Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   217 / 581
(#) szakáll válasza sowy03 hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
A sárgát még csak-csak látom, de a pirosat nem.
(#) marcsika válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Újra a Candy mosógépem problémája miatt írok: 8 napig volt kihúzva a konnektorból, vissza kapcsoltam, és semmi nem változott. A mosási programoknál beszivattyúzza a vizet, forog egyet, max. kettőt és leáll. A szivattyúzásnál és centrifugázásnál is elindul, kinyomja a vizet, a centrizést elindítja, de nem csinálja végig a programot. Fiam szétszedte, kihúzott mindent a panelból, lefotóztam. Segítséget kérnék, hogy még valamit szét kell-e húzni, mivel nem tudjuk melyik az ami reseteli, illetve mit kell megmérni. Már nagyon kellene a gép. Köszi előre is a segítséget!
(#) zolika60 válasza marcsika hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
A fiad, motorban a szénkeféket nézze meg. Lehet elfogytak már.
(#) faragozoltan2 hozzászólása Ápr 13, 2013 /
 
Nem tud esetleg abban valaki segíteni,hogy van egy wirlrpool AWT 2061 felültöltős mosógépünk és az ajtónyitás érzékelő már másodszor lett cserés,zárlatos.Túl drága és szeretném kiiktatni mivel gyermek/pici nincs a családban.A három vezeték közül melyiket kell összekötni hogy továbbra is működjön.Tartalék gép,de már így is tÚl sokat költöttem rá emiatt nem szeretném kidobni.Köszönöm előre is a segítséget.
(#) botesz válasza marcsika hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Illetve a motoron lévő forgásérzékelőt nézném meg.A legvégén van 2 vezetékkel.Ha forog a motor akkor feszt ad le.
(#) szerelo1 válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Jobb napot, Laci! Jó, megpróbálom másképp leírni a hibajelenséget. A mosási részt a kuncsaft szerint jól csinálja, a centrifugáláskor nem lesznek szárazak a ruhák, de nem hagyja vízben. Ugye van egy kijelző ami a mosás hátralevő idejét mutatja. Ez a visszaszámlálás áll meg véletlenszerű helyeken, főleg a centrifugálási részen, majd egy idő után magától elindul vagy a program végére ugrik. A centrifugára állítva volt amikor a kezdeti 16. percnél állt meg, volt amikor a 12. vagy 11. percnél dekkolt, miközben forgatott jobbra és balra, majd amikor a fordulat lassan emelkedni kezdett, kezdte a lassú forgatást (ez lenne a ciklus). A beállított fordulatszámot nem érte el egyszer sem. Hibakódot nem ír ki.

István
(#) lukovicsek válasza szerelo1 hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Igy már világos, próbáld meg a fütászálról lehuzott dróttal elinditani a centrit, elég ha csak az egyik szálat huzod le ha igy beindul akkor a fütőszálat kell cserélni.
(#) szerelo1 válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Kösz a tippet, holnap kipróbálom, ha sikerül gépközelbe jutnom. Habár a fűtőszál hibának lenne hibakódja, amit a gép kijelezhetne.
(#) szerelo1 válasza faragozoltan2 hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Helló! A kérésedet meg kellene gondolni, mert az alkatrésznek más funkciója is van az ajtó bezárásán kívül. Nem tudhatom, hogy mi az amit költöttél a gépre, de a szóban forgó alkatrész 3e. A beszerzés természetesen plusz költség. Ha mégis ezt a megoldást választod az N jelzésű marad szabadon, a másik kettőt ( L és C )kell közösíteni. István
(#) lukovicsek válasza szerelo1 hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Még meg lehet nézni a motort jut eszembe, ki kell venni és megnézni hogy centri közben a szénkeféknél menyire szikrázik mert ettől is lehet pláne ha a kisebbik motor van rajta amit mostanában tesznek rá akkor majdnem biztos hogy a motorral lesz a gond de még a szénkefét is meg lehet nézni a hosszuságát vagy nincs e beragadva, én már jártam ugy egy ilyen tipusu géppel hogy ez a kissebbik motor volt rajta és még nem is szikrázott annyira, szóval én nem is gondoltam hogy rossz lenne a motor csak amikor egy másikat rátettem akkor derült ki hogy bizony a motor végett nem pörgött fel, megnézheted még a légcsapdát is ha még nem tetted.
(#) Haszuboy hozzászólása Ápr 14, 2013 /
 
Sziasztok. Az energomatom olyat csinál, hogy nem bírja forgatni a dobot mosás közben. Ez mitől lehet? Olyan, mintha nem lenne elég ereje. Kondit kellene cserélni?
(#) xTAKIx hozzászólása Ápr 14, 2013 /
 
Idézet:
„Üdv mindenkinek! Ismerősöm fagor mosogépe mos de a mosásnál és centrizésnél a lágyinditás helyett nagy sebességgel indul a motor.

Ja és továbbra is keresem a Whirpool 7125 paneljének kapcsolási rajzát ,meg persze érdekel paneljavitó szakember is.Előre is köszönöm minden szakinak.”


Megnézve a mágnes fixen áll a helyén esetleg rajz alapján sikerülne a tacho körének javitása (FAGOR 3F-1610) vagy ezekhez sem lehet rajzot keriteni mint a whirpool 7125-höz?
(#) VIM válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Szia Laci! Mivel nem a szomszédba kell csak átugranom a gépet megnézni, így az elmondásokra kell hagyatkoznom. A gép már három alkalommal is hibátlanul kimosott az utóbbi "feltételezett" hiba óta. A ciklus normális volt és a víz is melegen távozott belőle. Ez a hol fűt, hol nem meghibásodás, rosszabb mint a "semmi sem megy". Lehet valamit javítani, megkenni a programkapcsoló időzítő motorjának a hajtásában, mert amikor odébb kellene tekernie a programot, akkor (nem mindig, csak néha) időnként "morogva" teszi azt meg, mintha erőlködne a motor. A programkapcsolója így néz ki és szép árat kérnek érte. Meggondolandó egy új gépre való beruházás, mint egy programkapcsoló csere és a családi béke is helyre áll. Ha továbbra is fantom módjára fog fűteni, akkor ócskavas lesz a sorsa, mert már 10 éves lesz a nyáron.
(#) marcsika hozzászólása Ápr 14, 2013 /
 
Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a segítséget, sajnos nem sikerült "házilag" megjavítani Candy nevű családtagunkat . Feladtuk . Holnap hívok szerelőt. Még egyszer köszönöm!
(#) joco19 válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Üdv

Igen.
(#) zolika60 válasza marcsika hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Sajnálom. Persze nem könnyű, hiszen távolról csak találgatni tudunk.
(#) szerelo1 válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Helló Laci!
Ma nem jött össze, mert a tulaj elutazott, majd talán hétfőn lepróbálom. Természetesen a rutin periféria teszteket sem hagyom ki. Nem szokványos hiba az biztos, remélem meglesz a hiba okozója. És köszi a késői hozzászólásodat.
István
(#) botesz válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Vagy még lehet a motor is menetzárlatos.Ami itt volt az olyan volt.Bekapcsoltam megforgatta 2x 3x jól a utána meg csak búgott szinte.Ettől függetlenül lehet kondi is.
(#) lukovicsek válasza VIM hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Szia.

Azoknak általában olyan hangjuk van nem erőlködnek, esetleg lehet keresni a Vaterán panelt bele, 5-6 ezerért már lehet bele szerezni. az NTC csatiját jól meg kell takaritani attól is lehet.
(#) Apec válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Látom már megelőztek, így csak megerősíteni tudom a kondicserét. Valamikor engem is szivatott a saját gépünk, nem akartam elhinni, hogy csak olyan rövid ideig bírja a kondi, így inkább motort cseréltem. Nem lett jobb. Be kellett látnom, hogy mégis csak a kondi. Kicseréltem és láss csodát, az erő visszaköltözött.
(#) Haszuboy válasza Apec hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
ajtóreteszek nem lehetnek ludasak? Szerintem nem működnek, mert a tetőt bármikor fel lehet nyitni. Ekkor természetesen a program megáll.
(#) Apec válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Szerintem nem, annak más a szerepe, nincs összefüggésben.
Nem is lenne logikus a motor erejét összefüggésbe hozni az ajtónyitással.
(#) Haszuboy válasza Apec hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Csak azért kérdem, mert ezt olvastam: "Az ajtóreteszek a segédfázis áramkörében vannnak ezért ha az áramkőr megszakad nincs a motornak nyomatéka." Nekem pedig úgy tűnik, hogy nincs nyomatéka.
(#) Apec válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
A programot sem a reteszek állítják meg, hanem egy mágnes(és reed relé), ami az ajtóba van építve.
(#) Apec válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Butaság.
(#) Apec válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Hol olvastad?
(#) Haszuboy válasza Apec hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Bővebben: Link Köszi.
(#) Apec válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Ha lesz időm majd megkeresem és megnézem a rajzot, de ez szinte kizárt. Cseréld a kondit de a kapacitása egyezzen meg és feszültsége se legyen kisebb. Lehetőleg újat tegyél.
(#) Haszuboy válasza Apec hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
oksa. 1 van benne? gondolom a motor mellett?
(#) Apec válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Igen egy, közel a motorhoz egy külön tartón. Csak a gép hátlapját kell levenni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
Következő: »»   217 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem