Fórum témák
» Több friss téma |
Hi!
Azt hiszem, hogy irigyelni foglak a 7végén... Én a szabadidő közelébe sem fogok tudni menni... Ha megépítetted leírod, hogy milyen lett? Akár egy képet is feldobsz...?
Klassznak néz ki. Nem kell semmi .hex-et égetni bele, csak simán jumperrel már megy is?
Érdekes lenne ha így működne a mikrovezérlőbe nem ártana egy program,anélkül nem műxik.
A kapcsolás részletesebben megnézhető itt: a leírás és a picbe írandó progi tehát a progi nem rossz kapcsolás,csak kár hogy egy ledes.. A link javítva!
Na azért, már kezdtem csodálkozni
Köszönöm a kiegészítést!
Bocs,de hirtelen csak ezt találtam.Persze kell bele a program.A Tonsil által belinkelt oldalon van.
Ha elkészül,megpróbálok videot készíteni róla. Tonsil! Te villanócsövest szeretnél készíteni?Autóba tervezed?
Én mindenképpen ledest szertnék,kocsiba.
Holnap ha minden jól megy megépítem a korábban bellinkelt 4011+4093as ic-kkel felépített villogót,meglátom abből mit lehet kihozni.. De mindenképpen PIC-es megoldásban gondolkozok,mert egyszerűbb is,és sok kül. program szerint lehetne vele villogtatni a ledeket. Jelenleg a 2 ledes pic es villogó programjának módosítán gondolkozok,de egyenlőre azt a progit sem találom :S
Azt a kapcsolást én is meg fogom építeni.
Melyik 2 ledes PIC-es kapcsolásra gondolsz?
A legegyszerűbb 2 ledes villogó kapcsolásra, ami 2 tranzisztorral is felépíthető,annak megvan PIC-re is a programja,namost az ugye alap estben annyit csinál hogy felváltva villogtat 2 ledet,szóval az nem nagy eredmény,de azon töröm a fejem hogy azt a programot hogy lehetne úgy mósodítani hogy a ledek egyrészt gyorsan villogjanak,másrészt duplán,akár triplán villanjanak,amolyan FBI-style-ban
Szia.
Mit kötök sorba? Az a ledes lámpa direkt 12V-os hálózatra van(autósboltból), én annyit csináltam, hogy az astabil multivibrátoros kapcsolásban az 1-1 led helyére, 1-1 ilyen lámpát kötöttem. Így ugyan úgy párhuzamosan vannak bekötve. Igazándiból az a kérdésem, hogy ebben a kapcsolásban a tranzisztor C-E lábain átfolyó ágon miért nem megy át a 12 volt, pontosabban a mögötte lévő lámpán ha mérem a feszültséget oda miért nem jut 12V, csak 8-9V. A bázisnál lévő ellenállással szabályozható, hogy mennyi feszültség menjen át a tranzisztoron. mert ha kiveszem a 330-as ellenálást akkor sem lesz 9V-nál több a lámpán, viszont így nem villog. köszi.
Szvsz. a tranzisztort kellene kicserélni, egy olyan típusra, ami átengedi a teljes 12V-ot, vagy a bemenő feszültséget kellene növelni esetleg.
A benemő fesz. adott. 12-14V, gépjármű. Most egy 12V-os zselés akksi amíg kialakul.
a tranzisztor adatlapján mi mutja, hogy kevesebb feszültséget enged át? vagy tudsz ajánlani olyan kapcsoló tranzisztort ami 800-1000mA-át enged magán meg a bemenő feszt is. köszi. Idézet: „A benemő fesz. adott. 12-14V, gépjármű. Most egy 12V-os zselés akksi amíg kialakul.” Egy step-up konverterre gondoltam.
Nos megépítettem a 4011+4093-mal működő villogó változatot.
Stabilan működik és egészen hasonlóan villog mint a "komoly" villogók. Videót egyenlőre nem tudok feltenni mivel a kamerámnak nem elég gyors a frissítése
hello ez a kapcsolas pic-el van, azt nem kell beegetni???
Hello!
De be kell égetni.Még nem próbáltam ki a kapcsolást.
Tegnap kicsit ráértem és egy rakat videó linkjét leszedtem.
A felraktam a honlapomra... Honlapom Nevezetesen a HE linkek alatt van. Jelszó: villogó Érdemes megnézni őket...
Üdv!
Telefonnal nem tudod felvenni? Azt is lejátsza a computer...
Telefonnal is próbáltam,még rosszabb volt.Ez a vid már nagyjából a valóságot tükrözi.
A 2 potival a villogások száma és a két led közötti váltás elég széles határok között állítható. Csak 8 egyforma ledem volt itthon, nyílván oldalanként 50db extra fényes leddel sokkal jobban mutatna.
Mondhatnánk rá azt is, hogy jó...
Én inkább azt mondanám, hogy tök jó... Amúgy lenne egy kérdésem: Vezérlő ic-re milyn hosszú programit lehet írni? Lehetséges olyan hosszút írni rá, hogy az véletlenszerűnek tűnjön? 2.2 1.3 2.1 3.2 1.2 stb mind ezt úgy, hogy akár váltások közötti idő is valamint a villanások sebessége vagyis hossza is különböző legyen? egyáltalán hány programot bír el egy db?
Sziasztok. Annyit olvastam már a stroboszkópról, meg a villogó FBI style-ról, hogy kedvet kaptam én is az építésére. El is határoztam, hogy amint hazérek külföldiából neki is látok a munkának. Csak azt nem tudom, hogy a kocsi lámpába hogy fogom beépíteni a ledeket. Mert ahhoz, hogy szép nagyokat villanjon, sok nagyfényerejű ledre van szükség. Hogy szokás ezt csinálni? Azt tudom, hogy a gyári stroboszkópokat a helyzetjelző helyére teszik.
Unalmamban összedobtam egy kis stroboszkóp szimulátor progit. De így fog az enyém is működni (mint a Tonsilé)!
Örülnék ha én is így tudnék unatkozni...
Eggyel feljebb kérdeztem, hogy lehet-e... ... olyan vagy hasonló variációban összerakni egy vezérlést a ledeknek úgy, hogy azokat ne is kelljen kapcsolgatni semerre... Egyébként nem kell sok led. Elég A megfelelő led... Ha bele olvasol a ledes világítás otthon című témába akkor ott meg fogod találni amivel meg oldhatod... LUXEON
Sziasztok!
Elkészítettem eagle 4.16-ban a pic-es led villogó rajzát, nyákját. Hátha kell valakinek.
Nagyon sirály, köszönjük!
Fentebb (#140753) feltettem egy kérdést... Esetleg 5let...??? jó lenne, mert ezzel sok nyomogatást meg lehetne spórolni... Köszi
Ha jól értem, akkor PIC progira gondolsz.
Természetesen lehet olyan progit írni, hogy véletlenszerűnek tűnjék, de lehet pseudo-random számot is generálni a PIC-kel. Ez esetben quasi véletlenszerűen lehet az effekteket benyomni. Idézet: „egyáltalán hány programot bír el egy db?” Ezt hogy érted? Egyidejűleg csak egy program futhat benne, de az a memóriától függően igen hosszú is lehet. (Ha arra vagy kíváncsi, hogy hányszor lehet újraírni benne a programot, akkor "gyakorlatilag" végtelenszer.)
A programozáshoz nem igazán értek, azért nem válaszoltam... ezen kezdem majd el a próbálkozásokat
Hi!
Köszi! Az első részét értem. (gondoltam is, hogy így van) azaz ezt a Idézet: dolgot ha bővebben kifejtenéd... (a randomot még értem is...)„pseudo-random” Amúgy a kérdésem második részét úgy értettem, hogy hány prg-ot tud egy PIC eltárolni? természetesen egyszerre csak mindíg egyet futtatva. Gondolok arra, hogy ugyebár többféle sebességgel ill. variációban lehetséges a villogások stílusa. Ezt akár egy kapcsolóval lehet egymás után váltani... Vagy valami ilyesmi... |
Bejelentkezés
Hirdetés |