Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia,
Igen, van felvételi és lejátszási korrekció. Felvételnél magasemelés, lejátszáskor értelemszerűen magasvágás. A felvételi korrekció magnófüggő, a lejátszási korrekció szabványos. Vasoxid szalagra 3180 és 120us, a többire (króm, metál) 3180 és 70us az időállandó. Üdv: t
Üdv!
lenne egy igencsak balek kérdésem: Van egy Vossloh Schwabe LN 36. 149 tip. fénycső előtétem, és nem tudok rájönni, hogy a vezetékeket, hogyan kell belerögzíteni (nincs csavar, megáll a tudomány ) és ha már itt tartunk, milyen vastag vezeték kell a szereléshez (2x15W fénycső megy majd rá) válaszotokat előre is nagyon köszönöm!!!
Szia,
A konkrét tipust nem ismerem, de általában a 0,5-ös tömör(!) vezetéket be kell dugni a lyukon és megáll benne. Kiszedni sokkal nehezebb... De az egész csatlakozó blokkot (elvileg) le lehet szedni és akkor két lapos érintkeződ marad, amire forraszthatsz is, vagy tehetsz rá hagyományos sorkapcsot. t
Rendben , megpróbálom . Köszönöm a segítségedet!
Sziasztok!
Az gond lenne,ha egy 24V-os ultrahangos párásítót 12 voltról szeretnék üzemeltetni? Gondolom,akkor fele intenzitással füstölne. Nem lehet így baja? (azért szeretném,mert van egy 24V-os adapterem is,de az csak 650mA-es ,a párásító pedig 800.( a 12V-os adapter 1000mA))
Köszi!
Nem tudsz olyan webáruházat,ahol lehet ilyet venni? (olcsón)
Sziasztok! Lehet még valahol kapni 10 Kiloohmos logaritmikus kapcsolós potmétert? Régi rádióba kéne, mert recseg, ropog, néha ordít a rádió. Végigtelefonáltam az ismertebb elektroüzleteket (HQ LOMEX ÁRWILL stb) de eddig sehol nem találtam, mert már nem tartják raktáron.
Ha valaki tud segíteni, megköszönöm. Valami hasonlót keresek: http://www.arwill.hu/portal/static/upload_apro/2011-10-24/696446_orig1.jpg
Szia!
Szerintem,ha kapsz,nyugodtan tehetsz helyette 22KB potmétert.
Szia! Köszönöm! Lesz Valami hallható különbség a hangosításban?
Az adapter 650mA-es,amit üzemeltetek róla,az pedig 800. Ez nagy gond? ALIG melegszik az adapter,10 perc után lesz langyos. Ha mindig figyelem,hogy ne forrósodjon fel,akkor nem éghet le?(mindig megvárnám,míg kihűlne.)
Még jó... még jó... B*ssza meg, már nem jó...! --tipikus esete. Szerintem oda kellene egy 1A-es.
Sziasztok!
Egy fázisfordító kapcsolásra lenne szükségem, vagyis, ha + feszültség kerül a bemenetre, akkor zárjon a tranyó. Ezt hogyan lehet megoldani NPN tranzisztorral? Balázs A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
ok,ok. honnan vehetnék ilyet? 24 voltos,váltóáramú kellene!
és ha tönkremegy,akkor csak nem működik tovább amit rákapcsoltam,vagy füstöl,és égett szaga lesz?
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
A tápegység fog füstölni egy idő után. Ezt leírtam az ultrahangos párásító topicban is, de onnan eltűnt a kérdéseddel együtt.
bocsi,hogy értetlenkedek,de szó szerint fog füstölni???
Szia
IGEN, és lesz némi amperszag is!!! Üdv,Csupasz
Nem csak viccből fog füstölni , és csak éppen látható lesz a füstszag
A potit szedd szét, az ellenálláspályát lágy (pl. 4B-s) ceruzával firkáld át, jó darabig működni fog.
Például ez pont jó lenne neked.
köszi,de én olyanra gondoltam,amit közvetlenül a konnektorba dughatok.
Ha van benne megfelelő védelem, persze csak üzemelni nem fog. Nem tudjuk milyen tápot használsz, csak azt, hogy kevés a teljesítménye. Az biztos csak az eddig leírtakból, hogy tartós üzemre alkalmatlan.
De hisz az csak két darab drót, doboz, meg csatlakozók. Látom a shift billentyűd továbbra sem működik. Pedig nem ártana.
Ez van pontosan ráírva:
AC ADAPTOR Model: DL650P Input: 230VAC 50Hz Output:24VAC 650mA 16VAMAX IP44,és egy ellenállás jelölés amelyre az van írva,hogy 130 celsius fok.
De pont hasznos lenne,a hordozhatósága,és a mérete. (és ez nagy,és 3 kg.) egyébként egy ultrahangos párásítóhoz lenne.(eBay-es szerzemény)
Hello!
Ez így nem érthető. Inkább azt írtad volna le, mit építenél. Mert még azt sem tudni, analóg, vagy kapcsolóüzemű dologra gondolsz. Be-kimenti feszültség, áram, terhelés, tranyó, stb. Mert lehet, hogy egy inverterre gondoltál csak. üdv!
A 3kg szerintem elírás és csak véletlenül van ott 0,3kg helyett. De ezt a méretéből is láthatod. Az átló mérete is alig több mint 10cm.
Az az ellenállás valószínűleg egy hőkioldó, ami 130C° felett leold. Ettől még folyamatos használatra nem alkalmas, ha a párásítód áramfelvétele valós.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |