Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   156 / 574
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Feb 11, 2013 /
 
Itt a magyar nyelvű.
A ventillátor ennél a típusnál állandó fordulaton működik.
(#) Zsuzsa51 válasza VIM hozzászólására (») Feb 11, 2013 /
 
Szia! Igen, beindul a keringető szivattyú. Akkor tílt le, mikor gyújt az égéstér. A kazánvíz nyomása is rendben van.
(#) VIM válasza Zsuzsa51 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /
 
Akkor próbáld meg első körben fordítva bedugni a konektorba a kazán dugvilláját. Ha ez nem oldja meg a problémát akkor a lángőr elektródát kell megtisztítani a lerakódásoktól csiszoló vászonnal (csak óvatosan!).
(#) kokaix hozzászólása Feb 11, 2013 /
 
A fűtési rendszerben vannak légtelenítők, ezek nálunk ki vannak nyitva. Itt elmehet a nyomás?
(#) mugab válasza deka78 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /
 
Javítson ki aki naponta csinálja, de nekem olyan emlékem van, hogy ott több voltnak kéne lenni...
(#) szerviz válasza mugab hozzászólására (») Feb 12, 2013 /
 
Többnek bizony. Olyan tizen-valahány lehet a teteje.
És lehet, hogy a gyújtóegység 1-2 pontját le kéne venni és így a panelon mérni kimenő feszültséget. Bár én nem vagyok elektroműszerész......

És hogy legyen fűtés, azért meg kéne próbálni a minimumállító csavart kitekerni olyan 6 milibárig, ha engedi a szelep. Így kétpontos lenne a szabályzás, de fűtene.
(#) deka78 válasza VIM hozzászólására (») Feb 12, 2013 /
 
Ez az első fűtési szezonom ebben a házban. A fűtési szezon kezdetén még nem nézegettem, azonban december elején egyszer véletlenül láttam, hogy felmodulált, majd pár nap múlva észrevettem, hogy nem úgy fűt, ekkor vettem észre, hogy nem emeli fel a lángot, azóta próbálkozom vele és tanulmányozom ezt a témát. Kösz ezt az anyagot ez már megvan, plusz van egy anyag ami az üzembehelyezői beállítási lehetőségeket is tartalmazza, az angol nyelvűn egyébként a régebbi kazán van, az enyém a digitális kijelzős.
Az, hogy a feszültségnek mennyinek kellene lenni, fogalmam sincs én sem vagyok elektroműszerész, csak azt tudom, hogy változnia kell.
Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget is.
(#) frank tibor válasza deka78 hozzászólására (») Feb 12, 2013 /
 
Szia
Közben keresgettem én is infókat, bizony a PWM feszültségnek 12Voltnak kelleme lennie 100% modulációnál. A tekercsen áramot lehet mérni, 100% PWM=35mA tekercs áram,
0% PWM=14mA-t lehet mérni ha jó a gyújtásvezérlő és a szelep tekercs. Elvileg 12Voltal max lángra lehet vezérelni a szelepet. A PWM 1-2 csatlakozó láb optocsatolóra megy, csak polaritáshelyesen működik. Külső PWM jelet nehezebb előállítani mert az 50Hz hálózati frekvenciára kellene szinkronizálni.
(#) deka78 válasza frank tibor hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Kösz!
Ma sajnos nem érek rá próbálkozni vele, de holnap megint ránézek és megmérem a jel erősség értékét is, azután majd meglátom. Nagyon bízom benne, hogy nem kell benne panelt cserélni, mert az horror lenne. Viszont az jó lenne, ha külső jellel lehetne a gázszelepet valahogyan stimulálni, legalább kiderülne az jó-e, ha jól értettem 12 volt 35mA 50Hz-es jellel lehetne megpróbálni?
(#) Edith válasza VIM hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Kedves VIM!
Újra nagyon köszönöm a segítőkészségedet!
Küldök egy képet. Ezen van jobb oldalon egy négyszögletes piros bigyó, ez a kazán feltöltő csapja. Nem ezt használjuk, mert van beépítve kívülre egy golyóscsap, amivel könnyebben hozzáférhető a feltöltés.
Ha ezt a piros négyszögletes bigyót kinyitom, akkor jön meleg víz,de erre a szerelő azt mondta, hogy a rendszer meleg vizet engedi át, nem a HMV_. Tehát nem ez a probléma.
Ezen a képen látni azt a műanyag kapcsolót, amiről írsz. Ezt sem volt hajlandó megnézni a szerelő,megkocogtatta, szerinte ez jó. Mondtam neki, akkor alatta a víznél a szűrő? Á, azzal nincs gond! -szerinte. Szerinted? Akkor most a kép alapján mit szedjek szét, és mit cseréljek ki? Isten bizony, most már megcsinálom magam!

kazán.JPG
    
(#) frank tibor válasza deka78 hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Nem jól értetted, a 12 dc-vel tudod stimulálni a gyújtót 100%-ra. A 35mA a tekercs árama amit árammérővel kellene mérni a szelep tekercsével sorba kötött műszerrel. Egyszerűbb a láng figyelése, a teljes teljesítményt úgy is látni lehet.
(#) balazs69 válasza Edith hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Drága Edith!
Még mindíg nem oldódott meg a probléma?
Egy valami szúrja a szemem ezen a fotón, mégpedig a bal oldali átfolyás szabályozó, mert ebben a helyzetben lezárja a készülékbe bemenő hidegvizet.
(#) merciabc hozzászólása Feb 13, 2013 /
 
Sziasztok! Gázszerelö vagyok én is,sok mindennel megbirkozok,de ez a kálvária kifogott még rajtam is! Hátha tud valaki hozzászolni Jukers euroline hozzáértöként! Kéményes,kombi,még a ledes 7 éves a kis drága! Elsö hiba:60fokos led,és a bekapcs. villog.Reset gomb benyomom-piezo gyujt-láng elindul-2mp. mulva tilt. Érzékelök takaritás,kimérésre rendben vannak,vizkötlenités,kerinetö sziv. is rendben megy,erösen-majd reset gomb,indul a drága! ...Másnap reggel telefonom csörög,hogy betiltott. 60fokos villog a bekapcs.gombbal együtt. Reset gomb,gyujt a piezo,de nem lobban a láng. Megütögetem a mágnesszelepét,reset gomb,belobbangat,de elalszik.Harmadszorra ütögetésre elindult! Az elsö hibánál mc höérzékelöre gyanakodtam,de a második hibánál gáz mágnesszelep hiba. Most én vagyok a hülye hogy nem birom kisilabizálni 4szerre sem,vagy több sebböl vérzik a készülék??? Hozzászolásotokat elére is köszönöm! Zoli
(#) Joczo hozzászólása Feb 13, 2013 /
 
Tisztelet a szakiknak!Van szerencsém egy Beretta Smart Kombi turbós kazánnal szenvedni.A probléma röviden begyjutásnál indul a ventilátor, szivattyú, szikra kb 2sec nem indul reset köv szikra max 1sec-köv szikra csak egy árva szikra. gázszelep mindig kinyit. Külső forrásról begyújt, működik amíg a termosztát ki nem kapcsol.
(#) JZoli válasza merciabc hozzászólására (») Feb 14, 2013 / 1
 
A vezérlőpanelt át kellene nézni. "Rossz" forrasztások okoznak ilyen jellegű össze-vissza működést. Csak azért gondolok erre mert a leírásod alapján több időszakos hiba is van a kazánba.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
(#) VIM válasza balazs69 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Szia Balázs! Közben kérdezősködtem a hibáról és azt mondta az Edit, hogy most már egyáltalán nem jön a víz a meleg oldali kifolyónál. Mutatom ezt az újabb típusú kapcsolót, mert a régiről nincs képi infó de ebben is lennie kell szűrő egységnek, mert csak úgy működik kifogástalanul az áramlás kapcsoló. Ha függőleges helyzetbe el lehetne zárni az értelmetlen volna ha egyszer a vízhozamot hivatott szabályozni. Ha ez az állása volna a legkisebb vízhozamú állás (amiben ezidáig használták) akkor érthető is volna a keresztmetszeti szűkülésbe való lerakódás a szűrőnél. Ha más irányból nyitott a meleg víz útja, érdekes módon rendesen jön a víz, pedig az is a bitermikuson megy keresztül. Most nem minőségi (hideg-meleg), hanem mennyiségi (nem folyik) a probléma.
(#) DoDo69 válasza merciabc hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Üdv! Ismerem a hibát , mivel én többször is jártam így. A becsapós a dologban ,hogy simán lecseréli az ember a panelt , és akkor derül ki ,hogy a gázszelep tekercse kaka. Vagy menetzárlatos . és kinyírta a panelt . Keress priviben próbálok segíteni !
(#) balazs69 válasza VIM hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Szia Vim!
Most direkt megnéztem a csap helyzetét.
Mondjuk amin néztem ott nem zárt le teljesen, de vízszintes helyzetben nagyobb az átfolyás mint a képen látható helyzetben.
Most abba nem megyek bele, hogy kikerüli e a feltöltő csap köre a hőcserélőt, mert arról nem bizonyosodtam meg, de ha akár egy vízszerelő megbontja tisztán látható minden.
Már rég készen kellene lenni, és 99%, hogy nem is alkatrészcserés ha a HMV bemenőig eljut a nyomás rendesen.
Ezért Sajnálom Edithet, mert szerintem egyszerű a probléma, csak meg kell találni.
(#) deka78 hozzászólása Feb 14, 2013 /
 
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Ma megoldódott a probléma, kiszedtem a vezérlőpanelt és láttam rajta egy részt ahol megbarnult az alaplap. Elvittem egy ismerős elektroműszerészhez, aki írd és mond 60 Ft anyagköltségből és 1500 Ft munkaköltségből ( borravalóval 2000) kicserélt két ellenállást és átforrasztott egy-két relét, mert már sérültek voltak a forrasztások. Jelenleg (lekopogom) tökéletesen működik a kazán, bár még csak fűtésre próbáltam.
Mellékelek pár fotót is a javításról.
(#) VIM válasza deka78 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Szia! Szóval szemmel látható volt a hiba, még szerencse. Az alkatrész csere az már nem olyan könnyű de az a fő, hogy sikerült a kettő 470ohmos ellenállást pótolni. Szépen ki voltak melegedve.
(#) deka78 válasza VIM hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Hát igen nehéz szülés volt, de nem mindegy hogy az ember megússza 2000-ből, vagy panelcserével 30-50e-ből.
(#) manyusz hozzászólása Feb 15, 2013 /
 
Sziasztok.
Lenne egy kis problémám mégpedig hogy a beretta smart 24 c.s.i kazánombol elmegy a nyomás. Olvastam hogy a tágulási tartály lesz a ludas és szeretném "felpumpálni" de nem tudom hol kell ebben szeretnék segitséget kérni. Készitetem pár képet is a kazánrol. Az utolso képen ott van egy szelephez hasonlo dolog én arra tippeltem de szeretném kikérni véleményetek. Elöre is köszönöm mindenkinek.
(#) istvan5555 válasza manyusz hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Szervusz!

A kiegyenlítő tartály a kazán fal felőli oldalán az a lapos kerek doboz, aminek csak az alja látszik. Azon keress szelepet.

István
(#) Joczo válasza manyusz hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Szia!

Ami a képen van az az automata légtelenítő, akkor kell kinyitni a szelepsapkát, ha csörög a kazánodba a víz.Ugyanilyen szelep van a kazán tetején motorszelepes pumpával tudod felpumpálni.
(#) toro válasza deka78 hozzászólására (») Feb 15, 2013 / 1
 
Kész - ennyi az egész!
Gratula a kitartásodért!
(#) toro válasza manyusz hozzászólására (») Feb 15, 2013 / 1
 
Állj fel egy létrára. A kazán hátulján az a szürke kerek a tágulási tartály. A legtetején van a szelep. Olyan, mint a gépkocsié. Engedd le a nyomást a rendszerről és pumpáld fel 1,2 bárra. A vízrendszert töltsd fel 1,2-1,5 bárra.
(#) VIM válasza manyusz hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Szia! A tartály elhelyezkedése a képen látható (ahol "toro" is mondta). A feltöltést pedig a leírtak szerint kellene megcsinálni. Az ábra csak szemléltető, hogy tudd, mit is csinálsz.
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Szia Imi!
"Csodálatosan" kizöldült a hőcserélő!
Gondolom, milyen tiszták lehetnek a lamellák (is).
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
(#) toro válasza selyem45 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Nem kapcsol a szobatermosztátod vagy "nyári" állásban van a fűtésforgatógomb.
(#) gilla hozzászólása Feb 17, 2013 /
 
Üdv!

Vásároltunk egy lakást amiben egy saunier duval isotwin 24kw kazán működik. A fűtésével minden rendben van, viszont a meleg víz ellátással problémák adódtak. A lényeg, amikor kinyitom a meleg vizes csapot elmegy a nyomás és egy idő után elhűl a víz, langyos marad. A szerelő már 2 alkalommal szétszedte, kitakarította. A hőcserélő ki lett savazva, az érzékelők működnek, s mégse jó.
Mit lehetne tenni?
Tisztelettel:Zoltán
Következő: »»   156 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem