Fórum témák
» Több friss téma |
Szia a termosztát computerm Q7 már egy másik termosztáttal is ezt csinálta ezért gondoltam, hogy elromlott a termosztát és be kötöttem egy újat az elem ről nem tudom milyen feltöltötségű az üzletben vettem bekötése pedig a leírtak alapján történt. De lehet,hogy megpróbálom veszek egy új elemet és gondolom a tartós elemet érdemes berakni.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
A kazán 1. és 4. pontja között volt az áthidalás, amit ha kivettél, annak a helyére kellett kötni a Q7 1. és 2. pontjait, amit az elektronika által vezérelt relé kontaktusai fognak kapcsolni. A kazán többi kapcsai más célt szolgálnak a termosztát csatlakoztatását illetően.
A régebbi termosztát ugyan ez a fajta volt én csakugyan úgy kötöttem be ahogy volt a kazánhoz én nem nyultam mert ott ugyebár ez a vezeték ami a termosztáttol megy az be van kötve az elektronikai dobozba tehát én azt nem bántottam de a régi termosztáttal is működött rendesen csak mostanában jelentkezett ez a probléma most kicseréltem az elemet de semmi nem változott.Nem tudom lehet, hogy akazánrész ellene vízkövesedve. Ez nem tudja ezt a gondot okozni?
sziasztok.ferroli combi cirkóhoz kérek segitséget.melegviz használatnál kb 5mp után lekapcsol,majd kb15mp mulva vissza,ki-be kapcsolgat.kicseréltem a hmv szenzort,semmi változás.
Ha rövidre zárod a vezetékek végét a Q7-nél akkor mit csinál a kazán? Mert az ugyanaz volna, mint ha benn volna az átkötés a sorkapocsban és nem venné figyelembe a termosztátot a kazán, csak az előremenő hőfokot tartaná. Lehet, hogy a relé nem ad szabályos záró kontaktust a Q7 kimenetén.
Szia! Nem a HMV szenzor figyeli az előremenő hőfokot, az csak a saját hőfok beállításához modulálja a lángot. Mivel bitermikus a hőcserélő, így a biztonsági termosztát fog megszólalni ha: elégtelen a víz áramlása vagy vízkövesedés miatti a túlmelegedés de lehet az előremenő NTC rossz értéket közöl a vezérlővel magasabb hőfokon. Hidegen (20fokon) hozzávetőlegesen 10-12kohm, melegen (80fokon) 120ohm körüli az elfogadható érték, de a közbenső értékeknek is ilyen arányban kellene változnia a jó működéshez.
Rövidre zártam ahogy írtad a kazán elkezdett működni, mikor vissza kötöttem a termosztátra most már azt elértem, hogy 23 fokig fel melegszik de tovább még mindig nem.
Sziasztok! Erdeklodnek,hogy esetleg nem tudja valaki mi tortenhetett a kazannal,(Beretta) ,egy-ket honap leforgasa alatt lassacskan eltunt a halozati melegviz,mar a gazlangot sem kapcsolja annyira vekonyan folyik,vagyis mar alig csepeg. a futtes tokeletesen mukodik.Koszonom
Üdv!
Mivel más kérdésre már kaptam ezen az oldalon kitűnő válaszokat, így most egy másik problémával is szerencsét próbálok. Télen nem lakott, (Buderus) kombicirkós házban mit javasoltok? Temperálni, leereszteni a radiátorokat és a kazánt vagy fagyállóval feltölteni a rendszert. A bajom az, hogyha a fűtésszerelőt kérdezem, az azt mondja, hogy a vízvezetéket eresszük le, a fűtés meg temperáljon. Ő minden tavasszal és ősszel jönni szeretne... be- és kiüzemelni. Ha a fagyálló üzletben kérdezem , akkor ott azt tanácsolják, hogy töltsem fel... mert ők meg eladni szeretnének. Én meg itt állok tanácstalanul... és a temperálás meg iszonyat sokba kerül! Nekem a fagyállós tetszene a legjobban, de nem tudom van-e hátránya... a kazánnak nem árt-e!? Előre is köszönöm a válaszokat!
Egyszerű - elvizkövesedett!
Mivel bitermikus, a fűtés körben másik csövön kering a víz.
Melyik típusú kazánod van?
U102-24K vagy U012-24k?
Ha a rövidzár működtette a kazánt és visszakötve a "Q7"-re nem szabályoz, akkor minden bizonnyal a termosztát elektronikája téves értéket közöl a relés végfokkal és így a kazán nem a kívánt hőmérsékleten fog lekapcsolni. Szerintem Te nem változtattál a gyári beállításon ami a 11. és 12. oldalon található a leírásában és a termosztát ezen (gyári) beállításokat veszi alapul. Tessék átprogramozni a napi elvárásaidnak megfelelően és akkor minden rendben lesz.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, amennyibe valakinek volt már ilyen problémája.
Oceán Luna típusú falikazánom van. A fűtés müködik tökéletesen, ha a melegvízet kapcsolom a kazán elkezd erősen zugni. Ahogy tekerem lefele a melegvíz hőfokszabályzóját úgy enyhül a zúgás. Ha teljesen leveszem a hőfokot, csak hidegvíz folyik és nincs zúgás. Kb. 1 hónapja tisztítottam a hőcserélőt mert már nagyon el volt tömődve. A váltókapcsolóba szintén cseréltem gumi membánt. Minden müködött tökéletesen, de most megjelent a zúgás. Tegnap leszereltem a vízmelegítő radíátort és átmostam, de nem sok szeny jött ki. Úgy tünik, hogy tiszta, pedig a zúgás a radiátor felöl jön.
Azt hiszem U052-24/28T ... vagy K. A betűt nem tudom, és most megnézni sem
Ok. U052-28T. Tárolós.
Megoldható propilén glicollal a fagymentesítés, de refractometerrel meg kell nézni az értékét. A kazán vezérlés tudja, ha leesik a kazánérzékelők hőmérséklete 5 fok alá bekapcsolja a fűtést. Ehhez azonban a kazánnak üzemkész állapotban kell lenni. Feszültség alatt-, fűtőkör feltöltve-, gázrendszer működőképes!
Nem a vízkő, hanem a vasiszap a gondod!
Át kell mosni a rendszeredet. Olvass vissza régebbi írásokat!
Sziasztok! Baxi kondenzációs kombi gázkazánom meleg víz szolgáltatása egyre gyengében folyik. a hőfok megfelelő,savazás megtörtént, ennek ellenére nincs változás. Mi lehet még az oka? Köszi a választ előre is. Isti.
Szia! Ha minden vízvételezési helyen egyformán gyatrán jön a víz akkor a bemeneti vízszűrőt kellene megnézni, ha pedig csak egy bizonyos helyen jön rosszul akkor ott a csap kifolyó vízszűrőjét kell megtisztítani.
Szia! Ha mindent kitisztítottál akkor ennyi idő alatt nem volna szabad elrakódnia újfent a hőcserélőnek. Minden bizonnyal rosszak az áramlási viszonyok a kis körben mikor a HMV vételezés történik. Az expanziós tartály nyomása remélhetőleg kifogástalan állapotban van, vagy mégsem? Ha vízkőmentesítést alkalmazol, használhatsz 20%-os foszforsav tartalmú szert, de még ezzel is marad vissza lerakódás a cserélő belsejében.
Pontosabban merre található ez? Le kell ereszteni az egész rendszert?
Ha ki tudod zárni a kazánt a fűtőkörtől, akkor csak a kazánról kell leengedned. A tágulási tartály alján van általában 1/2" külső menetes csatlakozással.
A víz jön kifogástalanul, csak akkor zúg csúnyán, amikor rákapcsolom a melegítést.Ha csökkentem a vízhőfokot, úgy csendesedik a zúgás hangja. A kazán már 14 éves, amúgy kifogástalanul müködik. Régeben volt vele probléma, a szerelő úgy javította, hogy aztán minden héten hívni kellett, és a 10-est elvette. Elég furcsa hibák jöttek akkor elő, aztán egyedül javítottam, azóta nem volt semmi baja. Különben én a vízmelegítő radiátorra tippelek, de gondolom az már nem 2000 Ft.
sziasztok.VIM-nek köszi a segitséget.Megprobálkozok a vizkőmentesitéssel,ha kitudom szerelni a tüzteret.
Sziasztok!(Szép napot)
nagy problémánk van így tél folyamán. Van apósomnak egy Ariston Tx 23 MI kazánja. A hibajelenség a következő: Működés közben hatalmas zajt csap (mintha kalapálnának a belsejébe a burkolat alatt, gyakorlatilag túl forralja a vizet.) valamint állandó jelleggel kigyullad a piros LED aminek a következtében a kazán gyakorlatilag leáll.Több tippet is kaptunk mér vele kapcsolatba. Ezek közül az egyik egy tisztító folyadék aminek a neve : santaure 2 ami elvileg a rendszerbe töltve a vízkövet és az iszapot távolítja el a csövekből. A hiba még ezek után is fennáll. A lakás hideg a javítása meg nagyon drága. Most jelen helyzetben ha a fűtés szabályozót a kazánon nullára állítom a meleg víz szabályozót bárhova állítom nem gyullad ki a hibajelző LED. Amint a fűtést felkapcsolom a kazánon emelek a fűtés szabályozón pár perc elteltével igen zajos kattogó hangot adva kigyullad a piros led és csak a reset gomb megnyomása után áll helyre. Sajnos ezt gyakorlatilag már 5-6 percenként teszi. Kérem a tisztelt fórumozók mihamarabbi válaszát! További szépe napot kívánok!
Szia! Ha jól emlékszem ez egy bitermikus hőcserélős készülék ? Nincs benne váltószelep és nincs benne másodlagos hőcserélő. Ha így van , akkor a szivattyú lehet nem forog , és azért forralja a vizet. A melegvíz készítéshez nem kell a szivattyú, ezért műkszik . Szivi elején , csavarka , kitekered ,széles csavarhúzóval megtekered a tengelyt , mivel lehet csak levan ragadva. Pici víz ha folyik nem baj. Ha indítod a fűtést látszik ,ha forog a tengely. Ha forog , még attól lehet, hogy nagyon eldugult a hőcserélő, az oldott üledékektől.
Szia! Köszönöm a gyors választ! a szivi forog nincs leragadva. Olvastam még valahol valami elektronikai megoldást ami alapból nincs integrálva a kazán alaplapjára. valami kis 150Ft-os alkatrész. A tisztító folyadék kb 2 napja lett a radiátorba töltve. Nem tudom mennyi ideig kell benne hagyni mivel a csomagolás nem írta
Most lett hozva egy nagy kompresszor hogy át legyen fújva az egész rendszer. Hátha.
Az elindítás után pár perc alatt felforralja a vizet, a lángot nem veszi vissza kicsire? Lehet csak a fűtési NTC nem jó. Egy kompresszor átfújja a levegőt ,de a szivattyú nem nyom csak vagy 300mbart..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |