbáld azzal, vagy ha beleteszed az AGP-set, akkor pedig a bios-ban tiltsd le a sajátját. Init. Graphic Adapter Priority legyen AGP/PCI.
Ui: próbálj ügyelni a helyesírásra, itt nem szeretik a kisbetűvel kezdett mondatokat, meg a 6 mondat egybeírva stílust. Én már megszoktam hogy fejben javítom a hibákat, de a moderátor pirossal fogja, és nem fejben.
Üdv!
Csak óvatosan azzal a kijelentéssel, hogy "csökkentett módban mennie kellene". Ha teljesen más a hardverkörnyezet, akkor biza nincs az az isten, hogy csökkentett módban elinduljon. A teljesen más hardverkörnyezetet értsd úgy mint: Intel-ről AMD-re és vissza. És a többi, és a többi. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Már megoldódott a jumperes probléma. Kompresszorral sikerült kitakarítani, reseteltem a biost és újratelepítettem xp-vel Most megy rendesen, próba üzem szerűen van bekötve . A CD olvasót átraktam a régi gépemből, azért csak azt mert, ha valami gigszer lenne akkor ne a dvd írómat rontsam el. A drivereket le fogom szedni a netről eddig minden működik egy memtesztet gondoltam még elvégezni rajta. A ventiket is megpróbálom egy kis olajjal halkabbá tenni
A helyesírásomért bocsánatot kérek jobban figyelek ezen túl A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Intel-ről AMD-re és vissza.
Az lehet. AMD utoljára a honvédségnél volt a kezemben, de annak nem processzor formája volt. Na jó, ez nem teljesen igaz, de K6-2 óta tényleg le vagyok maradva AMD-ügyileg.
1993-tól 2013-ig több, mint 10 év telt el
Először nem értettem, hogy ezt hogyan érted, de aztán rájöttem. Én arra gondoltam, hogy akár a 10 évvel ezelőtti CD-ken található Memtest is jó lesz neki. Te viszont másra gondoltál. Bocs, ha félreérthető voltam. Úgy látszik, öregszem. Nekem még evidens, hogy kallódik itthon pár SuSE 7, Mandrake 8 meg Debian 3 Netinstall CD.
Üdv, megint én . Sikerült újratelepíteni stb-stb működik-dött. Lefuttattam egy mem tesztet méghozzá 200% ig közben ki be kapcsolt a monitor. A teszt után feltelepítettem a hangot is, ez után újraindítottam, a képernyőn hirtelen piros betűkkel ki volt írva, hogy csatlakoztassa a power kábelt az ati radeon ... hoz. Emlékeim szerint csatlakoztatva van hozzá. Esetleg a villogással össze függhet ez? Lehet, hogy csak kontakt hiba, vagy esetleg egy táp?
Kontakt hiba volt. Kicsit összébb hajlítottam a csatlakozók érintkezőit. Szépen fel is bootolt a gép, amikor elindítottam egy játékot újraindult a gép. Gondolom ez már táp hiba nem? 300W-os van benne. Egy 128 mb ati talán 9800-as, 1 GB ram 2,4 celeron proci, és p4i65G alaplap. az 5V az kb 4.7 és 4.85 között mozgott a 12V az kb 11,8 és 12,4 között mozgott
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Sziasztok az egyik barátomnak a monitorját kellett megjaitanom. Meg is javitottam csak mikor hozzá kapcsoltuk a géphez nem indult el. A gép nem ismerte fel sem a monitort sem az egeret sem a klaviaturát. Bekapcsol a gép a ventik is mennek és a piros meg a zöld ledek is egyfolytába világitanak. Szerintetek mi lehet a baj?
Sziasztok!
Egy kérdést szeretnék feltenni. Az alaplapomon 24 pines tápcsatlakozó van és egy 4 pines különálló csatlakozó. A tápomon csak 20 pines a csatlakozó, és van neki a különálló 4 pines 12V csatlakozója, amit be is dugtam a helyére. Az a kérdésem, hogy az baj ha a 24 pines tápcsatlakozóra 20 pines táp van dugva? A gép stabilan megy, minden hiba nélkül. (Ha számít valamit a táp Codegen 300W)
Ha megy vele, akkor jó. Az extra lábakon csak a normál tápvonalak vannak megismételve, hogy nagyobb áramfelvételnél is jól érezzék magukat a csatlakozó meg a vezetékek.
Értem, akkor emiatt nem töröm tovább a fejem. Köszönöm!
Sziasztok. Egy olyan problémával fordulnék hozzátok hogy vagy egy t-home adsl előfizetésünk ami egy ideje azt produkálja hogy időről időre megszakad az internet kapcsolat de van olyan eset amikor sok ideig nem szakad meg dlink adsl modem plusz egy tp link router van beállítva szerintetek én toltam el valamit a router beállításnál vagy a szolgáltató hibája? Előre is köszi.
A D-link modem, ha már régi, akkor hajlamos kiszáradni benne a táprész kondenzátora. Ha a modem a te tulajdonod, akkor a táprész kondenzátorát cseréld, de először jelentsd be a t-home ügyfélszolgálaton.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |