Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én meg mondjuk 31 éve vezetek autót. A kispolszkitól a trabant, wartburg, zsiguli, barkas, aro, konténeres ifa, renault, citroen, opel, ??? mi még ... ja, fiat punto I - II - grande, ford focus, a legújabb ford ranger (persze terepen). Biztos maradtak ki olyanok, amiket nem sokat vezettem, így nem maradt meg az emlékeimben. Részt vettem OffRoad versenyeken, gyorsulási versenyeken. Ez az egyik tapasztalatom. A másik, hogy értek az elektronikához, így tudom, hogy hogy kell megoldani. A harmadik tapasztalatom, hogy rengeteg ideig dolgoztam TV-ben. Operatőr, vágó... Csináltam, láttam elég videotrükköt, hogy egyből kiszúrjam a bakikat. Van pár ebben a pár másodpercben. Hogy mik? Este kirészletezem, s bebizonyítom, hogy fake.
Erre igazán nem kell a drága idődet pazarolnod. Menj inkább szánkózni a gyerekekkel. Meggyőztél ha fake a videó akkor fake.
Engem azért érdekel hogy hogyan lehet fake videót felismerni.
Tehát miután kiszánkózta magát a Mester, akkor utána írhat cikket
Még szerencse, hogy nem agresszív. Az is érdekesen közlekedhet, aki a külső felvételeket csinálta. Vajon melyik gumigyár szponzorálta?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Ilyen lassan csak a konténeres ifával, nehogy kihuppanjon a ganaj.
Nem, nem agresszív kolléga ült a volánnál.
Honnan tudtátok, hogy szánkózni vagyunk?
Szóval: - A videó első képkockái. A fordulatszám 2259RPM (Pic1). Mialatt, hallani egy kellemesen doromboló kb. 900-as fordulatot. Hatodik másodpercnél, kuplung benyom, s kis gázfröccsök kíséretében mutatja, hogy egyesben van (balra fönn). - Elkezd finoman gyorsítani, ezalatt a kamera rámegy a műszerfalra s mutatja, hogy 60-al mennek, miközben a fordulat kb. 3200-as (pic2). Igen ám, de amíg a kamera a váltóról átment a műszerfalra, látszik egy kis úttest a maga "forgalom elől elzárt terület"-ével, a 9,5. másodperctől egészen a 10,5. másodpercig. Azaz, egy teljes másodpercig. 60km/h-val haladó autó 16,6 métert tesz meg másodpercenként. Szóval, ti is ilyen lassúnak láttok egy ilyen csíkozást elhaladni az autótok mellett, ha 60km/h-val mentek? Ugye nem. - Ezután jön az ominózus 80, ahol épp betette kettesbe, 4500-as fordulattal. De ilyen hangja van egy 4500-as fordulatnak? (Pic3) - Jön a tovább felgangolás hármasba, 152km/h-nál, 9 ezres fordulaton (21,5 mp-nél). A hangon nem ezt halljuk. - Jön a négyes 200-nál, szintén 9 ezres fordulaton, ami hallásra jó, ha 4000 (24,3 mp-nél). - Végül az ötös, olyan 230-nál (28,5 mp-nél). - Majd, amint elérte a 260-at (32,4 mp-nél), szinte semmit se vár, már dobja is ki üresbe, s pakolja vissza négyesbe. Neki is kezd a motorfékes fékezésnek. A kamera rángatózik, felbukkan az úttest a felezővonalakkal, a motornak a hangja visszamegy szép duruzsolóra, de hopp... a szép lassan elsuhanó felezővonalak látványa mellé bevillan a kilométeróra a maga kecses 200km/h-jával (Pic4). Hogy is van ez?
NA, hát ezt köszönjük szépen, most már megnézem én is ezt a videót, hanggal is
Ezután már én is kapásból lövöm le a kamukat!
Sziasztok!
Mérföldkőhöz érkeztem az RC autós ügyben, a gázt még gépesítettem, nagyon jól működik! Bővebben: Link
Sziasztok. Építkezésben jártas ember segítségét kérném. Mivel a melléképület nemsoká összerogy, így hamarosan bontásra lesz ítélve. Ha már újra kell építeni, akkor normálisan alá kellene betonozni. A külső mérete 5*5 méter lenne, a falvastagság 30cm, tehát a belső méret 4,4*4,4m. Emellett tegnap felvetődött annak az ötlete, hogy ha hőtanilag sokkal kedvezőbbek az adottságai, mint a mostani szobámnak, akkor inkább 1 személyes kis lakóház lenne. Na már most. Milyen mélyre kell alapozni és milyen magas legyen arra az esetre, hogy a rágcsálóknak meg se forduljon a fejében, hogy beszabadul. Este alig lehet tőlük elaludni, mert vagy a padláson garázdálkodik, vagy éppen a padlóval egy szintben fúrja át a falat. Remélem semmit nem felejtettem ki. Jelenleg 8 m3 sóderünk van, de ha muszáj akkor veszünk hozzá. Továbbá nem tudom mekkora anyagárral számoljak csak a betonozáshoz. (sóder+cement). A falazó anyag nem gond, majdhogynem 0 Ft, mivel saját vetésű vályog lenne. Köszi.
Alapozáshoz az ökölszabály: fagyhatárra le kell menni. De mindenképp keress egy építészt aki legalább annyit tegyenmeg, hogy a terveidre mond egy igent vagy nemet.
A rágcsálókkal az a gond, hogy fel tudnak mászni a falon is.
Rágcsálók ellen szerezz be egy macskát
Nem tudom felétek hogy megy, errefelé nem lehet ám csak úgy bontogatni, meg építgetni. Járnak az építési osztályról fel és alá és figyelnek, meg fényképeznek....
Ekkora alapterületnél max 1m-re akartam lemenni (tegyük hozzá alig értek a kőműves munkához, de pár alapdolgot megtudtam csinálni). A szobám oldalát én öntöttem alá nem kevesebb, mint 40 centi magasan. Azon az oldalon nem is jön be semmi. 2 olyan oldal van, ahol az egyik alatt egy nagyon alacsonyra tett alap van, de a 4. oldal alatt meg semmi.
A falunak ezen a részén nem sok mindenkit érdekel mit csinálsz. Pedig a csirkék helyét is én raktam össze, csak sajnos anyám hülyesége miatt selejt anyagból.
Anyóséknak szerteszéjjel fúrták a pecu falát a patkányok. Vettem nekik Kínából egy ultrahangos riasztót. Azóta az udvarban sem láttak rágcsálót. Igaz a tyúkok sem tojnak.
Magyarországon a fagyhatár 80cm körül van, legalábbis papíron. Azért az sem mindegy milyen a talaj. Egy erős kötött talajon elég addig, egy töltött lazán a keményebb rétegig is le kell ásni.
Van a szomszédunkban egy ház, ami nem annyira az építési hiba miatt fog összerogyni, hanem a sok alagút miatt ami a falban van.
Csak annyit tudok, hogy amikor bátyámék építették a 100m2-es házat, akkor kb 170 mélyre mentek.
Ismerősék töltött talajon vettek telket. 2 és fél méteren nádat találtak. El is adták a telket.
Én hátul ástam az udvari vécének a gödröt és alig fél méter mélyen már agyag van.
Nekem amikor kijöttek, akkor a perspektívából a kerítésen keresztüli fotót mutattak.
Mellesleg a kettő nem zárja ki egymást, azaz: - Műholdképen észreveszik hogy "Nini, itt valami történt"; - Majd kijönnek és megnézik hogy "tényleg". Akkor le is fényképezik, majd jön a levél az építési osztályról...
Sok mindentől függ az alapozás, ezek közül a kerület a legkisebb befolyásoló tényező. Ami fontos az a talajminőség, valamint a súly (van e tetőtérbeépítés, hány szintes, milyen anyagok kerülnek beépítésre), van e pince. Ezért írtam az építészt.
Esetedben 1m mély alap elegendő, 20cm kiáll a talajszint fölé. A vályogfal vastagsága+10cm, de ezt gallérosan is be lehet zsaluzni. Ha járdát is készítesz (majd), akkor ez egy normál lépcső méret lesz. A beton és a vályog közé több rétegű szigetelés. Legjobb, ha néhány sor téglára rakod a vályogot. Az eresz szélességétől(magasságától is) függően függőleges lábszigetelést is érdemes csinálni 30-50cm-t. Innentől kiszámítod hány m3 beton kell. A belső padozathoz 8-10 cm behálózott beton elég (ha nem kovácsműhely lesz). Előtte kiszedni a homokot, döngölni, agyagot rá, és döngölni. Ne légy tiszteletlen; hibázott.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Na most vagyok ideges: "A havi adatforgalmi kereted elfogyott. Az internetelérés sebességét a szàmlàzàsi ciklus végéig/adatjegy vàsàrlàsáig lassítjuk."
Ne legyél. Nem kapcsolnak ki, csak lassabb lesz a neted.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |