Fórum témák
» Több friss téma |
A multiplex még megy , de a sok jel méréséhez már magában a parsic is kevés
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013
Szia Köbzoli !
Köszi ,találtam hasznos dolgokat.Nem jól kerestem , nem magyarul kellett volna . Két db D tárolóval meg lehetne oldani az enkóder csatlakoztatásást. A parsic -ban van ilyen de fordításnál a be és kimeneteit hibásnak jelzi . Próbálta már valaki ezt a modult ? (SR) mezga
Tedd fel a pic filét megnézzük mi a probléma
Szia Köbzoli !
Csatolom a fájlt . Másik projektben elfogadta a kijelző bemenetének az előző blokk nevét . Itt nem azt a nevet adja . A d flip flop beneneti nevét sem fogadja el . Szimulációban működik ! Nem ez , egy másik , csak ujra kellett rajzolnom. Csak le fel szeretnék számolni az enkóderrel. A kapcs rajzot az általad megadott fórumból vettem. Köszi : mezga A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Szia!
Nekem is kellett egy encoder kapcsolás, én ezt találtam ki. Jól működik. Üdv: Gábor
Én most összetoltam egyet , szimulációban működik . Viszont azt nem tudom miért Köbzolihoz intézed a mondandódat ? Ő nem használja a parsicot , "csak" moderálja az oldalt
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Hello!
Csak egy megjegyzés.. Több helyen láttam mint itt is, hogy a számlálókat bekapcsoláskor törlőjellel látják el. De ha megnézed a lefordított programot, látható, hogy ez felesleges. Mert a program elején a Parsic minden változót akkurátusan töröl. Vagy is azt a tárolórekeszt, ami a ZV számláló használ. Ergo induláskor "RESET állapotban" vannak a számláncok.. üdv! proli007
Csináltam másikat , ez már működőképes lehet?
Rosszul szimulálod az encoder jelét is. Íme egy működő megoldás.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Igen! Látszik hogy régen használtam már a progit
Szia !
Hogy miért Öt kérdeztem ? Mert amikor általánosan tettem fel a kérdésemet nemigen kaptam választ , ő viszont válaszolt ............. Csak ezért . De köszönöm a válaszokat és a segítségeteket . mezga
Szia Kaqkk !
Bocsánatodat kérem , Te is válaszoltál , sőt ! Tök jó a progi működik , csak egy a baj vele , minden második lépésre számol csak . A letárolást az enkóder tengelynyomásával csináltam. Köszi ))))))))))))
Semmi baj nem kell bocsánatot kérni , van olyan hogy éppen nincs fent a fórumon senki aki tudna válaszolni ,de itt egy újabb megoldás lehet hogy ez már közelebb áll a valósághoz
Hello!
Ez így nem jó. Ha bármelyik bemenetet "pöcögteted", akkor számol. A két tároló kimenetét kell össze VAGY-ozni, ez lesz az órajel, valamint a két tároló kimenetét egy RS-tárra vinni és lesz az irány. üdv! proli007
Ez sem jó. Miért akarod túlbonyolítani? Mi a baj az én megoldásommal? A két tároló kimenete a két impulzus. Egyikkel számlálhatsz fel, a másikkal le. Vagy használhatod bármire, lényeg, hogy meg van különböztetve a két irány. Üdv!
Hellotok,
mindenhonnan mar torolve leszen, lennetek szivesek feldobni valahova azt a parsic-ot koszonom
Sziasztok szeretném megkérdezni,hogy miért nem tudom a flowdode-be lefordítani hex be a megírt programot . Ezt írja ki
" A Flowcode nem tudja lefordítani C kódra a folyamatábrát, a következő hibák miatt: Ha a folyamatábra tartalmaz C kódot, kérem vizsgálja át alaposan. Ha a folyamatábra nem tartalmaz C kódot, vagy nem talált benne hibát, kérjen technikai támogatást" Előre is köszi a segítséget : Tamás
Jól tudom, hogy a proteus csak a hex filet fogadja el ?????
Itt már remélem minden hibát sikerült kiküszöbölni .
Én csak annyit bírtam kihozni belőle hogy 0 ról lefelé számolva elment egészen 1-ig tényleg nem 100százalékos de hobbi célra már megfelelhet .
Szerintem az enyém szintén tud ennyit, sokkal kevesebb méretben...
Üdv: Gábor
Köszönöm az útbaigazítást , de már megoldódott a probléma . Nem szereti az ékezetes betűket!!!
Én is Ebből indultam ki , csak lehet hogy sikerült túlkombinálnom De talán ez már...
Hello!
Ez sem jó. Ha egyik bementet kapcsolgatod csak, nem léphet. De most én is teszek egy próbát.. üdv! proli007
Egy picit belekontárkodtam , ez már ha 0 nál lefelé léptetsz megáll nem ugrik 256ra
Hello!
Oké, de ez kevés, mert 255 után még átfordulna nullára. (Amúgy a 256 az már maga a nulla.) De célszerűbb lett volna az adott szám elérésekor az iránynak megfelelően az órajelet korlátozni. Mert felfelé, ez a módszer már nem jó. Valamint nem biztos, hogy lefelé a nulláig szeretnénk lemenni, ekkor már sem jó. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |