Fórum témák
» Több friss téma |
Mázlista! Mi magyarok pedig örülhetünk, hogy MI feltaláljuk magunkat mindenféle élethelyzetben!
Hát igen, Anglia egy gazdag ország. Még nem sikerült szétlopni!
Lassan az összes öreg kazánt ott is kidobják, mert a kondenzációsat lehet már csak ujjonan bekötni. Gratula a probléma megoldáshoz!
ZH 20 KD23 hirtelen történt. A Hőcserélőt leszedtem, megnyomattam, az tiszta mindkét oldalon jól áramlik a víz.
Szia! Van itt egy hasznos leírás amiben megtalálsz minden fontos dokumentumot a kazánoddal kapcsolatban. A probléma valószínű, hogy az NTC-vel lesz. Vagy a csatlakozásával, vagy az értékével de az elhelyezkedése a mérőcsonkban sem elhanyagolandó (nem lóghat benne). Meg mondom őszintén, hogy a "H" jelzés nem jut eszembe, hogy mire utal a Te kazánodnál. Talán a régi betűjelzés szerint ez jelentette a "fűtő" megjelölést, vagy tárolós?
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Mar csak az a kerdes, mit lehet tenni a koszos hocserelovel? Savazas vagy vizkooldo segithet? Van valami bevalt modszer?
Hol kell feltölteni a kazánt? Mert van egy a jobb oldalon (kis piros) csap a szivattyú mellett meg van alul is két csövet köt össze ott is lehet bele engedni vizet. Melyiket használjam?
....hát a két csövet összekötő csőszakaszon lévő csapot kellene finoman kinyitni, mert a HMV bemenetről töltődik a kazánkör. A piros "csap" az a biztonsági szelep volna, azt ne bántsd.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kéri. Beretta juniorról lenne szó, 4 hónapos. Első két hónapban jól működött, de decemberben elkezdett egy olyan tünetet produkálni fűtés esetén, hogy a mutató által mért hőfok a fűtés elindulása után egy perccel már el is elérte a 60 fokot, ott leszabályozott a kazán, majd miután szintén kb. 1-2 perc újra lecsökkent 25 fokra, újra indult. Ezt játszotta folyamatosan. Kihívtam a berettás szerelőt aki szétszedte a készüléket darabjaira, dugulás nyomait keresve benne, de nem talált semmit. Viszont mikor újra összerakta kazánt, tökéletesen működött a fűtés. Nos ez volt dec. végén. Tegnap újrakezdte a kazán produkálni a már leírtakat. A szivattyút hallom működni halk csobogó hangot adva. A fűtés bemenő cső forró, a visszáramló jég hideg. Néhány radiátor teteje forrósodik, az aljuk jég hideg. Nagyon megköszönném, ha valaki adna javaslatot, potyára nem hívnám ki a se a készülék szerelőt, se a fűtőkör kiépítőt. Köszönettel, Robi
Szia toro!
Megtörtént a tisztítás X400-al, teljes rendszer átforgatása, körönként is, kazánon át is. Azon kívül, hogy picit barnás lett a víz, semmi extrát nem láttunk.. A radiátorok aljából utána leengedtük a vizet, az feketés, de ezt a Sentinel szivattyúja nem dolgozta ki a rendszerből.. A beépített szűrő is tiszta volt.. Vezetékes víznyomással is átmostuk a rendszert körönként.. Szerintem hozzá sem kellett volna nyúlni.. Erre reggel arra kelek, hogy áll a kazán ugyanazzal a túlmelegedés és vízhiány hibakódokkal. RESET után megy szépen.. Tanácstalan vagyok..
Hi,
A csobogás az nem jó hang egy szivattyúnál! Azt jelzi, hogy levegő is van ott. Azt a levegőt engedhette ki a karbantartó munkatárs szétszedésnél. Logikus következmény, ha nincs rendes cirkuláció, túlmelegszik a kazán, mert nem jön ki belőle a melegvíz. Légtelenítő szelepet keress, a kazán tetején is szokott lenni. István
Szia! A készülék újnak mondható és feltételezhető, hogy a hozzá csatlakozó rendszer is az. A problémát (levegősödés, csobogó hang a kazánban) az okozhatja, hogy összeszedi a levegőt a szivattyú és nem tudja kilégteleníteni a rajta lévő szeleppel. Ha új a szerelés (csövek, radiátorok stb.), akkor a kötéseket melegen után kell húzni és az esetleges vízkő kiválásokat a kötéseknél fel kell kutatni. Ha ez még az első feltöltés, akkor kell neki egy fűtési idény mire teljesen távoznak a rendszerből a feltöltő vízből a gázok. Ha netán volna eltérő affinitású szerelés kialakítva, abból szintén gázosodás és elektrokémiai korrózió lesz. Majdcsak nem szereltek rosszul a szerelők. Egyelőre mást nem tehetsz, mert garanciális és nem elektromos a hiba jellege.
Keress olyan terméket amire a "Descaling" illetve a "phosphoric" felirat van rajta. A lényeg, hogy foszforsav tartalmú legyen. Ha nem kapni ilyen terméket akkor "cillites" háztartási készülékekhez ajánlottat keress.
Üdv!
Beretta Smart gázkazánom van és mindennap utána kell tölteni mert a táguló csőből el folyik a víz ha teljesen rá van állítva a fűtésem.Ez természetes dolog?
Szia! Akkor először ezt kellene megcsinálni a tágulási tartálynál, mert valószínű, hogy kiürült belőle a nitrogén vagy levegő töltet. A rajz csak illusztráció, inkább a folyamat sorrendje a lényeg. Egyszerűnek tűnik a művelet, ám korán sem az. Csak ügyesen!
A tágulási tartályban a levegő és a víz mennyiségének egyenlőnek kell lennie?
A tágulási tartályban a levegő és a víz mennyiségének egyenlőnek kell lennie?
Sziasztok!
Electrolux GCB-350 HUN kombi kazánhoz keresek hőcserélőt! Sajnos, azt mondta a szerelő, hamarosan cserélni kell. Melegvíz már nincs, a fűtés talán még egy kis ideig elmegy. A hőcserélő új ára 60 ezer, annyi a havi fizum, ezt nem tudom megvenni! Ha valakinek lenne ilyen, vagy hasonló, ami ehhez a típushoz is jó,azt részletfizetésre, emberi áron megvenném! Segítsetek, kérlek!
Szia! Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet ez az írásom. Szerintem semmi baja a hőcserélődnek és Te magad adtad a választ a rejtélyre, hogy hol a hiba de nem szedted szét és tisztítottad ki. Ezt írod:
Idézet: A feltöltő csap csőszakasza a dugulás utáni HMV betáplálási csőszakaszba van csatlakoztatva. Ha ezt megnyitod (a feltöltőcsapot) akkor nem a hideg vizet engeded a kazán körbe hanem onnan nyomja be a tágulási tartály a kazánköri vizet a HMV részbe, mert nagyobba a nyomása mint a bejövő oldalé. Ott van a dugulásod abban rövid kis szakaszban a mennyiségszabályzónál, hiszen azzal sem tudsz változást elérni a vízhozamnál. Több mint valószínű, hogy a csap tartalmazza a vízszűrő elemet és nem a csőben van a szűrő. Azzal a két csavarral van lefogatva a csapház teteje, könnyen szét lehet szedni de azért óvatosan nehogy eltörjön. „Akkor jön rendes nyomással a meleg víz, ha a feltöltőcsapot kinyitom!”
...mármint a nyomásának (nem mennyiségének) kell annyinak lennie, hiszen a levegő nyomás hozza létre a kazánköri rendszer nyomását, nem a padlásra felszerelt 50literes tartály vízoszlopa.
Értem. Szóval, ha 1,5 barig töltöm fel levegővel, akkor 1,5 barig kell feltöltenem vízzel is?
Mert eddig úgy töltöttük fel, hogy 1,2 barig feltöltöttük levegővel és 1,8-1,9 barig vízzel. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2013
..... nem érted! A rendszered sztatikus nagysága határozza meg ezt a nyomást de ha a kazán tágulási tartálya elegendőnek bizonyult, akkor ez az érték 1-1.2bár szokott lenni.
A hőcserélő savazással indítanék, de szerintem már eddig eljutottunk.
Azóta mi történt? A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
Köszönöm a segítségedet!
Tegnap volt itt szerelő, mondtam neki a javaslatodat. Megnézte, azt mondta, az a rész rendben van. Sajnos, hőcserélő. Azért keresek másikat, mert az újat nem tudom megfizetni. Erre a mostanira viszont azt mondták, ha kisavazzák, nagy a valószínűsége, hogy kilyukad. Nem tudod esetleg, más típúsú kazán hőcserélője jó-e bele? Gondolok Beretta Ciao, és Junkers tipusra.
Kedves balazs69! Mivel a savazáshoz én kevés vagyok, eddig nem történt meg. Volt tegnap szerelő itt, azt mondta, lehet savazni, de nagy valószínűséggel kilyukadna a hőcserélő. Újat nem tudok megfizetni, 60 ezret emlegettek! Az a havi fizum! Ezért keresek ilyen, vagy hasonló típusú hőcserélőt, ami jó lenne bele. Szerinted melyik tipusét lehet használni hozzá?
Köszönöm az eddigi segítségedet is!
Szia VIM!
Most ment el a szerelő.. Kiolvasta a hibakódot, valami A03 ami azt jelenti (a szerelő magyarázatában), hogy túlmelegedés jelentkezik a fűtőkörön, tehát az előremenő és a visszatérő víz hőmérséklete között túl nagy a különbség.. Kicsit tanácstalannak láttam, mert a leírása nem adott meg konkrét hibaforrást ehhez a hibakódhoz.. Így kiszedte a fűtőköri NTC-t, lehúzott 15 ezerrel, és "remélem jó lesz" köszönéssel távozott. A kiszedett NTC-ről csatoltam egy képet, bár érdekes, hogy meg sem mérte, meg sem takarította, hanem egyből csere... Szerinted?
Sziasztok!
Chaffoteaux Nectra top falikazánunk van ami az utóbbi időben néhányszor elengedte a nyomást így tölteni kellett aminek az lett a végeredménye hogy a feltöltő szelep csöpögni kezdett. Ahogy elnézem eléggé össze van rohadva a cucc úgyhogy egyszerűbb lenne egyben cserélni, nincs innen valakinek esetleg bontott töltőszelepe ehhez a típushoz? Köszönöm a válaszokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |