Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
AVRDude programmal lehet programozni.
Esetleg Chipblaster, de utóbbi kódkorlátos, cserébe csili-vili GUI van. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
AVR-Dude a legegyszerűbb, és ehhz AVR-8-OMAT keretrendszer (hogy ne kelljen 2-3 sort gépelni)
Esetleg a generált HEX és minden egyéb igaz olyan helyen van ahol a jogosultsággal eléred? Nem kellett emelt szintű/eltérő joggal futtatni semmit? A generált állomány igaz nem a "Program Files" vagy hasonló rendszerszinten elvileg védett helyen van? És a szokásos: szóköz / ékezetes betű....
Köszönöm a segítséget. Remélem majd ezek a programok bevállnak. Valami a windows7, AS, és Doper kompatibilitással lehet gond szerintem. Telepítettem az AVR Studio 4et, azzal minden probléma nélkül ment, míg valami nem történt. Utána a Device Signature-t elolvasta, de programozásnál hibát írt ki, valami olyasmit, hogy nem találja a céleszközt.
Egy oldalon olvastam, hogy az AS 6 hoz frissíteni kell az STK 500 fw jet, mert azzal van gond + nincs már rá "support" az ATMEL részéről. A generált hex a documents ben van. -- Szeretnék egy LCD-s kijelző panelt a tápforrásomhoz, mert kijelzés nélkül nem teljes a dolog. Készítettem egy kapcsolási rajzot, vetne rá valaki egy nagyon gyors pillantást, hogy működhet e a HW ? Köszönöm.
Javaslom AVCC-t a gyári ajánlás szerint használni.(100-200uH-s tekercs és 100nF LC szűrés).
Ettől eltekintve elsőre még akár működhet is ![]() Kiborg
Úgy elsőre. Az LCD R/W lábat kösd gnd-re !
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom a problémámat. Szeretnék készíteni egy olyan programot ami a számítógépen lévő fájlt megnyitja olvasásra, majd a kiolvasott szöveget kiírja LCD kijelzőre. Ehhez találtam segítséget Bővebben: Link ezen az oldalon. Tudom, hogy nagy fába vágtam a fejszémet. ![]() Kezdő vagyok ilyen téren, szóval a linken található le írásból próbáltam valamit ki okoskodni, de nem ment. Azt tudom, hogy kell egy speciális szeparátor karakter ami alapján a kijelzőre kiírathatóvá válik a szöveg és a program le tudja határolni, hogy meddig tart egy karakterlánc. A kijelző amire ki szeretném a szövegeket íratni 2*16 karakter megjelenítésére alkalmas. Valakinek valami ötlete, hogy mégis merre induljak el mit keressek? Köszönöm előre is a segítséget.
Szia!
A linkelt példád csak sarkítva valósítja meg amit te szeretnél. "Szeretnék készíteni egy olyan programot ami a számítógépen lévő fájlt megnyitja olvasásra, majd a kiolvasott szöveget kiírja LCD kijelzőre." Ez ugye kettő program: -Egy ami a számítógépen fut, megnyitja a fájlt, majd pl. soros porton elküldi az AVR-nek, ami megjeleníti a kijelzőn a szöveget. Egy pedig az AVR-en "fut", veszi az adatokat a számítógéptől, és megjeleníti a kijelzőn. Melyik programban akadtál el?
Annyira azér nem ördöngős a dolog.
Ahogyan előttem is írta Hooligan01 két program kell és RS232 kommunikáció. Ez a legegyszerűbb mód. Soros kommunikációhoz egyenlőre ez a cikk bőven elég: Bővebben: Link Bízom benne, hogy az LCD kezelése nem okoz nehézséget. PC oldalon én a C# Express-t használom. Jól dokumentált, könnyen tanulható és nem üzleti célra ingyenes. Konkrétabb kérdés kellen, hogy hol akadtál el és mi az amit megtudsz oldani.
Szia. Köszönöm a válaszokat. Nem teljesen értettem, de szivesen tanulok.
Úgy értelmeztem, hogy érdemes lenne az OPA akat külön tápfeszről járatni. Mit értesz az alatt, hogy "összeföldelhetőség" ?
Próbálkoztam az LCD életrekeltésével. Eszerint az oldal szerint kötöttem be, de nem működik. Csak a felső sorban vannak kockák, de azok mindig. Továbbá a programozás után a csatolt hibát kaptam.Mi lehet a baj? Pontosan ugyanúgy kötöttem be a displayt ahogy az oldalon van.
Az LCD kezelése jelen esetben még nem gond, mivel nagyon fogok neki örülni, ha megtudok jeleníteni egyetlen egy karaktert is.
![]() A gép amivel az arduino duemilanove USB-n össze van kötve egy Raspberry Pi a linken olvasható bővebb leírás róla. Bővebben: Link Az op.rendszer pedig egy Debian alapú Raspbian rendszer. Bővebben: Link A program amivel pedig fel töltöm a kódot Arduino IDE. Következő lépésként akkor először is megpróbálom a rendszeremen megvalósítani az általad linkelt első minta programot. Esetleg milyen minta példára lenne érdemes keresni ami meg valósítja, azt, hogy megnyitja a gépen lévő fájlt (ami mondjuk a /root/home/test.txt helyen található) és elküldi a mikrokontrollernek? Tudom nincsen ilyen példa de nagyon örülök minden rész példának is amiből tudok építkezni. Mivel ezt az egészet még tanulom.
Segítséget kérnék!
A GANZUNIV-2 műszer milyen típusú IC-t tartalmaz? A segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok !
Nagy szükségem lenne erre a termosztátra,de a programozás nekem kimaradt. A HEX-et beégettem,de nem az igazi. Az LCD nem ír ki semmit. Ellenőriztem a lábkiosztását,kerestem zárlatra,rövidzárra,tekerésztem a kontraszt trimmert. A led az ütemesen felvillan, de ez minden. ATMEGA8A az avr,ez van csak most. Az lcd amúgy másban működik. Nem kellene valami az eepromba is? Idézet: „Esetleg milyen minta példára lenne érdemes keresni ami meg valósítja, azt, hogy megnyitja a gépen lévő fájlt” Ennek semmi köze az AVR-hez. PC oldalon miben programozol? Perl, Pacsal, C, C++ ??
Műveleti erősítőt.
Ennek mi köze az AVR-hez? ![]()
Szia! Az összeföldelést arra értem, hogy a mérőn keresztül galvanikus kapcsolatba kerülnek a tápegységek! De ha nincs igazam, majd kijavítanak.
A fuse beállításokkal kezdtél valamit, vagy csak beégetted a hex filet?
Próbálkoztam,erre jutottam:
High: 0xD9 Low: 0xE3 A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
Pedig ez jónak tűnik.
Eepromot szerintem a program inicializál.
Sziasztok!
AVR-t szeretnék programozni, Androidos tabról. Van egy ATMEGA 328 és egy ATMEGA 6444P AVR mind kettőt tudom usb-n keresztül programozni, kezdő szinten. Bascom,Arduino,Wiring szoftverekkel. A tab terepre kell, könnyebb vele dolgozni mint egy PC-vel ha esik, ha ha fúj, az aksi is tovább bírja...stb. Sajnos nem találta ilyen aplikációt, ezért is fordúltam hozzátok, hát ha valakit érdekel ez a téma. ![]()
Őőő, úgy érted, hogy a programot akarod beleégetni az AVR -be, tabletről?
Szerintem tegyél fel egy UART bootloadert az AVR-re, szerintem android alól elképzelhető, hogy USB-Soros átalakítót ismer. Tegyük fel, hogy nem, akkor a Bluetooth COM szabványt szerintem tudja, csak akkor kell az AVR-re biggyeszteni egy Bluetooth kütyüt a programozás erejéig. Persze olyat is csinálhatsz, hogy építesz egy programozót, amit így vagy úgy rákötsz a tabra, és az a maszek programozód tölti rá a szokásos MISO-MOSI lábakon a programot. Android programozni tudsz?
Hali!
Szerintetek az lehetséges hogy egy avr-es áramkör a hidegben nem hajlandó működni? Próbáltam a hűtőspayvel is, úgy is előjön a hiba... ATMEGA8515-ről van szó.
Persze, ott van az adatlapban a működési tartomány.
PHP-ban vagyok jobban el mélyülve, de tanultam Visual C# is.
Ha jól értelmezem a dolgokat írnom kell egy programot ami meg nyitja a fájlt ki olvassa a tartalmat és kiküldi UART-on keresztül az ATMEGA328 nak?
Konkrétan erre az IC-re -55-től +125-öt írnak.
Elég hideg lehet épp nálatok. ![]()
Na ja, de a többi alkatrészt is megnézném. Ha a kondik -5 fokban beadják a kulcsot, akkor igencsak zavarossá válhat a tápfesz.
Üdv.
Olyan gondom van, hogy AVR Studio 5-ben felismeri a topi féle STK-500-ast, be tudom olvasni a deviceID-t, tudom állítani az órajelet tehát működik, és amikor programoznám a hex-et akkor azt írja hogy a hex fájl nem található....ez miért lehet ? A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogy tudom megállapítani, hogy egy adott programrész hány órajel ciklus alatt fut le? Összetett rész tartalmaz kb 70-80 utasítást ciklusba szervezve, ezért az nem működik, hogy összeadom egyesével az utasítások ciklusszámát. Elég lenne a legrosszabb esetet feltételezve megtudni a végeredményt. Ez a programrész egy 16bites számból készít 5 jegyű BCD számot. Kiborg
Néztem, mindent kondikat is ... Nem tudom mi lehet, bent a műhelyben működik, kiviszem leáll... Ilyet még sosem tapasztaltam...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |