Fórum témák
» Több friss téma |
Ez drága!
Azért tettem fel a kérdést hogy olcsobban kijöjjön
Ez olcsóbb: Bővebben: Link Tartok tőle nem tudsz vevőt építeni hozzá.
Amit olcsóbbnak vélsz, az a drágább. Tudod mennyit kell tanulni (befektetni), valamint alacsony fizetésért gyakorlatot szerezni ahhoz, hogy egy ilyet el tudj készíteni? Nem beszélve a szükséges műszerek beszerzéséről.
Ha drágállod a készterméket, akkor sürgősen kezdj el tanulni, összeszedni a műszereket, és akkor néhány év után lesz esélyed egy ilyen feladat megoldására.
Hát akkor marad a kész termék.
Köszi az infókat
Üdv mindenkinek! A mellékelt ábrához tudnátok javasolni valamilyen távirányítható mechanizmust. A két szélső vezeték dönti el, hogy a kapu nyíljon vagy csukódjon, attól függ melyiknek adjuk ki a pozitívot. Na és ehhez kellene nekem egy adó(távirányító) és egy vevő, amely vezérli a motort. A motor 12V-on működik.
Köszi!!
Sziasztok! MASCO Protecto Q36A kétkapus vezérlőmodul kísérletező kedvű fórumtársnak átadó. A két db kapunyitó motor is megvan, jól működnek, de az egyik kitolórudazatában lévő műanyag csiga eltörött-szétszakadt. Tegyek fel képeket róla? Érdeklődni: ulisses(kukac)freemail(pont)hu
Alkatrésznek jó, de egy kis lakatos munkával teljes rendszernek is.
Szia!
Ment mail.
Sziasztok!
Évek óta egy CHAMBERLAIN LiftMaster elektromos kapunyitónk van. Most egyik napról a másikra a távkapcsolók közül 2 db nem nyitja a kaput ki..elemcserét megcsináltuk a led világít,így sem..lehetséges,hogy újra kellene programozni? ha igen,hol találok erről leírást? ha ez a gond egyáltalán.. esetleg tudja valaki hol lehet kapni olcsóbb távkapcsolót max 2-3 forintig? Segítségeteket ,és türelmeteket köszönöm..
Pontosan ezek az adó,és vevő készülékek,de képtelen vagyok összepárosítani őket,bármit is csinálok.. Egy DB távkapcsoló még működik.... tam 20 radio control ram-12mk
Sziasztok!
Van egy Proteco Q36.-os kapuvezérlésem, de valamiért nem működik. Tud valaki kapcsolási rajzot hozzá? Előre is köszi a segítséget! A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Ez nem passzol hozzá? Bővebben: Link
Kapcsolási rajzot ne várjál senkitől, az előttem szóló linkjébe teljesen kimerül a netes dokumentáció.
Azért köszi a segítséget. A leírás megvan, de valami megdöglött a kapcsolásban.
Köszi. Ezt megtaláltam, de kapcsolási rajz kellene, mert valami miatt nem működik.
A relék dolgoznak benne? Szenvedtem egyszer egy más típussal egy hétig, mire megtaláltam egy kiégett smd ellenállást benne. Asztalra kell rakni és ott szenvedni vele.
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy garázsnyitó távirányító ami 27,045Mhz- működik. Szeretném ha 433Mhz-n venné a jelet. Megoldható lenne ha kicserélem benne a kristályt egy 433Mhz-s ra akkor azon a frekvencián működjön?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, a linken látható képen lévő vezérlésről szeretném megtudni milyen típus lehet, ha valaki felismerné kérem írja meg, akár e-mail-ben is: probegt@cukorvirag.hu
A vezérlés egy Roger R30 tolókapu motoron van, ha esetleg segít kaptam hozzá az előző tulajtól egy programozási leírást, azon az szerepel hogy "AV1 motorvezérlés" de már a csatlakozói sem úgy vannak mint az interneten felelhető AV1-eseken. KÉP köszi
Sziasztok,
remélem tud valaki kapuvezérlés témában segíteni vagy útmutatást adni. Adott - egy CAME SMR9211 ('95) garázskapumozgató, amelyből sajnálattal hiányzik a vevő egység és távírányító (nyomógomról üzemel már hosszú ideje), és - egy beépítésre váró NICE RO1000 tolókapumotor, amelybe (ha jól gondolom) gyárilag benn van a vevőegység(?), de távirányítóm ehhez sincs. A hiány pótlására szeretnék megfelelő adó (2db) + vevő egységre javaslatot, ajánlatot és a beépítéshez műszaki leírást kérni. Lehetőség szerint (költségminimalizálás céljából) egy darab 2ch vevőegység sem lenne gond, mert a két motor közé (a tápkábeleken kívűl) egy 3 eres kábel is beépítésre került. Az ebay-en találtam egy ilyen 2ch-s adó +vevő egységet, de nem tudom, hogy ez megfelelő lenne az adott szituációban: http://viewitem.eim.ebay.hu/2CH-RF-Wireless-Remote-Control-Momentar...1/item Üdv Kalo
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy egy MASCO Q60A típusú kétszárnyú kapuvezérlés, lépésről lépésre, napról napra, fokozatosan egyre közelebbi távolságból veszi a távirányítót. Elemcsere, másik távirányító stb., ezen már túl vagyok. A vevőnél lehet valami gond szerintem. Tud e valaki ebben segíteni? Köszönöm!
Sziasztok !
Einhell FA-G 2601 típusú kétszárnyas kapunyitó hibájával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Eddig hibátlanul működött, de egy-két hete olyan hiba jelentkezett, hogy időnként magától kinyit, és nyitva marad ( az automata zárás funkció nincs beállítva ). Találkozott e valaki hasonló hibával, és mi lehet az oka. Segítségeteket előre is köszönöm
Sziaszok
Van itt egy ipari szemét einhell bg63 vezérlés (rossz) Bővebben: Link Szerintetek a végálláskapcsoló, NC vagy NO? Persze logikus lenne az NC, de hát ki tudja. Üdv A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2013
Hello.
Ebből kideríthető: http://www.jketechnik.de/pfoto.php?fo=120&nu=2&p=0&t=0&...mp;r=0 http://www.jketechnik.de/bgt_63.html A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2013
Köszi
Közbe megjavult, két tranyó volt elszállva. Azt hiszem az "ipari szemét" jelzővel nem túloztam, NO-ba kötött végállás, működés közbe leállíthatatlan futás tanúsítja. Először azt hittem valami érintkezési hiba miatt villog szabálytalan időközönként a kontroll led, ami a pwm jelre is kihat menet közbe (pfffff) Mire rájöttem, hogy az RF modul által összeszedett rádió jel hülyíti. Majdnem sírva fakadtam Üdv
Abban kérném a segítségeteket, hogy a motoros garázskapum néha /4-6 hanvonta 1x kinyílik magától (vagy én felejtem nyitva, ez részletkérdés)/, s ezt szeretném ha magától becsukódna.
Mivel nincsen fotocellája, akkor már ezt is szeretném beleépíteni a dologba, hogy azért a kocsira indokolatlanul ne csukódjon rá. Tehát amit szeretnék, hogy ha a garázskapu nyitva van, és a fotocella sértetlen, és eltelt 3-5 perc akkor egy relé húzzon meg 1 másodpercre. Tudna nekem valaki egy ilyet tervezni? Sajnos én ehhez kevés vagyok. Előre is köszönöm a segítségeteket!!!
Egészen pontosan a feladat az, hogy egy meghatározott idő után, ha nyitva van a kapu, csukódjon be. A legegyszerűbb megoldás egy második távirányító. Ha ilyent tud szerezni, a feladat nagy része megoldott. Az a jó, ha a távirányítónak egy nyitó, és egy csukó gombja van, akkor nyitott kapu esetén el kell indítani egy időzítőt, ami az időzítés után egy pillanatra zárja a csukó áramkört a második távirányítón. Egy ilyen reed érintkező és egy mágnes a beépítendő a kapuba, hogy az alapállapotban bontott áramkör tápot adjon az időzítőnek. Ez összekapcsolható a relé címzés projekt hardverével.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2013
Igen. Ez lenne a feladat. A falon van egy kapcsoló amivel nyit / zár a kapu ha rövidre zárom, ide akarom ezt is bekötni. Csak ha már nekiallok, akkor egy fenysorompot is beszerelnek, hogy azért az autóra ne csukódjon rá.
Készen is kapható ilyesmi, de átnézheted itt a fórumon, a szaktopikot is. Mindenképpen olyan infrasorompó kell, ami a kapu két oldalán helyezkedik el, és a sugár megszakadása esetén bontja a mozgató áramkört.. El tudok képzelni olyan egyszerű védelmet is, ami egy PIR mozgásérzékelőből áll, de ez nem nyújt védelmet arra az esetre, ha az autóval pont a kapuban állsz meg.
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy adott egy kétszárnyas kapu illetve egy hörman garázskapu. Ugyan arról a 4 gombos távirányítóról lehet működtetni mind a kettőt. A probléma az lenne hogy csak 2 darab távirányító van és kellene még pluszba 1 vagy 2. A távirányító ez:Bővebben: Link Na most mint a linkből is kiderül ezt a típust már nem gyártják csak hasonlót ami kompatibilis vele. Írják hogy valami szám kódot(2, 64, 261, 359, 566) kéne leolvasni a meglévő távirányító hátuljáról, de mivel ez már elég régi darab semmi sem látszik a matricán. Kérdésem hogy tudna-e valaki segíteni ennek a kódnak a kiderítésében vagy valamilyen más módszerben, hogy a távirányító pótolható legyen?
Sziasztok!
A segítségeteket kérem! Van egy V2 City7 tipusú kétszárnyú kapunyitóm és vettem egy hozzávaló XPHOENIX- 4 távirányítót, tartaléknak. Biztos, hogy jó hozzá, mert bemérettem az eddigit, ami ugyan ilyen. Mindegyikhez minden leírás meg van, de sehol nem találok olyat, hogyan lehet a kettőt összehangolni! Örülnék ha valaki tudna segíteni! Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |