Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1949 / 3986
(#) kistee válasza Izeg. hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia,

Igen, van felvételi és lejátszási korrekció. Felvételnél magasemelés, lejátszáskor értelemszerűen magasvágás. A felvételi korrekció magnófüggő, a lejátszási korrekció szabványos.

Vasoxid szalagra 3180 és 120us, a többire (króm, metál) 3180 és 70us az időállandó.

Üdv: t
(#) clyde hozzászólása Márc 21, 2013 /

Üdv!

lenne egy igencsak balek kérdésem: Van egy Vossloh Schwabe LN 36. 149 tip. fénycső előtétem, és nem tudok rájönni, hogy a vezetékeket, hogyan kell belerögzíteni (nincs csavar, megáll a tudomány ) és ha már itt tartunk, milyen vastag vezeték kell a szereléshez (2x15W fénycső megy majd rá) válaszotokat előre is nagyon köszönöm!!!
(#) kistee válasza clyde hozzászólására (») Márc 21, 2013 / 1

Szia,

A konkrét tipust nem ismerem, de általában a 0,5-ös tömör(!) vezetéket be kell dugni a lyukon és megáll benne. Kiszedni sokkal nehezebb...

De az egész csatlakozó blokkot (elvileg) le lehet szedni és akkor két lapos érintkeződ marad, amire forraszthatsz is, vagy tehetsz rá hagyományos sorkapcsot.

t
(#) clyde válasza kistee hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Köszönöm szépen!!!
(#) FPBalazs válasza proli007 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Rendben , megpróbálom . Köszönöm a segítségedet!
(#) Tranzisztor mester hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok!
Az gond lenne,ha egy 24V-os ultrahangos párásítót 12 voltról szeretnék üzemeltetni? Gondolom,akkor fele intenzitással füstölne. Nem lehet így baja? (azért szeretném,mert van egy 24V-os adapterem is,de az csak 650mA-es ,a párásító pedig 800.( a 12V-os adapter 1000mA))
(#) Tranzisztor mester válasza granpa hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Köszi!
Nem tudsz olyan webáruházat,ahol lehet ilyet venni? (olcsón)
(#) amda hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok! Lehet még valahol kapni 10 Kiloohmos logaritmikus kapcsolós potmétert? Régi rádióba kéne, mert recseg, ropog, néha ordít a rádió. Végigtelefonáltam az ismertebb elektroüzleteket (HQ LOMEX ÁRWILL stb) de eddig sehol nem találtam, mert már nem tartják raktáron.
Ha valaki tud segíteni, megköszönöm.
Valami hasonlót keresek:
http://www.arwill.hu/portal/static/upload_apro/2011-10-24/696446_orig1.jpg
(#) erdgab válasza amda hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia!
Szerintem,ha kapsz,nyugodtan tehetsz helyette 22KB potmétert.
(#) amda válasza erdgab hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia! Köszönöm! Lesz Valami hallható különbség a hangosításban?
(#) erdgab válasza amda hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szerintem nem.
(#) Tranzisztor mester hozzászólása Márc 21, 2013 /

Az adapter 650mA-es,amit üzemeltetek róla,az pedig 800. Ez nagy gond? ALIG melegszik az adapter,10 perc után lesz langyos. Ha mindig figyelem,hogy ne forrósodjon fel,akkor nem éghet le?(mindig megvárnám,míg kihűlne.)
(#) vicsys válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Még jó... még jó... B*ssza meg, már nem jó...! --tipikus esete. Szerintem oda kellene egy 1A-es.
(#) Balaa16 hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok!
Egy fázisfordító kapcsolásra lenne szükségem, vagyis, ha + feszültség kerül a bemenetre, akkor zárjon a tranyó. Ezt hogyan lehet megoldani NPN tranzisztorral?
Balázs
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
(#) Tranzisztor mester válasza vicsys hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

ok,ok. honnan vehetnék ilyet? 24 voltos,váltóáramú kellene!
(#) Tranzisztor mester válasza vicsys hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

és ha tönkremegy,akkor csak nem működik tovább amit rákapcsoltam,vagy füstöl,és égett szaga lesz?
(#) zolika60 válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Márc 21, 2013 / 1

A tápegység fog füstölni egy idő után. Ezt leírtam az ultrahangos párásító topicban is, de onnan eltűnt a kérdéseddel együtt.
(#) Tranzisztor mester válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

bocsi,hogy értetlenkedek,de szó szerint fog füstölni???
(#) Csupasz válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia
IGEN, és lesz némi amperszag is!!!
Üdv,Csupasz
(#) kaqkk válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Márc 21, 2013 / 1

Nem csak viccből fog füstölni , és csak éppen látható lesz a füstszag
(#) gkari válasza amda hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

A potit szedd szét, az ellenálláspályát lágy (pl. 4B-s) ceruzával firkáld át, jó darabig működni fog.
(#) zolika60 válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Márc 21, 2013 / 1

Például ez pont jó lenne neked.
(#) Tranzisztor mester válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 21, 2013 / 1

köszi,de én olyanra gondoltam,amit közvetlenül a konnektorba dughatok.
(#) zolika60 válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Ha van benne megfelelő védelem, persze csak üzemelni nem fog. Nem tudjuk milyen tápot használsz, csak azt, hogy kevés a teljesítménye. Az biztos csak az eddig leírtakból, hogy tartós üzemre alkalmatlan.

De hisz az csak két darab drót, doboz, meg csatlakozók. Látom a shift billentyűd továbbra sem működik. Pedig nem ártana.

Ez van pontosan ráírva:
AC ADAPTOR
Model: DL650P
Input: 230VAC 50Hz
Output:24VAC 650mA 16VAMAX
IP44,és egy ellenállás jelölés amelyre az van írva,hogy 130 celsius fok.

De pont hasznos lenne,a hordozhatósága,és a mérete. (és ez nagy,és 3 kg.) egyébként egy ultrahangos párásítóhoz lenne.(eBay-es szerzemény)
(#) proli007 válasza Balaa16 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Hello!
Ez így nem érthető. Inkább azt írtad volna le, mit építenél. Mert még azt sem tudni, analóg, vagy kapcsolóüzemű dologra gondolsz. Be-kimenti feszültség, áram, terhelés, tranyó, stb. Mert lehet, hogy egy inverterre gondoltál csak.
üdv!

A 3kg szerintem elírás és csak véletlenül van ott 0,3kg helyett. De ezt a méretéből is láthatod. Az átló mérete is alig több mint 10cm.

Az az ellenállás valószínűleg egy hőkioldó, ami 130C° felett leold. Ettől még folyamatos használatra nem alkalmas, ha a párásítód áramfelvétele valós.
Következő: »»   1949 / 3986
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem