Fórum témák
» Több friss téma |
Ha csak egy értéket kell beállítani vele, nem probléma ha elhagy egy-egy impulzust, vagy egyel többet számlál néha. A legtöbb alkalmazás ilyen. Egyébként egy golyós egérből két db optós egység is kinyerhető fillérekért, és tökéletes...
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013
Van olyan egér, amelyikben a középső görgő encoder.
Láttam már 5 1/4-es floppy fejléptetőmotorból épített hangerőszabályzót. Nagyon pöpec. Csak a hangminőség....
Ahhoz nincs, de amit a tekergető vezérelt, annak a minősége nem állt a toppon.
Hello!
Ha a PWM-et bekapcsolom egy makróba, aztán egy másik makróba a setduty, ahova beírtam egy változót 100 értékkel így 39% a kitöltési idő, vagy mi az nem tudom, de ez melyik lábán jön ki a PIC-nek? 16f684, ahogy láttam az adatlapján 4 lábhoz is oda van írva a PWM.
Szia!
Ha jól nézem akkor a 4-es láb a reset, 5-ös pedig a pwm.
Az a CCP lenne a jelölés? Akkor most már értem, hogy flowcodeban miért van oda írva hogy CCP. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok
Felmeült bennem egy kérdés, igaz a timer-el még bajban vagyok de feltételezem hogy timerben van egy számlálo ami egy adott értéknél bekapcsol egy kimenetet majd kikapcsol akkor ezzel tudok fényeröt szabályozni? Persze relativ a szabályzás de igy tudok kitöltési idöt állitani.
Köszönöm a kimeritö választ, akkor már csak a timer-rel kell barátkoznom. Egy timerbe ha beteszek egy számlot egy feltételes elágazással akkor a feltételes elágazásban megtudok hivni egy makrot (számkijelzés 7 szegmens)?
Szia !
Kis segítség kellene, hogyan tudok felírni string tömböt aminek az elemeit futásidőben töltöm fel ? char valami[5] = “12345”; nekem meg valami ilyen kellene char valami[] = {0x14}; Ezt az utolsót a kiegészitő kódban megeszi, de használni már nem tudom mert hibára megáll a fordítás.
Szia !
Valószínűleg ez a megoldás marad, mert sehogy sem sikerül C string tömböt használnom. Meglehet nem is érdemes erőltetni C-t ehhez. köszi!
Na elkészült életem első programja, amit segítség nélkül sikerült összehoznom, azok közül is az első PWM-es. Elég érdekesen van megoldva. Ez egy hangulatfénynek a vezérlése lesz, majd távirányítóval. A lényege annyi, hogy a PIC egyfolytában ketyeg és figyeli az egyik lábat, ha kap rá feszt, akkor szép lassan felerősödik a lámpa, kb fél fényerőre, ha pedig leveszem róla a tápfeszt, akkor elhalványodik, emellett még lehet nyomógombbal fel-le venni a fényerőt. Gondoltam feldobom, hogy kinek mi a véleménye.
Szia jó lett de egy hibát véltem felfedezni, ha a kapcsolót lekapcsolod és utánna nyomod a minusz gombot akkor tul tud futni. Irigykedem mert nekem ez a PWM még magas. Söt minden más is, csak a logikai kapcsolgatások amikkel relativ nem bajlodok.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2013
Megpróbáltam én is megcsinálni nekem így sikerült.
Az a kapcsolódási pont dolog, az nagyon beteg. Gondold át az egészet és hagyd ki belőle.
Szia!
Itt egy egyszerű soft pwm. Ebből el tudsz indulni. Ha jól csinálod ilyet is lehet vele :Bővebben: Link
Ezek szerint nem csak nálam lehet sok led fényerejét pwm-el szabályozni, még Kovabe-nek is sikerülhet
Igen észrevettem utána még javítottam is egy feltételes elágazással, a minusz gombot csak akkor figyeli, ha a kapcsoló fel van kapcsolva.
Hát igen eléggé túl bonyolítottam, de csak egy sima fényerőszabályzónak indult, aztán a végére ez lett belőle.
Nagyon klassz, de itt akkor is lehet szabályozni a fényerőt, ha a kapcsoló le van kapcsolva.
Szia!
Úgy lesz, nem erőltetem a dolgot marad a sima tömb kezelés. Köszi!
Köszönöm a biztatást. A hétvégén nekiugrok egy soft PWM-nek és majd referálok az eredményekröl. Igazábol én max LCD fényeröt állitanék másra nekem nem kell.
Sziasztok !
SPI kérdés lenne. SPI -n küldök 8 bitet és ezalatt 8x8 CLK megy el. 16F690 -es PIC. A sárga 2 bit (10000010) ,a kék meg 8x8 órajel. Ez normális ez ? A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2013
Sziasztok!
16F84A-nak van belső oscillátora? Csak mert nem tudom, hogy: RC, LP, XT, HS közül melyik az, más típusú PIC-nél internalnak volt írva a belső osci.
Nincs neki.
Őskövület.....Mivel fogod beégetni ? A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |