Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Erősítőhöz való hangsugárzó védelem (koppanásgátló)
Témaindító: Thom, idő: Márc 14, 2006
Témakörök:
1W
A ~ jel a közelítőt jelzi, ami a kapott eredményhez közeli szabványos értéksorban fellelhető a boltokban.
Van itthon. De most akkor kell a védelemnek a +- ág is? Reloopnak mondtam múltkor, hogy azért nem vagyok 100% szerencsétlenség. Csak nem akarom elcseszni, 1 mp alatt. Skype-od nincs?
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
Kövezzetek meg, de nekem 1,8k 2W ellenállás jön ki, a magam amatőr észjárása szerint. A körben 18mA folyik ha minden igaz.
Hú de nehéz szülés lesz!
A védelem +- tápfeszt igényel, de a relé az köthető GND-re ahogy most számoltuk, vagy -tápra, de ekkor kétszer ekkora értékekkel kell számolnunk, és feleslegesen disszipálunk.
István, ha nem lenne ott az előtét, akkor mennyi volt megy a relére? Mindjárt sorbakötöm a 4.7K a relével és ráültetem a tápra. Aztán kiderül.
Értem. Próbálom. Nekiesek gyorsan kifúrom a panelt. Meg elkezdem összetenni. Közben itt leszek.
Előtét nélkül 82V-ot kap a relé. A 4,7k-val is lehet, hogy behúz, egy snuberrel rá lehetne segíteni, és példásan takarékos volna a működése.
(Ut-Ur)/Ir szerint igen, de Skori képlete valamiért nem ez.
(82-48)/(48/2620)=34/0,0183=1857,9Ohm A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
István légyszives segíts, polaritás ennél 2.2µF 63V -nál hogy van? Köszi. Fóliánál nincs?
Szami, vagy? Feltettem egy képet kérdéssel, de lehet, hogy meg is válaszóltam.
Non polarizált, tehát polaritásfüggetlen.
Köszönöm, már nincs sok hátra a koncertig.
A diódák, zenerek beültetését ellenőrizd le! Az erősítőtől jövő bemeneti pontokat ideiglenesen kösd testre. A +/- tápok elé köss 100-900 ohm kisteljesítményű ellenállásokat, melyek egyúttal biztosítékként is szolgálnak. Add rá a tápot! Pár másodperc elteltével kattanni kell a relének. Ha nem tenné, mérj feszültséget a relétekercsen.
Szuper Fiúk! A 100 R akkor kivehetem, ugye? 3 mp relé behúz, de addíg nem enged el míg a 20000µF- ok nem ejtenek a feszkóból. ??????
Amikor a táp +- oldala leesik70V-ra ott ereszt el a relé.
Úgy, hogy a 100R ellenállás benevan, így 30 Volt. Ez így nem jó mérés. Kikéne forrasztanom és direktbe bekötni és úgy méri a tekercs feszkót. Ugye ?
Az előtéteket így nyugodtan el lehet távolítani, mivel nem leselkedik veszély a tekercsre
Kivettem a 100ohmokat, így is 30 V van a relén. A végfok kimenetére még nem kötöttem rá. Ill. már nincsen földre húzva. Kedves István el kell 5 percre ugranom, ne haragudj, mindjárt jövök, és figyelek.
Mekkora az előtét ellenállás értéke, és milyen fokú melegedést tapasztalsz?
A DC figyelő ellenőrzéséhez a végfok csatlakozási pontra pár Volt feszültséget kéne kötni. Praktikus volna 1,5-4,5V elemet használni. Minkét bemenet és minkét irányú polaritás ellenőrizendő. Két hibafeszültség rákapcsolás között a 2,2u kondikat ki kell sütni. A kisütés után, késleltetve be kell újra húzni a relének.
Van egy olyan érzésem, hogy túl nagy az előtét ellenállás értéke, vagy kicsi a teljesítménye. De ez nem jelent semmit. Persze lehet, hogy hülyeséget mondtam.
Pont erre gondoltam, hogy rákötök próba képpen egy cerka elemet, egyszer így egyszer fordítva, mind két csatornára, Elem egyik polarítása GND másik meg egyértelmű.
Az egyenfeszre 1.2 V -ra old, majd visszakapcsol mind a két irányba, mind a két csatorna.
Örvendetes! Várom még a válaszod, a relé előtét-ellenállásnak mekkorát ültettél be?
0.6W 4.7K
Volt még egy kérdésed, hogy milyen fokú melegedést tapasztalok, igazából a tranyókat, a Fet felületét néztem, nem melegednek. Hidegek. Lehet olyan relé kéne ami hiba esetén a végfokot is leválasztja a tápkondi után, de a védelem rajta marad a tápon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |