Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   284 / 443
(#) eyess válasza sector99 hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Pl con , de ha ilyet látsz , hogy v- reg ott a feszültség szabályzókat találod , vagy a switch ott a kapcsolok vannak , és így tovább.
(#) sector99 válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Bocs, lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Tehát telepítés után alapból egy könyvtár sincs nyitva, így keresni sincs miben. De például con-nal kezdődő könyvtár van egy rakás és azt nem tudom, hogy melyiket nyissam meg...
De most olvasom, hogy érkezett egy másik hozzászólás.
Köszi !
(#) sector99 válasza eyess hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Igen inkább ez a problémám amire rátapintottál. Közben azért bújtam a netet és találtam EZT Hátha van még valaki aki nem ismeri...
Köszi Neked is !
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2013

Ha egy alkatrészt sem látsz, akkor azt kell tenned , hogy pl a kapcsolási rajz nézetben fent a menüben megnyitod a könyvtár menüt, ott megnyitod a használatba vételt , majd megjelennek az ablakban az összes alkatrész ...lbr elemek.Itt kijelölöd az összeset , és megnyitod, utána megint a kapcsolási rajz nézetben rámész bal oldalon az alkatrész szimbólumra , és akkor már meg fognak jelenni az összes alkatrészek, amiből már ki tudod választani, ami éppen kell .
(#) sector99 válasza eyess hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

ERRE gondoltam, Köszönöm !

Szívesen jó munkát hozzá a továbbiakban.
(#) BPuma hozzászólása Máj 12, 2013 /

A nyák tervezőben a furatokat hogy tudom megnövelni? A lyuknak a forrasztható része szeretném, hogy nagyobb legyen.
(#) kameleon2 válasza BPuma hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Szia! Én megmondom őszintén 2 módszert használok. Vagy elkészítem a saját alkatrészemet a megfelelő padekkel, vagy a lusta verzió: ráteszek egy másik padet is az alkatrészlábra. Reklamál az Eagle, hiszen két egymást fedő furat jön létre. De logikusan: ha a kisebbet kifúrja a cnc, akkor a nagyobbal fel fogja tágítani, azaz maximum kétszer fúrja ki ugyanazt a lyukat. Nem elegáns megoldás, de hasznos. Igaz, hogy nem mindig engedi egyből rátenni az Eagle a pad-et a másikra és sikoltozik miatta. Ilyenkor mellé teszem le és utólag mozgatom át - akkor megeszi. A végső ellenőrzésnél pedig jóváhagyom a dolgot. Ezt sokszor pusztán azért is megcsinálom, mert pld szeretem ha az 1-es láb szögletes pad, a többi kerek vagy más.
(#) BPuma válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Fúú, ez a módszer nem tetszet. Már készen van a nyák terv, s egyszerre akartam az összes lyukat felnagyítani, nem egyenként minden egyes furathoz egy nagyobbat lerakni.
Végig túrtam a beállításokat, s ezt találtam: Szerkesztés -> Tervezési szabályok -> Restring -> Pads -> min és max-ot is megnöveltem.
(#) rolandgw hozzászólása Máj 12, 2013 /

Sziasztok! Bocs,biztos volt már ilyen kérdés,de nem találok rá.Hogy tudnám egy lapra kinyomtatni egy kétoldalas pcb top és bottom layer-ét ?
(#) sastas01 válasza rolandgw hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

A rétegbeállításoknál kiválasztod azt amelyiket szeretnéd nyomtatni, majd rámész a menüben a nyomtatásra. Ezután megmondod, hogy hova rakja a rajzot. Így kinyomtatod, visszamész a rétegbeállításokhoz, átállítod a a másik rétegre. A lapot visszarakod a nyomtatóba, majd újra elhelyezed a megfelelő beállítással a rajzot.
Én így szoktam.
(#) rolandgw válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Köszi ! Így próbáltam,de gyakran fedettségi problémákat okoz a fólia nyúlás a kétszeri átküldés miatt lézer nyomtatón.
(#) ELTOM1 hozzászólása Máj 13, 2013 /

Sziasztok !

A következő problémával szembesültem az EAGLE használata során (5.1.0)

A schematic-ból a Board-ba átlépéskor a huzalozás hiányosan jelenik meg, ha a "WIRE" utasítást használom a huzalozáshoz. Ha a "NET"-et akkor meg egyáltalán nem jelenik meg sárga vonal.

Mit csinálhatok rosszul ?

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) zamatőr válasza rolandgw hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Üdv!
PDF-be nyomtatom aztán szerkesztővel összemásolom és rendezem egy lapon és pdf-ként mentve bármikor nyomtathatom .
(#) niedziela válasza ELTOM1 hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Tedd fel amivel küzdesz, mert igy leírva kevés.
(#) rolandgw válasza zamatőr hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Üdv !

Két oldalas nyák
Ezt a fólia ráhajtásos módszert gondoltam megoldani,azt hittem van erre ulp.Akkor marad a másolás.
(#) ELTOM1 válasza niedziela hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Annyit sikerült megállapítani, hogy XP alatt egy régi P3-as LAPTOP-on teljesen jól működik, de a 64 bites WIN7 alatt csinálja a hibákat.

Lehet a WIN7 alatt valahogy XP környezetet létrehozni ?
(#) proba hozzászólása Máj 14, 2013 /

Sziasztok .
Eagle-ben panel rajzolásnál ha egy alapesetben sárga vonalra kattintva route módban lehet két végpontot egyszerűen összekötni. Mindez addig jól is működik, míg a vonalakat nekem tetsző helyre teszi. Azonban ha közel s távol sincs az általa felajánlott összekötési pont, én mégis ott akarom összekötni, akkor azt hogyan lehet megoldani szabályosan, egyszerűen. A húzzunk oda egy vonalat dolog nem jön be, mert szeretném ellenőrizhetővé tenni, a vonalat viszont nem fogadja el valós összekötésnek.
(#) atiotezer válasza ELTOM1 hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Tört verzióval nekem is ezt csinálta 64 bites win7-en. EAGLE 5.0
Rakd fel a 6.4-es annál nincs ez a jelenség.
(#) Addye hozzászólása Máj 14, 2013 /

Sziasztok!

Miképp tudnék olyan nyáktervet készíteni Eagleben, mint pl. ezen a képen? Gondolok itt arra, hogy ne csak a rout-ok maradjanak, hanem egy előre beállított értékű kihagyással maradjon meg a réz többi része a vonalak mellett. Remélem érthetően írtam
(#) elektrocad válasza Addye hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Azokat poligonokkal kell megrajzolni. Erről már sok kérdés és válasz volt itt, olvass vissza.
(#) sastas01 válasza Addye hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Még talán annyi, hogy "teliföld"-ként keresd.
(#) Addye válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Értem, köszönöm, csak azért gondoltam, mert pl Sprint Layout-ban lehet úgy kezdeni, hogy kitölti az egész panelt és ha arra raksz alkatrész és összekötést, akkor megoldja a program, hogy kihagyással megmaradjon a GND részegészben.
(#) Addye válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Megtaláltam, amire gondoltam ebben a postban, amire válaszoltam. Köszönöm!
(#) kameleon2 válasza proba hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Hát én túljárok az eszén. Addig húzom a nyák fóliát (route), amíg el nem érem azt a pontot ahonnan huzalozni akarom valóban. Onnan lehuzalozom a nekem tetsző szakaszt és az előző provizorikus routolt vonalat unroutolom és a legutolsó nekem tetszőtől már oda fog vezetni, ahová kell . A másik módszer: oda húzom a vonalat, ahol még jó, de már közel van ahhoz a ponthoz, ahonnan folyatatnám, majd ratsnest ilyenkor a sárga vonalakat az újonnan kialakult végponttól húzza, mert igyekszik minimalizálni a sárga vonal hosszát és folytatom tovább. "Az ember mindig okosabb mint a gép, akkor is ha a MS ezt nem támogatja!"
(#) proba válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Kínomban én is ezt csináltam, de ha van jobb megoldás az örömmel fogadom.
(#) kameleon2 válasza proba hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Egyébként .. mivel az Eagle is optimizál, az alkatrészek elrendezésénél ezt meg lehet előzni egy jó elhelyezéssel. Egy ideje már más módon tervezem a nyákjaimat. Először felvittem a rajzot, aztán panel, korrekciók stb. Ma már előbb doboz, pontos méretek, előlap stb. Aztán a megfelelő alkatrészek katalógusának alapos böngészése, részek megrajzolása, egyből panelterv, ahová szeparáltan igyekszem a legpontosabban belőni mindent. Aztán megint séma-panel-séma-panel oda vissza. Az eredmény sokkal jobb és pontosabb. Úgy tűnik az Eagle logika erre épül. Így nem gond az alkatrészek legideálisabb elhelyezése sem. Hagyományos megoldásnál majd meghülyültem a hidegítő kondenzátorok elhelyezgetésénél - melyik hová tartozik.... Na azzal én is szenvedtem. Ma már eleve az alkatrésszel együtt kezelem és minél gyorsabban - egyből a helyére kerül a lerakásnál. Persze kinek a pap....
(#) rascal válasza proba hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Szia, itt is kérdezték, és a következő hsz. a megoldás. Erre gondoltál?
(#) proba válasza rascal hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Köszönöm, ezer hála és köszönet. Így sokkal egyszerűbb az élet.
(#) Szamy hozzászólása Máj 15, 2013 /

Üdv!
Tudja valaki, hogy lehet betenni stopba (mindkét layer-en) a Via-kat ?
Következő: »»   284 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem