Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Ezek itt már számtalanszor meg lettek válaszolva, olvass vissza, sok mást is megtanulhatsz.
Sziasztok!
Toshiba TA7318P keresek lbr-t. Tud valaki segíteni benne? Köszi!
Szia !
Ellenőrizd mindenképpen mielőtt rajzolsz
Sziasztok!
Az eagle-ben a forrasztható sorkapcsot (2 pólusú) milyen néven találom meg? Bővebben: Link
Megvan, AK300/2
További szép napot
Üdv Mindenkinek!
Segítsetek légyszi. Nem találok olyat az eagle-ben hogy lcd panelműszer. Egy 3,5 szegmenses kijelzőm van ami aminek van egy be tápja és az érzékelőtől 2 bemenet tehát összesen 4. PM438S. vagy tudom-e helyettesíteni valami hasonlóval? Köszönet
Azt szeretném kérdezni, hogy olyan kérést tehetek-e fel, vagy másik fórumon van-e lehetőség rá, hogy valaki segítene-e panelterv elkészítésében? Még a legeslegelső paneltervemen esnék túl, de mivel SMD, így kicsit nagy fába vágtam a fejszém.
Autoroute-al 96 és 100% között vagyok, de nem tudom mennyire bízhatok meg benne? A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2013
Helo!
Nekem még először iskolában tanították az Eagle-t, és a tanár már egy sima astabil multivibrátornál is azt mondta, hogy próbáljuk meg mellőzni az autoroute lehetőséget. Én azóta is tartom magamat ehhez. Szerintem te is inkább próbáld meg magad megrajzolni a vezetéket. Egyébként szerintem itt sokmindenki segít a panel elkészítésében, például én is. Mindenesetre töltsd fel a kapcs rajzot, és a paneltervet, abból baj nem lehet.
Köszönöm a segítő hozzászólásodat!
Feltöltöm, hátha esetleg észrevesztek valami orbitális hibát és akkor javítom. EAGLE 6.3
Az áramkör valószínűleg jó. de ha nem haragszol az egész 1 petákot nem ér.
Össze - vissza kanyargó pókháló.... Az autoroute nem helyettesíti az embert, nem tud panelt tervezni csak segít abban. Próbáld meg logikusan elhelyezni az alkatrészeket, esztétikusan vezetni a sávokat. Nézz meg kész áramköri lapokat hogy lásd annak struktúráját. Ha magad akarod a panelt is elkészíteni, akkor arra is gondolnod kell, hogy a sorkapcsokat nem tudod majd beforrasztani normálisan hiszen a sorkapocs alatt kell forrasztani..stb Kezd előröl, ezt szerintem felejtsd el.
nem értem minek szivatod magad smd alkatrészekkel ezen kapcsolásban..
..de mindenképp 1oldalas nyákra tervezd az áramkört (akár smd akár diszkrét alkatrészekből áll) A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2013
Igazad van és elfogadom amit ajánlsz, de a sorkapocs jelen esetben teljesen mindegy, honnan van rajzolva, a vezetéket én döntöm el, hova kötöm
Doky586:mert ez van. A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2013
Nem csak a sorkapocsról szól, de ha igy rendben találod akkor jó a paneled
én a helyedben bekötném a táp-lábakat is... jól jön az ha használni akarod.
ERC figyelmeztet rá
A vonalvastagságod nagyon (indokolatlanul) keskeny. Feltehetőleg alapbeállításon, 10mil-en hagytad... Ilyen keskeny sávot nem lehet házi körülmények között hibamentesen elkészíteni (vagy legalábbis nagyon nagy gyakorlattal vagy szerencsével).
Én pártolom az autorout használatát, csak megfelelően konfigurálni kell. Egy multivibrátornál (főleg, ha csak a tanulás kedvéért készül) vagy egy párszor 10db alkatrésznél még jó móka a kézi huzalozás. De több száz alkatrész esetén, egyhénszólva önsanyargatás.
Nem volt elfelejtve, mondtam hogy meg nem 100%minden esetben. De azert kosz.
sziasztok, itt senki nincs, aki magának készíti a panelt otthon, CNC fúró nélkül ?
Helo! Én magamnak készítem, de szerintem nem vagyok vele egyedül. Miért is?
Szerintem többen vannak CNC fúró nélkül mint vele
kérdeztem itt korábban, hogy hogyan lehet beszűkíteni egységesen az eagle által generált pad-ek furatait, mert kézi fúrásnál nem elég precízen vezeti a fúrót a túl nagy lyuk, de senki nem válaszolt rá, ezért gondolom
Én úgy szoktam, hogy az áramkörtervezőben, jobb kattal rákattintok, és open package, és ott a drill méretét átállítom, vagy, ha nem csak egy-két alkatrésznél ell, akkor alapból a könyvtárát nyitom meg az alkatrésznek, és ott állítom át a kíván értékre. És utána ha egy ilyen alkatrészt bedobsz a tervezőbe, akkor fel fogja ajánlani, hogy átállítsa-e az összes ilyen alkatrészt az adott értékre.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2013
az nem megoldás, hogy minden, a kapcsolásban előforduló package-t átállítok, mert beleőszülök
az eredeti kérdés egyébként a drill-aid.ulp -re vonatkozott: Idézet: „ szeretném az összes panelfuratot kisebbre állítani a nyomtatás előtt, és a drill-aid scriptet használtam, de nyomtatásban nem akar változni a furatméret, a szűkítések csak akkor látszanak, ha a centerDrill réteg van egyedül bekapcsolva a CAM feldolgozásnál van erre valami megoldás ? köszi”
Nem tudom nálad mi a helyzet, de most nyomtattam neked egy mintát.
Nagyíts rá.
ezt a CAM feldolgozóból generáltad ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2013
Nem, egyszerüen kinyomtattam pdf-be.
Miért generálnék CAM-t ha itthon készül a panel ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |