Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Brikettáló gép házilag

Témaindító: imu73, idő: Márc 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 31
(#) tothzsolt hozzászólása Jan 15, 2013 /

Én fürészpor brikettálóra gondoltam. Azt szeretnék épiteni. Utánanéztem itt a fórumon és mas fórumokon is. Az lenne a kérdésem h lattam sok gépnél van fűtés valaminek. Az minek kell?
(#) voodoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Persze mind ez tág körülmények közt értendő. Normális teljesítményű tehát ami nem csak 2-3 kg állít elő 1 óra alatt típusú gép. Szerintem ha létezik, márpedig létezik akkor nem fogják kecsegtetni mit tudásukat. Lásd pl CF nielsen.
Persze, hát hogyne van egy be meg egy kimenete, 400V-os dugasztáp és automata. Gyártja a pénzt, gyakorlatilag. Egy ilyen fejlesztés házilag, ha nincs mellette egy méh teleped ahonnan fillérekért bármit el lehetne szerezni, felhasználni akkor a gépet össze lehet rakni -gondolja magába mindenki- valami nyomás kell hozzá. Na de milyen? Mekkora? Az össze préselt szerszám közül egészben kivenni is módszeres alkalmazás kell nem sima mezei "kinyitom az oldalát azt kiesik". Persze értjük az elvét mert így működik. De nagyban ami "hasznot hoz" tehát 1 lakást kifűt. Az nem itt kezdödik.
Persze ha van valami érdemleges megoldás. Valahol... arra én is kíváncsi lennék. Youtubeon ezt azt lehet nézegetni, 100 brikettes videóból 2 talán ami valami házi készítés és érdemleges is ahogy működik. Csak azért mondom mert aki kereste én kerestem. Aki meg ezekkel a gépek gyártásával foglalkozik az meg úgy elzavar mint a huzat. Aki meg ilyen gépet vásárol az meg em azért fektet bele 8-10 milliót a gépjeibe, hogy oda menyjen valaki és elkukkerolja a miként működést, de azt hiszem mindjárt megkeresem az egyik magyar brikettgépgyártót hogy a kíváncsiskodók elkerülsée érdekében kauciót kel letenni a gépek megnézéséhez.
(#) voodoo válasza tothzsolt hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Fűtés nem kell ami van benne víz a nyers fűrészporban azt úgyis a nyomás kigőzölögteti, felhevül ott van akkora súrolódás 150-200°C !!! Iszonyat forró tud lenni. Fényesre csiszolja az oldalát.
(#) tothzsolt válasza voodoo hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Értem. Akkor tehát hűtés kell a végére, hogy letudjon hűlni a kész brikett. Én lendkerekes megoldással szeretném megoldani. remélem kapok hozzá még infókat és képeket.

Hát én is erre várok. Csak azért mondom, ha valaki utánna szeretne nézni.
Akkor annak fel kell készülnie arra amit leírtam. Nem szívesen adják közzé egy ilyen gép működését. De akinek van egy ilyen gépe tökmindegy ha házilag van fabrikálva és jól muzsikál, tartani fog a kíváncsiskodóktól, legyen az bárki csak "hobbista" vagy "nyerészkedő".

Elvégre a HE arról szól, hogy segiteni egymáson, legalább is én úgy látom. Aki nem akarja megosztani ütletét az ne is szoljon itt bele semmibe!

Itt félre értés van! Mondom még egyszer. Én is arra várok hogy valaki valami normális ötlettel előálljon, de sehol senki. Én szivesen elmesélem a tapasztalataimat, ha kérdezi valaki.

Akkor várunk valakit aki megosztaná velünk tapasztalatait, ötleteit és tervrajzait.

Írtad, hogy lendkerekes módszer alapján képzelted el. Miért pont úgy? Vagy hasonlóan mint 2 görgő közé ejtődne be a fűrészpor?

A lendkerekes jobban tetszik, mivel hogy nincs szükség akkor hidraulikára és szerintem gyorsabb is lenne a hidraulikus modszernél. Ez csak az én véleményem amiben nem vagyok bizots. Ezért várom okosabbak ötletét

Semmi

A lendkerekes variációról nekem a cséplő gép jut eszembe. Két nagy hordó méretű vastömb aminek lesz lendülete bőven. A két henger egymáshoz képest fordítva forgatná 1-1 fogaskerék lenne hozzájuk valami tetemesebb villanymotor. A hengerek közt rés pl 5cm és oda egy futószalag szállítaná az anyagot, de akkor olyan halmazállapot kéne mint a gyurma. Végülis fűrészporból ugyan azzal az eljárással ahogy a bútorlapokat gyártják előállítasz nagy táblákat (vagy csíkokat, kockákat) ez már részletkérdés, olyan mintájúra kéne bandázsolni a hét hengert, ha egymással szembe érkeznek akkor egy tégla alakot formál (pl gyúrmából) teszt erejéig.

Valahogy így.

hengeres.jpg

Lehet, hogy teljesen másra gondolok de erről így a húsdaráló jut eszembe. : ) Értelem szerűen csak sokkal nagyobba egy 1kW motorral-áttétellel.
(#) zolika60 válasza voodoo hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

A gyári brikettálók is hasonlóan működnek.egy csiga nyomja előre az egyre szűkülő csőben az anyagot. Néhány video.
(#) voodoo válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Igen erre én is gondoltam egy kúpos csiga, nagyon erős testtel benne a kúpos hengerben, min 2-3 kw motorral. A kúpos henger végül összeszűkül a végleges méretre és ott nem sokkal egy vastag gát ki-be húzódik ha megvan a forma hossz. Aztán jön a következő és plutty... leesik.

Értem már. Összenyomni összefogja, csak számolni kell azzal is hogy iszonyat nagy súrolódási erő fog hatni az anyákra, a menetre és a tengelyre, nyílván. Gondolom a présszerszám feje (tehát a formanyomó) meg az orsó szártól független (nem forog) csak előre-hátra irányuló mozgást végez; tehát csak présel. Azaz oda vagy egy jó kúpos-görgős csapágy kéne, ami hozzá van fogatva a szár végéhez, a fejbe meg bele van ültetve-hegesztve. A visszafelé mozgást követűen magával kell húznia egyértelműen.
(#) voodoo válasza voodoo hozzászólására (») Jan 15, 2013 / 1

Saját elképzelésem szerint 3 db munkahenger dolgozna együtt megfelelő helyeken 1-1 végálláskapcsoló oldaná fel és le az útváltó szelepeket a hidraulikáknak. Persze ez is elektromos szivattyúval.

elv.jpg

A 2-4t-s munkahengernek mi a szerepe?

Elhúzza a "tálcát" : )
(#) tothzsolt hozzászólása Jan 15, 2013 /

Azt szeretném kérdezni, hogy a csigás gép úgy működik, hogy ahogy a csiga nyomja előre a csőbe a fűrészport úgy préselődik össze? És ez elég, igy összeáll a brikett? És a hidraulikusál meg az erőhenger nyomja a csőbe és úgy préselődik? Csak hogy értsem meg a működését.
(#) voodoo válasza tothzsolt hozzászólására (») Jan 15, 2013 / 2

A hidraulikusnál a 8 Tonnás az előkamrából a sima laza anyagot előpréseli a főhengerhez, így felveszi a kezdetleges henger alakot a fűrészpor a főkamrába, majd a végálláskapcsoló leállítja az előhengert és ott tartja addig amíg a főhenger le nem enged a beállított magasságig. ha elérte a kívánt anyagsűrűséget, vissza kiold a másik végálláskapcsoló és 8T-ás elkezd visszahúzni, majd ha vissza fele halad a kis 2Tás elkezd kiengedni vagyis a tálcát kinyitja, ekkor újra tovább nyom kb 6cmert a főmunkahenger és kiejti a kamrából a kész, kőkemény masszát. Persze ezt megfelelő "vezérléssel" is el lehet játszani és/vagy 2-3 pontosan beállított végálláskapcsolókkal.
(#) antikzsolt válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Igen lehet belőle tanulni. és természetesen kell némi átalakítás de nem lehetetlen megcsinálni Az egyik legjobb amit láttam. Én is ezt fogom megépíteni némi átalakítással. A munkahenger és a motor egy zárt dobozt kap amibe nem folyhat be a víz.
(#) zolika60 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Egyszerűbb fejre állítani a dolgot. Ha felül van a motor meg a munkahenger és alul a présdoboz akkor nem folyik semmi rájuk.
(#) tothzsolt válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Ha felul lesz a motor nem fog rázkodni a váz?
(#) tothzsolt válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Kuldenel fotot arrol amit a legjobbnak lattal?
(#) antikzsolt válasza tothzsolt hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Fotót nem tudok küldeni csak egy videót. Bővebben: Link De ha végignézed akkor majd meglátod hogy mennyire egyszerű és viszonylag tökéletes.
(#) tothzsolt válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Tenyleg tokeletes. En fureszporbrikettalot szeretnek epiteni
(#) voodoo válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Amúgy, mintha ilyet lehetne kapni a teszkóba is azt hiszem valami 30-40E Huf körül, hasítógép néven : ) 8Tonnát tud, 50-60cm a hasznos nyomószár, 1.5kW-230V. De lehet hogy nem pont ott, valahol máshol ilyesmit láttam már.
(#) zolika60 válasza tothzsolt hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Miért rázkódna, ha minden ki van egyensúlyozva és a váz is elég merev?
Következő: »»   26 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem