Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   49 / 193
(#) josh01 válasza Gabó hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Köszi a segítséget.Veszek bele egy másikat.Üdv!
(#) Hodinka válasza 1984white hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Nem tudom,elméletileg minden pákával működnie kellene amiben 24V-os és 35W-os fűtőbetét van,de ennek utána kell nézni.Azonban,ha csak teheted szerintem inkább maradj az Aoyue-nál,már csak azért is,mert az árához képest nagyon jó minőség.Nekem is bevált már évek óta.
(#) 1984white válasza Hodinka hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

ok! Amúgy nekem sincs bajom vele.

Ha 2 dolog közt választani kéne, melyik károsabb a fűtőbetétre? :

1: gyakran kikapcsolgatom a pákát mondjuk 30percig 1-2 percenként?
vagy
2: 30percet bekapcsolva hagyni még dolgozok? (nem tovább csak amíg a panel el nem készül)

(#) p_istvan válasza 1984white hozzászólására (») Jan 23, 2013 / 1

Szervusz!
Nekem egy ilyenem is van, könyen ki kellene jönnie a csőnek, én is levettem.
Lehet nem jó irányba próbálkozol, le kell húzni róla a gumicsövet és előre kell kitolni a fémcsövet.
(#) 1984white válasza p_istvan hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

köszi! megnézem!
(#) Hodinka válasza 1984white hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

A fűtőbetétre nézve egyértelműen a folyamatos üzemeltetés a rosszabb.A folytonos ki-be kapcsolgatást viszont az elektronika kedveli kevésbé.
(#) hasi hozzászólása Jan 24, 2013 /

Sziasztok!

Sajnálom, hogyha már kérdezte valaki, de nincs kedvem végigolvasni az egész topikot. Szóval én is pákavásárlás előtt állok és elég tanácstalan vagyok, hogy milyet vegyek.

Szeretnék egy forrasztóállomást venni max olyan 30.000ft-ért. Elvárások:
- tudjak vele smd dolgokal is dolgozni
- de akár két 10awg-s kábelekt is össze lehessen forrasztani

Gondolom ehhez cserélhető hegy kell, meg állítható hőfok, de fogalmam sincs, hogy pl. hány wattos kell nekem és hogy milyen márkát érdemes választani.

Mit ajánlotok?
(#) vzoole válasza hasi hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Weller WSP80

Kb az utolsó 4 oldal erről szól, olvasd át.
(#) hasi válasza vzoole hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Átolvastam. Hát nekem mindegy, hogy 10 vagy 3 másodtperc kicsrélni a hegyet, mivel csak hobbycélra szeretném használni.

Szóval ha jól értettem ez csak egy páka, forrasztóállomás nélkül. A Forrasztóállomásnak kell valami spéci dolgot tudnia, vagy elég csak egy 24V-os DC adaptert rákötni. A hőfokot azt magán a pákán kell állítani?
(#) icserny válasza hasi hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Idézet:
„A Forrasztóállomásnak kell valami spéci dolgot tudnia, vagy elég csak egy 24V-os DC adaptert rákötni.”
Igen, mérnie kell a hőfokot és szabályoznia kell a fűtőteljesítményt.

A sima 24 V (nem DC, hanem inkább AC) csak a "kattogós" Wellerhez jó, ahol a hőfokszabályozást a páka önállóan elintézi.
(#) hasi válasza icserny hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

És a Weller WSP80 ha jól tudom nem ilyen. Akkor ez mégsem fog kijönni 30-ból. Vannak alternatívák is, vagy a többi az "nagyon szar", ezt kell megvenni?

Bár mondjuk, hogyha nem olyan bonyolult akkor egy Atmega8-al meg lehetne oldani. A szenzor bele van építve a pákába? Digitális, vagy analóg?
(#) Gabó válasza hasi hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Vagy vehetsz hozzá vakerán és társain állomást (cirka 20e jörül van), vagy építhetsz. WSP80hoz van is állomás terv, pl vzoole féle. Annak a leg nagyobb költsége a trafó, ha venni kell. Simán kijön 1500ftból szerintem maga a vezérlés.
(#) hasi válasza Gabó hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

És merre találom a vzoole felé terveket?
(#) Gabó válasza hasi hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Tessék
(#) hasi válasza Gabó hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Ez csak az áramkör. Hogy kell a forrasztóÁLLOMÁST megépíteni?
(#) kistee hozzászólása Jan 25, 2013 /

Sziasztok,

Bocs, ha rossz helyen kérdezem... a HEstore-n kapható IRON-N Solomon pákában (erről lenne szó) milyen hőérzékelő van? Hőelem, vagy termisztor?

Azért kérdezem, mert építenék hozzá egy állomást egy itteni cikk alapján, ahhoz hőelemes kell.

Kösz: t
(#) gordonfreemN válasza kistee hozzászólására (») Jan 25, 2013 1 /

Ez is az. ó lesz hozzá.
üdv

hasi: ha ez neked még mindig kérdés, akkor jobban jársz, ha veszel egy gyárit. Az se túl drága használtan.
(#) kistee válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Kösz, akkor megrendelem a pákát és a hozzávalókat is.
(#) hasi válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Jó, csak nem tudom, hogy milyet, és hol. Néztem ezt is: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=588777 Erről van valakinek véleménye?
(#) helektro válasza Gabó hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Ezt tuti, hogy nem működik ezekkel az alkatrészekkel.
Az optós triak 1A-t tud, a pákát meg kb. 3,4A-al kellene kapcsolni.
(#) qvasz2 válasza helektro hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Nézd meg jobban: a moc csak a triakot vezérli . . .
(#) Gabó válasza helektro hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Én használtam, ameddig nem volt állomásom. Hibátlanul vitte a WSP80at.
(#) gordonfreemN válasza helektro hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Az utolsó két hsz-t tudnám én is csak megismételni.

Való igaz! Köszi, hogy javítottad a dolgot!
Félrenéztem. A másik triak kiesett a látóteremből.

Jaja, közben felhívták rá a figyelmemet, hogy "vakulok" meg figyelmetlen voltam.
(#) vzoole válasza hasi hozzászólására (») Jan 25, 2013 / 1

Habár nem volt még a kezemben ilyen, de megvan a véleményem róla...
Szerintem pocsékolás ennyi pénzt kiadni egy ilyen állomásra. Akkor vagy nézz valami olcsóbbat, vagy szánj rá 30-40e Ft-ot egy komoly állomásra használtan.

Az is a baj ezzel a noname pákával, hogy megveszed, de nem jön be, akkor nem tudod eladni félárban sem. Viszont egy Weller-t még évek múltán is ugyan olyan áron el tudsz majd adni.
(#) 1984white válasza hasi hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Én az aoyue márkát merem ajánlani neked, NEM sokkal drágább mint a gagyik, de nagyon jók. Olvass róla fórumokon is. Nekem is ilyen(aoyue 968a+) van és smd-re, mindenre jó.
(#) joetaylor válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Igazán szívből nem merem ajánlani ezeket az RT hegyeket mert nekem örökre beleégett a rossz emlékeim közé, hogy milyen hamar tönkrementek az első darabok. Az MS-ről nem tudok nyilatkozni az csak annyival jobb, hogy MIL specifikációnak megfelel. Nálam napi használatban a RT9/RT10/RT3 és az RT9-hez hasonló de hajlított RT5 van. Nagyon finom munkákhoz jött egy új forma az RT1SC ami 0,4mm széles. Jobb mint a sima RT1 vagy RT2, főleg olyan csatlakozók forrasztásához jó amit nem lehet kézzel forrasztani.
Az RT7 az én forrasztási stílusomhoz nem vált be, túl kicsinek találtam de lehet, hogy másnak ez lesz a kedvenc hegye.
Csináltam képeket a hegyekről, hogy össze tudd hasonlítani őket bár nem lettek valami jók.
(#) joetaylor válasza joetaylor hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

és még kettő
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
(#) joetaylor válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Fél év gyenge használat (napi két óra) alatt mentek tönkre. Amit megváltoztattam az évek során az állomás alapbeállításai közül azok a következők voltak:
-kikapcsoltam a páka tartóba való visszahelyezésekor történő automatikus kikapcsolást
-a tartóban 30 perc folyamatos üzemet engedélyeztem és utána "stand by" 150 fok tehát nem kapcsolgat a páka ki és be állandóan.

Most már vannak aránylag régi hegyeim is Például az RT3 a képen már majdnem két éves.
Átlagosan napi 3-15 bekapcsolást ment átlag napi 2-6 óra használattal 315-380 fok hőmérsékleten. Két éve csak egy RT9 hegy romlott el.
A hegyek fél éve lettek drágábbak előtte 29,90 euróért vettem most már mindenhol 37,40 egy darab adó nélkül. Néha a RT10GW még pár euróval drágább. Viszon a piros csomagolás helyét átvette a kék és megjelent az MS (mil spec) és néhány fajta NW (non wetting) is.
Következő: »»   49 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem