Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   154 / 574
(#) VIM válasza Alkatel hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
Mázlista! Mi magyarok pedig örülhetünk, hogy MI feltaláljuk magunkat mindenféle élethelyzetben!
(#) toro válasza Alkatel hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
Hát igen, Anglia egy gazdag ország. Még nem sikerült szétlopni!
Lassan az összes öreg kazánt ott is kidobják, mert a kondenzációsat lehet már csak ujjonan bekötni.
Gratula a probléma megoldáshoz!
(#) DuraAce válasza VIM hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
ZH 20 KD23 hirtelen történt. A Hőcserélőt leszedtem, megnyomattam, az tiszta mindkét oldalon jól áramlik a víz.
(#) VIM válasza DuraAce hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
Szia! Van itt egy hasznos leírás amiben megtalálsz minden fontos dokumentumot a kazánoddal kapcsolatban. A probléma valószínű, hogy az NTC-vel lesz. Vagy a csatlakozásával, vagy az értékével de az elhelyezkedése a mérőcsonkban sem elhanyagolandó (nem lóghat benne). Meg mondom őszintén, hogy a "H" jelzés nem jut eszembe, hogy mire utal a Te kazánodnál. Talán a régi betűjelzés szerint ez jelentette a "fűtő" megjelölést, vagy tárolós?
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
(#) DuraAce válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2013 /
 
Köszi!
(#) Alkatel válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2013 /
 
Mar csak az a kerdes, mit lehet tenni a koszos hocserelovel? Savazas vagy vizkooldo segithet? Van valami bevalt modszer?
(#) kokaix hozzászólása Feb 3, 2013 /
 
Hol kell feltölteni a kazánt? Mert van egy a jobb oldalon (kis piros) csap a szivattyú mellett meg van alul is két csövet köt össze ott is lehet bele engedni vizet. Melyiket használjam?
(#) VIM válasza kokaix hozzászólására (») Feb 3, 2013 /
 
....hát a két csövet összekötő csőszakaszon lévő csapot kellene finoman kinyitni, mert a HMV bemenetről töltődik a kazánkör. A piros "csap" az a biztonsági szelep volna, azt ne bántsd.
(#) kokaix válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2013 /
 
Oké, köszi!
(#) robx81 hozzászólása Feb 4, 2013 /
 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kéri.

Beretta juniorról lenne szó, 4 hónapos. Első két hónapban jól működött, de decemberben elkezdett egy olyan tünetet produkálni fűtés esetén, hogy a mutató által mért hőfok a fűtés elindulása után egy perccel már el is elérte a 60 fokot, ott leszabályozott a kazán, majd miután szintén kb. 1-2 perc újra lecsökkent 25 fokra, újra indult. Ezt játszotta folyamatosan. Kihívtam a berettás szerelőt aki szétszedte a készüléket darabjaira, dugulás nyomait keresve benne, de nem talált semmit. Viszont mikor újra összerakta kazánt, tökéletesen működött a fűtés. Nos ez volt dec. végén. Tegnap újrakezdte a kazán produkálni a már leírtakat. A szivattyút hallom működni halk csobogó hangot adva. A fűtés bemenő cső forró, a visszáramló jég hideg. Néhány radiátor teteje forrósodik, az aljuk jég hideg.

Nagyon megköszönném, ha valaki adna javaslatot, potyára nem hívnám ki a se a készülék szerelőt, se a fűtőkör kiépítőt.

Köszönettel, Robi
(#) BCS1 válasza toro hozzászólására (») Feb 4, 2013 /
 
Szia toro!

Megtörtént a tisztítás X400-al, teljes rendszer átforgatása, körönként is, kazánon át is.
Azon kívül, hogy picit barnás lett a víz, semmi extrát nem láttunk..
A radiátorok aljából utána leengedtük a vizet, az feketés, de ezt a Sentinel szivattyúja nem dolgozta ki a rendszerből.. A beépített szűrő is tiszta volt..
Vezetékes víznyomással is átmostuk a rendszert körönként..

Szerintem hozzá sem kellett volna nyúlni..

Erre reggel arra kelek, hogy áll a kazán ugyanazzal a túlmelegedés és vízhiány hibakódokkal.
RESET után megy szépen..

Tanácstalan vagyok..
(#) istvan5555 válasza robx81 hozzászólására (») Feb 4, 2013 /
 
Hi,

A csobogás az nem jó hang egy szivattyúnál! Azt jelzi, hogy levegő is van ott. Azt a levegőt engedhette ki a karbantartó munkatárs szétszedésnél. Logikus következmény, ha nincs rendes cirkuláció, túlmelegszik a kazán, mert nem jön ki belőle a melegvíz. Légtelenítő szelepet keress, a kazán tetején is szokott lenni.

István
(#) VIM válasza BCS1 hozzászólására (») Feb 4, 2013 /
 
Szia! Akkor már csak a "TX"-k lángőr hibáját okozó kondenzátort kellene kicserélni. ITT írnak róla részletesebben ezen hozzászólás kérésére. Remélhetőleg nálad is megoldja majd a problémát, ha más rendszerbeli hiányosság nincs a kazánnal.
(#) VIM válasza robx81 hozzászólására (») Feb 4, 2013 /
 
Szia! A készülék újnak mondható és feltételezhető, hogy a hozzá csatlakozó rendszer is az. A problémát (levegősödés, csobogó hang a kazánban) az okozhatja, hogy összeszedi a levegőt a szivattyú és nem tudja kilégteleníteni a rajta lévő szeleppel. Ha új a szerelés (csövek, radiátorok stb.), akkor a kötéseket melegen után kell húzni és az esetleges vízkő kiválásokat a kötéseknél fel kell kutatni. Ha ez még az első feltöltés, akkor kell neki egy fűtési idény mire teljesen távoznak a rendszerből a feltöltő vízből a gázok. Ha netán volna eltérő affinitású szerelés kialakítva, abból szintén gázosodás és elektrokémiai korrózió lesz. Majdcsak nem szereltek rosszul a szerelők. Egyelőre mást nem tehetsz, mert garanciális és nem elektromos a hiba jellege.
(#) VIM válasza Alkatel hozzászólására (») Feb 4, 2013 /
 
Keress olyan terméket amire a "Descaling" illetve a "phosphoric" felirat van rajta. A lényeg, hogy foszforsav tartalmú legyen. Ha nem kapni ilyen terméket akkor "cillites" háztartási készülékekhez ajánlottat keress.
(#) vereska69 hozzászólása Feb 4, 2013 /
 
Üdv!
Beretta Smart gázkazánom van és mindennap utána kell tölteni mert a táguló csőből el folyik a víz ha teljesen rá van állítva a fűtésem.Ez természetes dolog?
(#) VIM válasza vereska69 hozzászólására (») Feb 4, 2013 /
 
Szia! Akkor először ezt kellene megcsinálni a tágulási tartálynál, mert valószínű, hogy kiürült belőle a nitrogén vagy levegő töltet. A rajz csak illusztráció, inkább a folyamat sorrendje a lényeg. Egyszerűnek tűnik a művelet, ám korán sem az. Csak ügyesen!
(#) Alkatel válasza VIM hozzászólására (») Feb 4, 2013 /
 
Koszonom.
(#) kokaix válasza kokaix hozzászólására (») Feb 5, 2013 /
 
A tágulási tartályban a levegő és a víz mennyiségének egyenlőnek kell lennie?
(#) kokaix válasza VIM hozzászólására (») Feb 5, 2013 /
 
A tágulási tartályban a levegő és a víz mennyiségének egyenlőnek kell lennie?
(#) Edith hozzászólása Feb 5, 2013 /
 
Sziasztok!
Electrolux GCB-350 HUN kombi kazánhoz keresek hőcserélőt! Sajnos, azt mondta a szerelő, hamarosan cserélni kell. Melegvíz már nincs, a fűtés talán még egy kis ideig elmegy. A hőcserélő új ára 60 ezer, annyi a havi fizum, ezt nem tudom megvenni! Ha valakinek lenne ilyen, vagy hasonló, ami ehhez a típushoz is jó,azt részletfizetésre, emberi áron megvenném!
Segítsetek, kérlek!
(#) VIM válasza Edith hozzászólására (») Feb 5, 2013 /
 
Szia! Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet ez az írásom. Szerintem semmi baja a hőcserélődnek és Te magad adtad a választ a rejtélyre, hogy hol a hiba de nem szedted szét és tisztítottad ki. Ezt írod:
Idézet:
„Akkor jön rendes nyomással a meleg víz, ha a feltöltőcsapot kinyitom!”
A feltöltő csap csőszakasza a dugulás utáni HMV betáplálási csőszakaszba van csatlakoztatva. Ha ezt megnyitod (a feltöltőcsapot) akkor nem a hideg vizet engeded a kazán körbe hanem onnan nyomja be a tágulási tartály a kazánköri vizet a HMV részbe, mert nagyobba a nyomása mint a bejövő oldalé. Ott van a dugulásod abban rövid kis szakaszban a mennyiségszabályzónál, hiszen azzal sem tudsz változást elérni a vízhozamnál. Több mint valószínű, hogy a csap tartalmazza a vízszűrő elemet és nem a csőben van a szűrő. Azzal a két csavarral van lefogatva a csapház teteje, könnyen szét lehet szedni de azért óvatosan nehogy eltörjön.
(#) VIM válasza kokaix hozzászólására (») Feb 5, 2013 /
 
...mármint a nyomásának (nem mennyiségének) kell annyinak lennie, hiszen a levegő nyomás hozza létre a kazánköri rendszer nyomását, nem a padlásra felszerelt 50literes tartály vízoszlopa.
(#) kokaix válasza VIM hozzászólására (») Feb 5, 2013 /
 
Értem. Szóval, ha 1,5 barig töltöm fel levegővel, akkor 1,5 barig kell feltöltenem vízzel is?
Mert eddig úgy töltöttük fel, hogy 1,2 barig feltöltöttük levegővel és 1,8-1,9 barig vízzel.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2013
(#) VIM válasza kokaix hozzászólására (») Feb 6, 2013 /
 
..... nem érted! A rendszered sztatikus nagysága határozza meg ezt a nyomást de ha a kazán tágulási tartálya elegendőnek bizonyult, akkor ez az érték 1-1.2bár szokott lenni.
(#) balazs69 válasza Edith hozzászólására (») Feb 6, 2013 /
 
A hőcserélő savazással indítanék, de szerintem már eddig eljutottunk.
Azóta mi történt?
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
(#) Edith válasza VIM hozzászólására (») Feb 6, 2013 /
 
Köszönöm a segítségedet!
Tegnap volt itt szerelő, mondtam neki a javaslatodat. Megnézte, azt mondta, az a rész rendben van. Sajnos, hőcserélő. Azért keresek másikat, mert az újat nem tudom megfizetni. Erre a mostanira viszont azt mondták, ha kisavazzák, nagy a valószínűsége, hogy kilyukad.
Nem tudod esetleg, más típúsú kazán hőcserélője jó-e bele? Gondolok Beretta Ciao, és Junkers tipusra.
(#) Edith válasza balazs69 hozzászólására (») Feb 6, 2013 /
 
Kedves balazs69! Mivel a savazáshoz én kevés vagyok, eddig nem történt meg. Volt tegnap szerelő itt, azt mondta, lehet savazni, de nagy valószínűséggel kilyukadna a hőcserélő. Újat nem tudok megfizetni, 60 ezret emlegettek! Az a havi fizum! Ezért keresek ilyen, vagy hasonló típusú hőcserélőt, ami jó lenne bele. Szerinted melyik tipusét lehet használni hozzá?
Köszönöm az eddigi segítségedet is!
(#) BCS1 hozzászólása Feb 6, 2013 /
 
Szia VIM!

Most ment el a szerelő.. Kiolvasta a hibakódot, valami A03 ami azt jelenti (a szerelő magyarázatában), hogy túlmelegedés jelentkezik a fűtőkörön, tehát az előremenő és a visszatérő víz hőmérséklete között túl nagy a különbség..
Kicsit tanácstalannak láttam, mert a leírása nem adott meg konkrét hibaforrást ehhez a hibakódhoz..
Így kiszedte a fűtőköri NTC-t, lehúzott 15 ezerrel, és "remélem jó lesz" köszönéssel távozott.
A kiszedett NTC-ről csatoltam egy képet, bár érdekes, hogy meg sem mérte, meg sem takarította, hanem egyből csere...

Szerinted?
(#) ludus hozzászólása Feb 6, 2013 /
 
Sziasztok!
Chaffoteaux Nectra top falikazánunk van ami az utóbbi időben néhányszor elengedte a nyomást így tölteni kellett aminek az lett a végeredménye hogy a feltöltő szelep csöpögni kezdett. Ahogy elnézem eléggé össze van rohadva a cucc úgyhogy egyszerűbb lenne egyben cserélni, nincs innen valakinek esetleg bontott töltőszelepe ehhez a típushoz?
Köszönöm a válaszokat!
Következő: »»   154 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem