Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Szerintem a JBC T245-A páka jobb mint a WS/WSP-80 ha új vásárlására adja az ember a fejét akkor lehet, hogy érdemes azt venni. Én személy szerint soha nem vennék mást mint Weller-t.
Például veszel egy WDD81 állomást kiforrasztó pákával (használtan kb.: 50eFt a gyönyörű állapotban lévők) majd erre az állomásra köthetsz WS/LR meg még kitudja hányféle pákát és bárhol jársz a világban ez mindenhol van használtan. Van páka is és állomás is arra az esetre ha valamelyik letérdelne a használat során. Illetve van hozzá gyári új alkatrész is.
Valóban igazad van, nem ellenőriztem le mindent.
-Kipróbáltam, tényleg lekapcsol a WD1 kapcsolós pákatartóval, csak eddig ritkán használtam, és le volt tiltva ez a funkció. -A hegy választékot se néztem át rendesen, inkább csak apróhirdetés szinten. Viszont a hegycsere az nem összehasonlítható a JBC-vel, itt egy video róla: Bővebben: Link A weller-en nekem minimum 7mp a hegycsere, ha az másik hüvelyben van, és azzal együtt cserélem. És ezt hidegen mértem, azaz nem voltam valami óvatos. Ha tartalék hüvely nélkül kell cserélni, az pedig még több idő. A felfűtési idő pedig 18mp, és szerintem van jelentősége, mert ha visszarakod a tartóba, ahol lehűl, akkor nem mindegy mennyit kell várnod, míg újra felmelegszik mikor kiveszed. A jbc pákahegy az 150W-os, de ezt a teljesítményt visszaveszik, amint elérte a kívánt hőfokot. Ennyi erővel a weller csak 20W-os, mert csak felfűtéskor használja ki a 80W-ot. Ha szerinted nem korrekt azokat a technikai dolgokat hangoztatni amiben jobb a JBC, akkor most emeljük ki a WSP80 előnyeit... Én nem tudok egyet se. És amúgy is az a lényege egy összehasonlításnak, hogy kiemeljük a különbségeket valamelyik javára. Remélem most már pontos voltam mindenben. Én 1500-2500Ft-ért vettem pár JBC hegyet, amikre szükségem volt. Persze amúgy nem a legjobb ezt a két pákát összehasonlítani, mert JBC mellé inkább a WMRP illene. De a WMRP mellé meg inkább a T210-es JBC páka passzolna. Szóval a T245 pákának nincs párja
Én el hiszem, hogy a JBC remek páka. Még azt is elhiszem, hogy jobb, mint a WSP80.
De. Hobbisták vagyunk, viszonylag kevés pénzzel. Nem mindenki engedheti meg magának a drága pákát. Amúgy meg nem mindegy, hogy 3-5 vagy akár 10 sec az a pákacsere? Ezen kár lovagolni. Nem tudom elképzelni, hogy a hobbista percenként cserélgeti a hegyet. Márpedig egyéb esetben szerintem mindegy. Legalábbis nekem nem számít, hogy 3 vagy 10 sec az a csere. Weller esetében a tartóban a páka 150 fokon pihen (vagy amennyire beállítod). 300 fokra 4-5 sec alatt felfűt. Ez annyi idő míg kiveszed és elkezdesz vele dolgozni. Tehát nem veszed észre, hogy alacsonyabb hőfokon volt, mert mire odanyomod a nyákhoz, már ugyanolyan meleg. Hidd el, rendszeresen használom így, és még soha nem kellett várnom arra, hogy meleg legyen. Ami nagy előnye a Weller cuccoknak és ebben egyedülálló a márkás cuccok között, hogy kéz alatt lehet barátságos, a hobbisták által is megfizethető áron kapni. Ill. gyakorlatilag minden alkatrészt lehet hozzá venni, szintén megfizethető áron (nem boltban). Én is vettem már eredeti Weller hegyet 450Ft-ért. 2000Ft-ért kapok, 4-5 hegyet. Azért ez nem ugyanaz, mintha veszek ennyi pénzért 1 hegyet.
Eddig technikai dolgokról beszéltünk, és nem arról, hogy mennyibe kerül és mi jó a hobbistának, mert akkor a weller se nekik való, ott a solomon, azzal is meg lehet forrasztani mindent és a weller árából kapsz 6-ot.
Vagy veszel egy használt JBC T245 pákát 5-7e Ft és veszel hozzá 4 hegyet, ami elég lesz fél életedre. Ez kb annyi mint egy használt WSP-80.
Még régebben csináltam ezeket a képeket pont ide a fórumba. Aki tud a WMRP-nél kisebb pákát az rakjon már ide egy képet róla mert szeretnék még ennél is kisebbet venni (ha van). Itt van a rövid WS páka és a normál WSP is.
És ha már én is pontosítottam, akkor te is pontosabb adatokat írj...
Ha a WSP80 150°C-on pihen, akkor 12mp kell neki, hogy elérje az üzemi hőmérsékletet (300°C). Ez azért bőven több, mint amíg oda viszed a nyákhoz.
A WMRP pákánál nincs kisebb tudtommal, nekem már az is gyerekméret.
Akkor én is csatolok egy képet méretszemléltetésnek. -Hakko FM-2028 -Hakko 911 -JBC T245 -Weller WSP-80 -Weller WMRP
Sima fűtőbetétes, tudtommal csak a Metcal/Oki használ RF meghajtást.
Ezt a 12mp-et hol találtad? Itt például azt írja kb 10mp de szobahőmérsékletről és nem 150C°-ról. Egyébként pedig mindenki a maga lovát dicséri. Tehát mindenkinek az a jó páka mit megszokott és megszeretett. Én harmincegy néhány éve elvagyok a kattogós Wellerrel. Beszereztem tartalékot is amíg forrasztok jó lesz.
Itt ezt írják: Bővebben: Link
Én nem adatlapokról dolgozom, azok marketingnek valóak, hanem bekapcsolom és lemérem... és ezt az eredményt kaptam.
Amúgy mindkettő az én lovam, tehát amelyik a jobb ló, azt dicsérem. És amiket leírtam, azok objektív tények voltak, nem nagyzolás. (Kattogós van nekem is )
Na pont ezért nem szabad a weblapoknak, prospektusoknak hinni. A marketing az első, meg a pénz, a többi nem számít, csak vigyék.
-Mikrohullámú??? Tehát 1GHz - 300GHz közötti frekivel hajtják? Hát nem. -40W??? mikor a pákán ott virít az 55W felirat.
Márpedig 12mp alatt a kattogós is felfűt bekapcsolástól, pedig az csak 50W.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
Nincs mivel megcsinálnom, de a hétvégén teszek egy kísérletet. Egyébkét azt írtad van neked mérd le szerinted mennyi?
Még soha nem mértem le, de majd megnézem. Most csak WS81 van kéznél. Ennél 150>300 9sec.
Pedig így van: kiveszem a pákát, megtörlöm a fémszívaccsal, és forrasztok.
Megnéztem az ERSA iTool-t.
Az kb. akkora lehet, mint WMRP (ha feltételezzük, hogy a tenyerünk egyforma ).
Na ezt én sem hiszem.
Az LR21 kb. 40-50 sec alatt fűthet fel 300 fokra, ebben meg pont ugyanolyan fűtőbetét van, mint a TCP pákában (TCP pákám nincs). Ezt is csak érzésre írom, mert még soha nem mértem ezt sem.
Költői kérdés, de nem feltétlen nem kell válaszolni rá Mi értelme annak, ha beteszem a pákát a tartóba, és lekapcsolja? Ha forrasztok akkor kb két forrasztás közt 1-2perc szünet van hosszabb esetbe. Ha meg nem használom, (én legalábbis beállítottam a stby-t10percre) akkor úgyis lekapcsol.
A páka hegy csere meg belefér az időmbe. Ha meg 2 páka kell, előveszem a másikat, bedugom a másik állomásba és kész. Ennél gyorsabb hegy csere nincs
Egyik munkatársamnak pont ugyan ilyen vonalzója van Köszi a képet most már látom végre, hogy mekkora a T245. Azt nem tudod, hogy a T210 mekkora lehet? Bár ha azt mondod, hogy a WMRP a kisebb akkor neked elhiszem
Hát az mégsem 12mp, hanem inkább 60.
Bővebben: Link
LR-21 felfűtési idő.
Sajnos még nincs T210 pákám, de megpróbáltam méretarányosan rá fotosoppolni az előbbi képre, és egy neten talált képet is mellékelek.
Szerintem te is ugyanarra gondolsz, de hátha mégse, így leírom.
Weller esetében be tudod állítani, hogy a tartóba rakás után mennyi idővel kapcsoljon standby módba, mikoris nem lekapcsolja, hanem csak a hőmérsékletet leviszi egy alacsonyabb hőfokra (tipikusan 150-200 fok közé érdemes beállítani szerintem). Ha kiveszed, visszafűt az eredeti hőmérsékletre. Ha sokáig nem veszed ki (szintén állítható), na akkor teljesen lekapcsolja.
Ez jó lett. Igazából egy 2-3 centiméterrel rövidebbet szeretnék és az sem lenne baj ha vékonyabb is lenne a Wellernél. Ha jól látom RT 7 pákahegy van a wmrp-ben akkor valószínűleg te is a haladó forrasztók közé tartozol Megvan az összes fajta hegy hozzá?
Korrekt. Akkor még lassabb, mint sejtettem.
Nem tudom honnan van az ábra, de most én mértem, mert nagyon kevésnek tűnt a 20 sec.
Érzésre sokkal többnek tűnik. PU81-es (WS81) vezérlő, LR21-es páka (fekete nyelű). Felfűtési idő 300fokra kb. 46-48 sec. Két pákával is kipróbáltam. Az egyik lett 46, a másik 48 sec. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Nekem a WD81 állomással sokkal lassabban fűt fel a WSP80 mint a WR3M állomásra kötve.
Esetleg majd alkalom adtán meg tudod mérni? Csak puszta kíváncsiságból érdekel.
(jó lett a WD1M USB azok alapján, amit korábban küldtél, még egyszer köszi! )
Valamikor a héten sort kerítek rá és ha megmérem őket akkor van öt darab wsp80 és egy ws80 pákám tehát még össze is lehet hasonlítani mennyire egy formák.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |