Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Meglepő, hogy ez is rendben van. Lehetséges-e, hogy valamely pozícióban a BF tranzisztor emitter-kollektor fel van cserélve? A korábban csatolt felülnézeti fotón még elég rosszul állnak a tranzisztorok.
Azok az MPSA92 voltak ott lábcsere van,Rendben vannak beültettve.
Most mértem és a 6.8r ellenállás 7.2R,ez lehet?2 db van párhuzamosan, nem volt koppra olyan értékűm. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Beindítottam, felvillant és azóta nagyon halványan világít, ha növelem az áramot erősödik a fény, ez normális? A kimeneti offset abszolut 0V az áramot meg kb 225mA-re állítottam (0.049V ). A fetek nem melegednek. Bemenet rövidre zárva. A védelem reléi nem kapcsolnak át, az lehet a bemenet rövidre zárása miatt? Szerinted jó lessz?
Nem tudom mennyire látszik, kb így világít. A táp csak 32V.
Jó lesz! Valószínűleg az izzó miatt alacsony a feszültség a relé meghúzásához.
A bemeneti rövidzárat nem kell feltétlen megszüntetni, nincs hatással a védelemre. Nem néztem most a dokumentációt, de a 225mA nyugalmi áramot kicsit sokallom. A közel 100V teljes tápnál 20W disszipációnak kéne jelentkezni - az bizony fűt rendesen. Egyelőre lejjebb venném. Az izzót vedd ki. Jó lenne, ha a javasolt tápági ellenállások azért bent lennének.
Alapba 0.035V, ha teljesen le balra van a poti. Melegszik a borda kellemesen. Sajnos csak 0.6W vagy 5W-os 10ohm-om van. Melyik legyen?
Ezt írja a doksi, nem vagyok jó angolos, google fordítóval néztem. Following this, you can set the quiescent current to the proper value. The ideal value for this amplifier is 200 to 250 mA. To adjust the quiescent current, connect a voltmeter across R34 (test points tp1 and tp3) and turn P1 slowly until the measured voltage is between 0.044 and 0.055 V. Then let the amplifier warm up for half an hour, and again adjust the current to the same value using P1.
Az ellenállás legyen 0,6W-os, hagy szakadjon, ha baj van (reméljük nem lesz).
Most alacsony még a tápod azért nem tűnik fel a melegedés. Elfogadom a leírás alapján ezt a szokatlanul magas értéket, de nem kéne hozzá nagyon ragaszkodni, mert a bordád tűz forró lesz. Elfogadható működést remélek 50-100 mA-től is. Ezt menet közben kedvedre finomíthatod.
Ha az egyik szakad csak el és fél tápot kap a nem gond? találtam 2W-at is. Maradjon a 0.6W?
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
A 6R8 eltérése nem jelentős.
A két erősítőfél azonos viselkedése gondolkodóba ejt. A képek alapján a beültetés teljesen korrektnek látszik. A félvezetők tervtől való eltérése szimuláció alapján nem okozhat ekkora lemaradást a kivezérelhetősében. Egyedi hiba esetén az erősítő felek azért csak eltérően reagálnának. Biztosan azonosak a mérési körülmények a jó paneléval?
Nem látok benne kockázatot. Ha elkezdene füstöni (végtelen kicsi az esély) még kényelmesen áramtalaníthatsz.
Beindítottam, az ellenállások nem melegednek, a relé áthúzott. Kezdhetek örülni? Így beállítsam az áramot vagy előbb vegyem ki az ellenállásokat? A legkisebb feszültség az r34-en 0.036V, Mennyire állítsam?
Szerintem kezdhetsz Hallgasd meg egészen csekély hangerőn, ha normális hangot ad ki, távolítsd el az ellenállásokat. Ezt a 150mA nyugalmi áramot egyelőre hagynám a félórás üzemállapotú bemelegedés végéig. Még várhatóan módosul mire a borda hőmérséklet beáll.
Mi a végtransztor típusa? A képen homályosan látszik.
Szia! GPA800-at egy GeLee féle 2kW-os táppal hajtanék, aminek a szekunder oldalain 100V-os kondik vannak egyenlőre, és az lenne a kérdésem, hogy szerinted belefér-e a jelenségbe, ha a tápom erősítő nélkül, üresben, 2x95Vdc-re felkúszik a feszültség (kondik csak 100V-osak/oldal/2000uF) és ha ráteszem az erősítőt akkor már csak 162Vdc-t (2x81Vdc) mérek. Közbe egy 100W-os izzó sorba kötve a táp fő biztosítékjánál nagyon nagyon halványan, de világít. Áramfelvétel (+) ágban 0.06A, és (-) ágban is 0.06A ? Ez okozhat ekkora feszültségesést?
A kimeneten pedig nagyon halk susogás van jelen, közbe még mérni nem mértem mekkora fesz lehet ott, de elég halk. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Ezen MJW21195-96,a jón pedig NJW1302G-3281
Az emitter ellenállásokon közel egyforma az érték? Nincs megszakadva valamelyik?
Mérem,
mind jó pár század eltérés csak A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Én meg majd mindent,és Beringer600 kollegátol
Ilyenkor mondom azt, hogy a betyár életbe.
Ezen a végfokon nincs is nyugalmi áram szabályozás?
A tápot izzó-lámpával terheld be. Ott nézd meg a feszültségesést.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |