Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Tudom mire célzol, egy ismerősöm DVD-je már többször is került ebbe a helyzetbe. (Gyerekek elnyomogatták.) De amit az előbb említettem, az nem ilyen hiba. Ja, és mivel annál nagyon melegedett is az IC, azért gondolom, hogy az szállt el. A kérdés, hogy vajon ez mitől lehet? (Egyik-másik DVD-be elférne a hűtés!) Amúgy köszi!
Pár hsz-el ezelőtt itt leirta valaki. én is szoktam rakni a procira hűtést. Régi P1 alaplapokba használtak kis 3x3 cm -es hűtőbordát a Chipset hűtésére. Olyat szoktam ráragasztani ha tudok szerezni. Akkor sokkal tovább birja. Általában alultervezik a hűtését a cuccnak mert hogy ha hamar döglik,hamarabb veszel másikat. Másrészt meg érdemes az elkókat rögtön kidobálni a tápból.
Igen, aki nem rak rá hűtést, ne is remélje hogy néhány hónapnál többet fog kibírni a csodamasina. Ezeket az asztali dvd lejátszókat egyszerhasználatosként kell kezelni, semmi garancia nincs arra, hogy meg ne haljon benne a fej egyik napról a másikra, vagy a motorvezérlő IC. Az általam javított sok dvd lejátszó közül a 80%-uk mpeg hibás volt. Azoknak hiába a borda, mentek a kukába.
Akkor én is visszaviszem.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Hali
tehát ha jól értem 2 dolgot kell megcsinálni egy még jó Dvd játékoson: 1................ Mpegre hűtőborda 2................ tápkondik cseréje nagyobb feszültségűre kihagytam valamit? üdv
Igen egy dolgot. Azt hogy jó minőségű kondikra kell cserélni nem ugyanolyan kinai ócskaságokra mint ami benne van. Ugyanis nem a kondik fesz tűrése a baj mert a jó minőségü kondik min 40-60 százalékkal túl vannak méretezve. A kinai vackok meg olyanok hogy sorba dobáltam ki 5 voltról a felpuposodott 16 voltos kondikat és nem futott a táp tehát nem kapott többet 5 voltnál. egyszerüen csak gyárilag ócskák.
Értem..... köszi
Lol... srácok.. ez a topic kezd a DVD gyártók rémálmává válni.... hehe
Tévedsz pajtás...... Nekem vannak rémálmaim a DVD gyártóktól.
HaHa!!! ez jó!
Az én Faterom is kapott egy szűzúj kb. 8000Ft-os valami teljesen noname DVD /már csak CD/ lejátszót, scarton is , és mert ugyanoda van kötve, az RCA-n is teljes sötétség. még egy darabka szinkron jel sem bújik ki belőle, ha garos volt egy évvel ezelőtt, ha nem, szétszedtem.
A 4xsoklábú proci egyik lábáról jött közvetlenül a kép/video/kimenet, és ott az ég adta világon semmi jel nem jelent meg. Bekapcsoláskor valami kis tranziens volt, de utána semmi. A hangot jól játsza mindenről.. Mondtam faternak"vettél egy jó drága CD lejátszót" Ez hogy jött át a MEO-n? De nem is ez a kérdés, mert feldolgoztam, hogy szar/bocs/, hanem, hogy az egyik ismerősömék tataroztak, szétrántották a Dimarson rendszert, minden scarttal volt összebiggyesztve, és kikerült a rendszer a sufniba/nem volt hideg/, Most, hogy kész lettek, össze kellett dugnom a cuccot, és a DVD-ből nem jön hang, a kép jó, gyönyörűen játszik minden filmet. OSD-n semmi nem állítható el, és a sima CD-nek sincs hangja.Szétkaptam, és belehallgattam a teszterősítőmmel...Egy kis 2x7 lábú smd Ic-n van valami extra zajos és torz hangszerűség, de a kimenet környékén teljes kuss és tápzaj Erre varrjatok gombot!
Volt egy olyan lejátszó, aminek ha playt- nyomtam, forogva lökte ki a cd-vel együtt a tálcát. De láttam én már annyi ostoba hibát.. jól el lehetett szórakozni velük, pl egyik mpeg csak melegedés hatására kezdett behülyülni, de még hidegen csavarhúzóval minden lábát rövidre zártam Tulajdonképpen mindent megcsináltam vele, de bírta az iramot. Átalában javításhoz meghívtuk samut, a 10 kilós kalapácsot. Segíteni nem tudott a dvd-ken, de megszabadította őket a szenvedéstől Nem 1 darabot zúztunk így szét..
Jó brutális vagy, én legalább felhasználtam a dobozát a rossz DVD-nemjátszóknak, megleshetitek a csöves erősítő építése topicban a nevem alatt...
Szia.
Az írott DVD-ről sokkal kisebb a visszaverődő fény intenzitása, így a lézerdiódának sokkal nagyobb kakaóval kell tolnia, hogy a visszavert fényt fel tudja dolgozni a vevőegység. Üdv. mgabesz
hi
értem..... ezek a dolgok érdekelnek... köszi üdv
Én is sokmindenre felhasználtam a hozzávalókat. De 400 darab dobozt, meg házat hagy ne kelljen már felhasználnom
Honnan került hozzád 400db agyonhasznált gagyi DVD-játszó?
Nemtán szakszervize vagy valamelyik márkátlannak?
Hi
van egy dvd (nem nagyon lejátszóm) koszos volt a lencséje, megpucoltam, de még mindig nem az igazi. a belső tükörhöz ill lencséhez nem férek hozzá ezért gondoltam, hogy nincs valami vegyszer amibe beáztatom az egész fejegységet és leoldja??? hallottam olyat, hogy a denaturáltszeszes fürdetés eredményes... ez nem teszi tönkre a lencsét??? csinált már ilyet valaki??? üdv
Ki mondta, hogy agyonhasznált? Garanciális szervíznek dolgoztam, és a munkát itthon csináltam meg néhány ismerősömmel. Orion lejátszók voltak, amúgy. 4200 és 2400-asok általában.
Sziasztok! Segítséget illetve tanácsot kérnék a következőhöz: Van egy Daewoo Drx-2102E rekorderem.
Kb. 2 hónapja kezdte el (talán régebben is volt néha!, mikor nem tudta a felvételt befejezni), hogy az eddig már használatba vett összes RIDISK DVD-R 8X lemezeimet elrontja. Nem tudja a felvételt befejezni, vagy ha beteszem ezt a típusú már régebben megírt (de nem lezárt) lemezt a recorderbe, akkor vagy fél percig is a Betöltés felirat jelenik meg, majd azt írja ki, hogy ISMERETLEN DISK. Más lemezekkel ilyet nem csinál. A szoftverét próbáltam újból telepíteni, de a helyzet nem változott. A gondom hogy szervíze csak BP-en van, postán kéne feladni és 2 hét múlva jár le a garanciája. Előre is köszönöm a segítséget!
Nekem a ridisk nem vált be...... Egy nagy.... Szerintem ne használj ridisk dvd-t...
A ridisk dvd+R -rel eddig még nem volt gondom. Lehet, hogy csak -R 8x sorozatom volt rossz? PC-n velük nem volt hiba.
Nekem elég sok bajom volt velük.... Többet nem veszek ilyen dvd-t....
Már nem veszek RIDISK-et, de az eddig le nem zárt lemezekkel mit csináljak, hogy ne vesszen el róluk a film?
szia
te frissítetted a dvd-det mert az is lehet a baja nálunk is van egy chili frissítettem és tönkrement
Sziasztok !
Nagy problémám van. Van egy HE fantázia nevű DVD-m ami kb 10 órát üzemelt,( persze a garncia már lejárt ) és nem pörög fel a DVD,semmilyen.Azt írja, hogy no disc.Mi lehet a baja, vagy esetleg tudtok egy megbízható szerelőt Pesten??? Köszi
Asztali DVD-t már szvsz. nem éri meg megjavíttatni.
Vagy meg javítod magadnak, és örülsz, hogy kitoltál a fogyasztói felfogással. Ma már 6-7 K HUFért lehet újat venni. A szerelők órabérét meg gondolom nem kell bemutatni. Na de hogy ne csak vészmadárkodjak, kérdezek én is. Szóval áruld el légyszives a lejátszó pontos típusát. Szedd szét (ha még nem tetted volna meg) és vizsgáld meg nem e valami nevesebb cég gyártotta-e a paneleket. Én pl. találtam olyan noname DVD-t amiben LG belső volt. Mit ne mondjak mindjárt egyszerűbb szervizkönyvet keresni. Szóval ha megvan a konkrét típus, akkor lépünk tovább, lehet nekiállni szervizkönyvet keresni, már ha olyan a cucc.
Szua!
Köszi a választ.A típusa HE DVD-4309. Egy éve vettük 4999.-Ft ért , tavaly novemberben, csak kb 10 órát ment.Én nő vagyok, ugyan nem szőke, de még nem szedtem szét sosem, nem tudom érdemes-e hozzákezdenem. A számítógépet becsukott szemmel és szétszedem ,de ezt még nem próbáltam.A szervízt felhívtam, de bevizsgálási díjat kell fizetni, ha megcsinálják, ha nem. Milyet ajánlanál ami 6-7 ezer körüli áron elfogadható minőségű ???
HE DVD-4309-ra sajnos nem mond semmit az nagy internet. Mondjuk ez nem újdonság noname cuccokal ez van. De mint mondottam lehet valaki más gyártotta paneleket benne. Arra meg lehet van okosság.
Idézet: „érdemes-e hozzákezdenem” Ezt most kérdezed vagy mondod? Veszíteni való nincs. Előtte húzd ki a konnektorból. Utánna mesélheted mit látsz esetleg ha tudsz csinálj fényképet. Bár kondi nem hiszem hogy 10 óra alatt tönkremenne. Bár a mai világban mindent el tudok képzelni. Főleg a 4990 HUF-os kategóriában. Elfogadható minőségű terméket ma már nem gyártanak. Legalábbis 6-7K HUF-os tartományban nem. Meg lassan azt kell mondanom, hogy abszolút nem. Na de ebbe ne menjünk bele, mert a fogyasztói társadalmat úgy gondolom már fikáztam eleget.
De, sajnos pont ebben a kategóriákban szoktam 10-20 óra üzem után pupos kondikat találni. Ha sokkal többet nem is annyit megér ,hogy az összes elkót cseréld ki a tápjában. Hátha.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |