Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok
A jumpert áttetted abba a helyzetbe, hogy a panel széle felé essen?
mármint melyik széle felé? Az usb port felé vagy a másik irányba?
Ja hacsak úgynem. Köszi!! Műkszik! Tudom ez az oldaladon fent volt, fel is mentem, csak ugye tegnap még halott volt, aztán meg azt hittem, hogy pont a másik állás a debug, mert én az usb-től távolabbi állásban is sikeresen felprogramoztam (ami ugye a debug mód, mint most kiderült)
Gondolom akkor ez golyo01-nek is megoldást ad. Még egy kérdés. A konfigurációs biteket akkor nem kell piszkálni ugye? Megyek belevetem magam a programozásba. A pic miértek és hogyanokra felraktam egy kapcsolást a neten találtam, nézzétek meg majd.
kipróbálom én is, hogy átrakom a másikra a jumpert ...
addig is felrakom a hibaüzenetet amit kiír, de remélem ez már tárgytalan lesz. holnap jelentkezem. köszi előre is
Potyo oldala nem igazán működik nálam. Letölthető valahonnan a legújabb project?
Szerintem nem az a legújabb verziós ICD2. Ha jól tudom, a legújabbat idén tervezte potyo, valamikor év közepe táján...a cikk pedig 2006-os "születésű".
Igazság lészen szavaidban, szerencsére nálam itt van szinte folyamatosan ezért fel tudom tenni ide, lásd a mellékletet.
Ne zavarjon, hogy 2rev1 a neve a nyákon látszik hogy 2007-es, Én ezt építettem meg. A hexek meg itt: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/usb_icd2_oldal5.html
A fájlok fenn van, csak a fórum nem működik. Itt a link a legutóbbira: http://potyo.extra.hu/icd2/potyo2-rev1.zip
itt vagyok! működik a debug rész is! nagyon köszönöm. mostmár csak kicsit több szabad idő kell a tanuláshoz, de eddig nagyon tetszik köszi a segitségeteket
Sikerült ismét elindítani az oldalamat, az adatbázis visszatöltésével vacakoltam sokáig. Néhány napig ott volt egy alap adatbázissal, nem bántotta senki. Remélem nem lesz probléma vele.
Sziasztok, lenne pár kezdő kérdésem az ICd2-vel és az MPLABal kapcsolatban. Szaval ha megépítem az oldalon is megtalálható USB-s ICD2-t azzal magába még égetni nem tudok ugye hanem külön kell rácsatlakoztatni egy foglalatot azon az (RJ11?)-es csatlakozón? Azt olvastam hogy szintem minden PIC-et lehet vele égetni. A Másik az hogy az ICD csak az MPLAB al működik? Ha igen az MPLAB-al akármilyen forrású fájlt lehet írni égetni, mondjuk hexat / c-t meg basic programokat s lehet vele égetni? Meg az ICD2 leírásban ahol az építésről van szó többféle változatot is megemlíteneik, ezekből melyik a jobb? Vagy van valakinek valami jó leírása USB-re?
Bocsánat a duplapostért de a potyo által tervezett második verziót szándékozom megépíteni. De a céláramkört hogyan kell rácsatlakoztatni? Ahoz is van valamilyen kapcsolás?
Akkor első körben nézz el az oldalamra (potyo.extra.hu)
Csak a fantáziádon múlik, hogy azt az 5 vezetéket hogy kötöd rá a programozni/debuggolni kívánt chipre. Nincs általános recept, de általában néhány tüskével szokás megoldani a céláramkör nyákján.
Köszönöm, láttam már az oldaladat meg az áramkörrel kapcsolatos frissítéseket, mit is mondjak nagyon szép munkát végeztél, egy igényesen összeállított project.
Gondolom a céláramkörre is rakhatok akár (Közben rájöttem) RJ12-es csatlakozót. Gondolom akkor a céláramkörre semmi egyebet sem kell tenni csak az IC fogalatot meg a csatlakozót. Azt még nem tudom hogy PIC-eknek melyik lábaira kéne kötni azt az 5 vezetéket de majd rájövök, olvasni tudok. Azt viszont még sehol sem tudtam megtalálni hogy az MPLABal akármilyen programot be tudok égetni mert valahol csak azt hallotam hogy csak Hex-et lehet. :s Nekem fontos lenne hogy Basic programot tudja beégetni mert basicben szeretnék programozni.
Szerintem hagyd a basicet a fenébe, és kezdj asm-el. Ha már érted a kontroller működését, akkor pedig áttérhetsz C-re. Ezekhez találsz példaprogramokat, tapasztalatot, stb. a neten, a többi nyelv ezek mellett eléggé gyerekjáték kategória.
Az MPLAB hex-et tud importálni, és azt beégetni. Amelyik fordító nem tud hex-et csinálni, attól menekülj.
huh, n az az a nyalv amit nagyon nem szeretnék használni, kevés utasítás, emitt nagyon hosszúaka a vele írt kódok, én sokat programoztam PHP-ben és nagyon megszokat a dolgokat ott, a bisicbe még hasonló utasítások is vannak azért szemeltem ki magamnak. A másik az hogy még nagyon kezdő vagyok ilyesfalyta programozás terén, próbálkoztam régen C#al de nem jött be pl az hogy előre meg kellet adnom hogy az adott utasítás milyen típusú változót kap. Mert pl, a PHP feldolgozó automatikusan megállapítja a változó tíőusát is.
Fordítoónak mit lehet használni PL Proton?
Pedig az az a nyelv, amin meg fogod tanulni a kontroller működését. Amíg nem érted fizikailag a kontroller működését, addig csak ügyetlenkedni fogsz vele! A kontroller sokkal inkább elektronika, mint programozási felület!
Amúgy a php után nem értem, mi a gondod a C-vel? A PHP szintaktikája majdnem ugyanaz, mint a C szintaktikája, nem véletlenül. Ezt a meg kell adni a tipusát dolgot szintén nem értem. Hogy egy függvény milyen paramétert kap, az teljesen normális, hogy meg kell adni. A C egyébként is hardverprogramozásra lett kitalálva, nem ilyesmire, mint a php, basic, java, stb. A kontroller pedig keményen hardver. Itt szabályok vannak, amiket be kell tartani, mert egyébként nem lesz működőképes az eredmény. Apróságnak tűnő dolgokon lehet szívni napokig, ha ehhez még esetleg hozzájön valami probléma a fordítóval is, máris teljes a káosz.
Hát úgy látom kénytelen leszek beledőlni a kardomba de megteszem. Akkor majd keresnem kell valami assembly tutorialt hogy legalább az alapokat tudjam a többit meg majd kész kódokon át, én réegn is így tanultma nem tudom mennyire jó módszer. :s Tényleg fentebb kérdeztem hogy a céláramkörre kell még valami egyéb alaktrész is vagy csak a csati meg az IC foglalat? Amúgy nagyon köszönöm az eddig i segítségeidet is, 3 hszből sokat tanultam. Köszönöm.
Én egy tüskesort tettem a céláramkörre, és minden tüskéhez egy nagyobb forrszemet kötöttem, és feliratot is raktam rá, majd ezekhez a forrszemekhez raktam drótokat, és a panelen a megfelelő lábakhoz is raktam egy forszemet, és ezek után már csak össze kellett forrasztani az drótokkal a megfeleő lábat. A tüskesorra ha rádugom a csatlakozót akkor mehet a móka, ha lehúzom, akkor meg kényelmesen elpakolható mind a kettő.
Egyébként ezt tudom olvasni ajánlani nagyon jó, és ott le van írva, hogy melyik láb melyik egy 16f877-es esetén. http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/nullarol_a_robotokig_-_pic_mi...z.html
Azt meg tudná valaki mondani, hogy kb. mennyi a project alkatrész költsége? (Én most kezdenék bele, és ha van ilyen információja valakinek, azt megköszönném, mert jó lenne tudni a várható alkatrész költséget).
Szerintem egyre olcsobb. A ChipCad-ben most a két PIC, meg a digipoti összesen 2628 Ft. A többi meg attól függ, hol veszed meg. Nézd meg pl. a LOMEX-nél vagy a RET-ben. A RET letölthető katalógusával pontosan ki is tudod számolni.
Lenne egy kérdésem. Laptomomon gyönyörűen megy az mplab az icd2-vel mert mikor rádugom felismeri az eszközt.
A rendes asztali gépemre felraktam az mplab-ot, volt restart, mégis mikor feldugom ugyan azt az eszközt, akkor azt írja, hogy ismeretlen eszköz, nem tudja telepíteni. Leszedtem az mplabot (eltávolítással), reinstall reboot effekt ugyan az. Mit lehet ilyenkor tenni?
Mintha nem pontosan 20MHz-es kvarcot tettél volna bele. Próbáld meg kicserélni 20-asra.
A laptoppal meg működik, és az usb led nem világít? Persze ettől még kicserélhetem
20MHz-es kristály kellene hozzá mindenképpen. Valami azokkal a kvarcokkal nem stimmel, amikkel próbáltad, mert mindenki 20-as kvarccal használja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |