Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   146 / 361
(#) bzumi válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 25, 2013 /

wááh.. műűködííík köszönöm a segítséged
(#) ha8lls hozzászólása Ápr 28, 2013 /

Sziasztok!
Soros, 24 bites adatfolyamot kellene erzekelnem, ertelmeznem. Start-stopbit nincs, csak a 24 bit folyamatosan, kb 1200 baud sebesseggel. Az RS232-es modult nem tudom hasznalni, mert nincs start-stop bitem. Hogyan tudnam megoldani anelkul, hogy le kellene programoznom a jelfolyam feldolgozast?
Koszi!
Udv!
Imre
(#) Bakman válasza ha8lls hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Ha nincs jelző bit, honnan tudod hol végződik az egyik csomag és hol kezdődik a következő?
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Idézet:
„24 bites adatfolyamot kellene erzekelnem,”
Hol van itt szó csomagokról?
(#) ha8lls válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Egy a csomag, amely 24 bitet tartalmaz. Ha nincs adatvetel akkor vagy L vagy H szint. Valahogy a capture-val kell majd jatszanom, mert az
1-es jel ugy nez ki: folyamatos L -> 600usec H-> 240usec L
2-es jel pedig: folyamatos L-> 180usec H -> 640usec L
Elkepzelesem szerint felfuto elre capture indul, nem-nem-nem!!! Most latom, hogy nem capture, hanem felfuto jel megszakitas, kb 300usec-nel jel szintvizsgalat es ciklikusan ismetelni. Hibas jelsorozatvetel kizarasa egymas utan 3-5-10 jelsorozat vetele, ha egyeznek akkor parancs ervenyesit.

Jajj de ugyi vagyok
(#) Bakman válasza ha8lls hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Akkor csak van valami jelzés, hol ér véget a csomag.
(#) ha8lls válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Folyamatos L szint (neha H , de azt nem tudom miert? )
(#) baloghzoli1 hozzászólása Ápr 28, 2013 /

Sziasztok
16F887-ben az analóg bemenetnél nem lehet használni a külsö referenciát?A +Vref-en 5.lábon tl431.Adc-tulajdonságok fülön bekapcsolva a +Vref és nem megy,de ha átállitom VDD-re akkor müködik csak a referenciát kellene használni.Mi lehet a baj?Találkoztatok ezzel?
(#) Bakman válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Csak tippelek, nem tudom tesztelni. Állítsd be a feszültségreferenciát az ADC tulajdonságainál (+ Vref -re). A program első lépése pedig legyen egy C kód, amiben átállítod a veszültségreferenciát.

adcon1 = 0b00010000;

Vagy ez:

adcon1 = 0b10010000;

A mellékletben látható, hogy a bitek mit állítanak. Neked a "Right justified" vagy a "Left justified" kell, nem tudom, de valószínűleg a második. Az is lehet, hogy az adcon0 részt is meg kell piszkálni. Nekem sem olyan régi a téma de ezekkel próbálkoznék.

Shot_348.jpg

(#) pitybull hozzászólása Ápr 28, 2013 /

2 dologbn elekadtam.
1-Számítást szeretnék, PL: in2=(in*3,21)-2
a flowban működik a kiirása de Hex-be forditáskor nem engedi csak ha egész számra vissza írom a 3,21-et.
2-AdcO kiirásakor lehet valamiképpen tizedes jegyre kiiratni az értéket?
(#) watt válasza pitybull hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Miért nem jó a 321? Jobb ha nem használsz lebegőpontos számokat!
A tizedesjegyet oda írod ahová akarod, ha a a korábban feltett példák szerint íratod ki a számokat.
(#) baloghzoli1 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Köszi,próbálkozok vele a 16f877-ben müködik
(#) pitybull válasza watt hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Köszönöm, ez eszembe nem jutott ,hogy szorozzam 321 ,és osszam vissza 100-al...
Hol találom a tizedesről szóló részt? Végig olvasgattam már ez a topikot töbször,de elsiklottam felette.
(#) watt válasza pitybull hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Igazából a tizedesről így nem írtunk, csak a megjelenítésről. A tizedesjelet lehet tudni hová kell tenni szorzó/osztóból. Ha ez nem egy állandó hely, akkor egy elágazással lehet kezelni.
(#) silent15 hozzászólása Ápr 29, 2013 /

Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni , ugyanis megint bénázok, egyszer már sablonosan megcsináltam, de az a mentésem elszált, és most megint nem sikerült beállítanom egy pic18f2500-et , közben minden más jó. Úgy szeretném beállítani, hogy ne keljen külső kvarc, nincs MCLR és Watchdog sem, mit kéne állítanom, hogy jó legyen?

Üdv!

hobbira.png

(#) watt válasza silent15 hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /

Ha nem akarsz USB-t, akkor jól használható a belső oszci, egyébként az USB-nek pontos időzítések kellenek, amit nem biztos, hogy a belső kiszolgál. Tehát, akkor nem akarsz USB-t használni?
(#) silent15 válasza watt hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /

Szia, nem nem szeretnék használni USB-t.
(#) watt válasza silent15 hozzászólására (») Máj 1, 2013 /

Akkor be kell még állítani az OSCON regisztert (adatlap 2.4.2 fejezet). Ezt C blokkból lehet.
Valamint a lenyílóból fentről a 6. INTOSC lehetőséget választd ki(INTOSC+RA6, USB EC), ha nem akarod a frekit kivinni az RA6-ra.
(#) pjg hozzászólása Máj 1, 2013 /

Valakinek volna e a fiók mélyén egy kész 7 szegmenses - frekvenciamérő projectje? Az LCD-s nem fér be a dobozba. 3 cm híja.
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Máj 2, 2013 /

Valami ilyesmire gondoltam, csak 7 digitesre és PIC16F628A-val. 1Hz-1MHz-ig mérne.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2013
(#) kokozo válasza pjg hozzászólására (») Máj 2, 2013 /

Szia!
Meg van az lcd-s programja? Ha igen akkor mi a gond? az lcd helyett 7 szegmensest betenni nem hinném hogy annyira bonyolult lenne, mivel a frekvencia mérés megtörtént, tehát megvan a szám amit lcd helyett 7 szegmensesre kell kiíratni.
(#) pjg válasza kokozo hozzászólására (») Máj 2, 2013 /

Már megvan a megoldás. De azért köszi.
(#) kontár hozzászólása Máj 3, 2013 /

Sziasztok.
Ha valaki megnézné a rajzomat és segítene. A kérdésem a rajzon.
Előre is köszönöm.

Flowcode2.fcf

(#) kontár válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 3, 2013 /

Ezt nem tagadtam le is írtam.Köszönöm a segítséget!
(#) kokozo válasza kontár hozzászólására (») Máj 3, 2013 /

Nem lenne egyszerűbb leírni hogy mire is kellene és akkor lehet nekünk is egyszerűbb lenne hogy mit is kellene tudnia a proginak.
(#) kontár válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 3, 2013 /

Köszi hogy válaszoltál. Talán megpróbálom még egyszer megfogalmazni . Ez úgy igaz ,ahogy leírtad annyi különbséggel,hogyha megnyomom a gombot (lehet ez akár 1 perc is) és elengedem akkor induljon a program újra.Szerintem ezt a nyomógombot fel lehet úgy fogni mint egy stop vész nyomógomb ,de elengedésre indul újra a program elejétől. Tulajdonképpen egy tüzeléstechnikai automatikát próbálok megcsinálni ami így működik (persze ezt biztonsági okokból nem lehet a gyakorlatba alkalmazni.) A tíz sec késleltetésnél több dolog van .(amit a C fórumba leírtam) Csak gondoltam ezzel az egyszerűsített példával megértem az elvet. Ezen a gombnyomáson meg a hiba jelzés memóriába helyezésén kívül minden okésan működik már rajta.
(#) kokozo válasza kontár hozzászólására (») Máj 3, 2013 / 1

Így már egyszerűbb.. egy gagyi verziót tudok javasolni. Egy kimenettel a pic reset lábát lehúzod egy tranyóval amikor a a gombot megnyomod.
(#) kaqkk válasza kokozo hozzászólására (») Máj 3, 2013 / 1

Sokkal "profibb" ha a gomb megnyomására belép egy ciklusba majd ha elengeded a gombot akkor ugrás a kapcsolódási ponthoz....
(#) pitybull hozzászólása Máj 4, 2013 /

Próbálkozok...
Dde valamiért a pickit3 demo board, az általam rá tett gombokat nem veszi észre.
A flow-ban mükszik de a valóságban nem.
Mit szúrok el ?
Nem csak megoldás, hanem a gondolat menete is nagyon érdekel/ne!

kapuhoz 4.fcf

(#) Kovabe hozzászólása Máj 6, 2013 /

Sziasztok
Készitettem egy progit (összeolloztam a nagyrészét) és egy olyan problémám van, hogy a DS18B20 válaszideje tulsok igy a szegmenskijelzöm villog. Már probáltam sokmindent de nem találok rá megoldást, esetleg valakinek van rá ötlete?
Következő: »»   146 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem