Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   148 / 361
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Ha csak egy értéket kell beállítani vele, nem probléma ha elhagy egy-egy impulzust, vagy egyel többet számlál néha. A legtöbb alkalmazás ilyen. Egyébként egy golyós egérből két db optós egység is kinyerhető fillérekért, és tökéletes...
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013
(#) pjg válasza watt hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Van olyan egér, amelyikben a középső görgő encoder.
(#) pjg válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Láttam már 5 1/4-es floppy fejléptetőmotorból épített hangerőszabályzót. Nagyon pöpec. Csak a hangminőség....
(#) pjg válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Ahhoz nincs, de amit a tekergető vezérelt, annak a minősége nem állt a toppon.
(#) watt válasza pjg hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Jól elkanyarodtunk...
(#) Moderátor hozzászólása watt hozzászólására (») Máj 11, 2013

Bizony!
(#) mhatalyak hozzászólása Máj 14, 2013 /

Hello!

Ha a PWM-et bekapcsolom egy makróba, aztán egy másik makróba a setduty, ahova beírtam egy változót 100 értékkel így 39% a kitöltési idő, vagy mi az nem tudom, de ez melyik lábán jön ki a PIC-nek? 16f684, ahogy láttam az adatlapján 4 lábhoz is oda van írva a PWM.
(#) kokozo válasza mhatalyak hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Szia!
Ha jól nézem akkor a 4-es láb a reset, 5-ös pedig a pwm.
(#) mhatalyak válasza kokozo hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Az a CCP lenne a jelölés? Akkor most már értem, hogy flowcodeban miért van oda írva hogy CCP. Köszönöm a segítséget!
(#) kokozo válasza mhatalyak hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Igen az.
(#) Kovabe hozzászólása Máj 14, 2013 /

Sziasztok
Felmeült bennem egy kérdés, igaz a timer-el még bajban vagyok de feltételezem hogy timerben van egy számlálo ami egy adott értéknél bekapcsol egy kimenetet majd kikapcsol akkor ezzel tudok fényeröt szabályozni? Persze relativ a szabályzás de igy tudok kitöltési idöt állitani.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Köszönöm a kimeritö választ, akkor már csak a timer-rel kell barátkoznom. Egy timerbe ha beteszek egy számlot egy feltételes elágazással akkor a feltételes elágazásban megtudok hivni egy makrot (számkijelzés 7 szegmens)?
(#) niedziela válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Szia !
Kis segítség kellene, hogyan tudok felírni string tömböt aminek az elemeit futásidőben töltöm fel ?
char valami[5] = “12345”; nekem meg valami ilyen kellene char valami[] = {0x14};
Ezt az utolsót a kiegészitő kódban megeszi, de használni már nem tudom mert hibára megáll a fordítás.
(#) niedziela válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Szia !
Valószínűleg ez a megoldás marad, mert sehogy sem sikerül C string tömböt
használnom. Meglehet nem is érdemes erőltetni C-t ehhez.
köszi!
(#) mhatalyak hozzászólása Máj 15, 2013 /

Na elkészült életem első programja, amit segítség nélkül sikerült összehoznom, azok közül is az első PWM-es. Elég érdekesen van megoldva. Ez egy hangulatfénynek a vezérlése lesz, majd távirányítóval. A lényege annyi, hogy a PIC egyfolytában ketyeg és figyeli az egyik lábat, ha kap rá feszt, akkor szép lassan felerősödik a lámpa, kb fél fényerőre, ha pedig leveszem róla a tápfeszt, akkor elhalványodik, emellett még lehet nyomógombbal fel-le venni a fényerőt. Gondoltam feldobom, hogy kinek mi a véleménye.

pwm.hex

(#) mhatalyak válasza mhatalyak hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Hoppá, elnéztem kicsit.

pwm.fcf

(#) Kovabe válasza mhatalyak hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Szia jó lett de egy hibát véltem felfedezni, ha a kapcsolót lekapcsolod és utánna nyomod a minusz gombot akkor tul tud futni. Irigykedem mert nekem ez a PWM még magas. Söt minden más is, csak a logikai kapcsolgatások amikkel relativ nem bajlodok.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2013
(#) kokozo válasza mhatalyak hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Megpróbáltam én is megcsinálni nekem így sikerült.

pwm.fcf

(#) pjg válasza mhatalyak hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Az a kapcsolódási pont dolog, az nagyon beteg. Gondold át az egészet és hagyd ki belőle.
(#) kokozo válasza Kovabe hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Szia!
Itt egy egyszerű soft pwm.
Ebből el tudsz indulni.
Ha jól csinálod ilyet is lehet vele :Bővebben: Link
(#) kokozo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Ezek szerint nem csak nálam lehet sok led fényerejét pwm-el szabályozni, még Kovabe-nek is sikerülhet
(#) mhatalyak válasza Kovabe hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Igen észrevettem utána még javítottam is egy feltételes elágazással, a minusz gombot csak akkor figyeli, ha a kapcsoló fel van kapcsolva.
(#) mhatalyak válasza pjg hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Hát igen eléggé túl bonyolítottam, de csak egy sima fényerőszabályzónak indult, aztán a végére ez lett belőle.
(#) mhatalyak válasza kokozo hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Nagyon klassz, de itt akkor is lehet szabályozni a fényerőt, ha a kapcsoló le van kapcsolva.
(#) niedziela válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Szia!
Úgy lesz, nem erőltetem a dolgot marad a sima tömb kezelés.
Köszi!
(#) Kovabe hozzászólása Máj 15, 2013 /

Köszönöm a biztatást. A hétvégén nekiugrok egy soft PWM-nek és majd referálok az eredményekröl. Igazábol én max LCD fényeröt állitanék másra nekem nem kell.
(#) slogan hozzászólása Máj 15, 2013 /

Sziasztok !

SPI kérdés lenne. SPI -n küldök 8 bitet és ezalatt 8x8 CLK megy el.
16F690 -es PIC. A sárga 2 bit (10000010) ,a kék meg 8x8 órajel.
Ez normális ez ?
(#) mhatalyak hozzászólása Máj 15, 2013 /

Sziasztok!

16F84A-nak van belső oscillátora? Csak mert nem tudom, hogy: RC, LP, XT, HS közül melyik az, más típusú PIC-nél internalnak volt írva a belső osci.
(#) slogan válasza mhatalyak hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Nincs neki.
Őskövület.....Mivel fogod beégetni ?
(#) mhatalyak válasza slogan hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

PICkit2vel, de akkor választok másik PIC-et, csak ez van itthon, nem szeretnék kvarcot tenni rá, egy ilyen egyszerű programhoz.
Következő: »»   148 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem